Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Ocağımdaki incir ağacı

Selam arkadaşlar, uzun zamandır amatör fotoğraflarımı ekleyemiyordum, çünkü fotoğrafa zaman ayıramadım işlerin yoğunluğundan.

Fotoğraf konumu takip eden arkadaşlarım merak edince yeni fotolarımı, penceremden görünen incir ağacının fotoğrafını çektim ben de (pek bir yerlere gidemediğim için şu ara, en yakın malzeme bunlardı) :D

Ben penceremdeki incir ağacının bu görüntüsünü çok severim ;)
mywindow.jpg

Daha olmamış bu incirler, olduğunda o fotoğraflarını da çekip eklicem :D
myincir.jpg

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Yavru köpek

Evet bizim incirler pek rağbet görmemiş anlaşılan :D

Sevimli bir yavru köpek buldum, o da benim gibi Hepyek şekildeydi :D

Bakalım kimler sevecek bu minik köpeği :wink:

minikopek.jpg

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
Evet bizim incirler pek rağbet görmemiş anlaşılan :D

Sevimli bir yavru köpek buldum, o da benim gibi Hepyek şekildeydi :D

Bakalım kimler sevecek bu minik köpeği :wink:

minikopek.jpg

olmamış olduğundan rağbet görmedi incirler :D
çok masum çıkmış bu kuçu kuçu eline sağlık :D

aiDesign

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
500px.com
Hepyek seni fotoğrafçılıkla ilgilenirken görmek çok güzel :)
Konunun yeni farkına vardım fakat bütün fotograflarını inceledim...
Şöyle ki bariz birkaç hatan var bunları sen de kabullenmişsin ilk başlarda yaptığın hataları sonralara doğru daha da aza indirgemişsin... malum en başlıca hatan fotograf çekerken ellerini titretmendi... bir arkadaş makineyi nasıl kullanman gerektiğini anlatmış ve iyi de açıklamış. sonlara doğru bu hatayı yapmamanda büyük faydası olmuştur diye düşünüyorum.
Farklı olarak sana bir önerim olacak. Bir fotograf yalnızca ön planda olması gereken objeden ibaret değildir diye düşünüyorum ve buradan yola çıkarak, arka planlarını da düşünerek çekmeni öneriyorum. Ayrıca fotoğraf insana birşeyler anlatmalı, çekilen kareye baktıklarında insanlara bazı duygular yaşatmalı veya sözlere, kelimelere gerek kalmadan birşeyler anlatabilmeli.
Bu fotografların deneme fotografları tabi ki şu aşamada bunu kabullenebiliriz :)
Ben de en büyük hobilerinden biri fotografçılık olan biri olarak, bu kulvarda yolunun açık olmasını diliyorum. Vazgeçme diyeceğim fakat sen zaten her hücrenin bu hastalıkla sarılmasını istediğini söylemişsin, vazgeçmeyeceğin belli :)
Çalışmalarını takip ediyor olucam ;)

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Hepyek seni fotoğrafçılıkla ilgilenirken görmek çok güzel :)
Konunun yeni farkına vardım fakat bütün fotograflarını inceledim...
Şöyle ki bariz birkaç hatan var bunları sen de kabullenmişsin ilk başlarda yaptığın hataları sonralara doğru daha da aza indirgemişsin... malum en başlıca hatan fotograf çekerken ellerini titretmendi... bir arkadaş makineyi nasıl kullanman gerektiğini anlatmış ve iyi de açıklamış. sonlara doğru bu hatayı yapmamanda büyük faydası olmuştur diye düşünüyorum.
Farklı olarak sana bir önerim olacak. Bir fotograf yalnızca ön planda olması gereken objeden ibaret değildir diye düşünüyorum ve buradan yola çıkarak, arka planlarını da düşünerek çekmeni öneriyorum. Ayrıca fotoğraf insana birşeyler anlatmalı, çekilen kareye baktıklarında insanlara bazı duygular yaşatmalı veya sözlere, kelimelere gerek kalmadan birşeyler anlatabilmeli.
Bu fotografların deneme fotografları tabi ki şu aşamada bunu kabullenebiliriz :)
Ben de en büyük hobilerinden biri fotografçılık olan biri olarak, bu kulvarda yolunun açık olmasını diliyorum. Vazgeçme diyeceğim fakat sen zaten her hücrenin bu hastalıkla sarılmasını istediğini söylemişsin, vazgeçmeyeceğin belli :)
Çalışmalarını takip ediyor olucam ;)

