Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kendi Aramızda Yaptığımız Logo Yarışması ( Oy Vemeden Geçmeyin :D)

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
hiçbirisi için tam tabiriyle logo diyemeyiz hele ki bir fotoğrafçı logosu ise söz konusu tekrar çalışmaktan başka yolu yok kanısındayım. forumda araştırma yaparak ve logonun ne demek olduğunu daha iyi kavrayarak yeni çalışmalarınızı yayınlamanızı beliyoruz bu logolar üzerinen eleştiri yapmaya kalkarsak eleştirilmeyecek çok ufak bölümle belki bulabiliriz bu yuzden araştırmanızı öneriyorum..

fakat herşeyi bir yana bırakıp fotoğrafçı logosu hatta logo olduğunu duşünmezsek eğer 1/1 hoş bir görsel olmuş. eğlenceli:)

gia!

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Oscar goes to Mehmed Aslan.
Oskar, Mehmed Aslan'a gider.

Bu bir Oscar değil, küçük çaplı bir yarışma; tıpkı buranın Türkçe bir forum oldugu gibi =)

Nasıl ki, "Oscar goes to Mehmed Aslan" türkçe değilse, "forum" kelimesi de Türkçe değil!!!

Dil kullanırken dilin yaşayan bir şey olduğunu unutmayın. "Veni, vidi, vici" veya söylenen "oscar goes to" gibi şeyler yaşadığımız dünyanın kültürünü ifade ediyor. Bu şekilde, aşırı bir Türkçe düşmanlığı, konuştuğumuz dile yabancılaşmaktan başka bir şey ifade etmez!

Tasarımlara gelirsek; gerçekten hiç biri logo değil. 2.3 numaralı çalışama ise denemesi bile denmez. 2 numaralı çalışmalar kavramsal olarak yakın deniyor fakat; bunun tek nedeni renkler yoksa hiç biri logo olmaz ne yazık ki...

covenant

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kesinlikle logo nedir? anlamını kavramanız gerekli.
Ayrıca bir stüdyo firması için öncelikle kendi aranızda doğru renkler, doğru çizgiler, doğru nitelikler mi diye tartışmanızda da yarar var diye düşünüyorum.
Üzgünüm ama arkadaşlarıma yorumlar açısından katılıyorum.
Bence yapılan yorumlar üzerinden iyileştirme yoluna gidildikten sonra puanlamaya sunsanız daha net sonuç alırsınız.

Kesinlikle katılıyorum, görsel hafıza bilgi olmalı incelenmeliii ...:surprised:

nob

🏆Pro Tasarımcı🏆
emeğinize sağlık ama gerek renk seçimleri gerek dizayn için biraz daha deneme yapmanız yararınıza olacaktır

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
Nasıl ki, "Oscar goes to Mehmed Aslan" türkçe değilse, "forum" kelimesi de Türkçe değil!!!

Dil kullanırken dilin yaşayan bir şey olduğunu unutmayın. "Veni, vidi, vici" veya söylenen "oscar goes to" gibi şeyler yaşadığımız dünyanın kültürünü ifade ediyor. Bu şekilde, aşırı bir Türkçe düşmanlığı, konuştuğumuz dile yabancılaşmaktan başka bir şey ifade etmez!

aslında bu polemiği uzatmak istemiyorum ama yine de cevap vermeliyim. fikirlerimi savunduğun için teşekkürler gia. her neyse, esas konudan uzaklaşıyoruz.

PowerClip

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bencede 4 yani hiçbiri genel logo kavramından uzak kalmış bunlar ama araklarında en iyisi sanırım 1

dreamsantana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben 1.3 ü beğendim. Hem diğerlerine oranla hem de genel olarak beğendim.

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu konuya gerekli yorumu yapmıştım ama birşeyi gözden kaçırmışım. neyin logosu bu?
- studyo yıldız (1-1, 1-2, 1-3, 3-3)
- studio yıldız (3-1, 3-2)
- foto yıldız (2-2)
- yıldız foto (2-1)
- yıldız dijital (2-3)

logodan önce isme bir karar verseniz daha iyi olmaz mı? 3 kişi logo çalışıyor, 3'üde farklı isimlere çalışıyor. bir de 2 numaralı tasarımlarda besni diye birşey geçiyor ki diğer iki arkadaşın haberi bile yok. ayrıca studyo diye bir kelime yoktur. türkçe yazıyorsanız stüdyo, ingilizce ise studio. yildiz yazan logo bile var hatta (3-2 ve 3-3)