superclarkie
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ama ortalık Canavar dolu
o canavarlara yem olmamak için daha ustaca araba kullanmak gerekiyor dime..
Ama ortalık Canavar dolu
neden çünkü iki program öğrenen kendine tasarımcı, grafik tasarım kursu adı altındaki kurumlardan grafiker sertifikası alan ve grafik tasarımcı ilan edilen operatörler olursa sizin deyiminizle o canavarlarında piyasada çoğalması normaldir...
eğitim şart temelini öğrenmeden kişi yerinde sayar. dikkat edin bu tasarım yüzlerce yıldır hala gelişmekte ve gelişiyorda bunlar günümüze kolay gelmedi bütün bilgiler toplanıp kurallar konuluyor. .. trafik kurallarını bilmeden trafikte kaç dakka yaşarsınız..
Trafik kurallarını ve verilen eğitimi ezberleyerek sürücü belgesini başarıyla aldığı halde, direksiyonun başına geçip trafiğe bir kez çıkmayanlara ne diyelim öyleyse?
xxxxxxxxxxxxxxxx
Gerçekten yeteneksizler operatör olarak kalır.
Bunları anlamayıp da hala konuyu ANLAMSIZca ve İNATLA uzatanlara BİLMEM Kİ NE DENİR?
Gerçekten yeteneksizler operatör olarak kalır.
Gerçekten yetenekli ise ona tasarımcı demek için eğitimli olması şart değilldir diyorum. Nacizane fikrimdir. Cahilde olsam, anlamsızca inatla da iddia etsem...
Ben grafiker ile operatör tartışması yapmıyorum. Böyle bir şey de düşünmek haddime değildir. Her bir programı öğrenen ben grafikerim derse elbette bir yanlışlık vardır. Ama insanın tasarımcı olması için gerçekten yetenek gerekir.
Bende yetenek yoksa, hangi güzel sanatlar fakültesi bunu bana kazandırabilir?
Sayın Faruk Çağla :
burda kimse üniversite gereksiz neden gidiliyo gidilmemeli falan demiyo.ama üniversite okumadanda grafiker olunabilir. hap savunduğunuz bişey var . üniversitede kültür sanatı beyni kullanmayı tasarım tekniklerini falan öğretiyolar die. doğrudur.ama bunları ders olarak görmeyen biride tamam üniversitedeki kadar olmasa biraz araştırma yaparak internetten ve gazete dergilerden öğrenebilir. kaç tane grafiker üniversite mezunu. bu sebepten dolayı iyi grafiker ve sadece grafiker vardır.ayrıca matbaa grafikerleri yani oparatörlere de ihtiyaç vardır.iyi ve kötü grafikerlere görede bi maddi kazanç var.
eğer biri güzel sanatlar fakültesinden mezunsa zaten matbaa da oparatörlük yapmaz görsel tasarımcı yada konsept tasarımcısı die adlandırılır ve buna görede maddi kazancı diğer grafikerlere göre fazladır.kaldıki iyi ve kötü die ayrılan birsürü meslek dalı var.o kurslarda muhasebe sistem mühendisliği yazılım mühendisliği gibi bölümler var ve bu mesleklerin hepsinin fakülteside mevcut. yani bu olay sadece grafiğe has deil.
burda böle bi ayrım yapmanın anlamı olmadığını düşünüyorum.
keşke fırsatım olsaydıda bende üniversite okuyabilseydim.okuyana saygım sonsuz.ama ben ve benim arkadaşlarımın hepsi grafikerdir.ajansta çalışıyo ve bişeyler tasarlıyosa da tasarımcıdır.
Önce bunu böyle bilin ...
Ve şu sorumun cevabını kendinize verin. (bana değil çünkü ben biliyorum zaten)
Aşık Veysel, Yunus Emre, Karacaoğlan vb.
Adına sempozyumlar düzenlenen, anma törenleri yapılan, doktora tezlerine konu olan ve hepsinden önemlisi şiirleri dillerden düşmeyen bu ve benzeri dehalar sanat tarihi filan okumadı. Biz sanattan bahsediyoruz arkadaşlar dikkat edin! sa-nat. Eğitimin önemli olmadığını söyleyen filan yok ki size. Ama konu sanat olunca ille de eğitim diye tutturmanın da bi anlamı yok.
Kırıcı olmak değildi niyetim.
Herkese saygılar...