Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fstallion

🌱Yeni Üye🌱
live trace

orjinal fotodan kesilmiş bir parçayı live trace yapmak istiyorum fakat bozulmalar oluyor bir yolu var mıdır ?

fstallion

🌱Yeni Üye🌱
okudum. 256 renk yapıyorum fakat birebir aynı görüntü olmuyor bozulmalar oluyor. yapılsa çok iyi olurdu.

KayhanTok

🌱Yeni Üye🌱
Okudukça bir şeyler öğrenmenize çok sevindim.
takvim konusuna gelince, özel bir yöntemi yok.
herkesin çalışma sistemi ve kullanımı farklı olabilir.
ben tek bir metin belgesi oluşturup tablarla yapmayı tercih ederim.
tek tekte yazabilirsin. hangisi kolayına geliyorsa.
..ama şunu da yapabilirsin sitemize daha önce eklenmiş olan
.cdr 2009 takvimini .ai formata çevirip illustrator da kendine göre düzenleyebilirsin.
kolay gelsin.

Soruma verdiginiz cevap icin tesekkur ederim "Hande Demir".
Iki gundur olan yogunlugum bu aksam bıraz hafifledi ve ilk is disi faaliyet olarak buraya girdim.
Simdi hem tavsiyeleriniz dogrultusunda biraz ugrasacagim hem de gonderdiginiz linki takip edecegim.
Artik icinden cikamadigim konular icin yine siz degerli bilgi sahibi uyeleri rahatsiz edecegim.
Tekrar tesekkur ederim.

yildiz.enes

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benim bir sorunum var...
adobe illustrator'ü açarken şöyle bir hata veriyor.

ne yapmam gerekiyo..?

Son düzenleme:

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
:) gerekli eklentiler eksikmiş :lol:
size tavsiyem türkçe program kullanmayın.
yeniden yükleyin programı.
bilgisayarınızı restart edin. sorun çözümlenebilir.

Son düzenleme:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
ama dün çalışıyodu

Doğrudur yildiz.enes;
Ama bazı eklentilerinin bozulduğunu ileti olarak veriyor sana, demek ki arızalanmış.
Yeniden yüklemeni tavsiye ediyorum.
Hande DEMİR'in de dediği gibi Türkçe sürümünü kullanmazsan daha iyi olur.

Saygılarımla

budabua

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba, şunu merak ediyorum, iç içe geçmiş iki harfe kontur (stroke vs.) eklemek istiyorum. diyelim iki adet birbirine bakan "D" harfim var bunları birbirine geçirip kesişim noktalarına kontur eklemek istiyorum ancak sadece üstte bulunan harfe değil. yani altta bulunan kesişim noktasında alttaki 'D' de, üstteki kesişim noktasında ise üst katmanda bulunan 'D' de kontur olsun istiyorum. bi türlü işin içinden çıkamadım. yardım lütfen.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
sorunuz bilmece gibi olmuş :)

Araç çubundan beyaz ok yani direct selection tool (A) ile fazlalık olduğunu düşündüğünüz çizgiye tıklayın ve delete yapın.

çizgi olarak kalması renklendirirken zor olacağı için eğer isterseniz outline stroke ile seçtiğiniz çizgileri objeye dönüştürebilirsiniz.

outlinestrokeky5.jpg

Seçtiğimiz çizgilere Object => Path => Outline Stroke uyguladığımızda, artık çizgi olmaktan çıkıp birer vektör şekil olacaklardır.

uygulamacj5.jpg

Teleset'in güzel bir dersi olan iç içe geçen obje uygulamasını da inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba, illustrator kullanmayı hiç bilmediğim için ben genelde eps ya da ai dosyalarını adobe reader (pdf) kaydedip corele atıyorum, orda çalışmama devam ediyorum. fakat 3 mb üstü eps, ai dosyalarını corel almıyor, bellek hatası veriyor ya da pc kasılıyor. 512 mb ram var ama sanırım yeterli değil.

benim sorularım şunlar: eps, ai dosyalarını corele aktarmanın başka yolu var mı? bu sadece pdf ile mi mümkün? (ben illustratorde dosyayı açıp, ctrl+A ile dosyanın tamamını küçültüp, nerdeyse A4'ün çeyreği yapıp öyle pdf kaydediyorum fakat bi etkisi olmuyor sanırım)

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
corel bildiğim kadarıyla .ai ya da .eps dosyalarını Open seçeneğiyle rahatlıkla açabiliyor, pdf'e çevirmenize gerek olmamalı.

saygılarımla

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
open ile denedim, okuyamıyor diye hata verdi. ancak sayfa açıkken sürükleyebiliyorum dosyayı. eğer 1 mb'den küçükse açıyor, büyükse kitleniyor.

yildiz.enes

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Doğrudur yildiz.enes;
Ama bazı eklentilerinin bozulduğunu ileti olarak veriyor sana, demek ki arızalanmış.
Yeniden yüklemeni tavsiye ediyorum.
Hande DEMİR'in de dediği gibi Türkçe sürümünü kullanmazsan daha iyi olur.

Saygılarımla

bir büyüğüme sorduğumda antivirüs programı kullanıyorsan o yapmıştır dedi
ne dersiniz...

saygılarımla...

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
antivirüsle uzak-yakın bir ilgisi yok... tamamen programın yüklenmesi sırasında, yada daha sonra programın datalarıyla oynanmasından kaynaklı birşey... bir olasılıkta, bilgisayarınıza yeni bir program yüklediyseniz veya sildiyseniz, bu gibi durumlarda, aktif programların bazı datalarının kaybolmasına neden olabiliyor... ama yineliyorum, antivirüsle uzak yakın bir ilgisi yok..

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hmm belki de datalarla oynamışımdır. photoshop yükledim cs3 sonra sildim yanlış yükledim vs. bir sürü sorun oldu belki de ondandır. ben hemen bir format attırayım o zmn olmaz belki.

çok teşekkür ederim.

stronger_ht

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hmm belki de datalarla oynamışımdır. photoshop yükledim cs3 sonra sildim yanlış yükledim vs. bir sürü sorun oldu belki de ondandır. ben hemen bir format attırayım o zmn olmaz belki.

çok teşekkür ederim.

.ai dosyasını corelde açabilmen için öncelikle .ai dosyasını adobe illustratorde açıp farklı kaydet seçeneğini kullanarak illustrator 8 versiyon seçeneğini seçerek kayıt etmelisin, böylece .ai dosyalarını corelde açma imkanı oluyor, öbür türlü corel .ai dosyalarını problemsiz almıyor. bence formattan önce bunu denemelisin.

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
farklı kaydet dediğimde versiyon seçeneği çıkmıyor ki? ai, pdf, eps, ait, svg, svgz seçenekleri çıkıyor, versiyon seçemiyorum

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ai seceneğini onayladıktan sonra başka bir pencere açılır.
o pencerenin en üstünde versiyon seçenekleri vardır.
düşük formatlı kaydettikten sonra import ederek corelde açın.

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende bu çıkıyor.

sizi de yoruyorum kusura bakmayın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...