Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mc_mrt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gravideo.org
Benim Anladığım Şu PS Pixel Tabanlı Bi Program Vakat Vectör Tabanlı Bi Programda Yapılırsa Daha Sağlıklı Olur Diyor Arkadaşlar. :) Sanırm Doğru Anlamışım Fakat PSdeki Bazı Özeliklerde Diğer Programlarda Yok :( ???

Gelpcpc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hepsini kullanmayı Öğrenecegiz:) anladığım bu ..Bu iş ps bitmiyor..

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
şimdi arkadaşım olay şundan ibaret evet eğer bir kartvizi bastıracaksan bunu vektör tabanlı bir programda (ki ben freehand kullanıyorum) hazırlaman en mantıklısı.ama günümüzde şöyle bir olay var bazı iş yerleri mesela büfeciler döner resmi filan koyuyo mesela yada bir börekçinin 3-5 şubesi varsa şube fotoları gibi onları koyuyorlar.o zaman bu resimleri psde hazırlayıp yine de freehande atıp orada yazıları filan eklemelisin.yani sonuç olarak işi öyle yada böyle freehandde hazırlamak zorundasın.bunun da sebebi bi arkadaş yazmış yazılar kırık kırık olur.ii sonuç elde edemezsin.bu demin verdiğim iş yeri örnekleri de genelde küçük işletmeler.büyük firmalarla çalıştığında böyle bir şey istemeyecekleri için sırf freehand kullanacaksın.eğer yinede resim koyacaksan şöyle yapıyorsun.ps de bi dosya aç.kart viziti kaç cm yapacaksan o kadar.ondan sonra resim ve ya resimler nerelere gelecekse onraya koy diğer yer de zemin rengi kalsın.yazılarını yerleştireceğin yerleri kafanda belirleyip boşluklarını filan da bırakırsın bu şekilde.resim muhakkak cmyk ve tiff formatında olmalı.ofset baskı yapılamaz yoksa.ardından freehande atar yazılarını eklersin.crosslarını gösterirsin.tabii çalışmayı yaparken 3-5 mm taşma vermelisin.zemin beyaz kalacaksa taşmaya gerek yok:lol: biraz karışık anlattım sanırım:lol:kolay gelsin dostum şimdiden başarılar:peace1:

toprak_1905

🌱Yeni Üye🌱
bnmde bir sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim karviziti olşturan elemanlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirimm

ajanda36

🌱Yeni Üye🌱
kartvizit

belki herkes bu işi en kolay olarak görür ama kurumsal firmalarda en önemli öğedir tanıtım için

kartvizitte standart bir ebat olmamakla birlikte eskiden 5x9 cm olarak kullanılırdı
fakat günümüzde cüzdana girsin die 5x 8 cm yada 5.5 x 8.5 olarak tasarlanır bu da kesin değildir bu kişi ve kurumlara göre değişir

kartvizitte CMYK yada RGB diye bir renk oluşturmak olmaz çünkü son dönem ucuz kartvizitler hariç genelde ekstra renk kullanılarak yapılır

kartvizit için hangi program uygun dersen bunu mac kulanan için sorarsan freehand der pc kullanan için sorarsan corel der ama bence cizim yapılan diğer programlarda da yapılabilir.

fiyatlandırmada standart yoktur müşterinin cüzdanı yada satın almanın marifetine kalmıştır.

kayagrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kartı ps de tasarlıyorsan 350 dpi yap ve ölçüsü mm olarak 80*50 olsun bakı iyi çıkar tabi cmyk olarak tasarlar adres ve telefon bilgileri 7 puntoyu geçmesin bence buyuk yazılınca estetiği kaçıyor...

kart tasarılarını cdr formunda yaparsan daha iii olur.

