Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

iyi tasarım için iyi donanım (yardım)

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar genelde corel de çalışıyorum ve bir sayfadan diğerine bişeyler taşırken,taşıdıktan sonra görüntülerken,dosyaları kaydederken vs. pc çok takılıyo başında beklerken çıldırıyoruz..asus anakartı ve 2 gb den fazla ram var acaba ram i mi yoksa ekran kartı ram ini mi yükseltmem gerekiyor veya herikisinide mi ? bana ekran kartı ve ram için çok uçuk fiyatlarda olmamak kaydıyla ram önerebilirmisiniz? iyi çalışmalar beklemeden tasarımlar...:)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
* Yükleme yaptığınız programları C yerine D ye yükleyin. C herzaman boş kalsın.
* Masaüstünüz de C ye ait olduğundan yüksel GB,, Mb li işlerinizi masa üstünde bırakmayın.
* Font klasörünüz herzaman ihtiyacınız kadar dolu olsun.
* Kullandığınız programlara çağırdınız resimler diyelim ki 50x70, ama siz bu resimleri broşürde kullanacaksınız. Sakın olaki kenarından tutup ufaltmayın. Görsel küçülür ama Mb olarak büyüklüğü aynı kalır. Sorunu çözmek için sadece Ps den image sizeları işinize yarar şekilde ufaltıp kullanmalısınız.
* Sorun belki ram de değil fan kısmında da olabilir.

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
*C sürücüsü her zaman dolu oluyor bütün herşeyim orda şu an-D ye alıcam ama programlarım aynı çalışmaya devam edececmi?
*fontlarımda aşırı fazla hemen temizliyorum
*Ps çok fazla kullanmıyorum ancak Corel de object size var işe yararsa kenarından küçültmek yerine ordan küçültrüm..
*yaklaşık bir haftadır fanın sesi daha fazla çıkıyo orda da sorun olabilir evet

+verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim söylediklerinizi uygulayacağım

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
Sistem özelliklerinizi tam olarak yazarmısınız :) asus anakart ve 2 gb ramle tam sonuca ve fikre ulaşmak biraz zor :) biraz daha ayrıntılı bilgi alabilirmiyiz sisteminiz hakkında...

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
pentium 4 CPU 3.20GHZ 3.21GHZ 2.50GB RAM
asus p5pl2
yol türü - intel gtl+
yol genişliği- 64 bit

bellek
yol türü- DUAL DDR2 SDRAM
YOL GENİŞLİĞİ - 128 BİT

HARD DİSK maxtor 160gb 7200rpm sata-II

c: KULLANILAN ALAN 16GB
D: KULLANILAN ALAN 8GB

geciktiğim için özür dilerim anca ulaşabildim bu bilgilere ayrıca everest ultımite i kurdum anca ekran kartı ozellıklerını ısmını felan bulamadım:(

yardımlarınız için teşekkürler:)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Kasanın içini kompresör yardımıyla temizlemeni ve fanın Watt olarak arttırımını tavsiye ederim. Ekran kartıyla, bellek ve C yapılandırmanla alakalı sorunlar olabilir.

Yüklemelerini C haricinde nereye bulursan kaydet(D,F,G,E,H,I...). C sadece sistemini çalıştırsın. Ekstra performansı düşürmessin böylece.

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
Sistemine baktığımız zaman zaten pentium 4 yeni nesil grafik tasarım programların için biraz değil baya eski kaldı diyebilirim. Eğer grafik programlarının yeni nesil sürümlerini kullanmıyorsan pek problem olmaz. Diğer bir probleme gelince hdd[hardisk] kontrol ettir. Dönüş hızı bad sector varmı kontrol et. Hızlıca kontrol edebileceğin program; HDD Tune programının error scan kısmından quick scan işaretleyip kabaca kontrol edebilirsin. Eğer soğutmalarında problem olsa bilgisayar direk kendini resetler. O yüzden soğutmada problem olmayabilir. Diğer yapabileceğin uygulamalara gelirsek; öncelikle bilgisayarına TuneUp Utilities 2009 programını kurarak ayrıntılı bi kontrol yaptır. Registry leri hatalı alanları iyice incelesin. Hatalı alanlarda bilgisayarında yavaşlamalara neden olmaktadır. Ccleaner ile gereksiz internet dosyalarını güzelce temizle...

Bunların dışında yapman gereken grafik programlarının yeni sürümlerini kullanıyorsan mutlaka sağlam bir sistem toplaman gerekir. Örneğin 4 çekirdek gibi... Pentium 4 ile yüksek çözünürlüklerde çalışma yapman biraz kasmalara neden olucaktır...

Ali KASAPOĞLU

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alikasapoglu.com
Grafik çalışmalarında en önemli olan el-kol görevi gören PClerdir.Rahat ve hızlı çalışmak için herşeyden önce gerekli bütçe ayrılıp tam teşkil bir PC edinmek olup zemini sağlam oturtmak gerekmektedir.Macleri konu dahilinde tutmuyorum tabi;)

İlk olarak yapılması gereken işletim sistemi yüklenmiş, driverler tanıtılmış, gerekli pragramlar yüklenmiş(grafik prog,office,antivirüs,winamp winrar vb.) ve gereken tüm güncellemeler yapılmış bir PC nin C:sürücüsünün(işletim sistemi olan sürücü) image dosyası alınmasıdır.yani bir kopyasının oluşturulmasıdır.Bu kopya dosya oluşturulup uygun bir folderda saklanmalıdır.İlerleyen zamanlarda sistemde karşımıza çıkacak çökmeler,hatalar vb. istenmeyen durumlarda format atıp sistemi baştan kurmak yerine gerekli programlarla image dosyası çağrılıp Pc yi ilk aldığımız güne geri döndürmektir.

Ayrıca müzik,çalışma,fotoğraf vb. önemli ve özel dosyaları geçici bile olsa C:/ nin altında bulundurmayınız.sistem sürücüsünden farklı, hatta mümkünse ayrı bir fiziksel HDD içerisinde muhafaza ediniz ve düzenli olarak çalışma dosyalarının backuplarını almak gerekiyor.

C:/-->Ayrı bir harddisktir.Sistem sürücüsü yani sadece işletim sistemi yüklüdür(windows,linux vb.)
D:/-->Ayrı bir harddisktir.Önemli veriler-bilgiler depolanır(fotoğraflar, dosyalar, çizimler vb.)

Ayrıca işlemciyi ve anakartı upgrade etmelisin,ekran kartından ziyade işlemciyi yüksek tutman daha mantıklı olacaktır.Yük direk işlemcinin üzerindedir.oyunlar hariç:)

*Intel® Core™ 2 Duo processor E8400 işlemci

*Asus X38 P5E64 WS anakart

*Ati Radeon 3870SE 256bit ekran kartı

*2Gb RAM

*Huntkey Titan 650 W power supply(güç kaynağı çok önemlidir kesinlikle dikkate alınız.)

*Ayrıca soğutmaya uygun kasa.(akasa infiniti tavsiye edebilirim.)

bunları toplarsan yeterli olacaktır şuan için..

kolay gelsin...

Son düzenleme:

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar öneriler için hepinize teşekkür ederim.Gerçekten çok faydalı bilgiler aldım.öncelikle ilk önerileri yapmayı düünüyorum yani dosyaları C: den taşıyarak vs. eğer sonuç alamazsam sistemi yeniden kurabilirim.çok çok teşekkür ederim ilginize sonuçlarını sizinle paylaşıcam...

iyi tasarımlar...

emreyar

🌱Yeni Üye🌱
eğer corel 14 kullanıyorsan corelturk'teki makro ile işlerini hızlandırabilirsin.
bu makroyu kurduktan sonra : yeni boş sayfa açarken, kaydederken - çalışmayı açarken corel gözle görülür bir şekilde hızlanıyor.

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
corel 13 te olmuyor mu acaba yada 13 e göre olanı varmıdır?

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Dostum Creedwar ın dedikleri doğru.
Zaten senin pc çok iyi özelliklere sahip değil.
Ram lerin bile sd. ( üretimi yok )

Şansın varsa diğer arkadaşın dediği gibi bir makine topla ve diğer söylenenlere kulak ver ;)

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadşlar işlerden yeni fırsat bulabildim şimdi söylediklerinizi yapıcam.sanırım işletim sistemi ve kullandığım programlar (corel ve photoshop)c:/program files ta kalması gerekiyor. yanlışsam düzeltin lütfen...

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar gercekden faydalı bilgiler vermiş.. ben kısa ve oz yardımcı olmaya calışcam.
ram 3 gb yapmaya calış.. 20 $ civarında ayrıca ekrankartı nı yukseltmeni tavsiye ederim.. gorsel programlar ekran ı kasar.. ayrıca temizlik onemli.. mumkunse. işlemciyi cıkart ve macunu degiştir. piyasadaki pahalı macunlara itimat etme. herhangi bi elektronikcide satılan 4 liralık macunlar var onu kullan. performans iki katına cıkacaktır.. iyi calışmalar..