Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Keyf Rakı - Keyf aL

mcleane

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.cinema4fx.com
O zaman neden hoşuma gitmedi diyorsun arkadaşım :D Çözemedim seni vallaha :) Teşekkür ederim.

ben sadece o derece ve gülen suratlar olmasa daha hoş olurdu diye düşünmüştüm ama bakış acısı tabii yoksa gayet hoş olmuş bi çalışma diğer çalışmalarınızıda gördüm gerçekten değerliler.

ALe..!

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tasarımı ve düzeni Çok hoşuma qitti..Verdiqin o qüLücük işaretleri sayfaya daha qüzeL bi hava katmış...Paylaşımın ve Bizi böle konularda aydınlattıqın için saoL..
Başarılarının Devamını diLerim

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
çok beğendim çok çok! sadece al keyften farklı bir yazı karakteri olmalıydı ve smileylerin ağız ölçüleri çok farklı... ellerine sağlık.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
çok beğendim çok çok! sadece al keyften farklı bir yazı karakteri olmalıydı ve smileylerin ağız ölçüleri çok farklı... ellerine sağlık.

Teşekkür ederim efoja :) Smileyler arasında farklılıklar mevcut. Bilerek yaptım bunu aslında. En üst ve en alt bölümdeki smileyler biraz daha büyük. Bu sebeple ağız kısımlarıda farklılaşıyor. ''AL'' hakkında çok düşündüm. Bir sürü font denedim ve en sonunda böyle oldu :)

gülümser

🏆Pro Tasarımcı🏆
başarılı bir çalışma olmuş elinize sağlık

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) Yorumunuz adına ben teşekkür ederim.

Sanırım verilmek istenilen mesajı ya anlamadınız ya da anlamak istemediniz.

orada öyle yaratıcılık iddası olan bir durum yok. gülen surat olayında yani. ortalama her insanın düşünebileceği birşey. bununla birlikte rakı değil mi bu? rakı öyle pek de genç işi değildir. gençler de rakı içer ama rakı tarz olarak genç değildir. smiley olayı ise genç işi. yani düşün rakıyı genelde kimler içiyor, hedef kitleni bir sorgula, ondan sonra smiley uymuş mu uymamış mı bunu düşün. ortalama bir ajansta bile art director hemen reddederdi bu fikri.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
orada öyle yaratıcılık iddası olan bir durum yok. gülen surat olayında yani. ortalama her insanın düşünebileceği birşey. bununla birlikte rakı değil mi bu? rakı öyle pek de genç işi değildir. gençler de rakı içer ama rakı tarz olarak genç değildir. smiley olayı ise genç işi. yani düşün rakıyı genelde kimler içiyor, hedef kitleni bir sorgula, ondan sonra smiley uymuş mu uymamış mı bunu düşün. ortalama bir ajansta bile art director hemen reddederdi bu fikri.

Sizin düşünleriniz ile yaptığınız çalışmaları da görmek isteriz. Hedef kitlem afişten de anlaşıldığı üzere genç kesimdir. Ayrıca rakıyı illa 40 yaş üstü kesim içer diye bir kaide de yoktur. Ajanstaki artdirektör de umurumda değil bu arada. Ben tasarım anlayışımı ve vermek isteğim mesajı verdiğime inanıyorum. Eleştirilerinizi yapmadan önce oturun bir düşünün. Yorum yapmak için yapılmaz!

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

bunu bu şekilde değerlendirmeyin... bu smileyler artık herkes tarafından biliniyor... ayrıca rakının zaten bir kitlesi var evet! bir reklam ayrıca farklı hedeflere dikkat çekebilme amacı güdebilir... bu anlamda kendi adıma farklı buldum ben bu çalışmayı...

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sizin düşünleriniz ile yaptığınız çalışmaları da görmek isteriz. Hedef kitlem afişten de anlaşıldığı üzere genç kesimdir. Ayrıca rakıyı illa 40 yaş üstü kesim içer diye bir kaide de yoktur. Ajanstaki artdirektör de umurumda değil bu arada. Ben tasarım anlayışımı ve vermek isteğim mesajı verdiğime inanıyorum. Eleştirilerinizi yapmadan önce oturun bir düşünün. Yorum yapmak için yapılmaz!

bizim çalışmalarımızı göremezsin yunus parlak, keza eleştiriye ihtiyacı olduğunu düşünüp çalışmasını koyan da sensin. bu kadar tahammülsüz olman beni düşündürdü.

hedef kitlen afişten anlaşılmadığı gibi genç kesim değil. onu ben öyle yazınca dedin. eğer hedef kitlen genç kesim olsaydı, zaten rakıya ona uygun bir ablem-logo yapardın. el yazması gibi ağır, işlemeli bir motifsel çözüm düşünmeye çalışmazdın. bu genç işi mi ? değil.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
bizim çalışmalarımızı göremezsin yunus parlak, keza eleştiriye ihtiyacı olduğunu düşünüp çalışmasını koyan da sensin. bu kadar tahammülsüz olman beni düşündürdü.

hedef kitlen afişten anlaşılmadığı gibi genç kesim değil. onu ben öyle yazınca dedin. eğer hedef kitlen genç kesim olsaydı, zaten rakıya ona uygun bir ablem-logo yapardın. el yazması gibi ağır, işlemeli bir motifsel çözüm düşünmeye çalışmazdın. bu genç işi mi ? değil.

