Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mc_mrt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gravideo.org
rgb(bilgisayar ortamında kalan çalışmalar içindir...baskıya gidecekse ki gidecek cmyk olmalıdır...müşteriye de sunum yapmak için rgb ve jipeg olarak kaydedebilirsin..tasarım ücreti de sana bağlı...

Benim Anlamdığım bi nokta var;
Örneğin bi çalışma yaptık ve bu çalışma maskıya gideceği için CMYK olacak.
Fakat Aynı Çalışmayı RGB ve CMYK olarak kaydedip baktığımızda RENKLERİN farklı
Olduğunu görüyoruz. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı yani bi çalışmada RGB ve CMYK olarak aynı renkleri nasıl görebilirz. Yada bunun başka bi açıklamasımı var ?

grafipapatya

♾️Grafik Gurusu♾️
8,5 /5,0 olması gerekir normal boyutun
cmyk olması da here zaman için iyidir.Çözürlüğünü korur.
Normal kartvizit fiyatı : 30 - 50 arasındadır.

BUYUDUKCE

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
psd çalışabilirsin ama gereksiz bence. freehand ve corelde yapman en doğrusu. film alman işin kalitesi açısından çok önemli. ebadlarda 9x5 cm. ideal ölçü.

yanar

🌱Yeni Üye🌱
ben kartvizitler için genel olarak kullandığım ebat 50 * 85dir ben genelde kartvizit çalışmalarımı freehgand de yapıyorum herhangi bi sorun olmuo

özlem kes

🌱Yeni Üye🌱
standart ölçü 86,75x54 mm bana göre
cmyk çalışmalısın
ücret konusu malaesef değişken

brkylmz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.burakyilmaz.com.tr
Selamlar.
Uzun zamandır bu işin içinde olan biri olarak
Uluslararası Kartvizit Standartı
83x53 mm olarak belirlenmiş 3 mm bıcak payı için ayrılmış bir dilimdir.
Kartvizitlerin hazırlanacağı program ve renk seçeneği olarak ise..
illa bir programda olacak diye bir kaide yoktur ancak kayıtlamalarda renk, punto gibi "önemli kriterlerin" yamulmaması için ayarlar kaymayacak şekilde kayıt yapılması lazımdır.
Mesela Photoshopta hazırlanmış bir tasarımı baskı makinesinden cıkarken hıyar yeşili olarak görmek istemiyorsanız çalışmanızı TIFF olarak kaydedip DISCARD LAYER seceneğini aktif hale getirmeniz gerekir.
Ve tasarımın herhangi bir dalında birinci ilke program bilgisi değil beyin döngüsüdür.
Yani hayal gücünüz ile birşeyler yaparsanız..

-.....tasarımı fiyatlandırmanın bi standartı olduğunu sanmıyorum maalesef
genelde ya daha önce yapılmış bir kart üzerine çalışırsın yada tasarım ücreti almazsın--.... gibi bir cümlenin ne kadar anlamsız olduğunu görebilirsiniz.

Selamlar.

remcer

🌱Yeni Üye🌱
Ya Arkadaslar Cmyk Dosyasi Nedir Ve Nasil Acilir Ogretebilirmisiniz

remcer

🌱Yeni Üye🌱
Bide Corelde Karkvizit Yapmayi Kisaca Tarif Edebilirmisiniz Ben Oarkta Yapiyorumda Biraz Zor Oluyo

grafipapatya

♾️Grafik Gurusu♾️
freeahnd de anlatabilirm resimli olarak

alemadam

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim iyi de ps de sen dpi 300 değilde 1000 yada daha yukarı yaparsan 0.5 punto bile net okunur... :D

rohann

🌱Yeni Üye🌱
bilgilendirmee

bişi sorcam tasarımı merak edip öğrenmeye çalışıyorumda corel kartvizit tasarlarken,açtığımız sayfanın boyutunu 80*50 olarak değiştirirecekmiyiz,yoksa dikkdörtgen koyup 80*50 mi yapıçaz.freehandde direk sayfa boyutunu değiştirip yani 80*50 yapıyorum ve dikdörtgen olusturup sayfaya yerleştiriyorum.bilgi verirseniz sewinirim.
bir sorum daha olçak montajlamayı çift bıçak olarak yaparsak sayfa boyutunu A5 olarak mı ayarlıcam.

armes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm

Genellikle 85mm 55m olarak alınıyor ölçüsü tabi birde iç ölçüsü var 75mm 45 mm olarak ayarlanırsa kesimlerde sorun yaşanmaz...

