bilgisayar teknoloji ve programlama bölümünde okuyorum,
web tasarım ve grafik alanında kendimi geliştirmek istiyorum
ama nereden başlayacağimi bilmiyorum,html calışmaya basladım peki sonrasında XHTML DHTML mı yoksa CSS ilemi devam ediyim yardımcı olabilecek varmı?
merhabalar, herkesin farklı fikirlkeri olacaktır. üni. başlamadan önce kafam karma karışıktı ne öğreneceğimi nereden başlayacağımı bilmiyordum. şahsen ben önce html taglarını iyice öğrendim hangi tag ne iş yarar vs.
daha sonra dreamweaver programını açtım kurcaladım hangi menü hangi işe yarar html kodlarının kullanımı browserda ne şekilde göründükleri derken programın alimi oldum
daha sonra küçük örneklerle css stilleri yaratmaya başladım html ve css bir bütün haline getirmeyi öğrendim.
ilk zamanlar tablo tasarım yapıyordum saçma sapan kaymalar her browserda farklı görüntüler elde etmek canımı sıkmaya başlamıştı ve divleri araştırmaya başladım. div nedir nasıl kullanılır amacı nedir gibi
çok uğraşmıştım ama gerçekten çok basit
tavsiyem bu söylediklerimi öğrendikten sonra asp.net'i öğrenmeye çalış inan php'ye oranla maaşları kat kat yüksek asp.net cilerin en azından benim çevremdikerin o şekilde. sonra da windows tabanlı programlamaya geçersin c# gibi java gibi
bu anlamda kariyer yapabileceğini düşünüyorum. bu saydıklarımı yaptım ve şuan gerçekten iş hayatında iyi bir konumdayım diplomanın etkisi vardır belki ama işi bilmedikten sonra inan diplomanın hiçbir etkisi olmuyor
kolay gelsin