Hocam bende naçizane performalar devrini görmüş geçirmiş bi meslekdaşınım... rahat 4 yıl, quar 3-5 arası ekmek yemişimdir... Velhasıl Quark, "piyasada tekim, kuralları ben belirlerim" yaklaşımıyla nerdeyse bütün bir Cs paketinin 2 katı fiyata satılıyordu CS ilk çıktığında... O zaman bir çok meslekdaşımın yaptığı hatanın aynısını yaptı, Quark. bundan bişey olmaz dedi... İşte o rüzgarın fırtınası bu gün Quark'ı iflas noktasına getirdi...
"Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli" diye düşümedi, kendini geliştiremdi, ve malesef CS2'nin çıkması ile birlikte Quark en pratik ve en hızlı program olma özelliğini kaybetti... Ama yine akıllanmadı c3 kendini gösterene kadar herhangi bir yenilik bir güncelleme görmedik. Quark 7 çıktığında zannettik ki rekabet piyasayı kızıştıracak, bizim işler daha da kolaylaşcak... ama öyle olmadı. Q7 cs3'ün çok gerisindeydi ve doğru düzgün PDF üretemiyordu bile... Sonra da toplayamadı...
Şimdi nasıl bırakalım Quarkı diyoruz... Ben çok kolay bıraktım, anam değil babam değil, bizimki bir iş ortaklığıydı. Bana saygı duymayan, beni geliştirmeye, işimi kolaylaştırmaya çalışmayan, birde üstüne habire beni kazıklamaya kalkan, iş ortağını anında satarım...
hiç acımam... XD
Bu gün bir program çıksın, ID den daha seri ve daha stabil çalışsın, aynı hızla ID yi de satarım... PS yi de satarım, Ai yi de satarım. Keza FH yide aynı hızla satmıştım Ai karşısında...
Aksine biz fanatik alışkanlıklarımızdan ne kadar hızlı kurtulursak sektör o kadar hızlı büyür ve gelişir...
Hoş daha uzun yıllar Adobe'un tahtı sallanmayacaktır bile, Adamların politikası şöyle, her 18 ayda bir yeni bir CS... Gerçektnde Cs2 den beri her 18 ayda bir yeni bir Cs çıktı ve herbiri haleflerinden katbekat üstündü...
işte bu zaten, rüya gibi bir iş ortaklığıdır...