Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Keyf Rakı - Keyf aL

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
hocana bakıyorum ve sana hak veriyorum yunus parla. ;) şimdi anladım nereden geldiğini bu kitsch bakışaçısının ;) hürmetler yosa hocam. siz çok bilgiliymişsiniz. algı, mantık hepsi sizde maşallah, eminim leo-burnett ya da tbwa desinizdir. ;)

Adım Yunus PARLAR! İlk önce kişiye ve kişinin ismine saygı duymayı öğrenin bence. Bu iki oluyor. yoSa hocam ile aramdaki hukuka mı geçti sıra? ve yapılan yorumdan bunları mı çıkardınız? Sizden şüphe duymamak elde değil. Siz amacı iyice saptırdınız. Bence artık susmayı düşünün? Amacınızın ne olduğunu ne kadar anlamasamda ''efoja'' arkadaşıma katılıp yermenin iyi niyetlisi vardır fakat sizin satırlarınızda YOK diyorum ve artık size cidden cevap yazmıyorum!

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
hocana bakıyorum ve sana hak veriyorum yunus parla. ;) şimdi anladım nereden geldiğini bu kitsch bakışaçısının ;) hürmetler yosa hocam. siz çok bilgiliymişsiniz. algı, mantık hepsi sizde maşallah, eminim leo-burnett ya da tbwa desinizdir. ;)

:) Nedense algıda yaşadığınız sıkıntı yada hata içerikli değilde ,saldırı içerikli bir yorum yazmışsınız...
Sizde haklısınız...Yapılan hatayı kabul etmek büyük bir ERDEMDİR.

Ayrıca Hoca değilim...Yani yine ezbere ve düz mantıkla eleştiri yazdınız...Geçmiş olsun;)

(Birbirimize Hoca dememiz ,Yunus Parlar 'la aramızdaki saygı ve sevginin bir belirtisidir.)

Son düzenleme:

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
orada öyle yaratıcılık iddası olan bir durum yok. gülen surat olayında yani. ortalama her insanın düşünebileceği birşey. bununla birlikte rakı değil mi bu? rakı öyle pek de genç işi değildir. gençler de rakı içer ama rakı tarz olarak genç değildir. smiley olayı ise genç işi. yani düşün rakıyı genelde kimler içiyor, hedef kitleni bir sorgula, ondan sonra smiley uymuş mu uymamış mı bunu düşün. ortalama bir ajansta bile art director hemen reddederdi bu fikri.

Sizin sitede şimdiye kadarki yaptığınız yorumları incelediğimde sürekli bir akıl verme, olumsuzluk arama gibi bir durum içinde olduğunuzu farkettim.
Aslında bu bazen güzel bir durum, yani insanların hatalarını söylebilmeniz.Ama bunu yaparken karşınızdaki insanlardan daha tecrübeli ve bilgili olmalısınız ki karşıdaki insanlar da sizi ciddiye alsın.
Tartıştığınız insanlar bize kendini kanıtlamış insanlar siz ise bizim için kapalı bir kutusunuz.Mesela ben konuya yorum kişilerin siteye koyduğu çalışmalara bakarak az çok kapasitesini anlayabiliyorum.Ama sizin paylaştığınız hiçbir öğe yok ortada, kim olduğunuzu,bilginizi,kapasitenizi ölçebilmemiz ve sizin yaptığınız olumsuz yorumlara;
''Evet bu adam işi biliyor birşey diyorsa haklıdır yada bu adamın bişeyden anladığı yok çalışmalarından belli boş boş yorum yapıyor'' diyebilmemiz için buyrun bize kendinizi tanıtın ki bizde size saygı duyalım yada duymayalım.

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sizin sitede şimdiye kadarki yaptığınız yorumları incelediğimde sürekli bir akıl verme, olumsuzluk arama gibi bir durum içinde olduğunuzu farkettim.
Aslında bu bazen güzel bir durum, yani insanların hatalarını söylebilmeniz.Ama bunu yaparken karşınızdaki insanlardan daha tecrübeli ve bilgili olmalısınız ki karşıdaki insanlar da sizi ciddiye alsın.
Tartıştığınız insanlar bize kendini kanıtlamış insanlar siz ise bizim için kapalı bir kutusunuz.Mesela ben konuya yorum kişilerin siteye koyduğu çalışmalara bakarak az çok kapasitesini anlayabiliyorum.Ama sizin paylaştığınız hiçbir öğe yok ortada, kim olduğunuzu,bilginizi,kapasitenizi ölçebilmemiz ve sizin yaptığınız olumsuz yorumlara;
''Evet bu adam işi biliyor birşey diyorsa haklıdır yada bu adamın bişeyden anladığı yok çalışmalarından belli boş boş yorum yapıyor'' diyebilmemiz için buyrun bize kendinizi tanıtın ki bizde size saygı duyalım yada duymayalım.

