ben de bir iki satır yazmak istiyorum....
bir kartvizit kişinin veya firmanın aynasıdır. ben elinde çanta ile dolaşıp ordan burdan bin tanesi x ytl. arkalı önlü 4 renk selofanlı vs vs türden kartlardan bahsetmiyorum. zaten o kartların şekline şemalıne bakınca musterinin sadece yaptırmıs olmak için yaptıpını anlıyorsunuz. bu tür kartları isterseniz microsoft paintte yapın müşteri buna zaten bakmayacaktır.
benım dedıgım cıdden bır kartvizit olmasını prestijinizi, kişiliğinizi yansıtacak türden kartlardan bahsediyorum. bu konuda ortaoyununun unutulmaz üstadı meddah ismail dümbüllü'nün bir hikayesini forumda anlatmıştım tekrar yazmak istemıyorum onu tabiki.
bır kart bana gore ala bildiğince sade ama bir o kadar da temsil ettiği firmayı veya kişiyi ifade etmelidir. bunu da yapılacak tasarımın kullanılacak renklerin kart uzerinde yapılacak olan ozel işlemlerin (kesim, gofre, lak vs vs) gibi matbaacılık nımetlerınden faudalanmamaız gerektıgıne ınanıyorum. tabı bunların hepsını türlü yapar gibi bir kartta kullanarak da abartmanın (ki bunu yapan bı cok grafıker gordum.. ve sadece güldüm) alemi yok.
gelelim kullanılacak programa:
sevgili mc_mrt
hiç ekmeği kesmek için kaşık kullanılır mı? veya çorba içmek icin çatal getirse garson sana ne düşünürdün?
ben bir matbaacıyım ve sen bi musteriye kartviziti yapıyorsun.... bana getiriyorsun. bi bakıyorum ki tanımsız bir programla yapılmış??????
demek oluyor ki biz her ne kadargrafik yapsak ta cok ıyı ve ya kotu olsak da bence bu işi sureklı yapan ınsanlarla dıyalog halınde bu ışı cozmekte fayda var...
aksi halde, çatalla çorba içmeye devam mı???? ne dersin?
iyi forumlar. kolay gelsin....