Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustratorde photoshop gölgesi

alimcos

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar, Photoshop da yaptığım bir gölge çalışmasını Illustratorde zemin üzerine dekupe olarak gelecek ürünün altına gölge etrafındaki beyaz alanı transparan olarak nasıl getirebilirim.
Yardımlarınızı bekliyorum.

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar, Photoshop da yaptığım bir gölge çalışmasını Illustratorde zemin üzerine dekupe olarak gelecek ürünün altına gölge etrafındaki beyaz alanı transparan olarak nasıl getirebilirim.
Yardımlarınızı bekliyorum.

photoshopta resmi (göygeyi ) transpan kaydedip import etmen yeterli

ZtXOH.jpg

Son düzenleme:

alimcos

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler, ancak nasıl transparan kaydedebilirim. Onu da söylersen çok iyi olur.

alimcos

🌱Yeni Üye🌱
Tamam, ancak seçeneklerdeki "Save Transparency" seçilemez durumda oluyor da onun için sordum. Çözüm???

ataaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
transparan secenegının acık olmaması belkı de golgenın de altında da bır background layer oludugundan olabılır...

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba,

Illustrator'de zaten gölge efekti (drop shadow) var. Neden Photoshoptan alıp AI'ye getirme zahmetine giriyorsunuz ki?

Nesne seçili iken, (bu, dekupajı yapılmış fotoğraf da olabilir) effect>stylize>drop shadow
komutunu menüden uygulayın.

T.Ö.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba,

Illustrator'de zaten gölge efekti (drop shadow) var. Neden Photoshoptan alıp AI'ye getirme zahmetine giriyorsunuz ki?

Nesne seçili iken, (bu, dekupajı yapılmış fotoğraf da olabilir) effect>stylize>drop shadow
komutunu menüden uygulayın.

T.Ö.

Hatta bu bilgiye ilave olarak gölgeyi bağımsız olarakta kullanabilmeniz için ai'de iken objenize gölgeyi verdikten sonra isterseniz Object>Expand Appearance seçeneği ile gölgeyi objeden bağımsız hale getirebilirsiniz.

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet, ama bunun geri dönüşü yoktur.
Müşteri beğenmezse, veya yazıda değişiklik varsa, bunları yeniden yapmalısınız..
(O kadarlık dert kadı kızında da olur meselesi.)

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Adobe Amca, CS kitlerini satarken ballandıra ballandıra uyum ve program arasındaki benzerliklerden sözeder. Oysa bu gölge yeteneği, Photoshop'ta ne kadar gelişmiş bir durumda. PS'de styles paneli açıkken bile, işin üzerine doğrudan fare ile gölgenin yerini değiştirebiliyorduk. (bunu yeni öğrendim demeyin.)

Neden bu özelliği AI'ye koymadılar?

Tuncer ÖZKAN