Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kumandalar tarih oluyor!

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Parmağınızı oynatın, kanalı değiştirin!

manset_ic_139797.jpg

Yakın bir gelecekte piyasaya sürülecek televizyonlarda kumanda olmayacak. İzleyici, TV'de kanal değiştirmek, ses açıp kapamak ve kanal ayarı yapmak için sadece elini kullanacak.

Hem yazılım hem de donanım olarak sürekli yenilenen televizyon teknolojisi ile yayınları kaydetmek, hava durumunu takip etmek, haber başlıklarını okumak gibi bir çok özellik kumandalara taşındı. Ancak bütün bu yeni özellikler beraberinde daha büyük ve üzerinde daha çok düğme bulunan kumandaları da getirdi.

Tom Cruise'un başrolünü oynadığı ve 2002 yılında vizyona giren ''Minority Report'' filminden esinlenen teknolojide, televizyonun altına yerleştirilen harekete duyarlı bir kamera, parmak hareketlerini takip ederek tıpkı bir 'bilgisayar mouse'u gibi izleyicinin verdiği komutları yerine getiriyor.

ABD'li GestureTek firması tarafından geliştirilen teknoloji, Japon oyun devi Nintendo'nun Wii serisi oyun konsolu için geliştirdiği hareket dedektörünün televizyona uyarlanmış hali gibi de değerlendiriliyor. Japonya'nın önde gelen teknoloji firmalarından Hitachi ile GestureTek, bir anlaşma imzalayarak el hareketi ile çalışan televizyonun prototipini yaptı.

Televizyonun altına yerleştirilen ve önceden hareket komutları yüklenmiş kamera, karşısında bulunan kişinin yatay, dikey, içeri ve dışarı doğru olan el hareketlerini takip ediyor. Kameradaki yazılım, başka birinin el hareketlerinin komutları karıştırmasını da engelliyor.

Teknoloji, Tüketici Elektroniği Birliği'nin bu yıl düzenlediği ''CES'' fuarında gösterildi.​

-Alıntıdır..

Benzer konular

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
yok artık ya iyice tembel bi toplum olacağız desenize

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Kumanda varken daha tembeliz bence..Şimdi en azından elini kolunu oynaymak zorunda kalıcak insanlar..
kiii o sensor zamanla bozulur..Elimizi görsün diye karşısında dans etmeye başlarız:wink:

hur.onar

🌱Yeni Üye🌱
WALL-E FİLMİNİ HATIRLADIM.

Seyretmeyenler bu oskarlı çizgi filmi muhakkak seyretsin.

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hadi hayırlısı:)Ben ençok kumandayı aramaktan kurtulacağım için sevindim:)
Teşekkürler selim...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tv izlemeye vaktim olmuyor ama ileride vaktim olursa, güzel bir haber :)

Paylaşım için, Teşekkürler abicim.

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
Tam benlik bişi yaa bişiyi yapmak için kırk defa düşünüyorum zor geliyoo:D:D
güzell çıksında görelim:D
Teşşkkürler selim...

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hiç şansınız yok bu olay ençok benim işime yarıyacak bu sabah nasıl oldu bilmiyorum ama evden çıkarken telefonum diye çantama kumandayı atmışım şimdi farkettim:utann:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hiç şansınız yok bu olay ençok benim işime yarıyacak bu sabah nasıl oldu bilmiyorum ama evden çıkarken telefonum diye çantama kumandayı atmışım şimdi farkettim:utann:

:p
Süpersin damla :D :angel:

berglakin

♾️Grafik Gurusu♾️
Vay be !
Hatırlarımda zamanında evin en küçük çocuğu televizyonun kumandası olurdu
O günlerde de kumanda yoktu :D

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑

:artipuan::alkis: Denize katılıyorum:D Süpersiiiin:rofl: