Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tabii ki Macintosh

Genelde firmalar Pc tercih etme sebebleri ucuz yollu olmaları bana göre pc kullanan arkadaşlar mac rahatlığını yaşamadığı için işletim sisteminin, programlarin ne kadar rahat çalıştığını görse kesinlikle macintos der. Ben 13 senedir falan mac kullanıyorum arada Pc de kullandım ama mac in en eski bilgisayarı pc yi yer diye düşünüyorum en azından donma bakımından bi keresinde test ettim pc de photoshop ta bir iş açtım ve makine 1 2 saat içinde gümledi ve teknik servise sorduğumda bana pc lerde mac kadar verim alamazsınız diye söyledi. Grafikerim diyen çoğu arkadaşım mac kullanıcısıdır ve rahatlığına varmıştır diye düşünüyorum. PC grafik işlerinde sorun çıkartıyor ama mac istediğin işi çıkarmana daha çabuk yardımcı oluyor...

floyd86

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bence iş için kesinlikle Macintosh derim. Ama diğer konular içinde pc vazgeçilmez. Ama yinede bence sonuçta macintosh çünki en azından macin içine windows kurarak pc de kullanabilirsiniz. Ama pc'nin içine mac kuramazsınız.
Bu arada grafikerlikle ilgili bir site açtım ziyaret edip olumlu veya olumsuz düşünceleriniz iletmenizi rica ediyorum. **************

vegaturk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar sizce bu ayrım olmuyormu hepimiz kardeşiz :lol::lol: işin şakası bir yana Ben pc kullanıyorum ama mac kullanmak isterdim neyse pc ye devam...

hayatım

🌱Yeni Üye🌱
Lcd ekranı hiç bir grafikere tavsiye etmiyorum. Renklerde her zaman Lcd de problem yaşarsınız...

TeArS

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.emretoprak.com
fiyatıyla alakalı değil Kesinlikle PC ben işyerinde ve evde hem pc hem mac kullanıyorum Kesinlikle PC derim mac güzel işletim sistemi ama programların hızı dışında herşey ofsayt özellikle 3 parti yazılımları çok kullananlar için.

Gelpcpc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benim kafam karıştı lcd ekranda iş yapmamakmı lazım yani:(

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
pc kullanıyorum. ama!!!

macintosh'a geçme zamanı...

kongerilla

🌱Yeni Üye🌱
ben ilk önce macle başladım ama daha sonraları pc ye döndüm ve kendi kendime dedimki acaba bunların arasındaki fark ne. Yani pc gibi kolay bir sistem varken neden maci kullandıryorlar... Cevabını halendaha bulmuş değilim. Ama kurulumdan tasarıma kadar bence PC. Ve bu hem mac hemde pc olayı 2001 yılından beri var. Türkiye gazetesi tasarımcısı İs**** Boztaş'ın bu işi yaptıgını gormustüm. Tamamladıgında cok sevinmişti. :) Saygılar

Mustafa Hakan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mac diyenlerdenim :)
Grafik programlarında daha stabil çalıştığına inanıyorum :D

saygılar

rabitelli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.rabitelli.com
pc kullanıyorum ama bu işte mac'in üstüne yoktur. emulasyon ve bypass ile osx'i pc de kullanarak bir miktar verim kaybını göze alırsanız (yaklaşık %10) pc donanımından mevcut bir "hekintoş" (hackintosh) sahibi olur ve osx'in nimetlerinden yararlanırsınız. zira mac'i mac yapan ve donanımı tam verimle kullandıran üstündeki işletim sistemidir.

XURVIN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ajansta mac kullanıyorum işide macte öğrendim ama evimde pc var ve hafta sonu katalog yetiştirmek için evde çalışmaya karar vermiştim makinenin yaratmadığı sorun kalmadı... karar verdimki pc de internete gir macte çalış... ayrıca sistem çöktüğü için şuan photoshopsuz bir grafikerim... 6 yılda 5 farklı mac kullandım hiç sistem problemi yaşamadım...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
ajansta mac kullanıyorum işide macte öğrendim ama evimde pc var ve hafta sonu katalog yetiştirmek için evde çalışmaya karar vermiştim makinenin yaratmadığı sorun kalmadı... karar verdimki pc de internete gir macte çalış... ayrıca sistem çöktüğü için şuan photoshopsuz bir grafikerim... 6 yılda 5 farklı mac kullandım hiç sistem problemi yaşamadım...

Açıkçası bunu nasıl başardığınızı anlayamıyorum. Ben yıllardır Pc kullanıyorum ama sorun yaşamadım. :S

XURVIN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hiç format atmadınmı... yaptığın iş bilgisayar kitlendiği için çöpe gitmedimi... daha kötüsü işi kaydederken bilgisayar kitlenmedimi... yada photoshopta makinenin işi algılamasını beklerken ben bi sigara molası veriyim demedinmi... bunları yapmadıysan ya bizimkiler pc değil ya sen gerçekten çok iyi kullanıyorsun... yani şaka bir yana macte hiç böyle sorunlar yok...

BetuSh

🌱Yeni Üye🌱
pc.. pc ile başladığım için mac de zorluk çekiyorum..

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
hiç format atmadınmı... yaptığın iş bilgisayar kitlendiği için çöpe gitmedimi... daha kötüsü işi kaydederken bilgisayar kitlenmedimi... yada photoshopta makinenin işi algılamasını beklerken ben bi sigara molası veriyim demedinmi... bunları yapmadıysan ya bizimkiler pc değil ya sen gerçekten çok iyi kullanıyorsun... yani şaka bir yana macte hiç böyle sorunlar yok...

Elbetteki format attım. Ama bunu abartacak kadar değil. Pc ve Mac arasındaki fiyat farkını düşündüğümüzde bu devede kulak. =)

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben Mac diyenlerdenim....
mac i tek ustun kılan arkadaslar dile getirdi. üstünde isletim sistemi. en basit örnek:

şu anda bende Adobe Dsiller, Photoshop, İndesign, Freehand, İllustrator, Audium, Firefox, Eudora, Extensis Suitcase, Adobe Bridge faal olarak hepsi birden calısıyor. sabah bütün bunlar açılıyor ve kilitlenmeden yeniden baslatmadan aksam mesai bitimine kadar açık kalıyor. tabi bu programların belgeleri de açık oluyor. (laf aramızda bunların arasında bi corel açtım mı aynen tersine dönüyor)

bu kadar yoğun çalısmayı ben evimdeki pc de ne yazık ki çok rahat yapamıyorum illa bi sorun çıkarıyor. bu da bize bill gates amcanın sunduğu windowstan kaynaklı bana göre.

bu arada unutmadan Xurvin... ben yıllardır bunu beceremedim. nasıl yapıyorsun bi paylasırsan emin ki çok arkadasımız bunun için sana minnettar kalacaktır.

arkadaslar LCD lerde renk problemi olur diye bisey yok bana göre. iyi bir kalibrasyon ile lcd lerdede çok net renkler elde ediyorsunuz. bu arada monitörün kalitesi çok ama çok önemli.. buyrun size resmen devrim yaratan bir monitör yeni yeni girdi piyasa https://www.eizo.com/
fiyatını sormayın sakın monitörün özelliği gibi o da çok uçuk.....

0510

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben pc diyenlerdenim
tabiki mac de donanım sorunu yaşanmaz ama
pc de de uyumlu donanımlar kullanıldığı takdirde ki bunu ortalıkta ben bilgisayarcıyım diye geçinen birsürü boş adam uyumlu yaparım diyor ama yanlış.

+ bide pc kullanılacaksa AMD taraftarıyım (uygun donanımla tabiki)