Konumun farkına varmana sevindim :p

Evet arkadaşların önerilerini dikkate alıyorum ama bu titreme olayı beni bitiren bir şey, kesinlikle nefesimi tutuyorum, alıyorum, veriyorum yine de titriyorum :utann: 5 fotodan 1'i ancak net çıkıyor :blush: ama pes etmicem :D

Fotoğrafa duygu katmaktan bahsetmişsin, çok haklısın...
Ama ben duygu kısmına daha terfi edemedim inanki, çünkü şu anki amacım makineyi düzgün tutarak net fotoğraflar yakalama derdindeyim henüz.

Ama küçük köpek bayağı duygulu bişe oldu sanırım :p

Teşekkür ediyorum, konumu takip edersen iyi olucak, çünkü iyi ya da kötü birkaç satır okumak iyi oluyor :rolleyes:

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
bu kuçu kuçu'nun başka resimleri de var mı acaba...
sanki aramızda duygusal bir bağ olmuştu
resimlerini arşivimde saklamak istiyorum :D

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
bu kuçu kuçu'nun başka resimleri de var mı acaba...
sanki aramızda duygusal bir bağ olmuştu
resimlerini arşivimde saklamak istiyorum :D

Pek iyi olmasa da bir kare daha var :D
Köpekçiğin kopma noktası, yemek yediği andı sanırım :lol:
Senin için özel yolluyorum bu resmi (nikine uygun olması açısından) :p
Bu resmi arşivinde saklama ama, masaüstü deseni yap ve beni hatırla :party:
img2328m.jpg

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
Pek iyi olmasa da bir kare daha var :D
Köpekçiğin kopma noktası, yemek yediği andı sanırım :lol: senin için özel yolluyorum bu resmi nikine uygun olması açısından :p
Bu resmi arşivinde saklama ama, masaüstü deseni yap ve beni hatırla :party:
img2328m.jpg

:D:D:D peki öyle olsun bakalım :D teşekkürler hepyek :kiss1:
bu arada karnım aç benim şu an köpeği kıskandım götürüyor ekmeği :p

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
Selamlar, ben bu seriyi neden niçin takip etmedim bilmiyorum doğrusu :) Deklanşöre bastın son sürat gidiyorsun gibi. Fotoğraflarının %100'ünde mühim bir konu dikkatimi çekti; hepsini hiç düşünmeden ve aceleyle çekmişsin :) tabiki hevesle alakalı bir durum hemen çekmek ölümsüzleştirme isteği. Gün geçtikçe sende anlayacaksınki aceleyle olacak iş değil bu fotoğrafçılık. tabiki 'O an' fotoğrafları dışında. Yani benim sana ilk önerim deklanşöre basmadan önce iyice bir bak kompozisyona. modele bak, ön planı arka planı kontrol et, açısına bak vs. vs.... illaki bu ve bunun gibi ayarları yapmak zorunda da değilsin "ben çekerim arkadaş işte bunlar benim fotolarım" diyorsan sonuna kadar haklısın ama bunu yapabilecek yeteneğe sahip birisi olman vesilesiyle buna ilk önce biz razı olmayız :):) ben biraz uzattım sanırım kusura bakma ama daha uzuun uzuun anlatacak birsürü konu var, yeni paylaşımlarda ve yeni karelerde görüşmek diyeğiyle...

