Grafik çalışmalarında en önemli olan el-kol görevi gören PClerdir.Rahat ve hızlı çalışmak için herşeyden önce gerekli bütçe ayrılıp tam teşkil bir PC edinmek olup zemini sağlam oturtmak gerekmektedir.Macleri konu dahilinde tutmuyorum tabi
İlk olarak yapılması gereken işletim sistemi yüklenmiş, driverler tanıtılmış, gerekli pragramlar yüklenmiş(grafik prog,office,antivirüs,winamp winrar vb.) ve gereken tüm güncellemeler yapılmış bir PC nin C:sürücüsünün(işletim sistemi olan sürücü) image dosyası alınmasıdır.yani bir kopyasının oluşturulmasıdır.Bu kopya dosya oluşturulup uygun bir folderda saklanmalıdır.İlerleyen zamanlarda sistemde karşımıza çıkacak çökmeler,hatalar vb. istenmeyen durumlarda format atıp sistemi baştan kurmak yerine gerekli programlarla image dosyası çağrılıp Pc yi ilk aldığımız güne geri döndürmektir.
Ayrıca müzik,çalışma,fotoğraf vb. önemli ve özel dosyaları geçici bile olsa C:/ nin altında bulundurmayınız.sistem sürücüsünden farklı, hatta mümkünse ayrı bir fiziksel HDD içerisinde muhafaza ediniz ve düzenli olarak çalışma dosyalarının backuplarını almak gerekiyor.
C:/-->Ayrı bir harddisktir.Sistem sürücüsü yani sadece işletim sistemi yüklüdür(windows,linux vb.)
D:/-->Ayrı bir harddisktir.Önemli veriler-bilgiler depolanır(fotoğraflar, dosyalar, çizimler vb.)
Ayrıca işlemciyi ve anakartı upgrade etmelisin,ekran kartından ziyade işlemciyi yüksek tutman daha mantıklı olacaktır.Yük direk işlemcinin üzerindedir.oyunlar hariç
*Intel® Core™ 2 Duo processor E8400 işlemci
*Asus X38 P5E64 WS anakart
*Ati Radeon 3870SE 256bit ekran kartı
*2Gb RAM
*Huntkey Titan 650 W power supply(güç kaynağı çok önemlidir kesinlikle dikkate alınız.)
*Ayrıca soğutmaya uygun kasa.(akasa infiniti tavsiye edebilirim.)
bunları toplarsan yeterli olacaktır şuan için..
kolay gelsin...