herkesin işi gücü yok buraya iş yükleyip size iş mi beğendirecek? doğruya doğru eğriye eğri demezsek nasıl bir insan oluruz? samimi mi, yoksa iş koyanın kuyusunu kazan birisi mi? bende bilirim burada herkesin işine "eline sağlık, çok güzel olmuş" demeyi, yeri geldiğinde diyorum, takdir de ediyorum. mesela sadece tipografisinde hata vardır, kendimce şöyle öyle yapsan iyi olurdu diyorum. ister yapar ister yapmaz kendi seçimi. ama böyle fikirsel altyapısı olduğu idda edilen çalışmalarda malesef "fikri şöyle şöyle yapsan daha iyi olur" deme şansımız çok az. fikir kötüyse "değiştirsen, yenisini bulsan iyi olur" denir.

şimdi arkadaşın bu başlık altına yazdığı birçok yoruma bakın, fikrine ne kadar bağlanıp kaldığını anlayacaksınız. kendince iyi bir fikir bulduğunu düşünmüş, ona saplanıp kalmış ve fikri nazikçe eleştirenlere de "sen anlamazsın bilmezsin" tavrını sürdürmüş.

aslında bu tartışmada konu yunus parlar ve biz değiliz. bu sektördeki genel eğilim arkadaşlar. burada benim tartıştığım şahıslar değil, "bir grafik tasarımcı yeri geldiğinde acımadan fikrini yırtıp çöpe atabilmelidir"i tartışıyorum ben.

αяωєη

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Siz hala aynı yerde dönüp duruyorsunuz. Size laf anlatmak da imkansız. Yazdığınız yorumlara bakıldığında da benim size yazdığım cevapları okumadığınız anlaşılıyor. Size taaa ilk başta dedim düşünmeden yorum yapmayınız diye. En üstte ki '' :D '' smileyi nin anlamı bardağın dolu olduğu olduğu için keyif aldığını simgeleyen bir figür dü. '' :( '' smileyi ise bardağın boş olduğunu simgeleyen bir figürdü. Bunu 5 yaşındaki yiğenime gösterdiğimde bana neyi, ne amaçla kullandığımı söylerken sizin bu şekilde bir yorum yapmanızı neye bağlamak lazım bilemiyorum... Fikir odaklı şekilde konuştum. Umarım bunu da anlarsınız?

Taa en başta söyledim, yine söylüyorum eleştiriden rahatsız olsam bu forumda işim olmaz! Ben artık size birşeyleri izah etmekten yoruldum. Hoş yazdıklarımı da okumuyorsunuz. Bundan sonra size cevap vermeyi düşünmüyorum. Bildiğiniz gibi davranın...

Yunus PARLAR arkadaşım boşuna nefes tüketiyosun.. Kazak adlı vatandaş böyle içinde esprisi olan, zeka ürünü çalışmaları anlamakta güçlük çekiyor.. Ya çalışmanın altına bir açıklama yapıp çalışmada neyi anlatmak istediğini arkadaşa özet geçeceksin yada dediklerine kulak asmayıp böyle güzel yaratıcı çalışmalarla yoluna devam edeceksin..

Sevgiler.. Selamlar..

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
herkesin işi gücü yok buraya iş yükleyip size iş mi beğendirecek? doğruya doğru eğriye eğri demezsek nasıl bir insan oluruz? samimi mi, yoksa iş koyanın kuyusunu kazan birisi mi? bende bilirim burada herkesin işine "eline sağlık, çok güzel olmuş" demeyi, yeri geldiğinde diyorum, takdir de ediyorum. mesela sadece tipografisinde hata vardır, kendimce şöyle öyle yapsan iyi olurdu diyorum. ister yapar ister yapmaz kendi seçimi. ama böyle fikirsel altyapısı olduğu idda edilen çalışmalarda malesef "fikri şöyle şöyle yapsan daha iyi olur" deme şansımız çok az. fikir kötüyse "değiştirsen, yenisini bulsan iyi olur" denir.

