Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nereden Başlayabilirim?

acem kızı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.paylasiminadresi.org
bilgisayar teknoloji ve programlama bölümünde okuyorum,
web tasarım ve grafik alanında kendimi geliştirmek istiyorum
ama nereden başlayacağimi bilmiyorum,html calışmaya basladım peki sonrasında XHTML DHTML mı yoksa CSS ilemi devam ediyim yardımcı olabilecek varmı?​

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Web tasarıma ağırlık vereceksen tabiki ilk öncelikle Html dilini öğrenmelisin.XHTML ,HTML dilininin belirli kurallar içinde kullanılmasından kaynaklanan bir çeşittir.Normal HTML kodlarından hiç farkı yoktur.Sadece düzenli bir şekilde kod yazmanı ve sitelerin arama motorları tarafından daha iyi bir şekilde bulunmasını sağlar.XHTML İçin daha detaylı derslere buradan ulaşabilirsin.
https://www.grafikerler.net/ders-xhtml-nedir-t55059.html
https://www.grafikerler.net/ders-xhtml-ve-html-arasindaki-farklar-t55060.html

DHTML da bir dil biçimi değil var olan bir kaç dilin aynı anda kullanılmasıbdan meydana gelen soyut bir kavramdır.Yani kısaca DHTML: HTML, CSS ve JavaScript dillerinin aynı anda kullanılmasından oluşan bir topluluk olarak düşünebilirsin.

Bunun için web teknolojilerinde profesyonel olarak çalışmak için;
HTML
CSS
PHP veya ASP
JavaScript (Bilmesende olur artık her yerde hazır kodları bulabiliyoruz.)
Dillerini öğrenmeni tavsiye ederim.KOlay gelsin.
+ Photoshop Tasarımlarında kolaylık sağlayacaktır.

Grafik tasarım alanında ise ihtiyaç duyulan programlar;
Photoshop (Pixel Tabanlı)
Illustrator,CorelDraw,Freehand (Vektörel Tabanlı)
InDesign (Çok Sayfalı Tasarımlar için ideal) programlarıdır.

beyzade19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
php öğrenmenide tavsiye ederim bende bilgisayar tek. ve prog. mezun oldum php bildiğim için iş teklifi aldım mysql biraz asp js yeterli olacaktır (tabiki biraz da şans)

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Evet artık CSS ve PHP bilmek zorunlu hale geldi.

zizuuu

🌱Yeni Üye🌱
Bana kalırsa kodlama öğrenmeden sadece tasarım işine girme..Php senin için daha iyi olacaktır çünkü şuan tasarımı yapabilen pek çok kişi vardır ama kodlama yapacak kişi sayısı epey az görünmektedir...Hem kodlama öğrenip hem tasarım yaparsan bu piyasada tutunabilirsin ama sadece tasarım yaparsan fazla şansın olmayabilir...

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
selamlar.

Biz okulda html öğrendikten sonra direk oalrak css e geçtik en başta kodlarla çalışmaya başaldık sonra ise dreamweaverın arayüzünden devam ettik eyer css'i ayrıntılı anlatmamı isterseniz forumda sizlerle paylaşabilirim bütün Bilgilerimi...

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
php senin en büyük avantajın olur ama java dan sonra php yi öğren asp de güzel fakat php suanda bana göre en iyisi..

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bilgisayar teknoloji ve programlama bölümünde okuyorum,
web tasarım ve grafik alanında kendimi geliştirmek istiyorum
ama nereden başlayacağimi bilmiyorum,html calışmaya basladım peki sonrasında XHTML DHTML mı yoksa CSS ilemi devam ediyim yardımcı olabilecek varmı?​

merhabalar, herkesin farklı fikirlkeri olacaktır. üni. başlamadan önce kafam karma karışıktı ne öğreneceğimi nereden başlayacağımı bilmiyordum. şahsen ben önce html taglarını iyice öğrendim hangi tag ne iş yarar vs.

