Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
siz CS kullanıyorsunuz.
yanlış hatırlamıyorsam export seçeneğinden çıkıyordu CS te.
bir de create Pdf compatible file seçeneğinizi seçili yapmayın.

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
11,7 MB'lık dosyayı export edip versiyonu 8'e düşürünce dosya boyutu 115 MB oldu :D corel kasılmaktan perişan oldu. ben bu sevdadan vazgeçeyim şimdilik :) teşekkürler yardımlarınız için

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
çünkü içindeki bitmap belgeleri embedledi.
zaten ekran görüntüsünü koyduğunuz belgeyi kaydetmek istiyorsunuz sanırım.
orada illustrator efektlerinin kullanıldığı vektörler var. o vektörler corele geçse bile bozulmuş olarak gelecektir.
o belgenin hepsini değil de sadece işinize yarayanı kaydedin bence.

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
hazır gelen bi işin bıçağında pilyaj yerine perforaj çizgisi verilmiş... pilyaj çizgisine çevirmek istiyorum ama her yerini karıştırdım bi türlü freehand deki gibi çizgi çeşitlerini bulamadım... bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba... mac kullanıyorum ve versiyon CS2...

yazdıktan sonra buldum tşk ler...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ben yine bilmeyenler için ekleyim.

picture3pu2.png

Dashed line işaretledikten sonra, çizginizin özelliklerini, verdiğiniz değerlerle belirleyebilirsiniz.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
birde ufak bir ekleme yapmak isterim... şöyle ki; bir bıçakçı üretim için gönderilen bıçak çiziminin çizgi şekillerine bakıpta, hangisinin pilyaj, hangisinin perforaj olacağına karar veremez... vermemeli... çünkü bıçakçı çizginin şekliyle değil, rengiyle ilgilenir... çoğu bıçakçıda standart kabul edilen renkler vardır.. onlarda şudur... Yeşil renkler pilyaj, kırmızı renkler kesim, sarı renkler perforaj ve mavi renkler kombi... yani çizginin kesiklimi, dümdüzmü, nokta nokta mı olduğu bıçakçıya rehber olmaz, olmamalıda...

grafikermahmut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illistratorde çoklu sayfa açmak için arkadaşlar ek sürümü onu belirteyim

egalite

🌱Yeni Üye🌱
İllustratorda oldukça yeniyim. Yavaş yavaş illustratora geçiş yapmaya çalışıyorum. Bir sorum olacaktı. Herhangi bir resmin renk kodunu nasıl öğrenebilirim? Eyedropper Tool'dan resmin üzerinden renk seçeceğim zaman renk paletinde none olarak gözüküyor. İllaki resmi photoshop, freehand veya corele aktarıp renk kodlarını yazarak illustratora aktarıyorum.

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
İllustratorda oldukça yeniyim. Yavaş yavaş illustratora geçiş yapmaya çalışıyorum. Bir sorum olacaktı. Herhangi bir resmin renk kodunu nasıl öğrenebilirim? Eyedropper Tool'dan resmin üzerinden renk seçeceğim zaman renk paletinde none olarak gözüküyor. İllaki resmi photoshop, freehand veya corele aktarıp renk kodlarını yazarak illustratora aktarıyorum.

Eyedropper ile fotonun üzerine tıkladığınızda solda renk bölümüne renk kodunu atıyor, oradan da renk paletine sürükleyerek bırakıyorsunuz. Böylece renginiz paletinize gelmiş oluyor.

Saygılarımla

egalite

🌱Yeni Üye🌱
İlginiz için teşekkür ederim. Halen sol taraftaki renk bölümü none olarak gözüküyor. Bunu birkaç fotoğraf üzerinde denedim. Fakat hiç birinde olmadı.:sad:

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ufukduralın anlatımını görselle pekiştirelim o halde

picture5gs7.png

Eyedropper Tool ile resmin istediğiniz yerine tıklayın. color panelinde renk değerini göreceksiniz.
illustrator eski sürümleri kullanıyor iseniz, shifte basarak eyedropper tool ile tıklayın.

Son düzenleme:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Görsel destek için teşekkürler Hande DEMİR.
Harika bir anlatım.

Saygılarımla

egalite

🌱Yeni Üye🌱
Shifte basarak oldu. İlginiz için çok teşekkür ederim.

ogni

🌱Yeni Üye🌱
Embed Meselesi

handemire sormak istiyorum. daha öncede sordum ama kendisine iletmeyi beceremedim galiba. illustratorde resimleri nasıl embed edebiliyoruz ve embedden nasıl çıkartabiliyoruz? simdiden tesekkürler.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
daha önce sorunuzu gördüm :) ancak zaten bir başka arkadaşım yardımcı olmuştu size. :)

Window=> Link Paneli açın. Resminizi seçili yaptıktan sonra Link Panelinin sağ üst köşesindeki minik oka tıklayın.
Embed Image dediğinizde embedlenmiş olur.

Embedten çıkarmak için yeniden place yapmalısınız resminizi.

evilgy23

🌱Yeni Üye🌱
illustrator photoshop

arkadaslar mesleğe yeni baslayan bi grafikerim okul bitti askerlik bitti 2 aydırda bi yerde çalışıyorum.

Sorum şu sizlere yardımcı olacak varsa sevinirim...

İllustratorda veremediğim bi bevel-emboss efektini photshopta yazdım ve psd olarak kaydedip illustratore attım sonrada embedledim. sonra iş bitti filme gönderdim ama embedlediğim dosyadaki yazının etrafında kalan dikdörtgensel alanın altında kalan yazılar sorunlu geldi.

2. sorumda sizce herhangi bi efekt uygulanacaksa bi yazıya veya bi nesneye illustratorde mi vermeliyim yoksa phothoshop ta mı_?

Ayrıca illustratore daha 10 gun önce geçtim daha öncesinde freehande kullanıyordum.

Aslında sorumun alt yapısında şu var özetle illustratorde işi yaptım bitirdim filme yollamadan önce ne gibi uygulamalar yapmalıyımki ekranda gördüğümün aynısı filmde çıksın bi hata olmasın..

:) çok konuştum ama kusura bakmayın 60000 adet basılacak bi işti.. uzadıda uzadı illustratorde becerenmeyince freehandte yaptım artık...

ogni

🌱Yeni Üye🌱
Tesekkürler. Dediginizi yaptım. Resim seçili ama Link panelindeki Embed Image seçenegi etkin degil. O yüzden yapamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...