Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
eğer bu logoları freelance yaptıysan anlarım bu kadar çeşit sunmanı arkadaşım lakin ajans bünyesindeysen ve ajans yaptıysa o zaman anlamam bu ne yahu ajans alternatif sunmaz müşterisi için en doğru olanı seçer müşterisini ikna eder yani bne bu konuya böyle bakıyorum kimse manavdan domates seçmiyor değil mi ben ajans başkanın olsam bana bunların sunumu gelse 12. logo çalışmanda bişeyler yakalamışsın onun üzerinde çalış geliştir gel derim ve o logoyu müşteriye doğru marka için bu logo şartı anlatırım pazarlamasını yaparım hee müşteri beğenmeyebilir kimseye zorla birşey vermiyoruz sağlık olsun arkadaşlar emeklerinize sağlık der geçerim sayglarımla
kardeş senin müşteri işi bilmiyor. yav senin logoları pixellogo.com sitesinde gördüm. senin müşteri beğenmemiş hiçbirini ama dünyada çok kişi beğenmiş anlaşılan o kadarki senden esinmekle kalmamışlar senin ikonları almışlar sadece adlarını değişmişler valla gurur duydum senle
bakmak farklı birşey logoları olduğu gibi alıp başka markaya uygulayıp ben yaptım demek farklı bbirşey. burda kimse kimseye birşey kanıtlamaya çalışmıyor. amaç paylaşmak bu şekilde yapılan çalışmalar bizi değil kendini kandırır. sadece bu logolarda değil daha bir çok logonun aynısı orda var. bu sitede bazıları acayip palavra sıkıyor
aynı fikirdeyiz serüvenist bende böyle belirtmiştim. zaten bir logonun özgün olup olmadığı ilk bakışta anlaşılıyor. =) iyi çalışmalar. arkadaş fikir almak için bakmamış bence birebir kopyalamak için almış diye düşünüyorum. ama özgün çalışmalarını bekliyoruz. iyi çalışmalareace1:
bakmak farklı birşey logoları olduğu gibi alıp başka markaya uygulayıp ben yaptım demek farklı bbirşey. burda kimse kimseye birşey kanıtlamaya çalışmıyor. amaç paylaşmak bu şekilde yapılan çalışmalar bizi değil kendini kandırır. sadece bu logolarda değil daha bir çok logonun aynısı orda var. bu sitede bazıları acayip palavra sıkıyor
arkadaşım konuyu anladım. sadece kısaca yazdım. oraya baktım derken, sizin o sitenin adını verdikten sonra baktım. olay doğrumu değilmi. incelemek vs. vs. yanii......... merak edenlar bakabilir yazacaktım. yanlış anlaşılmamak adına yazmadım. kimseyi yermek niyetinde değilim...
arkadaşım konuyu anladım. sadece kısaca yazdım. oraya baktım derken, sizin o sitenin adını verdikten sonra baktım. olay doğrumu değilmi. incelemek vs. vs. yanii......... merak edenlar bakabilir yazacaktım. yanlış anlaşılmamak adına yazmadım. kimseyi yermek niyetinde değilim...
ben oraya özellikle burası için bakmadım orda öylesine gezerken bir kaç logo tanıdık geldi ve birde baktımki meğer bu logoların hepsi ordan alıntı. yerme meselesine gelince bir grafikerin birşeyler üretirken neler çektiğini ben çok iyi bilirim. eminim sizde çok iyi biliyorsunuzdur. bu konu üstüne düştüm çünkü kimse kimsenin emeğiyle prim yapmasın diye. bunun herzaman karşısında olurum. hani logoyu yapar benzerlik gösterir anlarım daha önce biri düşünmüştür arkadaş anlamamıştır derim ama hepsi birebir aynı olunca burda bir hile olduğu açıkça ortada. ben sizi onu destekliyorsunuz sandım kusura bakmayın yanlış anladım
Bir kişiye, bir firmaya, bir kuruluşa ne kadar çok alternatif sunarsan değerin, emeğin o kadar düşer.
Bu işi çok kolaymış gibi düşünürler. Oysa gerçekten hoş logolar yapmışsın. Evet bu kadar logo denemen bence iyi birşey ama önce kendin bi eleme yapmalısın ve ortalama 3 seçenek sunmalısın müşteriye.
Ya bu, yada bu dersen ŞU olsun deme ihtimalleri çok yüksektir. Ama hangisi dersen HİÇBİRİ deme ihtimalleri daha yüksektir
bu arada biz logo sunumunu bir katolog haline getirip öyle yapıyoruz. parasıda ona göre oluyor tabiki hem 3 tane 5 tane farketmez reklam sektöründe müşteri ve o nun kafa yapısı önemli. demek ki bu tarzı beğenilmiyor.
sana bi örnek bi arkadas küçükçekmece belediyesinin hazırladığı logo yarışbasına katıldı ve yüzlerce logo arasından ilk ona girdi. sonra o 10 logoyu sitelerine koyup oylamaya sundular ve tekrar ilk üçe girdi. ve bu sürec 1 aydan fazla sürdü ödülü büyüktü ve herkes merakla o yarismanin sonucunu beklediler. 45 gün sonra sonuç aciklandı. 3 logo arasinda kararsiz kalindiği icin yarısma iptal edilmiştir. ve o üç logo da süperdi... bilmem anlatabildim mi. aslında hakzsızlıktı. herkesin emeğine zamanına yazık ettiler.
Bu logoyu ben beğenmedim.. Çünkü benim istediğim farklıydı.. önemli olan bir şeyi severek ve isteyerek kullanmak başkalarının gözüne çok güzel gelen bir şey benim gözüme belki basit gelebilir.... belkide benim istedğim daha basit bir logoylu.. sizin beğendiğiniz logolarla benim işimin hiç bir alakası yok. ben mobilyacıyım fakat koltuk la kanepeyle alakalı bir işim yok.... konunun buralara taşınması beni şaşırttı aslında neyse Talha yada teşekkürler emek harcadı zannedersem emeğinin karşılığınıda almıştır.... herkese teşekkürler iyi çalışmalar.
Alternatifi çok tutman üzerinde durulmuş logolar güzel vs vs benim üzerinde durmak istediğim konu şu neden logoların bir çoğu birbirinden bağımsız yani logo teması belli ise atıyorum A harfi vurgulanacaksa tamamında bu yönteme gitsen belirleyici olurdu yani firma logoyu çeker alırdı arasından.en olmadı sana bir iki değişiklik sunardılar.
Hepsi birbirinden güzel beğenemiyenlerin bakış açılarında bir sorun var anlaşılan 16 çalışma yapmış emeğine sağlık ben 3-4 bu da enfazla başka çıkmaz diyorum kurtuluyorum...
seçilen logo seninkilerin yanında kötü gerçekten yazık cok güzel çalışmışsın alternatiflerinde güzel genelde bi ii olur içinden ayrılır ama seninkilerde seçemedim emeğine sağlık 2. ve son satıdan ilk 2sini çok beğendim