şimdi arkadaşın bu başlık altına yazdığı birçok yoruma bakın, fikrine ne kadar bağlanıp kaldığını anlayacaksınız. kendince iyi bir fikir bulduğunu düşünmüş, ona saplanıp kalmış ve fikri nazikçe eleştirenlere de "sen anlamazsın bilmezsin" tavrını sürdürmüş.

aslında bu tartışmada konu yunus parlar ve biz değiliz. bu sektördeki genel eğilim arkadaşlar. burada benim tartıştığım şahıslar değil, "bir grafik tasarımcı yeri geldiğinde acımadan fikrini yırtıp çöpe atabilmelidir"i tartışıyorum ben.

Yazmıyacağım diyorum, yazmıyacağım diyorum ama bu yorumları görünce duramıyorum... Ey büyük şahsiyet bunca yoruma rağmen, bunca insanın size birşeyler izah etmeye çalışmasına rağmen hala aynı zihniyette ilerleyen siz misiniz, ben miyim? Şimdi ben mi fikirlerime bağlı kalıyorum bu halde? Amacı daha kavramadan gelip burada yorum yapıyorsun. Amaç millete iş güç beğendirmek değil, amaç insanların yorumlar çerçevesinde kendini geliştirmesidir...

αяωєη;352562' Alıntı:
Yunus PARLAR arkadaşım boşuna nefes tüketiyosun.. Kazak adlı vatandaş böyle içinde esprisi olan, zeka ürünü çalışmaları anlamakta güçlük çekiyor.. Ya çalışmanın altına bir açıklama yapıp çalışmada neyi anlatmak istediğini arkadaşa özet geçeceksin yada dediklerine kulak asmayıp böyle güzel yaratıcı çalışmalarla yoluna devam edeceksin..

Sevgiler.. Selamlar..

Bunca yorum sonrasında bir insan anlamıyorsa bunda art niyet aramak lazım diye düşünüyorum...

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
kazak arkadaşım, son mesajınızdaki fikirlerinize katılıyorum, elbette burada sunulan eserleri eleştirip eksiklerini söylemek en doğrusu, "güzel olmuş" diyerek geçiştirmekten daha faydalı olacağı kanaatindeyiz zaten... fakat siz yazılarınızda eserin bir adım ötesine geçip eser sahibini eleştirmişsiniz, hem de alaycı ifadelerle, yazdığınız yazılardan yeterince bilgili olduğunuz anlaşılıyor zaten, yani demek istediğimi sapla samanı ayırabilecek gibi duruyorsunuz ama öyle yapmıyorsunuz..

Bence eser sahibi ile uğraşmayı bırakın eseri eleştirin ve mümkünse lisan-ı münasip bir dille...

Saygılarımla

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
sade ve şık olmuş canım tasarıma smiley ile renk ve değişik bir hava katmışsın emeğine sağlık...

αяωєη

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İyiye iyi, kötüye kötü demekte sanırım hepimiz hemfikiriz..

Ancaak...

Eleştiri belli bir saygı çerçevesinde yapılıyor ise..

Kazak adlı vatandaşın söylemleri ise esasında çalışmayı eleştirmekten ziyade çalışmanın özünü, çalışmadaki incelikleri, hoşlukları bir türlü idrak edememesinden ötürü

-herkes anlıyor ben neden anlayamıyorum çalışmayı!!

iç sesinin dışavurumudur.. bir yakarıştır bence..

yardımcı olalım! yazıktır. günahtır..

:giggle:

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kazak arkadaşım, son mesajınızdaki fikirlerinize katılıyorum, elbette burada sunulan eserleri eleştirip eksiklerini söylemek en doğrusu, "güzel olmuş" diyerek geçiştirmekten daha faydalı olacağı kanaatindeyiz zaten... fakat siz yazılarınızda eserin bir adım ötesine geçip eser sahibini eleştirmişsiniz, hem de alaycı ifadelerle, yazdığınız yazılardan yeterince bilgili olduğunuz anlaşılıyor zaten, yani demek istediğimi sapla samanı ayırabilecek gibi duruyorsunuz ama öyle yapmıyorsunuz..

Bence eser sahibi ile uğraşmayı bırakın eseri eleştirin ve mümkünse lisan-ı münasip bir dille...

