Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

haluk

🌱Yeni Üye🌱
Kartvİzİt Hazirlarken Genellİkle Pİyasada İŞ Yapan Fİrmalarin 8,5 X 5,5 Cm Ebatini KullandiĞini SÖyleyebİlİrİz. Bu Hem 70*100 Kalibin Kullaniminda Fİrenİnde Az Olmasini SaĞlar.corel Programi Sadece Kartvİzİt DeĞİl TÜm Medya Baski İŞlerİnİn En TartiŞmasiz Program YÜzÜdÜr. Pİyasada Pratİkte Kullanilan En KullaniŞli Programda Coreldİr. Bİlİnen Ve Kullanimi Kolay Olan En PopÜler Programda Coreldİr. Kolay Gelsİn

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
85 x 54 Calıs iç Ölcü Yani Calısma Ölcüsü 76 x 46 Olsun sonra Calısmanı Yap Hangi Programda olursa olsun CMYK formatı ile Kayıt Yap İç Ölcüleri At ve 300 dpi'de kayıt yap jpg olarak hiç ßir sorun yaşamassın dışarda yaptırcan icin..

kahrum

🌱Yeni Üye🌱
kartvizitin standart tasarımı 80x50 cm olarak bilinir ama bütün kartvizitler bu boyutta olacak diye bir şey yok bu müşteriye biraz da size bağlı.
kartvizit çalışılırken tam boyutta çalışılır yani 80x50 cm. bu boyut üzerinden ayarlamamızı yaparız yani kesim payımızı bırakırız umarım işinize yarar..

VolkanATAY

🌱Yeni Üye🌱
Uluslar arası normlarda 3.5 inç'e 2 inç olarak bilinir.
Ayrıca bir de KARTVİZİT DİPLOMASİSİ vardır.

sag alt kosesine elle ve kursun kalemle şu harfler yazılarak diplomatik mesaj iletilir.

ppc (pour prendre conge): veda etmek icin
pr (pour remercier): tesekkur etmek icin
pf (pour fleciter): tebrik etmek icin

ayrica kartvizitin sol kenari katlanirsa: bir esite birakilan kartvizit
sag ust kose kivrilmissa: daha yuksek rutbeli birine
sag alt kose kivrilmissa: daha dusuk rutbeli bir kisiye birakilmistir.

mc_mrt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gravideo.org
Hmm. Daha önce hiç duymamıştım.
Günün birinde bu şekilde bi kartvizit geldiğinde anlamını anlayabilecez.
Teşekkürler.

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
kartvizit ölcüleri %99 oranında 8,5x5 cm ölcülerindedir istisna olan müşteriler farklı ölcü isteyebilir. küçücük olan o kartvizit firmanın en önemli kimliğidir. kurumsal firmalarda kartvizit belirli bi standartlarda belirli renklerde, belirli puntolarla, belirli fontlarla, belirli ölcülerde hazırlanır ve firma kurumsal kimliğini değiştirene kadar böyle sürer. bu sebepten dolayı kartvizit ve bunun gibi heran değişiklik yapılacak olan matbuu evraklar vektörel programlarda hazırlanır. bunun dışında piyasa kartlarını kartvizit değilde kartadres olarak adlandırsak daha iyi olur diye düşünüyorum. kartvizitin ağırlığı başkadır.

sevi tas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
en ideal program corel dır. bence renklerinde cmyk olması gerekir , baskıda en iyi kaliteyi alabilmek için.

kerrigan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben illustrator ile çalıştım. Bastıracağım matbaa (turmatsan) işleri illaki corel olarak istiyor. "convert to curves" gibi işlerimi illustrator ile tamamlayıp bunu corelde sorunsuz açılacak duruma getirebilirmiyim?

bluegull

🌱Yeni Üye🌱
Bir çok arkadaş konuyla ilgili kendi fikirlerini yazmışlar.
Ben de kuyuya bir taş atayım, fiyat konusunda.
Ankara Reklamcılar Derneği'nin Reklam ajansları için her yıl yayınladığı bir fiyat listesi vardır. Tavsiye niteliğinde olup bu rakam gözönüne alınarak, fiyat belirleme hakkı ajanslara aittir. Çalıştığınız müşteri portföyü ve ajansın piyasadaki konumuna göre değişkenlik gösterebilir.
Aşağıdaki rakam 2007 yılına ait tavsiye edilen fiyat listesinden alınmıştır.
Gelelim fiyata;
Antetli kağıt, zarf ve kartvizitten oluşan bir kurumsal kimlik çalışması (Mevcut logo ile ) 6 parça
Tasarım : 3.450 YTL
Uygulama (Her biri için) : 700 YTL
Kurumsal kimlik, şirketin kimliğimi oluşturuyorsa, işin önemimi bilenler bu fiyatlara çok demiyorlar.
Tasarımcılar kadar, şirketler de kendini geliştirmeli değil mi:)

Kartvizit Tasarımı Hakkında Bir Kaç Sorum Olucakdı;

•Karvizit Tasarlarken İdeal Boyut Nedir ? (px Olark) (Ben Tasarım Aşamasında Orjina Boyutlarından Daha Büyük Çalışma Alanında Tasarlandığını Duymuşdum Fakat Tam Standart Boyutlar Hakkında Bilgimyok)

RGB mi Yoksa CMYK mı Olması Gerekir Baskıda Herhangi Bir Problemle Karşılaşmamak için.