Adım Yunus PARLAR. Tahammül ile alakası yok. Eleştiriye açık olmasam çalışmamı paylaşma gereği dymazdım zaten. Benim izah etmeye çalıştığım nokta düşünmeden yapılan eleştirler. Hmm Siz öyle yazınca dedim öyle mi :D Peki ey yurdum insanı hedef kitlem 40 yaş üzeri olsa smiley koyarmıydım sizce? Rakıya genç kesime uygun logo yaptım zaten. Bence siz şu başlığı bir okuyun sonra bir kez daha yorum yapın lütfen. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. -- >> https://www.grafikerler.net/keyf-raki-etiket-t34743p2.html

-----------------------------
Bakınız 10-12-2008 tarihinde ne yazmişim.

Rakı kültürmüze bakıldığında ağırlığı simgeleyen tasarımlar görülmekte. Bunu da rakının içiminden ya da erkek içeçeği diye nitelendirilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum fakat gün içerisinde değişen tarz ve tasarımlar ile bu kültürün de değişim gösterdiğini gözlemliyenler arasındayım. Rakıyı 20 - 45 yaşları arası insanlar tarafından tükeldiğini varsayarsak ben bu tasarımım da 20 - 30 yaş hedef kitleyi düşünerek gerçekleştirmiştim. Bu sebeple etiketteki '' Keyf '' yazını ince ve kımrımlı tutarak aslında rakının yaşça üst kesimden sıyrılıp bu genç kesime yönelir bir hava vermeye çalışmıştım. Bunları tasarımı açıklamak için yazmayı uygun gördüm. Güzel yorumlarınız adına çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Adım Yunus PARLAR. Tahammül ile alakası yok. Eleştiriye açık olmasam çalışmamı paylaşma gereği dymazdım zaten. Benim izah etmeye çalıştığım nokta düşünmeden yapılan eleştirler. Hmm Siz öyle yazınca dedim öyle mi :D Peki ey yurdum insanı hedef kitlem 40 yaş üzeri olsa smiley koyarmıydım sizce? Rakıya genç kesime uygun logo yaptım zaten. Bence siz şu başlığı bir okuyun sonra bir kez daha yorum yapın lütfen. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. -- >> https://www.grafikerler.net/keyf-raki-etiket-t34743p2.html

yok yapamamışsın yunusçum, genç olmamış. "ben yaptım oldu" mantığıyla olmuyor bu işler. yurdum insanı filan demişsin, yurdum insanı bana göre yapıcı eleştiriye tahammül edemeyip, işini sadece insanlar "oo güzel olmuş, süper olmuş" beklentisiyle koyup, ego tatmini yapan insandır.

nolacak yani? bir kaç kişi de işini beğenmeyiversin yunus, ölmezsin. birşeyler çıkarmak yerine, yapılan her eleştirinin altına "yok aslında o öyle değil böyle, ben şunu yapmıştım" diyerek açıklama yazmandan belli tahammülsüz olduğun.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
yok yapamamışsın yunusçum, genç olmamış. "ben yaptım oldu" mantığıyla olmuyor bu işler. yurdum insanı filan demişsin, yurdum insanı bana göre yapıcı eleştiriye tahammül edemeyip, işini sadece insanlar "oo güzel olmuş, süper olmuş" beklentisiyle koyup, ego tatmini yapan insandır.

nolacak yani? bir kaç kişi de işini beğenmeyiversin yunus, ölmezsin. birşeyler çıkarmak yerine, yapılan her eleştirinin altına "yok aslında o öyle değil böyle, ben şunu yapmıştım" diyerek açıklama yazmandan belli tahammülsüz olduğun.

sizin tam olarak amacınız nedir? şimdi diyeceksiniz sizinle alakalı değil... ben de diyeceğim ki bu konuşmalar direk şahsa yönelik konuyla alakasız... bu haksızlık... ben haksızlığa gelemiyorum, konu benimle ilgili ıolmasa bile...burada konu "Yunus tahammüllü mü değil mi" değil... size bize saygı duymuş (işle ilgili görüşlere) burada yayımlamış... ve bu satırlar, önceki satırlar, yazdıklarınız bilemiyorum... iyi niyetli gelmedi bana... eleştirinin, yermenin iyi niyetlisi vardır ama bu satırlarda yok...