dandy

🌱Yeni Üye🌱
engin bilgilerimi veriom bak corelde denemelisin :) 86.75x54mm dir kartvizit gerçek ebeadı bu kartvizitin içine -9 olarak çerçeve atman gerkiyor kesim payı olaraktan ayrıca bi ekleme resim kullanıcaksan cmyk 342 dpi yap resimleri by:)

kahin23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kartvizit deyipde geçmeyin meslektaşlarım... bunla ilgili en ufak sorunuz bile size bir milyon tane cevapla dönebileceğini ileriki zamanda göreceksiniz.niye derseniz kartvizittteki oymayı bile yapmadığınız takdirde renginin baskıda nerelere gideceğini ve bu iş sizde patlayacağını göreceksiniz.valla bi keresinde bende patladı sonra öğrendim.diyeceğim sizde patlayacak çok şey var ama sonuçta öğreneceksiniz.hadi hayırlı traşlar.

pasayusuf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu kartı ben freehandede yaptım illutrator dada yaptım indesign de de yaptım
çizim programı olsun yeter yani corel de de yapılır bu iş
önemli olan 8.5 - 5.5 bi çerçeve içine yapacağın tasarım dır yani
350 dpi de yereli olacaktır.
her ihtimale karşıda fazladan 1 - 2 mm de fazla yapki kenarlardan kesim payı olsun
dediğim gibi hangi programda yapılacağı önemli değil önemli olan tasarımı

yaykilic

🌱Yeni Üye🌱
photoshop ta yapmanın sakınca var

nedir diye soracak olursanız
resimlerde sorun olmaz ama yazılar kırık kırık çıkar
net olmaz yani onun için genelde vektor tabanlı proğramları tavsiye ederim
corel , freehand , illustrator vs.

ayrıca photoshopta iki renkli işlerin (yada 3 renkli ) renk ayrımında
zorlanırsınız

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
PS DE KARTVİZİT YAPMAK HER ŞEYÖNCE TEKNİK OLARAK yanlıştır. corel frehand gibi programlar kullanmak zevke göre karar verilmiş değildir.

vektör olarak tabir edilen çizimler hat keskinliğini sağlar. bu teknikle 2-3 puntoya kadar yazıları okuyabilirz. ancak bitmap kökenli yazılarda ise bu mümkün değildir.

ps de arka zemin, yazı etrafınaana başlık ) şekil yazı büyük olak şart ile içine özel efekler falan yaparsın tamam. ama hepsi için olmaz.

birde baskıya vektörel bir programla gönderilmesinde fayda var.

dolphin55

🏅Acemi Tasarımcı🏅
PS Kullanma yapılacak kartvizite göre de farklılık gösterir. Tabiki vektörel kartvizit çok daha nettir ve genellikle matbaa sektöründe kullanılan 300 px/inch PS çalışmaları küçük ebatlarda sorunlu (kırık kırık) çıkar ama iyi bir baskı ve çalışmayla güzel sonuçlar elde edilebilir. Örnekler gönderebilirim. Merak eden ve karşılaştırmak isteyen olursa yaptığım bazı PS ve freehand kartvizit örneklerinden gönderebilirim.

İyi çalışmalar dilerim.

mc_mrt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gravideo.org
Bu Konu Kartvizit Hakkında Sorusu Olan Arkadaşların Tüm Sorularını Cevaplıyacak Bi Konu Oldu. Bilgilerini Bizimle Paylaşan Tüm Arkadaşlar Teşekkürler. Yeni Ve Güncel Bilgilerinizi Bizden Esirgemiyin :).

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben de bir iki satır yazmak istiyorum....

bir kartvizit kişinin veya firmanın aynasıdır. ben elinde çanta ile dolaşıp ordan burdan bin tanesi x ytl. arkalı önlü 4 renk selofanlı vs vs türden kartlardan bahsetmiyorum. zaten o kartların şekline şemalıne bakınca musterinin sadece yaptırmıs olmak için yaptıpını anlıyorsunuz. bu tür kartları isterseniz microsoft paintte yapın müşteri buna zaten bakmayacaktır.

benım dedıgım cıdden bır kartvizit olmasını prestijinizi, kişiliğinizi yansıtacak türden kartlardan bahsediyorum. bu konuda ortaoyununun unutulmaz üstadı meddah ismail dümbüllü'nün bir hikayesini forumda anlatmıştım tekrar yazmak istemıyorum onu tabiki.

bır kart bana gore ala bildiğince sade ama bir o kadar da temsil ettiği firmayı veya kişiyi ifade etmelidir. bunu da yapılacak tasarımın kullanılacak renklerin kart uzerinde yapılacak olan ozel işlemlerin (kesim, gofre, lak vs vs) gibi matbaacılık nımetlerınden faudalanmamaız gerektıgıne ınanıyorum. tabı bunların hepsını türlü yapar gibi bir kartta kullanarak da abartmanın (ki bunu yapan bı cok grafıker gordum.. ve sadece güldüm) alemi yok.

gelelim kullanılacak programa:

sevgili mc_mrt

hiç ekmeği kesmek için kaşık kullanılır mı? veya çorba içmek icin çatal getirse garson sana ne düşünürdün?

ben bir matbaacıyım ve sen bi musteriye kartviziti yapıyorsun.... bana getiriyorsun. bi bakıyorum ki tanımsız bir programla yapılmış??????

demek oluyor ki biz her ne kadargrafik yapsak ta cok ıyı ve ya kotu olsak da bence bu işi sureklı yapan ınsanlarla dıyalog halınde bu ışı cozmekte fayda var...

aksi halde, çatalla çorba içmeye devam mı???? ne dersin?

iyi forumlar. kolay gelsin....

berkancetin

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.berkancetin.com
Evet arkadaşım çok haklısın...
Bu bana bi Atasözünü hatırlattı;
Eşşeğini Sağlam Kazığa Bağla...

Mesela ben tasarımı yaparken genel iamj yoksa orda vektörel program kullanırım, ama ne olur ne olmaz bu yaptığım çalışmayı en az 3 4 değişik program halinde savelerim.

Örnk : Freehand'e yapmış oldum çalışmayı
Mx kullandığım için,
10 olarakta savelerim
Jpeg olarakta savelerim
Psd olarakta savelerim
İllustrator olarakta savelerim
Bu işi matbaaya götürdüğüm orda şahış ile hiç başım ağrımaz, gelip bana bu proram bizde yok derse ötekisi var derim olur biter.

Corel neden yok derseniz İllustrator olarak kaydettiğim için Corel bu çalışmayı kolaylıkla tanır...

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
kartvizit gerçekebadı 84,5X49,5 bıçak payı için 78X43 ebadında olamsı gerekiyor resimleriçin 600 dpi ve cmyk formatında convertlemek lazım baskı trignomi ve matbacınızın prensip ayarları mutlak bilmek lazım triğnomi baskı için geçerlidir fiyatlandırma çime göredeğişirkatalogdan ve ya hazır yapılırsa 3 ytl olduğunu biliyorum ama sıfırdan ve özelise saatlik ve diğerlogo çalışamların a ayrı bi ücret alınır ki bu 10 ytl ve civarındadır

mc_mrt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gravideo.org
Bu Konudaki Bilgilerin Hepsinden Bi Döküman Oluşturumak Lazım Ve Kartvizit Hakkında Sorusu Olan Arkadaşların Bu Dökümandan Yararlanırlar :D

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar esasında konumuz arkadaşın taslağını ps de yapması ve doğurabileceği sorunlardı ama konu biraz dağılarak gidiyor sanırım. Bu tarz işlemler için doğru olanı anlamış olmalısın arkadaşım yani vektörel tabanlı programlar kesin ve temiz bir sonuç verecektir. bunu sadece müşterin işi getirip kafana attığı zaman anlayabilirsin ki başından geçenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. ama ben bilmem freehand corel diyosan illaki asıl önemli olan yaratıcılık ve bunu dijitale dönüştürmektir. illaki ps de kartını yapabilirsin fakat vektörel çizim programlarının vereceği sonucu ps de alamazsın. bunlar renk problemi.. yazıların pixellenmesi.. montaj.. ölçülendirme.. kapladığı alan.. v.s. v.s. amaç grafikle uğraşmaksa diğer programlarıda mecbur öğrenmelisin.. o zaman ps de hazırladığın imajları corel veya diğer programlara çağırıp hareket özgürlüğünün ne kadar güzel bişey olduğunu sende anlayacaksın..