•Aramızda Bidiğim Kadarıyla Kartvizit Tasarımı Yapan Arkadaşlar Var. Sadece Tasarımın Yani Baskı, Kağıt Falan Hariç Yaklaşık Fiyatlandırması Nedir.

Biraz Fazla Sorum Olmuş Olabilir :) Teşekkürler İyi Çalışmalar.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
lütfen forum kurallarını okuyunuz.

32-) Forum genelinde yapılan tasarım yada işler için genel fiyat yazılması yasaktır. Fiyat araştırması yapan kişilerle fiyat teklifi verecek kişi ya da kişiler özel mesaj yolu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Bu kurala uymayan kullanıcılara uygulanacak yaptırım Grafikerler.net yönetiminde saklı tutulur.

ilhan

🌱Yeni Üye🌱
sen ölçüleri doğru bi bir şekilde ver. 300 dpi da yolla birşey olmaz.

leventerdogan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.leventerdogan.net
herkesin ortak kararına bende katılıyorum vektörel tabanlı programlar kesin ve temiz bir sonuç verecektir.
Baskıya en uygun format CDR (CorelDraw) ve Photoshop TIF, FH (FreeHand) olmakla beraber JPEG, PSD, PDF,

(matbaaya Ben grafikerim demezseniz :) :) mesela ben öle diyorum)
PPT (PowerPoint), EPS, XLS (Excel), DOC (Word), istediğiniz formatta verebilirsiniz. Matbaacılar onları baskı formatına getirebiliyor.

Grafik tasarım programı kullananlar için;
Uygun ölçüler (mm): 81 x 53
Uygun ölçüler (piksel): 880 x 602
Çözünürlük: 300 dpi
Renk: CMYK

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
(matbaaya Ben grafikerim demezseniz :) :) mesela ben öle diyorum)
PPT (PowerPoint), EPS, XLS (Excel), DOC (Word), istediğiniz formatta verebilirsiniz. Matbaacılar onları baskı formatına getirebiliyor.

evet baskı formatına getiriyorlar matbaa daki grafikerler ama bir de onlara sorun
bu yol mantıklımı değilmi

soulmate

🌱Yeni Üye🌱
merhaba

kartvizit genel ölçülerı 8.5x5.0
bu arada cmyk modunda calısmalısın ayrıca ajansta bılemem ama matbaa genel kartvizit fıyatlandırması 500 adet ıcın tek renk ıse 50 yada 60 2 renk bı baskı ıcın
70-85 3 renk baskı ıcın 90 110 arası bu arada adedını cogaltırsan bırım adedı dusecegınden 1000 adette 15 yada 20 ytl fıyat yukselır verdım fıyatların uzerınden :)

soulmate

🌱Yeni Üye🌱
baskıya gıdecek dosya eger ıcınde resım yok ıse photoshop ıse tıf yada ai kaydedebılrısın freehandda calısmıssan ve resım varsa onları klasorlerı ıel resımlerı v.s ıle eger cızgısel bı tasarımsa tek olarak yınede en saglıklı seklı tıf yada ai formatıdır

leventerdogan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.leventerdogan.net
evet baskı formatına getiriyorlar matbaa daki grafikerler ama bir de onlara sorun
bu yol mantıklımı değilmi

ben gerçekten Grafiker değilim ama bunu tii olsun diye demedim.

her formatı kabul ediyolar yeterki iş gelsin modunda çünkü istanbul matbaaları.

Piyasa okadar düştüki 1.000 adet 4 renk kartviziti 9 ytl ye basan var :(

Esnafın durumu gerçekten içler acısı...

lovebrigand

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.yediiklimajans.com
kartvizit olayında renler cmyk dan oluşur, bun yanında kartvizit çerçeve ölçüsüde 9X5 - 8,5 - 5,2 şeklinde yapabilirsin

tezhib.ebru

🌱Yeni Üye🌱
kartvizit

rgb(bilgisayar ortamında kalan çalışmalar içindir...baskıya gidecekse ki gidecek cmyk olmalıdır...müşteriye de sunum yapmak için rgb ve jipeg olarak kaydedebilirsin..tasarım ücreti de sana bağlı...