Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
o kadar çok altarnatif sunmuşsunki içinden birine karar verememeleri normal ben şimdiye kadar bi çok logo sattım en fazla 3 altarnatif veriyorum seninde öyle yapmanı öneririm bu arada logolarda hiç fena değil ama aralarında hangisi en iyisi dersen bende seçim yapamadım
6 ve 16 yı beğendim ben yaa wolphin'e de katılıyorum ne kadar çok alternatif sunulursa müşteri o kadar kararsız kalabiliyor ve sonuç olarak da heves konuşunda bir düşüş oluyor...
tabii bazı müşterilerin işleri beğenip kendi grafik ajansları varsa oralarda da yaptırmaları gbi bir problem de yok değil...
bence işinde bayaa güzel logolar var o beğenmeyen şahısa söylermisin nasıl bi logo koyacakmış ama ne olur iste ve logoyu bizimle paylaş ben çk merak ettim şahsın düşünce tarzını acaba kafasındaki ne ?
evet çalışmalar göze hoş geliyor aması var. bunların nerdeyse tamamına logo sitelerinde rastladım. bence müşterinin istediğide kendine özel bir logo istemesi. tabi bu benim fikrim. iyi çalışmalar. "görmediğin bir imgeyi tasarlamak, herkesten farklı bir hayal gücü ister."
valla bu kadar çabalaman hoşuma gitti.ben işe yeni başladığımda bi logo yu senin gibi baya bi çoğaltmıştım.şimdi en fazla 4 tane.eline sağlık kardesim ben beğendim 5 10 11 16 ii çalışmalar bence sadece bunları göster
adamlar karar verememiştir. logolar gerçekten iyi.. en fazla 3 alternatif sun müşteriye bu kadar fazla olamsın. bunları kendin elemen gerekiyorduç o zaman kesin beğenirlerdi. bu kadar alternatif olunca müşteride iki dakika da yaptı uğraşmadı hissiyatı oluşuyor..
çalışmaların içinde çok güzel işler var tebrik ederim.. ama kabahat snde olmuş biraz müşterinin kafasını karıştrmıs ve beklentisini arttırmışşın..en fazla 3 veya 4 seçenekle gitseydin mutlaka kabul edrlerdi birtanesini.
bu arada biz logo sunumunu bir katolog haline getirip öyle yapıyoruz. parasıda ona göre oluyor tabiki hem 3 tane 5 tane farketmez reklam sektöründe müşteri ve o nun kafa yapısı önemli. demek ki bu tarzı beğenilmiyor.
logolar görsel olarak çok güzeller eline sağlık. ama işin doğrusunu istersen bu logolarda okadar uçmuşsunki siyah beyaz kullanımda 2 tanesi hariç geri kalanın hepsi görsel özelliklerini kaybeder. görsellik çok önemli ama benim sana tavsiyem çalıştığın logoyu önce siyah beyaz çalış sonra renklendir. iyi bir logo siyah beyazkende renkli olduğunda verdiği görselliği vermelidir.
bu arada biz logo sunumunu bir katolog haline getirip öyle yapıyoruz. parasıda ona göre oluyor tabiki hem 3 tane 5 tane farketmez reklam sektöründe müşteri ve o nun kafa yapısı önemli. demek ki bu tarzı beğenilmiyor.
logo sunumunda 3 veya 5 alternatif çok şey fark eder. bir ajans logo yaparken şu güzel oldu bu güzlel oldu diye logo sunumu yapmaz. şirkede gidebilecek en iyi logoyu sunar. yanında en fazla onun türevi olan 2 logo daha sunarsın. ama sen 16 logo sunarsan müşteri ne yapacağını şaşırır. logoyu seçmesi gereken sensin müşteri değil. kendi seçtiğin logoyu müşteriye etkili bir sunumla kabul ettirmeye çalışmalısın. ne kadar çok logo üretirsen müşteri gözünde bu işin itibarını okadar düşürürsün. çünkü logo üretimi zor bir iştir. ama 16 tane sunarsan müşteri bu işi çok kolay zanneder ve senden yeni alternatifler isteyecek yüzü bulur.
Tek sen değilsin bu konumda olan inan bana Bence de çok güzel logolar. Ben bi ara 22 adet logo sunmuştum ama beğenmedi. Çünki müşteri nasıl bişi istediğini bilmiyordu.Müşteriye yani sizin kafanızda nasıl bişi var onu deneyelim bi örnek bi kıvılcım varmı diye sorduğumda bilmiyorumki ben nasıl bişi istediğimi hiç bilmiyorum diye cevap aldığınız zaman nasıl bi duygu olduğunu belki kimileriniz biliyordur.Ben matbaadayım ve bu konularda biraz daha zaman kısıtlamanız olduğundan adamın suratına o zaman ajansa git be adam diyesiniz gelmiyor değil Ama adam biliyor ajansta yapılan logodan para alındığını ama matbaada öle bişi olmadığından yada bizde yok kafasına göre beğenip beğenmediği olabiliyor.
Ayrıca bi arkadaşımız yazmış sunduğunuz logoları başka ajansa çizdirebiliyorlar diye.Evet sunduğunuz bi logoyu bi gün o firmada görebilirsiniz.Çünki kendi ajanslarına çizdirenler var.
kardeş senin müşteri işi bilmiyor. yav senin logoları pixellogo.com sitesinde gördüm. senin müşteri beğenmemiş hiçbirini ama dünyada çok kişi beğenmiş anlaşılan o kadarki senden esinmekle kalmamışlar senin ikonları almışlar sadece adlarını değişmişler valla gurur duydum senle