Saygılarımla

Önder Adem, haklısınız, arkadaşı eleştiriyor gibi göründüğümün farkındayım. böyle yanlış bir izlenim verdiysem özür dilerim. Öyle alaycı bir durum yok. ben kendi adıma kapıyorum bu konuyu. bir daha da ne Yunus Parlak, ne de Arwen gibi buraya iş koyup sonra yapılan iyi yönde ve nazik eleştirilere tahammül edemeyip polemik yaratan ve işini "ben aslında böyle böyle demek istemiştim yaaa" diyerek savunan arkadaşları yapıcı yorumlarımdan mahrum bırakacağımı belirtiyorum.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Önder Adem, haklısınız, arkadaşı eleştiriyor gibi göründüğümün farkındayım. böyle yanlış bir izlenim verdiysem özür dilerim. Öyle alaycı bir durum yok. ben kendi adıma kapıyorum bu konuyu. bir daha da ne Yunus Parlak, ne de Arwen gibi buraya iş koyup sonra yapılan iyi yönde ve nazik eleştirilere tahammül edemeyip polemik yaratan ve işini "ben aslında böyle böyle demek istemiştim yaaa" diyerek savunan arkadaşları yapıcı yorumlarımdan mahrum bırakacağımı belirtiyorum.

sizin böyle yapmayan arkadaşlara yapıcı yorumarınızı merakla bekliyorum, artık bu konu hakkında lütfen yazılmasın...

tugi

♾️Grafik Gurusu♾️
Yunus'um içindeki şevk çalışma azmin kırlmasın.Bildiğin doğru kulvardan dışarı çıkma dostum.
Çalışmanda anlatılmak isteneni, yeterince açık ve net bir şekilde vurgulamışsın.
Başarılarının devamını dilerim. Kolay gelsin :)

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
ya ben burayta bir yazı yazmıştım tam 2 sayfa sayılır gitmemiş ama üşenmiyorum yeniden yazıyorum burda yapılan tartışma hiç bir amaca yatakjlık etmediği gibi eleştri adı altında yapılmışm bir yorum yada tartışma değildir anladığım kadarı ile sayın kazak en baştaki yumuşak tavrınızı bırakıp yorumlar boyunca git gider uslubunuzu sertleştimişsiniz sizde dişğer arkadaşlarım burası bir mahkeme salonuna dönmüş o ban böle dedi şu öle dedi yani bu yapılanlar aban ilkokulda yaptığımzı tartışmaları çağrıştırıyo benim babam senin babanı döver gibi sayın kazak şimdi size bir sorum olucak
eleştri nedir
Eleştri doğru olanı kalıba sokup hiç bir amaç yada hiç bir düşmnmnalık gütmeksizin doğru olanı çıkarmaktır . sizce nedir?
sayın yunus eleştrilmek güzel birşreydir size değer verilidğini gösteririr eğer bir eleştride saldırı gördü iseniz kedinizi hiç savunmayınız çünkü camiyi çala kılıfıını hazırlamıştır ki zaten amacıda sizi kışkırtmaktır butür eleştrilerin yazdıklarınız karşı ne cevap vereceğinizi bildiği için cevabı önceden hazırdır ve size tavsiyem butür durumlarda üç maymun olunuz
Sevgi ve saygılarımla
Cenker
Başarılarının devamını dilerim Güzel hoş bir çalışma aslında bu konuya ilk yazdığım yorum gibi geçicektim ama daynamadım.

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
öyle hortum gibi bir şişe ilk defa gördüm.. ilginç...

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
öyle hortum gibi bir şişe ilk defa gördüm.. ilginç...

tasarım dediğimiz şey yaratıcılıktır ve kişinin hayal gucune bağlıdır yunusta bu şekilde hayal etmiş ve yapmış bence farklı ve güzel bi çalışma aynı şişelerden sıkılmış olsa gerek insanlar artık daha da cezbedici şekiller yaratmak gerekir diye düşünüyorum yunusta bunu başarmış bence hemde fazlasıyla

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
o zaman şişenin içinden kırmızı şarap dökseymiş o da yaratıcılık olcakmış yani... ben bunu yaptıran müşteri olsam beğenmezdim. sizce nasılki başarılı olmuşsa bencede ilginç olmuş. fikirleri yorumlamayalım, fikirlere saygı duyalım. herkesin düşüncesi farklı olabilir.

Rüzgar ALPASLAN

🏆Pro Tasarımcı🏆
o zaman şişenin içinden kırmızı şarap dökseymiş o da yaratıcılık olcakmış yani... ben bunu yaptıran müşteri olsam beğenmezdim. sizce nasılki başarılı olmuşsa bencede ilginç olmuş. fikirleri yorumlamayalım, fikirlere saygı duyalım. herkesin düşüncesi farklı olabilir.

bende ondan bahsettim farkettiyseniz kişiden kişiye değisebileceğinden ama eğer rakı şişeside kırmızı şarap hayaliniz varsa onada saygı duyarım.