Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Küçük Bir Dergi Çıkartacağım, Lütfen Yardımcı Olun

Mustafaizmir35

🌱Yeni Üye🌱
Herkese selamlar,

Sosyal Paylaşım sitelerinden birinde iyi bir metal müzik sayfam var. Ve küçük bir dergi çıkartmayı düşünüyorum. 12 - 16 sayfa olabilir. Ücretli dergi olmayacak, elden dağıtacağım, reklam almayacağım, herhangi bir para kazancım olmayacak.

Bunu yapabilmem için neler yapmam gerekiyor, herhangi bir yere başvuru yapacak mıyım? Nasıl baskı yaptıracağım? Maliyeti ne olur baskının? Bu tip şeylerde yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

Benzer konular

BonFire

🌱Yeni Üye🌱
Sosyal Paylaşım sitelerinden birinde iyi bir metal müzik sayfam var. Ve küçük bir dergi çıkartmayı düşünüyorum. 12 - 16 sayfa olabilir. Ücretli dergi olmayacak, elden dağıtacağım, reklam almayacağım, herhangi bir para kazancım olmayacak.

Bunu yapabilmem için neler yapmam gerekiyor, herhangi bir yere başvuru yapacak mıyım? Nasıl baskı yaptıracağım? Maliyeti ne olur baskının? Bu tip şeylerde yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler[/QUOTE]

Anladığım kadarıyla tanıtım broşürü tarzında birşey yaptıracaksınız. Elinizde herhangi bir tasarım var mı ve baskı adedinden bahsetmemişsiniz ama baskı için bir matbaaya gitmeniz gereklidir.

Son düzenleme:

Mustafaizmir35

🌱Yeni Üye🌱

Teşekkürler

Anladığım kadarıyla tanıtım broşürü tarzında birşey yaptıracaksınız. Elinizde herhangi bir tasarım var mı ve baskı adedinden bahsetmemişsiniz ama baskı için bir matbaaya gitmeniz gereklidir.[/QUOTE]

100 adet yeterlidir. Herhangi bir tasarım yok. Bildiğim tek program Illustrator.

BonFire

🌱Yeni Üye🌱
Anladığım kadarıyla tanıtım broşürü tarzında birşey yaptıracaksınız. Elinizde herhangi bir tasarım var mı ve baskı adedinden bahsetmemişsiniz ama baskı için bir matbaaya gitmeniz gereklidir.

100 adet yeterlidir. Herhangi bir tasarım yok. Bildiğim tek program Illustrator.[/QUOTE]

Çalışmayı kendiniz yaparsanız dışarıya yalnızca baskı işini yaptırmanız yeterlidir. Ama eğer işin içine tasarım aşamasıda girerse bir grafikere yaptırmanız gerekir. Matbaanında grafik departmanları var oraya da yaptırabilirsiniz. Herhangi bir ajansa da gidebilirsiniz. Ama ajansa giderseniz bütçenizi biraz zorlayabilir.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
100 adet basacak matbaa bulamayabilirsiniz. Dijital atölyelerde de bu işi yaptırabilirsiniz. Ancak yinede gerekli kurumlara gerekli başvuruları yapmadan ücretsiz de olsa bişey dağıtmanız teknik olarak suçtur. Yani bunun bir fanzin olarak oluşturulmuş olması gerekir. Önce bunu araştırın derim.

Kişisel görüşüm, 100 adet baskı için hiç zahmete girmeyin derim. Zaten siteniz ziyaretçi alıyormuş...