Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesing de takrar olayı

ozgsun

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar word ü dizgi için kullananlar bilir. F4 e bastığınız zaman son yağtığınız işlem tekrarlanır. İndesing de böyle bir olay var mı

Benzer konular

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu iki seçenek son yapılan işlemi değişik tarzda tekrarlar.

ozgsun

🌱Yeni Üye🌱
çok teşşekkürler arkadaşım

ozgsun

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür etmekte erken daranmışım :):) bir yazı veya stil atama işlemi yaptığım zaman verdiğin komutlar aktif olmuyor.

Bassettiğim şöyle bir şey diyelim sen en son "f" yazdın. Word de F4 yağtığın zaman "f" yazar yeniden.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
canınız sağolsun teşekkürünüzü geri de alabilirsiniz. :)

kusura bakmayın ama bunun artısı nedir? ben anlıyamadım sonuçta f yazması için F4'e basacağınıza f ye basın :)

World kullanmadığım için sorunuzu tam anlıyamıyorum üzgünüm.

Word'ü açtım world yazdım ve F4'e bastım ve bende hiçbir işlem yapmadı. Siz sanırım PC kullanıyorsunuz. Büyük bir ihtimalle F4 te PC kontrollü bir atama var. Sanırım PC kullanan arkadaşlarım size daha yardımcı olacaktır.

ozgsun

🌱Yeni Üye🌱
yok canım ben yine teşekkür ederim size. :):):)
evet PC kullanıyorum.
Size şöyle anlayatım ben yayınevinde çalışıyorum kitap mizanpajı yapıyoruz.
İşlerimize stil atayarak çalışıyoruz.
Word de bir stili bir parafrafa uygularsınız. Sonra F4 yaparak diğerlerine de uygularsınız yeniden stile girip uygulamaya gerek kalmaz.
İndesing de de bu özellik çok işime yarayacak
Tekrar teşekkürler

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
ID'de oluşturduğunuz stile tuş ataması yapılabiliyor. Stili oluşturup klavyeden şu tuş ile çalışacağım demeniz yeterli.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Paragraf style'ini oluşturman için istediğin ölçülerde text alanı açıp, aşağıdaki sekmelerden açılacak New Paragraph Style penceresinde isme özel bir style oluşturuyorsun. Sonrası yazını yazdıktan sonra o Style hanesine tıklamak kalıyor.

Tuş atama konusunu bilmiyorum. Onunda nasıl yapıldığını arkadaşım anlatırsa bende öğrenmiş olurum ;)

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Shortcut bölümüne tuş atayabilirsiniz.

ErenFahri

🌱Yeni Üye🌱
Damlalık

Arkadaşım indesign da yapmış olduğun herhangi bir style uygulamasını bu resime olabilir yada yazıya olabilir sol tarafta yer alan toollar da damlalığı alıp style uyguladığın alana birkere tıkladıktan sonra o style uygulamak istediğin yere gelip damlalıkla tekrar tıkladığında tüm sitilleri aynen oraya aktarır her ne olursa olsun bunu kullanabilirsin gayet kolay ve kullanışlı bir özellik

ozgsun

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler hepinize arkadaşlar. Yazdığınız önerileri kullanıyorum ama çok hızlı iş çıkarmamız gerekiyor. Sağdan tıkla ya da fırçayla boya zaman kaybettiriyor. ama şu özel tuş atama işini bi deniycem tekrar teşekküler

ozgsun

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkürler arkadaşlar

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
word den indesingne metin alırken stilleride beraber alabiliyorsunuz. Daha sonra indesing'a gelmiş stilleri eklediğiniz başka metinlerde de kullanabilirsiniz

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
en abuk fabrikalarda bile bir işçinin çıkaracağı iş bellidir bi tek bizim meslekte bu kadar hızlı olunması gerekiyor sanırım.. nedense...