Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hocam ben bu işi samsunda yapıyorum bilenler biliyor zaaten.. Burdaki ajanslarda en ufak monitör 19" lcd... 30" e kadar çıkan monitörler kullanılıyor ve genelde dediğim gibi lcd monitör bunlar ayrıca çoğu da MAC g4 ve g5 kasalar... ben sadece kendi yorumu mu yapıyorum şuanki monitörümde hangi rengi görüyorsam baskı sonucunda da o rengi elde ediyorum ve 2ms, 3000:1 kontrast özelliği ile de çok hızlı ve net bir görüntü alıyorum, iki sayfayı yan yana koyduğumda zoom yapmadan çalışabiliyorum benim için ideal bir araç... Dediğim gibi isteyen istediği monitörü kullanabilir ben bu monitörde %95 net sonuç alıyorsam bozulmadığı sürece diğer monitörlerin yüzüne dahi bakmam....

Mehmet Kaya

🌱Yeni Üye🌱
Mac mac mac mac mac :))))
(tabiki kişisel düşüncem 91 den bu yana kullanınca bir parçanıza dönüşüyor)

bortu

🌱Yeni Üye🌱
mac daha ergonomik. sol elinizi tam anlamiyla "verimli" bi sekilde kullanabiliyosunuz klavyede. sol alttan zırt diye baslat menusu cikmasi gercekten sinir bozucu.

gorsel acidan (zevk meselesi bisey denmez tabi ama yine de) mac bence cok daha ustun.

sistem tutarliligi.. ayni anda birkac islemi sorun olmadan yapabiliyosunuz ve bi program kilitlendiginde (kilitlenmez deyip goz boyamiyorum. bu anlattigim cok basima gelen bisey cunku cok yuksek cozunurluklu dosyalarda calisinca kilitlenmeler de oluyo haliyle) diger programlar bundan etkilenmiyor.

ben her ne kadar sevmesem de istendiginde 3-4-5... (ehuuhe :D) cok tuslu mouse'lar da kullanilabiliyor. ama mighty mouse gercekten ergonomik acidan simdiye kadar kullandigim en iyi mouse.

kendimi bildim bileli pc kullandim 1 bucuk sene oncesine kadar. sikayetim de yoktu. ama mac kullandiktan sonra, evdeki pc'min gercekten bi cop yigini olduguna karar verdim (bu karari evdeki bilgisayarim, pc piyasasinda en iyi bilgisayarlar kategorisine girerken vermistim). bir - iki ay sonra is yerine yeni mac pro'lardan alincak.dort gozle bekliyorum cunku emektar G4ümü eve alicam :)

sinand87

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar piyasada hem pc hem mac makineler var.üstelik yakın bir tanıdıgım bikaç ay önce boyle bir makineyi 2,500 ytl ye aldı

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ya bu hem mac hem pc makinalar var onlardan alacaksın olacak bitecek ama onlarında fiyatı biraz âfiş. sadece kasa 2,500 ytl civarında e birde iyi bir monitör felan filan derken 3,200 ü buluyor... :)

arkadaslar piyasada hem pc hem mac makineler var.üstelik yakın bir tanıdıgım bikaç ay önce boyle bir makineyi 2,500 ytl ye aldı

Yaa kardeşim bende aynısını söyledim ama aldığımı cevap buydu...

hem mac hem pc diye birşey yoktur.YA mac e kendi sistemi haricinde windows xp yüklersin, ya da pc ye mac os x sistem yüklersin bu şekilde iki türlü de kullanırsın.Ama bunu yapabilmen için makinenin iyi özelliklere sahip olması ikisini birden kaldırabilmesi gerekiyor.Ayrıca lcd monitör olayına gelince arkadaşlar monitörünüz ne olursa olsun iyi bir kalibrasyon ayarından sonra baskıya yüzde doksan beş yakınlığı sağlarsınız

Cahillik çok kötü işte...

