Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

internet uzerinden calisacak grafiker ariyoruz.

mevo81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Beğenmemekle ilgisi yok.. Önceden bir sayfa gazete sayfasını 35 40 TL'den aşağı yapmayan kişiler şimdi 20 TL 'ye bile çalışamıyor.
Teknoloji gelişiyor herkes kendince birşeyler yapmaya çalışıyor. İki çizgi çizmeyi bilen grafikerim ben diyor.
Sonuç ne?
40 TL'ye gazete sayfası yaptığım kişiler şimdi başkasını tercih ediyor
NEden?
Çünkü 5 TL'ye gazete sayfası yapan amatörler var.
Yaptıkları grafik tasarım ile alakalı birşey yok.

Eğer sen ben 3 - 5 TL'ye iş yaparak hayatını devam etmeyi düşünüyorsan ilgilen kardeşim.. kim tutarki seni..
arkadasim yok o fiyata pc acmam yok su fiyata mouse kimildatmam,merak ediyorum senin paraya ihtiyacin var mi acaba?
zaten benim durumum iyi olsa freelance grafiker arayacagima birisini yanima alirim malesef buradaki isci masraflari tr deki gibi olmadigindan boyle bisey ariyorum.ayrica musterim benim parami odemeyebilir ama ben calisanin parasini odemek zotundayim isin tesliminde musteriden cek vs almam benim sorunum o konuda sorun olmaz.ilgilenen arkadaslara tsk ederim elimden geldigince cvp vermeye calisiyorum.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadasim yok o fiyata pc acmam yok su fiyata mouse kimildatmam,merak ediyorum senin paraya ihtiyacin var mi acaba?
zaten benim durumum iyi olsa freelance grafiker arayacagima birisini yanima alirim malesef buradaki isci masraflari tr deki gibi olmadigindan boyle bisey ariyorum.ayrica musterim benim parami odemeyebilir ama ben calisanin parasini odemek zotundayim isin tesliminde musteriden cek vs almam benim sorunum o konuda sorun olmaz.ilgilenen arkadaslara tsk ederim elimden geldigince cvp vermeye calisiyorum.

Şimdi polemiğe girip ortamı germicem.. Ama konuştuğumuzda söylediklerinizden şimdiki söyledikleriniz farklı..
Paraya ihtiyacım yok desem yalan olur elbette ama ben bi saat uğraşıp iş çıkarıcam sen bana 3 TL vericen. Yok öyle yağma paşam.. ben saatte kazanıyorum zaten onun 20 katını. Ve bu parayı kazanmak zor değil.
Önemli olan şu 3 kuruşa kimsenin iş yapmaması gerek.! onlar yüzünden piyasa yükseleceğine gittikçe düşüyor.

mevo81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şimdi polemiğe girip ortamı germicem.. Ama konuştuğumuzda söylediklerinizden şimdiki söyledikleriniz farklı..
Paraya ihtiyacım yok desem yalan olur elbette ama ben bi saat uğraşıp iş çıkarıcam sen bana 3 TL vericen. Yok öyle yağma paşam.. ben saatte kazanıyorum zaten onun 20 katını. Ve bu parayı kazanmak zor değil.
Önemli olan şu 3 kuruşa kimsenin iş yapmaması gerek.! onlar yüzünden piyasa yükseleceğine gittikçe düşüyor.
ortaya laf atiyosun her lafi soyluyorsun sonrada polemige girip ortami germiyelim diyosun(bu ne perhiz bu ne lahana tursusu)
sen serbest piyasa diye bisey bilmiyorsun sanirim isteyen 3 tl ye yapar isteyen 300 tl ye.ha senin isine gelmez yapmazsin kimse zorlamiyor sartlar sana uymazsa calismazsin.
hadi o zaman sunu bana soyle adam turkiyede 15 tl ye 1000 kartvizit basiyor sana grafik icin ne kadar versin???

halley

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkesin kendi tercihi tabi ki.

Bir yandan M. Ayan'a hak veriyorum. Çünkü amatörler yüzünden piyasa gittikçe ölüyor. Bir yandan da mevo81'e hak veriyorum. Herkes istediğini yapmakta özgürdür. Paraya ihtiyacı olan 5'e de 10'da yapar bence. Yeter ki amatörlerin gazabına uğramasın şu işverenler, profesyonel grafikerlerde rahat bir nefes alsın.

Halk eğitim kursu adı altında grafikerlik kursu açılıyor, öğrettikleri şey sadece bir kaç menü ve tool'ların ne işe yaradığı. Ordan çıkan arkadaş ben grafikerim diye geziyor. Hani zemin? Hani saha? Hani tecrübe? Dur bakalım daha bismillah yani.. Bu tarz kişiler özellikle bayan olanlar işe alınıyor haliyle yapamıyorlar ve grafikerlik ne ucuz meslekmiş oluyor insanların gözünde.

Çok ayrı bir konuda zaten her yere BAYAN grafiker aranması. Çok ayrı ve sinir bozucu.

ea430

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşa katılıyorum genelde zam olur nee hikmetse bizim piyasa düşüyor yalnış anlamayın size bişey soylediğim yok genel olarak görüşümü dile getirmek istedim.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
ortaya laf atiyosun her lafi soyluyorsun sonrada polemige girip ortami germiyelim diyosun(bu ne perhiz bu ne lahana tursusu)
sen serbest piyasa diye bisey bilmiyorsun sanirim isteyen 3 tl ye yapar isteyen 300 tl ye.ha senin isine gelmez yapmazsin kimse zorlamiyor sartlar sana uymazsa calismazsin.
hadi o zaman sunu bana soyle adam turkiyede 15 tl ye 1000 kartvizit basiyor sana grafik icin ne kadar versin???

Önceden Grafik Tasarım deyince adamlar ben o işi yapamam o kolay basit bi iş değil derdi. ßende bu işi öğrenmek için yıllarımı verdim..
3 TL'ye iş vereni de iş alanı da KINIYORUM.

HERKESİN BU KONUDA TEPKİLİ OLMASINI İSTİYORUM.

arkadaşa katılıyorum genelde zam olur nee hikmetse bizim piyasa düşüyor yalnış anlamayın size bişey soylediğim yok genel olarak görüşümü dile getirmek istedim.

İŞTE.. Gerçek grafikerlerin tepkisini göstermediğinden bu durum yaşanıyor zaten..

Herkesin kendi tercihi tabi ki.

Bir yandan M. Ayan'a hak veriyorum. Çünkü amatörler yüzünden piyasa gittikçe ölüyor. Bir yandan da mevo81'e hak veriyorum. Herkes istediğini yapmakta özgürdür. Paraya ihtiyacı olan 5'e de 10'da yapar bence. Yeter ki amatörlerin gazabına uğramasın şu işverenler, profesyonel grafikerlerde rahat bir nefes alsın.

Halk eğitim kursu adı altında grafikerlik kursu açılıyor, öğrettikleri şey sadece bir kaç menü ve tool'ların ne işe yaradığı. Ordan çıkan arkadaş ben grafikerim diye geziyor. Hani zemin? Hani saha? Hani tecrübe? Dur bakalım daha bismillah yani.. Bu tarz kişiler özellikle bayan olanlar işe alınıyor haliyle yapamıyorlar ve grafikerlik ne ucuz meslekmiş oluyor insanların gözünde.

Çok ayrı bir konuda zaten her yere BAYAN grafiker aranması. Çok ayrı ve sinir bozucu.
Tercih meselesi değil arkadaşım bu, paraya ihtiyacım var diyen adamın 3 lira 5 liraya değil fazlasına ihtiyacı vardır. 3 liralık işleri yaparak zorunlu giderlerini halledemez ki, kaldı ki parayı kullanabilsin.

Sen 3 TL'ye grafik tasarım istiyorsun 70 €'ye müşteriye veriyorsun..

Hakkıyla Freelencer çalışanlara sözüm yok.. Ama bu konuyu bu şekilde görüpte hala "ilgileniyorum sizin işinizle diyenleri" kınıyorum

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu sorunun cevabı mutlaka verilmeli.

Buna kesinlikle katılmıyorum.
Kendi adıma konuşuyorum.Herhangi bir matbaada veya ajansta patron kaprisi çekeceğime,şartlarını kendimin belirlediği şekilde evimden çalışmayı tercih ediyorum.
Benim evimden çalışıyor olmam herhangi bir ajansta veya matbaada çalışacak altyapıya sahip olmadığım anlamına mı geliyor ?

Bu değerlendirmeyi neye göre yapıyorsunuz merak ediyorum.

3-5 tl yi bırakın, tasarım başına 1.5 tl teklif edeni gördüm ben.Bu durumda 3-5 tl teklif eden diğerine nazaran daha insaflı davranmış oluyor bence :D

Özür dilerim yanlış anlaşılmaya müsait bir ifade yazmışım. Asıl kastedilen şudur: Benim ilandan anladığım bütün gün internetten sizin her ulaşmaya çalıştığınız an cevap verebilecek bir grafikerin durumunu sorguluyorum ben. Daha geniş tabiriyle her aradığınız an müsait olan boşta olan grafikerdi benim kastetmek istediğim. Takdir edersiniz ki iyi bir freelance grafikerin de bir iş akışı çerçevesinde gün içinde müsait olmadığı veya başka müşterilerinin işlerine zaman ayırdığı süreler olması gerekir. Yoksa bence freelance çalışıp evine bakan geçimini sağlayabilen bir grafiker benim kendi adıma "helal olsun adama" diyeceğim aynı zamanda da yerine göre en eğlenceli işi yapan zaman planlaması konusunda tamamen özgür olan insandır. Kendi adıma da buna kalkışacak cesaretim olmadığından büyük saygı duyarım bunu başarabilenlere...

Tekrar özür... yaşasın freelance... :)

halley

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Muhammet Ayan , sen kınamaya devam et üstadım.

Artık öyle bir zamandayız ki, duygusal düşünemeyiz. Tamamen duygusal düşünmeliyiz :)

Yoksa aç kalırız.

mevo81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Önceden Grafik Tasarım deyince adamlar ben o işi yapamam o kolay basit bi iş değil derdi. ßende bu işi öğrenmek için yıllarımı verdim..
3 TL'ye iş vereni de iş alanı da KINIYORUM.

HERKESİN BU KONUDA TEPKİLİ OLMASINI İSTİYORUM.

İŞTE.. Gerçek grafikerlerin tepkisini göstermediğinden bu durum yaşanıyor zaten..

Tercih meselesi değil arkadaşım bu, paraya ihtiyacım var diyen adamın 3 lira 5 liraya değil fazlasına ihtiyacı vardır. 3 liralık işleri yaparak zorunlu giderlerini halledemez ki, kaldı ki parayı kullanabilsin.

Sen 3 TL'ye grafik tasarım istiyorsun 70 €'ye müşteriye veriyorsun..

Hakkıyla Freelencer çalışanlara sözüm yok.. Ama bu konuyu bu şekilde görüpte hala "ilgileniyorum sizin işinizle diyenleri" kınıyorum

arkadasim sen avrupa piyasasini biliyormusun bilmiyorum ama eger 70 € ya grafik satsam kusura bakmada burada grafiker aramam.veririm ilan fransa da tam zamanli guzel bir grafiker bulur kafami agritmam.zaten nedense turkiyedeki kardeslerimiz avrupa da calisan herkes parayi sokakta topluyor nasil olsa almanci vurun ensesine hesabi ahkam kesiyorlar.lutfen buradaki piyasa sartlarini bilmeden sagdan soldan duyma laflarla yorum yapip insanlari yalan yanlis bilgilendirmeyin.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadasim sen avrupa piyasasini biliyormusun bilmiyorum ama eger 70 € ya grafik satsam kusura bakmada burada grafiker aramam.veririm ilan fransa da tam zamanli guzel bir grafiker bulur kafami agritmam.

Ben bu açıklamanızdan Fransa'daki grafikerlerin talep ettiği ücreti karşılayacak gücünüzün olmadığını, haliyle onların yüksek bir ücret talep ettiklerini anlıyorum.

Onlara layık görülen miktar neden Türkiye'deki grafikerlerden esirgeniyor.

Merak etmeyin Türkiye'de aldığı ücretin karşılığını fazlasıyla veren,sizin tabirinizle güzel grafiker oldukça fazla.

zaten nedense turkiyedeki kardeslerimiz avrupa da calisan herkes parayi sokakta topluyor nasil olsa almanci vurun ensesine hesabi ahkam kesiyorlar.lutfen buradaki piyasa sartlarini bilmeden sagdan soldan duyma laflarla yorum yapip insanlari yalan yanlis bilgilendirmeyin.

Yok arkadaşım çok yanlış düşünüyorsun.Bu senin dediğin düşünce tam tersi.
Yani yurtdışında ajans işleten vatandaşlarımız,oradaki meslektaşlarımızın talebini karşılayamadığı için,asla ve asla emeklerini ucuza satmaya yanaşmadıkları için,emeklerinin kıymetini bildikleri için ;
"Boşver yaa Türkiye'de 15-20 tl ye tasarım yaptıracağımız tonlarca grafiker buluruz." diye düşünüyor artık.

Buna hayır diyemezsin.Çünkü zaten yukarıda alıntıladığım mesajında bunu kendin itiraf ediyorsun :)

mevo81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben bu açıklamanızdan Fransa'daki grafikerlerin talep ettiği ücreti karşılayacak gücünüzün olmadığını, haliyle onların yüksek bir ücret talep ettiklerini anlıyorum.

Onlara layık görülen miktar neden Türkiye'deki grafikerlerden esirgeniyor.

Merak etmeyin Türkiye'de aldığı ücretin karşılığını fazlasıyla veren,sizin tabirinizle güzel grafiker oldukça fazla.

Yok arkadaşım çok yanlış düşünüyorsun.Bu senin dediğin düşünce tam tersi.
Yani yurtdışında ajans işleten vatandaşlarımız,oradaki meslektaşlarımızın talebini karşılayamadığı için,asla ve asla emeklerini ucuza satmaya yanaşmadıkları için,emeklerinin kıymetini bildikleri için ;
"Boşver yaa Türkiye'de 15-20 tl ye tasarım yaptıracağımız tonlarca grafiker buluruz." diye düşünüyor artık.

Buna hayır diyemezsin.Çünkü zaten yukarıda alıntıladığım mesajında bunu kendin itiraf ediyorsun :)
ben mesajimda grafikerlere kucumsemek icin falan birsey demedim,fransada yasadigim icin mecbur buradan grafiker bulmam lazim isinlayacak degiliz ya .
ayrica bana el ilani fiyatinizi soylediniz kusura bakmayinda ben vergi vereyim makina alayim kredi cekeyim depo kirasi ,kagit masrafi boya masrafi vereyim vee siz benden cok kazanin bu da cok tuhaf degil mi? emek emek diyorsunuz peki benim emegim ne olacak?

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ben mesajimda grafikerlere kucumsemek icin falan birsey demedim,fransada yasadigim icin mecbur buradan grafiker bulmam lazim isinlayacak degiliz ya .
ayrica bana el ilani fiyatinizi soylediniz kusura bakmayinda ben vergi vereyim makina alayim kredi cekeyim depo kirasi ,kagit masrafi boya masrafi vereyim vee siz benden cok kazanin bu da cok tuhaf degil mi? emek emek diyorsunuz peki benim emegim ne olacak?

Bu söylediğiniz doğru değil.Bakın bunu aslında açıklamayacaktım ama beni buna zorladınız.Önce şunu izah edeyim.Ben bu zamana kadar yurtdışına tonlarca iş yaptım.Fransa'ya yaptım,Hollanda'ya yaptım,Almanya'ya yaptım.Sizin söylediğiniz fiyat gerçekçi değil.öyle 70 € falan kartvizit yok Avrupa'da.Aşağıda linkini verdiğim kartvizit çalışmalarını geçen yıl yaptım.Ajansın bunu müşteriye sattığı fiyat 200 € ( bana ödediği rakam 50 € )
Grafikerler.net - Nihat BAYSAL's Album: KARTVİZİT ÇALIŞMALARIM - Picture

Tamam yurtdışında değiliz,orada yaşamıyoruz.Bu demek değil ki oranın piyasasını bilmiyoruz.

Neyse size kolaylıklar diliyorum.

mevo81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu söylediğiniz doğru değil.Bakın bunu aslında açıklamayacaktım ama beni buna zorladınız.Önce şunu izah edeyim.Ben bu zamana kadar yurtdışına tonlarca iş yaptım.Fransa'ya yaptım,Hollanda'ya yaptım,Almanya'ya yaptım.Sizin söylediğiniz fiyat gerçekçi değil.öyle 70 € falan kartvizit yok Avrupa'da.Aşağıda linkini verdiğim kartvizit çalışmalarını geçen yıl yaptım.Ajansın bunu müşteriye sattığı fiyat 200 € ( bana ödediği rakam 50 € )
Grafikerler.net - Nihat BAYSAL's Album: KARTVİZİT ÇALIŞMALARIM - Picture

Tamam yurtdışında değiliz,orada yaşamıyoruz.Bu demek değil ki oranın piyasasını bilmiyoruz.

Neyse size kolaylıklar diliyorum.

evet gayet acik soyluyorum ki hatta eminin bu soylediginiz fiyattan sonra siz bilmiyrsunuz efendim
Commandez des cartes de visite avec des couleurs brillantes et des fichiers gratuitement téléchargés ou en utilisant le designer en ligne.

buyrun bu yolladigim siteye bakain bakali ne kadarmis fiyati. zaten bizim genlerimizde var abartmak.avrupa ile calistim diyersunuz yani gecmis zaman onceden calismissiniz eskiden turkiyede de fiyatlar cok iyiydi ama simdi????
lutfen yolladigim siteye bakin ve elinizde belgelerle destekleyin tezinizi ustadim.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım.
Biz burada özgün tasarımdan bahsediyoruz.
Sizin verdiğiniz linkteki çalışma sistemi nasıl biliyormusunuz?
Hazır şablon kullanılıyor.
Oradaki yazı kısımlarını değiştirip belki aynı tasarımı yüzlerce kişiye satıyor.
Fabrikasyon sistemi yani :) Böyle bir tasarım için herhalde hakettiği değeri isteyecek halleri yok ya.

Neyse arkadaşım ben bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.Size iyi çalışmalar.

mevo81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım.
Biz burada özgün tasarımdan bahsediyoruz.
Sizin verdiğiniz linkteki çalışma sistemi nasıl biliyormusunuz?
Hazır şablon kullanılıyor.
Oradaki yazı kısımlarını değiştirip belki aynı tasarımı yüzlerce kişiye satıyor.
Fabrikasyon sistemi yani :) Böyle bir tasarım için herhalde hakettiği değeri isteyecek halleri yok ya.

Neyse arkadaşım ben bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.Size iyi çalışmalar.

turkiye de 1000 kartvizit(baski+grafik) 15 tl , siz ne kadar istiyorsunuz kartvizit icin 50 tl mi ?
lutfen birakin polemik yaratmayi yok avrupa da 200 € ya satiyorlarmis da falan da filan da.
turkiye 15 tl ye kartvizit satan da var 200 tl ye satanda var.serbest piyasa normaldir. siz tutuyosunuz en yuksek fiyattan soyluyorsunuz neden turkiyedeki 15 tl den konusmuyorsunuz? ben soyleyim cunku isinize gelmiyor.
alti ustu bir ilan actim ilgilenen olur ilgilenmeyen olur herkesten Allah razi olsun ama yalan yanlis konusan haric.
saygilar

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım.
Evet Türkiye'de 1000 adet kartviziti 25 tl ye yapan matbaa var.Bunu inkar etmiyoruz.Zaten bu yüzden şahsen ben kartvizit tasarımı yapmıyorum.

Fakat Türkiye'de 1000 adet kartviziti 25 tl ye yapan matbaalar sanıyormusunuz ki onlar da özgün tasarım yapıyor.

Onlar da elindeki katalogtan sana şablon gösterip o hazır şablondan kartvizit basıyor.

ya da hiç göstermeden bi kartvizit basıp,buyrun kartvizitiniz hazır deniyor.Beğendin mi beğenmedin mi sana onaya sunulduğunu mu sanıyorsun ?