Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
eğed embed seçeneği etkin değilse preferances teki ayarlardan dolayı sayfaya çağırdığınız resimler otomatik olarak embedleniyor demektir... belgeyi olduğu gibi kopyalayıp bir başka bilgisayarda test ederseniz embedli olduğunu görürsünüz..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ADAMINbirine katılıyorum.
resminiz zaten embedli demektir.
resmi place yaparken açılan pencerede link kutucuğunu işaretli yapın.

picture3wr3.png

link panelinde sağdaki işaretlediğim karecik resmin embedli olduğunu ifade eder.

ogni

🌱Yeni Üye🌱
Hocam elimde tek bir mac var o nedenle dedigini deneme sansım olmadı. Preferences deki otomatik embed ayarı hangi seçenekte acaba? İkinci konuda handemir resmi embedden çıkarmak için tekrar place etmemi önermisti. Bana genelde baskaları tarafından yapılmıs çalısmalar geliyor. Yani elde tekrar place ile import edilecek resim olmuyor. Yoksa bu kastedilmedide benmi kalın kafalıyım? bu da ayrı bir ihtimal tabi. İkinizede tesekkürler.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
size dışarıdan gelen o gibi belgelerde embedten çıkarmanız mümkün değil.
malesef embedli dökümanınız baya ağırlaşmış bir şekilde çalışmak durumundasınız.

illa ki embedten kurtarmam lazım diyorsanız bir hile yapabilirsiniz. :)
ai belgenizi save as deyip eps kaydedip photoshopta açarak link olarak atayacağınız bölümleri yeniden kaydedebilirsiniz.

yeni resim place edeceğiniz zamanlar için ise yukarıda bahsettiğim gibi,
file => place penceresi açılınca resmi secin ve link kutucuğunu işaretleyerek place yapın. böylece embedlemeden, link olarak gelir resimleriniz.

evilgy23

🌱Yeni Üye🌱
şu linkteki olayı dene bence... ekranda ne görürsen filmdede o çıkar..

https://www.grafikerler.net/illustratorda-renk-ayirma-nasil-oluyorg-t14775.html

Çok teşekkür ederim şimdi onu deniyordum ve gerçekten elimdeki hatalı filmin aynısını gördüm ekranda. ne kadar teşekkür etsem azdır. yediğim lafın hatti hesabı yok bu film yüzünden yarına yetişmesi lazımdı.
Tek isteğim basit bi etiket ben bunu freehandte değilde illustratorde yapmayı denedim ama filmdeki bu sorunun neden kaynaklandığını hala bilmiyorum.

ogni

🌱Yeni Üye🌱
Olayı çözdüm. Çok tesekkürler. Siz bi nevi meleksiniz. Adam kardesimede tesekkürler. Yalnız basınıza dert aldınız. Umarım sorularımla bunaltmam sizi.

evilgy23

🌱Yeni Üye🌱
sanırım sorunu buldum beyaz bi yazıya illustratorda blur efekti vermiştim fakat benim göremediğim bi etki alanı yaratmış bu yazı convert etmeme rağmen. illustratorde efekt verdiğimiz bi yazıya bi işlem uygulamamız gerekiyormu böyle bi olayla karşılaşmamak için...

tabi göremediğiniz için yorumda getiremiyosunuz sizde haklısınız

Arkadaşlar peki illustratorde bi yazıyı(siyah) overprint yapmak için her seferinde uğraşmak yerine freehand ve corelde olduğu gibi bu ayarın otomatikleştirildiği yani her seferinde yapmak yerine yazıyı yazdığımda kendiliğinden siyah yazıların altını boşaltmaması için ne yapmam gerek?

vede çok merak ettiğim bişey var,

Bi obje veya yazı herhangi bişeye efekt vericem(ofset baskıda basılacak onu baz alarak soruyorum) gölge olsun bevel olsun vs... bunu photshopta mı vermeliyim yoksa illustratorde mi bazıları yani 40-45 yasındaki grafikerler vector programında efekt verme diyolar ama adobe illlustrator e bu kadar efect özelliği koymuş ben neden efekt vermemeliyim eğer veremiyorsam..._?:S

Moderatör tarafında düzenlendi:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Arkadaşlar peki illustratorde bi yazıyı(siyah) overprint yapmak için her seferinde uğraşmak yerine freehand ve corelde olduğu gibi bu ayarın otomatikleştirildiği yani her seferinde yapmak yerine yazıyı yazdığımda kendiliğinden siyah yazıların altını boşaltmaması için ne yapmam gerek?
Siyahlara dokunmanıza gerek yok. Bu işlemin Postscript yazarken bitirilmesi daha doğru. Bir vektör %100 siyah ise PS yazdırırken ya da işi ripletirken overprint özelliğini aktif ya da pasif yapabiliyorsunuz.