daha sonra dreamweaver programını açtım kurcaladım hangi menü hangi işe yarar html kodlarının kullanımı browserda ne şekilde göründükleri derken programın alimi oldum :) daha sonra küçük örneklerle css stilleri yaratmaya başladım html ve css bir bütün haline getirmeyi öğrendim.

ilk zamanlar tablo tasarım yapıyordum saçma sapan kaymalar her browserda farklı görüntüler elde etmek canımı sıkmaya başlamıştı ve divleri araştırmaya başladım. div nedir nasıl kullanılır amacı nedir gibi :) çok uğraşmıştım ama gerçekten çok basit :)

tavsiyem bu söylediklerimi öğrendikten sonra asp.net'i öğrenmeye çalış inan php'ye oranla maaşları kat kat yüksek asp.net cilerin en azından benim çevremdikerin o şekilde. sonra da windows tabanlı programlamaya geçersin c# gibi java gibi :) bu anlamda kariyer yapabileceğini düşünüyorum. bu saydıklarımı yaptım ve şuan gerçekten iş hayatında iyi bir konumdayım diplomanın etkisi vardır belki ama işi bilmedikten sonra inan diplomanın hiçbir etkisi olmuyor

kolay gelsin :)

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
temelini atabilir ama değilmi okulda php bilmeden asp ve java görmüştük temelini almıştık

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
zaten bahsettikleriniz birbirlerinden çok ayrı bir platformdur tabi ki öğrenilebilir. php öğrenmeden direkt java öğrenilmez diye bir kural yoktur :)

:) evet ben pek iyi bilmiyorum ama temellerini azda olsa aldım bence kesinlikle php :) harika siteler yapılabilir php ile:smile:

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
neye dayanarak php diyebiliyorsunuz peki? asp.net ile harika siteler yapılmıyor mu :) aynı şirkette çalışan ve php yazan bir arkadaşımdan 2 kat maaş alıyorum ben asp.net biliyorum diye :)

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
neye dayanarak php diyebiliyorsunuz peki? asp.net ile harika siteler yapılmıyor mu :) aynı şirkette çalışan ve php yazan bir arkadaşımdan 2 kat maaş alıyorum ben asp.net biliyorum diye :)

bilgi seviyesine göre değilmidir :) sizce? php asp den daha gelişmiş ama arkadasınız gelişmemiş :rofl: benim sorunum değilki o geliştirseymiş php yi tam kullanabilseymiş daha iyi olurmuş veya siz asp yi baya baya çok biliyorsunuzki arkadasınızın php de yapdıgının güzelini asp de yapabiliyorsunuz bu sizin yeteneginiz veya arkadasınızın bilgi seviyesi oluyor sanırım :) ( php ye laf yok ):rofl::rofl::rofl:

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence siz hiçbirşey bilmiyorsunuz hanımefendi. asp.net gelişmemiş olsaydı arkasında kapı gibi microsoft olmazdı. eğer konuyla ilgili bilginiz yoksa fikriniz de olmasın lütfen! ayrıca asp demedim asp.net dedim ama siz bunun farkını dahi anlayamazsınız herneyse..

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
bence siz hiçbirşey bilmiyorsunuz hanımefendi. asp.net gelişmemiş olsaydı arkasında kapı gibi microsoft olmazdı. eğer konuyla ilgili bilginiz yoksa fikriniz de olmasın lütfen! ayrıca asp demedim asp.net dedim ama siz bunun farkını dahi anlayamazsınız herneyse..

:) konuyla ilgili bilgim var demedim zaten :) sadece düşünmemi söyledim tamam sustum konusmuyorum webmasterler konussun :rofl:

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
be nher alanda aspx derim :) yenilikçi olmak lazım

asp.net şu anda bile herkesin yani banka sitelerinin vs. kullandığın dildir.

php banka sitesi pek yoktur benim bildiğim varsa bilemiyorum.