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Sizin gibi ustaların yanında biz çırak bile olamayız

Selamlar, ben bu seriyi neden niçin takip etmedim bilmiyorum doğrusu :) Deklanşöre bastın son sürat gidiyorsun gibi. Fotoğraflarının %100'ünde mühim bir konu dikkatimi çekti; hepsini hiç düşünmeden ve aceleyle çekmişsin :) tabiki hevesle alakalı bir durum hemen çekmek ölümsüzleştirme isteği. Gün geçtikçe sende anlayacaksınki aceleyle olacak iş değil bu fotoğrafçılık. tabiki 'O an' fotoğrafları dışında. Yani benim sana ilk önerim deklanşöre basmadan önce iyice bir bak kompozisyona. modele bak, ön planı arka planı kontrol et, açısına bak vs. vs.... illaki bu ve bunun gibi ayarları yapmak zorunda da değilsin "ben çekerim arkadaş işte bunlar benim fotolarım" diyorsan sonuna kadar haklısın ama bunu yapabilecek yeteneğe sahip birisi olman vesilesiyle buna ilk önce biz razı olmayız :):) ben biraz uzattım sanırım kusura bakma ama daha uzuun uzuun anlatacak birsürü konu var, yeni paylaşımlarda ve yeni karelerde görüşmek diyeğiyle...

:giggle: Çok haklısın senin gibi bir fotoğraf uzmanının eleştirilerine tamamen boynum kıldan incedir :D

İtiraf edeyim ki, bu eklediğim fotoğrafların hepsini hep başka işlerle meşgulken rastgele çektim :p
Üzerinde pek fazla düşünmedim gerçekten arasyas :p

Yetenekten, çok fotoğraf çekmeye meraklı birisiyim.
Ama sizlerin sayesinde o yeteneği kazanacağım :cool: biraz zor olacak ama :p

Bundan sonraki ilk karemi senin için ekleyeceğim :bigsmile: İdda ediyorum iyi bişey olacak :D

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
:giggle: Çok haklısın senin gibi bir fotoğraf uzmanının eleştirilerine tamamen boynum kıldan incedir :D

İtiraf edeyim ki, bu eklediğim fotoğrafların hepsini hep başka işlerle meşgulken rastgele çektim :p
Üzerinde pek fazla düşünmedim gerçekten arasyas :p

Yetenekten, çok fotoğraf çekmeye meraklı birisiyim.
Ama sizlerin sayesinde o yeteneği kazanacağım :cool: biraz zor olacak ama :p

Bundan sonraki ilk karemi senin için ekleyeceğim :bigsmile: İdda ediyorum iyi bişey olacak :D

Bana itafen bir kare yüklenecekse ağır eleştirilere hazır olmanı isterim :):) ama iddialısında, hadi bakalım bekliyorum, aynı konu altında müsade edersen bende sana itafen bir kare yükleyeceğim.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Mimar Sinan ve Ustalık Eseri Selimiye Camii, Edirne

Bana itafen bir kare yüklenecekse ağır eleştirilere hazır olmanı isterim :):) ama iddialısında, hadi bakalım bekliyorum, aynı konu altında müsade edersen bende sana itafen bir kare yükleyeceğim.

:eek: Böyle göz dağı vermenden bayağı bir korktum doğrusu, çünkü daha seninle yarışacak bir durumum yok :giggle:

Ama ben fotoğrafımı ekliyorum ve senin fotoğrafını da sabırsızlıkla bekliyorum ;)

İşte karşınızda en büyük mimar ve eseri :cool:
(Sadece kenarları kropladım başka bir ekşın yapmadım)

selimiye.jpg

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Canon Powershot S5IS, Dijital Fotoğraf Makinesi.

:peace1: Selamlar;

Yeni aldığım fakat henüz kullanmayı tam olarak bilmediğim Canon S5 ile, şimdilik sadece auto çekimler yaptığım fotoğrafları sizlerle buradan paylaşacağım.
Bu makine kullanımı hakkında, bilgisi olanlar buradan paylaşırlarsa sevinirim.