Bi obje veya yazı herhangi bişeye efekt vericem(ofset baskıda basılacak onu baz alarak soruyorum) gölge olsun bevel olsun vs... bunu photshopta mı vermeliyim yoksa illustratorde mi bazıları yani 40-45 yasındaki grafikerler vector programında efekt verme diyolar ama adobe illlustrator e bu kadar efect özelliği koymuş ben neden efekt vermemeliyim eğer veremiyorsam..._?:S
Vektör tabanlı programlarda efekt'leri mutlaka dikkatli kullanmak gerekiyor. Mesela illustrator'de bir nesneye dropshadow verip nesneyi döndürdüğünüzde dropshadow aynı şekilde dönmüyor ve yeniden yapılandırılıyor. Yani sağa düşük bir gölge, nesneyi çeviridğinizde nesneye göre sola düşük oluyor. Bunun bir ayarı var mı bilmiyorum. Bu sorunu aşmak için Expand apperance yapıp gölgeyi ya da efektleri nesneden ayırmanız gerekiyor. Son olarak tüm nesneleri seçip Flatten Transparency yaparsanız ve çalışmayı bu şekilde film/ctp'ye gönderirseniz gördüğünüzü alırsınız, bir sorun yaşamazsınız. Flatten transparency yapılmış bir çalışmayı farklı isimle kaydedin. Çünkü Flatten Transparency nesneleri geri dönüşü olmayacak şekilde bitmaplere çevirir.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
otomatik overprintli yazı yazmayıda ben ekliim...

birinci adım

over1vw0.jpg

ikinci adım

over2tl1.jpg

sonuç;

over3cz7.jpg

efect olayına gelince ben genelde photoshop ta efect vermeyi tercih ediyorum... illustrator her ne kadar effect eklemişsede çok sağlıklı sonuçlar vermediğini verse bile epey uğraştırdığını biliyorum...

saygılar..

evilgy23

🌱Yeni Üye🌱
K.ÇAKIR ve ADAMINbiri açıklamalar, bilgiler ve öneriler için teşekkür ederim. İlustratore geçme kararı verdim pc kullanıyorum acaba mac e geçsem mi daha çok yeniyim erken yol alsam iyi mi olur onun karamsarlığı içindeyim bu aralar...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
mac'e geçme imkanınız varsa hiç düşünmeyin hemen geçin derim ben.

illustrator için verimli performansı mac'ten alırsınız.
corel kullananlar için de en verimli pc'dir tabii (pc'ciler alınmasın).

evilgy23

🌱Yeni Üye🌱
imkan şuan için yok ama biraz sıkıntılıda olsa yaratılabilir... !

Sadece kararı vermem, aldıktan sonra kendim çözebilirmiyim yoksa bi eğitim kurs vs bişey almam gerekir mi bilmiyorum...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
kurs almaya gerek yok. program kullanımları aynı zaten.
2 gün içinde uyum sağlarsınız mac'e.
takıldığınız konularda bizde destek veririz buradan.
inanın pişman olmazsınız. verdiğiniz paraya değer.
imac'ler işinizi rahatlıkla görür. fiyatları da iyi bir pc ile başabaş zaten.

evilgy23

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler yakın zamanda düşüncelerim netleşir zaten aldığımda burdaki sorularımdan anlarsınız...

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
cs3 convertleme nerden yapılıyor deniyorum olmuyor effect bölümünde convert to shape var ama birşey yapmadım onun dışında nerden oluyor :)

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
cs3 convertleme nerden yapılıyor deniyorum olmuyor effect bölümünde convert to shape var ama birşey yapmadım onun dışında nerden oluyor :)

Merhaba frozen; convert işlemi buradan yapılıyor.

picture1ei6.png

Kısa yolu da Ctrl+Shift+O'dur.

Saygılarımla

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkür ederim arkadaşım ufak ufak adım atıyorum bende sayenizde

deerartt

🌱Yeni Üye🌱
illistratör çok ilgimi çekiyor öğenmek istiyorum yeni başlayanlara yönelik bilgiler verebilirseniz sevinirim.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
konularımızı incelerseniz yeni başlayanlara yönelik anlatımları bulacaksınız.
sorularınızı da bu bölümde her zaman yanıtlamaya çalışırız.

nihann

🌱Yeni Üye🌱
illustrator öğrenmek istiyorum iyi derece de photoshop kullanıyorum anladığım kadarıyla p.s bilen için illustrator ı öğrenmek daha kolay oluyormuş bilgi verirseniz sewinirim çok teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...