Erkan_T

🌱Yeni Üye🌱
Acaba kartvizit tasarımı için faydalanabileceğimiz, kullanabileceğimiz bir program bulabilir miyim?

Çok ihtiyacım var.
Teşekkürler...

hazerd

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
PS her ne kadar grafik esnekliği sağlasada matbaa sisteminde px tabanlılığından haseple pek tercih edilmez. ama ps kullanmayı hedef haline getirmişsen...: photoshopta çalışırken dikkat etmen gereken hususlar çözünürlük yüksek olmalı: 600 dpi çalışma küçük olduğu için iyidir. Çalışma cmyk olmalıdır.
Ebat özgün olmakla birlikte piyasada gördüğün kartlar 8.5 x 5.5 çalışılır.. kesim payı v.s. derken 8x5 gibi bir ebata gelir.

PS da çıkışı tiff olarak almalısın ki sıkıştırma olmasın. Ben defalarca psden kartvizit yaptım hiç sorun yaşamadım. Ancak küçük puntolarda (<=5 puntolarda ) sorun yaşama ihtimalin var.... ama vektörel programlar daha iyi olur. Özellikle emlakçı, kebapçı gibi tırt esnafa iş yapıyorsan kasmana da gerek yok zaten... onlar 6 liralık kartlara yönelirler hep...

h_yilmaz95

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ps tan corel e tif olarak alabilirsin

yazılarda hafif biraz kırılma olabilir

quickagan

🌱Yeni Üye🌱
freehand - corel -photoshop hepsinde kartvizit yapılabilir px 300 olmalıdır cmyk maddesel baskı renkleridir rgb sadece ışıksal web tasarım için kullanılır tabiri caizsse göz boyar fosforlu renkleri oluşturur kesinlikle rgb kartvizit yapıp göstermeyiniz kimseye baskıda renklerde hüsrana uğrarsınız

lileo

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.baskimarket.net
Ai formatından cdr'ye iş import lamak için eğer bozulan efectiniz yoksa Ai8 kaydedin corel de rahat açıyoruz yada eps, png de işimizi görür. Baskıcıyız ya günde elli tane değişik formatlarda iş geliyor bozmadan çıkarıp düzelticez diye canmımız çıkıyor.
Ayrıca kartvizit ve diğer tasarımlarınızı bastırmak için özel e-mail ile fiyat alabilirsiniz. Standart işlerin düşük fiyatları olur. Diğerleri ile birlikte işlemi kolay olduğu için fazla fiyat çekmezler. Gerek ölçüler gerekse işlem olsun standardın dışına çıktığınız imalat sürecindeki işlemler size ek maliyet getirecektir.

msntasarim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.msntasarim.com
photoshop corel text sorunu

Merhaba,

hergün corel draw programı ile kartları müşterilerimize yapıyoruz, sorun çıkmıyor ama ne zaman bir müşteri photoshop ile kendim yaptım diye gelirse işte o zaman karşılaştığımız en büyük proplem yazıları corel içinde kırık çıkması

Sorun; bize yazıyı coreldaki gibi konvertleyip göndermeyi bilmediği için bitmap olarak göndermesinden kaynaklanıyor. ki yazı sonuçta resim değil, 10 kat büyüse bile net bir görüntü olması gerekir.

Bu işin çok basit bir çözümü var. Yazıyı PS de seçip Text Panelde altında kavisli bir çizgi olan T harfine tıklayıp "create warped text" , açılan kutuyu onaylamak.

Daha sonra farklı kaydet eps dediğinizde vectorel kutuyu işaretlediğinizde, elinizde vector şeklinde bir yazı kalacaktır.

Corel içerine alıp istediğiniz boyda kullanabilirsiniz

hakan.aktepe

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşımlarınız için teşekkürler.Elleriniz dert görmesin.