İlk foto denemelerimi 10 cm.lik ufak bir iskelet kuklasıyla yaptım. :))

İlk fotoyu oda ışığında flaşsız ve auto seçeneğiyle çektim.
isk1qb2.png

Aynı fotoğrafı bu sefer flaslı çektim. :)
isk2pf3.png

Bu sefer yine flaşsız oda ışığında farklı bir denemem.
isk3copycc6.png

Ve yine flasli bir çekim daha... :)
isk4ya5.png

Artık kuklayi rahat bıraktım çünkü benden bıktı. :dance:
Şimdilik bu kadar...
Sen varya seeen,
sen olmasan bu dünya dönmez,
bu dağlar taşlar olmazdı... :)

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
:eek: Böyle göz dağı vermenden bayağı bir korktum doğrusu, çünkü daha seninle yarışacak bir durumum yok :giggle:

Ama ben fotoğrafımı ekliyorum ve senin fotoğrafını da sabırsızlıkla bekliyorum ;)

İşte karşınızda en büyük mimar ve eseri :cool:
(Sadece kenarları kropladım başka bir ekşın yapmadım)

harika :alkis:birkaç gözüme çarpan nokta var onları söyleyim; bu fotoğrafı kare değilde gerçek ölçüde görmek isterdim sanırım sağında solunda silmeni gerektirecek şeyler vardı. Işık ve renklerin ayarına diyecek yok bence çok güzel. caminin ve büstün karedeki yeri güzel, ağaçların azizliği camiyi kapatmış biraz. uzatmıyorum ve tebrik ediyorum. inşallah çook daha güzellerinede yorum yapma fırsatım olur.

116doy.jpg

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Sen varya seeen,
sen olmasan bu dünya dönmez,
bu dağlar taşlar olmazdı... :)

:rofl: İlgine teşekkürler :rofl:

Cahillik abi dalga geçme işte :D

harika :alkis:birkaç gözüme çarpan nokta var onları söyleyim; bu fotoğrafı kare değilde gerçek ölçüde görmek isterdim sanırım sağında solunda silmeni gerektirecek şeyler vardı. Işık ve renklerin ayarına diyecek yok bence çok güzel. caminin ve büstün karedeki yeri güzel, ağaçların azizliği camiyi kapatmış biraz. uzatmıyorum ve tebrik ediyorum. inşallah çook daha güzellerinede yorum yapma fırsatım olur.

116doy.jpg

Öncelikle fotoğrafına bayıldım, kendimi o kayıkta hissettim, ne de olsa üstad birinin elinden çıkmış, kutluyorum :)

Alkış aldım senden, mutlu oldum :dance:

Senin sert eleşireceğinden korkuma, etrafındaki bir iki gözü rahatsız eden şeyleri çıkardım :giggle: malum iddalı olmuştum, dikkatli olmalıydım :D

Teşekkürler :wink::angel:

Son düzenleme:

karakarga

🌱Yeni Üye🌱
benimde naçizane fikrim amatör amatör amatörrrrr diyor :)
ama biraz makinanın iso su ile oyne yani ısık ayarı ile makroda da alan derinliklerinyle oyna
makinen fena deil hatta iyice bile diyebilirim
ftoğraf çekerken mümkün mertebede sabitlenmeye çalış yani bir duvara yaslan ellerini biyere yaslayıp tripod gibi kullan
deklenşöre basmadan önce derin bir nefes al, bas, bırakve bolca foto çek
başarılarrrrrrr
,:)
[-_-]

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
benimde naçizane fikrim amatör amatör amatörrrrr diyor :)
ama biraz makinanın iso su ile oyne yani ısık ayarı ile makroda da alan derinliklerinyle oyna
makinen fena deil hatta iyice bile diyebilirim
ftoğraf çekerken mümkün mertebede sabitlenmeye çalış yani bir duvara yaslan ellerini biyere yaslayıp tripod gibi kullan
deklenşöre basmadan önce derin bir nefes al, bas, bırakve bolca foto çek
başarılarrrrrrr
,:)
[-_-]

Çok teşekkür ederim, ilk mesajını bana yazdığın için ayrıca teşekkür ederim :rofl:
Önerilerinizi mutlaka denemeye çalışıyorum arkadaşlar, ama daha çok acemiyim :sadsmile:

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence makinanın öbürtarafında olmanız gerek :)

Öbür tarafına da geçtiğim oluyor elbet ama onlar sadece benim arşivimde :p
Sizlerle, çektiğim fotoğraflarımı fırsat buldukça paylaşacağım, iyi ya da kötü ben elimden geldiğince çekip ekleyeceğim :giggle: