Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

internet uzerinden calisacak grafiker ariyoruz.

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar daha önceden almanya ile çalışıp ağzı yanmış biri olarak başımdan geçenleri iki satıra sığdırayım.
1- Hiç itiraz etmeyin Mevo81 yurtdışındaki Türk matbaaların ve ajansların çoğu fiyat konusunda gerçek matbaaları değil internet üzerinden sipariş alıp hazır şablonla dijital baskı yapan yerleri göz önüne alıyor. Daha önce Almanya'da internet üzerinden çalıştığım ajansta matbaa olduğunu söylemişti. Ama sonradan anladım ki çalışmalarımı bir Alman baskı sitesine gönderiyor ve baskı orda yapılıp adresine teslim ediliyor. Avrupa'daki Türklere ait matbaa ve ajanslarla buradakileri karşılaştırmak yersiz bence. Buradaki matbaaların çoğu aile şirketleri ve grafik işlerinin ne kadar emek istediğinin ve baskı işinin temelinin düzgün bir grafik çalışması olduğunun farkındalar. Asıl acı olanı şu Avrupa'daki geniş imkanlarla baskı işini halleden girişimciler Türkiye'deki ucuz emeği kullanarak işlerini sudan ucuz fiyatlara hallediyorlar. Fiyat verirken de baskı fiyatına oranlıyorlar. Onlara göre Grafik çalışması baskı maliyetini geçmemeli. Bu yüzden karşınıza parça başı 3tl 5€ gibi fiyatlarla çıkıyorlar. Bunu yaparkande telifmiş, orjinallikmiş hiç umurlarında değil. Amaç ucuza gelsin. Artı resmiyet de cabası. Ve kırılmaca yok bu konuda bilgi edinmeden terim öğrenerek bu işe giriyorlar. "pantone kullanmak lazım.." dediğinizde, "Pantone ne?" diye soran bir ajans ya da matbaa oluyor karşınızda.

2- Sayın Mevo81 sizin işleyişiniz nasıl? Makinenizin markası modeli nedir? Ofset baskı mı yapıyorsunuz? Dijital mi? Çalışmamız resmi mi olacak? Ödeme hemen mi hesaba geçecek yoksa ay sonunu bekleyecekmiyiz? Günde en fazla kaç saat çalışıcaz size? Redakte, düzeltme sayısı nedir? Sizin makineniz, verginiz varsa, bizim de elektriğimiz, adsl'miz (kaldı ki dünyanın en pahalı elektriği ve adsl'i) emeğimiz var. Her ay takip etmemiz gerek dergiler, bugüne kadar eve yığdığımız (renk paletleri, tarayıcı, laser yazıcı, BİLGİSAYAR...) demirbaşımızın ödenmesi gereken taksitleri var.

Şimdi hemen ardımdan yazıp öncekiler gibi savuşturmaya kalkmayın beni. Buraya bişeyler yazıyorsanız size karşı fikirlerin de burada yazılacağını unutmayın. Sonuçta burası bir forum. İlanınız kafalarda kuşkular yaratmasa zaten kimse tek satır yazmaz.

3- Biraz da kendimize vuralım. Arkadaşlar hala şu forumu kullanmayı öğrenemedik. İlk satıra bakıp hemen e-mail adresinizi verip talibim diyorsunuz. Çok mu zor şartları sormak şurada. Siz sorsanız aklınıza geleni işveren cevaplasa, sırayla okusak ilanara yeni bakanlar daha net fikir sahibi olsa, iş uygunmu değil mi karar verseler. İş verenler de bizi sazan gibi görmese azcık burnumuz büyük olsak daha çok para kazansak... Kötü mü?

4- Evet ben de patron dırdırı, yol çilesi ve ödenmeyen maaşları çekmek istemeyenlerden birisiyim. Oturup bir maaş için koca ay sıkıntı çekmektense evimde ofisimi kurar ekmeğimin peşinde kendim koşar diyenlerdenim. İlk iki ay maaşımın 4 katını kazandım evden. Bazı ay zar zor denk getirdim masraflarımı bazı ay çok güzel geçti. İstanbul gibi deli bir kentin trafiğini çekmiyorum hiç olmazsa. Makine gibi sabah 9 akşam iş bitene kadar çalışmıyorum.

Evet doğru çok değil bir 3 yıl öncesinin saygınlığı yok mesleğimde. Sağolsunlar halk eğitim, İSMEK gibi yerler bol bol grafiker veriyor piyasaya. Hepsi de çok sağlamlar? Her programı sular seller gibi biliyorlar? O yüzden eleman arayanlar 1.400 Tl'ye hem webmaster, hem grafik tasarımcı, hem de 3d modellemeci 3'ü bir arada arıyorlar. Sağolsun arkadaşlar da çok seçiciler ilanlar konusunda? İletişimleri de çok iyi olduğu için her ilana okumadan bakmadan e-mail adreslerini yollayıp talibim, ekip olarak talibiz demeleri yetiyor.

Bu kadar yeter bence sıkmayım sizi daha fazla... Genç arkadaşlarıma yıllardır kulaklarıma kazınan bir öğüdü aktararak son vericem..
Ne kadar başarılı bir grafiker olduğunuz; sebebini anladığınız hataların sayısı ile doğru orantılıdır...

Hepinize mutlu çalışmalar diliyorum... Allah nöronlarınıza ve ilham perilerinize zeval vermesin...

mevo81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar daha önceden almanya ile çalışıp ağzı yanmış biri olarak başımdan geçenleri iki satıra sığdırayım.
1- Hiç itiraz etmeyin Mevo81 yurtdışındaki Türk matbaaların ve ajansların çoğu fiyat konusunda gerçek matbaaları değil internet üzerinden sipariş alıp hazır şablonla dijital baskı yapan yerleri göz önüne alıyor. Daha önce Almanya'da internet üzerinden çalıştığım ajansta matbaa olduğunu söylemişti. Ama sonradan anladım ki çalışmalarımı bir Alman baskı sitesine gönderiyor ve baskı orda yapılıp adresine teslim ediliyor. Avrupa'daki Türklere ait matbaa ve ajanslarla buradakileri karşılaştırmak yersiz bence. Buradaki matbaaların çoğu aile şirketleri ve grafik işlerinin ne kadar emek istediğinin ve baskı işinin temelinin düzgün bir grafik çalışması olduğunun farkındalar. Asıl acı olanı şu Avrupa'daki geniş imkanlarla baskı işini halleden girişimciler Türkiye'deki ucuz emeği kullanarak işlerini sudan ucuz fiyatlara hallediyorlar. Fiyat verirken de baskı fiyatına oranlıyorlar. Onlara göre Grafik çalışması baskı maliyetini geçmemeli. Bu yüzden karşınıza parça başı 3tl 5�gibi fiyatlarla çıkıyorlar. Bunu yaparkande telifmiş, orjinallikmiş hiç umurlarında değil. Amaç ucuza gelsin. Artı resmiyet de cabası. Ve kırılmaca yok bu konuda bilgi edinmeden terim öğrenerek bu işe giriyorlar. "pantone kullanmak lazım.." dediğinizde, "Pantone ne?" diye soran bir ajans ya da matbaa oluyor karşınızda.

2- Sayın Mevo81 sizin işleyişiniz nasıl? Makinenizin markası modeli nedir? Ofset baskı mı yapıyorsunuz? Dijital mi? Çalışmamız resmi mi olacak? Ödeme hemen mi hesaba geçecek yoksa ay sonunu bekleyecekmiyiz? Günde en fazla kaç saat çalışıcaz size? Redakte, düzeltme sayısı nedir? Sizin makineniz, verginiz varsa, bizim de elektriğimiz, adsl'miz (kaldı ki dünyanın en pahalı elektriği ve adsl'i) emeğimiz var. Her ay takip etmemiz gerek dergiler, bugüne kadar eve yığdığımız (renk paletleri, tarayıcı, laser yazıcı, BİLGİSAYAR...) demirbaşımızın ödenmesi gereken taksitleri var.

Şimdi hemen ardımdan yazıp öncekiler gibi savuşturmaya kalkmayın beni. Buraya bişeyler yazıyorsanız size karşı fikirlerin de burada yazılacağını unutmayın. Sonuçta burası bir forum. İlanınız kafalarda kuşkular yaratmasa zaten kimse tek satır yazmaz.

3- Biraz da kendimize vuralım. Arkadaşlar hala şu forumu kullanmayı öğrenemedik. İlk satıra bakıp hemen e-mail adresinizi verip talibim diyorsunuz. Çok mu zor şartları sormak şurada. Siz sorsanız aklınıza geleni işveren cevaplasa, sırayla okusak ilanara yeni bakanlar daha net fikir sahibi olsa, iş uygunmu değil mi karar verseler. İş verenler de bizi sazan gibi görmese azcık burnumuz büyük olsak daha çok para kazansak... Kötü mü?

4- Evet ben de patron dırdırı, yol çilesi ve ödenmeyen maaşları çekmek istemeyenlerden birisiyim. Oturup bir maaş için koca ay sıkıntı çekmektense evimde ofisimi kurar ekmeğimin peşinde kendim koşar diyenlerdenim. İlk iki ay maaşımın 4 katını kazandım evden. Bazı ay zar zor denk getirdim masraflarımı bazı ay çok güzel geçti. İstanbul gibi deli bir kentin trafiğini çekmiyorum hiç olmazsa. Makine gibi sabah 9 akşam iş bitene kadar çalışmıyorum.

Evet doğru çok değil bir 3 yıl öncesinin saygınlığı yok mesleğimde. Sağolsunlar halk eğitim, İSMEK gibi yerler bol bol grafiker veriyor piyasaya. Hepsi de çok sağlamlar? Her programı sular seller gibi biliyorlar? O yüzden eleman arayanlar 1.400 Tl'ye hem webmaster, hem grafik tasarımcı, hem de 3d modellemeci 3'ü bir arada arıyorlar. Sağolsun arkadaşlar da çok seçiciler ilanlar konusunda? İletişimleri de çok iyi olduğu için her ilana okumadan bakmadan e-mail adreslerini yollayıp talibim, ekip olarak talibiz demeleri yetiyor.

Bu kadar yeter bence sıkmayım sizi daha fazla... Genç arkadaşlarıma yıllardır kulaklarıma kazınan bir öğüdü aktararak son vericem..
Ne kadar başarılı bir grafiker olduğunuz; sebebini anladığınız hataların sayısı ile doğru orantılıdır...

Hepinize mutlu çalışmalar diliyorum... Allah nöronlarınıza ve ilham perilerinize zeval vermesin...

Arkadasim oncelikle elestiriye tabii ki acigim o yuzden elimden geldigince cevap vermeye calisiyorum (tabii ki siz bunu basindan savmak olarak degerlendiriyorsunuz ben ise cevap vermek diyorum)
Oncelikle bir matbaaci veya isveren maliyetleri en aza indirgemek ister.Ucuz kagit ucuz boya ucuz iscilik vs. buda gayet normaldir.Bu sizin emeginize olan saygisizlik falan degil suan ki mevcut piyasa sartlari bunu goturuyor. Evet suan Avrupa internet uzerinden ucuz baski yaptiran bir cok firma var.Bu sektordeki insanlar tabii ki biliyorlar isin inceligini kalitesini vs. ama musteriye o farki anlatsaniz bile anlamiyor.Alti ustu bir kart yaww diyip geciyor oda ucuzuna kaciyor ama isim kaliteli olsun farkli olsun diyen musterimiz yok mu tabii ki var ama bir elin parmaklarini gecmez.
Bakin burada anlasamadimiz nokta su siz burada bir fiyat duyuyosunuz ornegin 100 euro hemen diyorsunuz ki 100 € 200 tl super para euro duyup tl degerlendiriyosunuz burada piyasa nedir alim gucu nedir onu sormuyosunuz.Burada asgari ucret 1050 euro bunu duyan diyorki 2000 tl . super para ya paraya bak ama bilmiyorki bir ev kirasi 700 € hemde kumse kadar bir ev neyse.
Biz digital baski yapiyoruz canon marka bir baski makinemiz var 300 grama kadar kagida baski yapiyoruz.Ayrica kesim makinesi plastik gecirme, katlama ve iz birakma makinleri de mevcut.Yuksek miktardaki basimlari ise disariya gonderiyoruz.
Grafik konusuna gelince grafik bitince musteriye gosterilip ardindan varsa son degisiklik yapilip basima geciliyor.Sizin ne kadar vaktinizi alacak sorusuna gelince tum gun bana calisin demiyorum belli olmuyor ama tum gun full is cikacagini sanmiyorum.
Ayrica masraflariniza deginmissiniz de dedigin masraflari bizde yapiyoruz adsl i
bizde oduyoruz dogal olarak neyse umarim cevaplarim sizi tatmin etmistir.
birde sunu belirteyim nasilki Istanbul ile trabzon piyasasi ayni degilse veya bir ankara izmir konya.fransa ile de almanya piyasasi ayni degildi bunu unutmayin.

mrv.mrv

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba ilanınız hala güncel ise yardımcı olmak isterim.

ea430

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım.
Evet Türkiye'de 1000 adet kartviziti 25 tl ye yapan matbaa var.Bunu inkar etmiyoruz.Zaten bu yüzden şahsen ben kartvizit tasarımı yapmıyorum.

Fakat Türkiye'de 1000 adet kartviziti 25 tl ye yapan matbaalar sanıyormusunuz ki onlar da özgün tasarım yapıyor.

Onlar da elindeki katalogtan sana şablon gösterip o hazır şablondan kartvizit basıyor.

ya da hiç göstermeden bi kartvizit basıp,buyrun kartvizitiniz hazır deniyor.Beğendin mi beğenmedin mi sana onaya sunulduğunu mu sanıyorsun ?

Nihat Beye Katılıyorum 2002 Bu Yana türkeyede kart işi bitti ve büyük firmalar haric ve büyük firmalarda artık 3-5 hesabına geçtiler ve piyasa böyleyken kimse para kazanamaz sadece toplu bu işi yapanlar hariç.
Ve örnek ben 1 kutu kartviziti 20 tl aşağı yapmıyorum kutu derken 100olik değil yüzlük ve büyük şirketlerin kurumsal işlerini yapıyorum ve bu bile bizi doyurmuyor.

İlanı Açan arkadaşada bu konu çok uzadı tartışmaya gerek yok herkesin düşüncasi, fikri, ücreti farklı bunun için ilanla ilgilenen arkadaşlarla özelde görüşün ve ilan olarak devam etsin yoksa konu başını alıp diyar diyar osmanlıya kadar gidecek sanırım.
saygılarımla.

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
Buraya mail adresi bırakan arkadaşlara sesleniyorum. Tasarım başı 1,5 TL. ye iş yapacaksanız bizim işleri de size verelim. Ayda 1000 tane iş yapsanız 150 TL.
Benim çalışmama gerek kalmaz o zaman.

Lütfen biraz mantıklı olun!

lucasgursaka

🏆Pro Tasarımcı🏆
Buraya mail adresi bırakan arkadaşlara sesleniyorum. Tasarım başı 1,5 TL. ye iş yapacaksanız bizim işleri de size verelim. Ayda 1000 tane iş yapsanız 150 TL.

katılıyorum finfik
bende arıyorum tasarım başına 1.50 TL'ye iş yapacak arkadaş şaka gibi bi durum başlığı okuyup okuyup güldüm

cexenes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
atlayanlar zıplayanlar herkes aradığını bulur bende iyi grafikerim evdede oturuyorum işede gidiyorum işten bile evde oturuyomuş gibi çalışırım yani benim iş serbest tınn yani aradığın adam benim özelden ulaş bana her istediğini yapıcam para önemli değil nasıl olsa oturuyorum her türlü ayakta tasarım yapılmazki zaten:)

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️

Haklısın finfik ben ücret kısmını biraz geç gördüm.
Geçenlerde bir konu vardı Nihat bey'e ait gerçekten böyle kişilerin buralarda barınması içler acısı bir durum

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
İş veren ister de, benim anlamadığım nasıl biz buna prim veriyoruz? Herkes mail bırakmış.
Hiç mi forumu okumuyorlar?

cexenes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1.5 iyi para ben yaparım ama iki gün sonra iş başı 10 tl verir bana:)

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
:) sen o 1,5 TL yi de alırsan oh ne ala olur bence jeki :D

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
İş veren ister de, benim anlamadığım nasıl biz buna prim veriyoruz? Herkes mail bırakmış.
Hiç mi forumu okumuyorlar?

Okusalar keşke..

Mesaja yanıt verenler!
"ne iş olursa yaparım abi" modundan çıkıp yaptığınız işin önemini kavrayın. Yada yapmayın bu işi!

Bu arada ne gariptir cevap verenlerin hepsini repleri 0. Kim yapıyor diye merak etmeyin o benim.

cexenes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben alırım sanırım arkadaş benle çalışmak istiyor lütfen ekmeğimizle oynamayın mail bırakmadım ama beni arıyan bulur:) o sırada piyasa baya bi yükselmiş olur bana gelene kadar:)

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️

edit :1500 lira finfik :)

ben 2 lira veriyorum benim işlerimi yapsınlar :D
yalnız gunduzlerı en az 12 saat online olunmasını ısterım
ve
ve birde işini iyi yapan grafiker olsun ama çalışmayan olsun evde otursun :S

ve sonra da sozum ona grafiker maaşları neden çok düsük dıyelım...