quick

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.dijitalsokak.com
MAC bilmiyorum daha hiç kullanmadım bile ama merak ediyorum

monitör konusuna gelince de CMYK monitörler var biraz paraya kıyın alın:D
çalıştığım yerde almayı düşünüyoruz ama biraz falza para tabi:) 5000 € diye duymuştum
neyse bu monitör kullanıcaya göre değişir önemli olan en iyi sonucu almak LCD veya CRT fark etmez

ben CRT kullanıyorum

alone_in_the_dark

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mac tasarım için mükemmel ve rakipsiz.....ama mesela 27 derecenin üstüne çıktıığında oda sıcaklığı sapıtma gibi probları war -)

Mehmet Kaya

🌱Yeni Üye🌱
Ben de mac mini var intel işlemcili 1,66 mhz minnacık bir makina pclerin cd room sürücüsü kadar ve hem pc olarak hem mac olarak kullanabiliyorsunuz. İki senedir kullanıyorum çok şükür bir sorun yaşamadım.

Sadece ram artırımı yaptım 512 mb tan 2 gb yaptım. Sabahları makinayı masaya iple bağlıyorum diyecem güleceksiniz:D)))))

Artık fiyatlarda eskisi gibi değil devamlı takip ediyorum.

Saygılar...

orkan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben de hem mac hem pc var.Aslına bakarsanız iki makine de son sistem makineler ama aralarında büyük farklar göremiyorum ben.Pc bana biraz daha yakın geliyor.LCD monitör olarak mac i tavsiye ederim ama onun haricindeki LCD ekranlarda çözünürlük yeterli değil.İnternete bağlanmamış son sistem bir pc yi hiçbir mac e değişmem

turgay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.turgaytosun.com.tr
arkadaşlar grafik - tasarım - vs. olarak 1 numara tabiki mac lerdir çünkü maclerde sistem donanımla direk uyumlu olarak grafik çalışma amaçlı tasarlanıyor bir pc yi macle tasarım çalışmalarında elbetteki karşılaştıramayız sistem olarak leopar olsun windows vista olsun debian nın yanından geçemezler ama donanım ve sistem uyumu olarak mac dir tabi son dönemde çıkan süper pcler hariç çünkü onları GNU\Linux un birkaç dağıtımdan başka sistem çalıştıramıyor. :D

metejann

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Önceden grafik tasarım için mac vardı sadece pc iş yerlerinde hesapğlama ıvır zıvır için kullanılıyordu sonra pc dede tasarım devri başlayınca mac'ların pabucu dama atıldı şuanda mac fiyatına bir pc alsam mactan kat kat kat iyi olacağını düşünüyorum :)

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben Pc kullanıyorum ama bence Mac'in yeri bambaşka...

yellowelephant

🌱Yeni Üye🌱
Artık PC üzerindeki tasarım yazılımları da gelişti ve çeşitlendi.Bu yazılımlara ulaşmak, kurmak ve kullanmak, PC donanımını geliştirmek ve değiştirmek bana göre MAC'ten kat ve kat kolay.

uguruzuncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence en kullanışlı MAC diyorum.
en iyi pc bile bana kalırsa bir minimac kadar olamaz.
aslında mac ile pc kıyaslaması çokca tartışılacak bi konu!

grafakirim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.efsanat.com
merhaba hız verim kalibrasyon estteik dzayn verim istiyorsanız mac maz artık indel tabanlı olduğundan xp kurabiliyorsunuz onun için mac derim kullnaıyorum zaten iyi çalışmalar

carbon42

🌱Yeni Üye🌱
2 yıl akdeniz bölgesinde bir gazete de günde 8-9 sayfa kapasitem vardı sayfa kalsa daha fazla orada PC vardı,, şimdi 6 aydır iç anadoludayım burada da MAC var günde 3 en fazla 4- 1. sayfa dahil tabii.....

Quark Express + Photoshop + Corel Draw kullanıyorum,

Mac mi? PC mi? BENCE PC ARKADAŞLAR....

Herkese merhaba selamlar saygılar...Forum da yeniyim de

metinstar35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar yeni çıkan universal işlemcili mac lere sorunsuz windows kurulyor.açılışta sadece hangi sistemi seçeceğiniz kalıyor.problemde yok.ayrıca mighty mouse larda sağklik özelliğini kullanabilyorsunuz.tavsiye ederim.
LCD monitörlerde özellikle apple marka olanlar pc lerede bağlanabiliyor vede renk problemi olmuyor...
kolaylar gelsin