αяωєη

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gayet hoş bir çalışma olmuş.. Emeğine sağlık..

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net

Yurdum insanı diyerek size hitap etmiştim. Söylediklerinize göre siz yazdığınız sıfatlara uyuyorsunuz o halde? :) Sizin benim işimi beğenip beğenmemeniz sizin şahsi düşüncenizdir ve benim umurumda bile değildir. Ben yaptığım işin tasarım maabında eksiklerini, sıkıntılarını yanlışlarını kavramak için bu forumda sizlerle paylaşıyorum. Bunda öncelikle bir anlaşalım. Bu sebeple olmamış derken bir sebebe bağlayarak ( kişisel düşünceler dışında gerekçesiyle ) belirtirseniz bana yardımcı olursunuz. Şuan yaptığınız yorum bu sebeple çok saçma. Ayrıca benim yorumlar çerçevesinde forum başlığı altında 4 - 5 kere aynı işi yorumlar çerçevesinde değiştirdiğime tüm arkadaşlar şahittir.
Bknz. Örn :

--> https://www.grafikerler.net/blue-hotel-kurumsal-kimlik-calismam-t28306.html

--> https://www.grafikerler.net/evim-mobilya-t30011.html

--> https://www.grafikerler.net/kiz-kulesi-saraplari-ilk-ambalaj-calismam-t29560.html

Bu başlıkları incelediğinizde bir yorumun benim için ne kadar önemli olduğunu anlıyacaksınız. Fakat sizin yaptığınız yorum kişisel olunca sonuçta bu oluyor. Bilmem anlatabildim mi?

Amacım ego mu tatmin olsaydı çalışmalarımı grafikerlerle dolu bir yerde değil başka bir yerde yapardım. Amaç ego tatminliğinden ziyade yanlışları görmek, düzgün bir üslüp ile iletmek, yapıcı olmaktır bence. Saygılar.

sizin tam olarak amacınız nedir? şimdi diyeceksiniz sizinle alakalı değil... ben de diyeceğim ki bu konuşmalar direk şahsa yönelik konuyla alakasız... bu haksızlık... ben haksızlığa gelemiyorum, konu benimle ilgili ıolmasa bile...burada konu "Yunus tahammüllü mü değil mi" değil... size bize saygı duymuş (işle ilgili görüşlere) burada yayımlamış... ve bu satırlar, önceki satırlar, yazdıklarınız bilemiyorum... iyi niyetli gelmedi bana... eleştirinin, yermenin iyi niyetlisi vardır ama bu satırlarda yok...

Sanırım beni bir siz anlıyorsunuz. :(

Son düzenleme:

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu iş gerçekten "kinetix kids" in bir basın ilanı belki -bir ihtimal- olabilirdi (smiley genç işi olduğu için) :) ama hepimizin bildiği gibi gülücükle bardak arasındaki ilişkinin bile doğru düzgün oturtulamadığı bu iş (bardağın en üstünde kahkaha atıyor, yani daha içmeye başlamadan, dibinde de somurtuyor, yani içince) hem hedef kitlesine hitap etmiyor, hem de kreatif değil. yani kimse bana bunun bugüne kadar ilk defa düşünüldüğünü söylemesin. hani madem fikir odaklı konuşuyoruz ya :)

ben de nasıl bir ego tatmini yapmışsam, bakın hele. hedef kitlesine ait değil, çünkü rakının kurumsalı bile genç işi değil dediğim için ego tatmin etmişiz. yani eleştiriden rahatsız olacak olan işini koymasın o zaman değil mi? ;)

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
bu iş gerçekten "kinetix kids" in bir basın ilanı belki -bir ihtimal- olabilirdi (smiley genç işi olduğu için) :) ama hepimizin bildiği gibi gülücükle bardak arasındaki ilişkinin bile doğru düzgün oturtulamadığı bu iş (bardağın en üstünde kahkaha atıyor, yani daha içmeye başlamadan, dibinde de somurtuyor, yani içince) hem hedef kitlesine hitap etmiyor, hem de kreatif değil. yani kimse bana bunun bugüne kadar ilk defa düşünüldüğünü söylemesin. hani madem fikir odaklı konuşuyoruz ya :)

ben de nasıl bir ego tatmini yapmışsam, bakın hele. hedef kitlesine ait değil, çünkü rakının kurumsalı bile genç işi değil dediğim için ego tatmin etmişiz. yani eleştiriden rahatsız olacak olan işini koymasın o zaman değil mi? ;)

Siz hala aynı yerde dönüp duruyorsunuz. Size laf anlatmak da imkansız. Yazdığınız yorumlara bakıldığında da benim size yazdığım cevapları okumadığınız anlaşılıyor. Size taaa ilk başta dedim düşünmeden yorum yapmayınız diye. En üstte ki '' :D '' smileyi nin anlamı bardağın dolu olduğu olduğu için keyif aldığını simgeleyen bir figür dü. '' :( '' smileyi ise bardağın boş olduğunu simgeleyen bir figürdü. Bunu 5 yaşındaki yiğenime gösterdiğimde bana neyi, ne amaçla kullandığımı söylerken sizin bu şekilde bir yorum yapmanızı neye bağlamak lazım bilemiyorum... Fikir odaklı şekilde konuştum. Umarım bunu da anlarsınız?

Taa en başta söyledim, yine söylüyorum eleştiriden rahatsız olsam bu forumda işim olmaz! Ben artık size birşeyleri izah etmekten yoruldum. Hoş yazdıklarımı da okumuyorsunuz. Bundan sonra size cevap vermeyi düşünmüyorum. Bildiğiniz gibi davranın...

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑

"ama hepimizin bildiği gibi gülücükle bardak arasındaki ilişkinin bile doğru düzgün oturtulamadığı bu iş (bardağın en üstünde kahkaha atıyor, yani daha içmeye başlamadan, dibinde de somurtuyor, yani içince)"

Demişsiniz...Keşke söyledikleriniz kadar algı gücünüzde güçlü olsa.Hepimizle alakası yok, bu sizin fikriniz , ama bakınız fikir ne;

Bardağın en üstünde gülmeye başlamasının sebebi sizin kurduğunuz düz mantık çerçevesindeki şarhoşluk değil :) Bunun sebebi rakının çok olması, az doldurulan bir bardak üzücüyken , full bir bardak sevindiriyor...

Henüz geniş düşünemiyorken eleştiri yapmak mantıksız bence...Bu mantık çerçevesinde (ki yanıldınız) kreatif bir düşünce, düzgün ve düz mantıktan sıyrılan smiley fikri...Ayrıca ben 20-30 yaş arasında olupta tam bir rakı hastası olan birsürü insan tanıyorum, bende bu yaş kategorisindeyim ve rakıya eşleştirilen sohbetlerin tadını iyi bilirim...

Sonuç olarak Siz bardağın başında(henüz içilmemişken) gülmeye başlamış demişsiniz...Yanılıyorsunuz...Fikir anlamında ilk defa kullanılan bişey, bir nevi zıtlık psikolojisi ,hani madem fikir odaklı konuşuyoruz ya ;)

Fikir orijinal...

Saygılar...

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
"ama hepimizin bildiği gibi gülücükle bardak arasındaki ilişkinin bile doğru düzgün oturtulamadığı bu iş (bardağın en üstünde kahkaha atıyor, yani daha içmeye başlamadan, dibinde de somurtuyor, yani içince)"

Demişsiniz...Keşke söyledikleriniz kadar algı gücünüzde güçlü olsa.Hepimizle alakası yok, bu sizin fikriniz , ama bakınız fikir ne;

Bardağın en üstünde gülmeye başlamasının sebebi sizin kurduğunuz düz mantık çerçevesindeki şarhoşluk değil :) Bunun sebebi rakının çok olması, az doldurulan bir bardak üzücüyken , full bir bardak sevindiriyor...

Henüz geniş düşünemiyorken eleştiri yapmak mantıksız bence...Bu mantık çerçevesinde (ki yanıldınız) kreatif bir düşünce, düzgün ve düz mantıktan sıyrılan smiley fikri...Ayrıca ben 20-30 yaş arasında olupta tam bir rakı hastası olan birsürü insan tanıyorum, bende bu yaş kategorisindeyim ve rakıya eşleştirilen sohbetlerin tadını iyi bilirim...

Sonuç olarak Siz bardağın başında(henüz içilmemişken) gülmeye başlamış demişsiniz...Yanılıyorsunuz...Fikir anlamında ilk defa kullanılan bişey, bir nevi zıtlık psikolojisi ,hani madem fikir odaklı konuşuyoruz ya ;)

Fikir orijinal...

Saygılar...

Sayın Kazak,

Umarım bu yorumu da okuma gayretinde bulurnursunuz. yoSa hocam yorumunuz adına teşekkür ederim.

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın Kazak,

Umarım bu yorumu da okuma gayretinde bulurnursunuz. yoSa hocam yorumunuz adına teşekkür ederim.

hocana bakıyorum ve sana hak veriyorum yunus parla. ;) şimdi anladım nereden geldiğini bu kitsch bakışaçısının ;) hürmetler yosa hocam. siz çok bilgiliymişsiniz. algı, mantık hepsi sizde maşallah, eminim leo-burnett ya da tbwa desinizdir. ;)