Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nereden Başlayabilirim?

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:) konuyla ilgili bilgim var demedim zaten :) sadece düşünmemi söyledim tamam sustum konusmuyorum webmasterler konussun :rofl:

ben webmaster değilim bilgisayar mühendisiyim. konu hakkında yeterli bilgin yoksa körü körüne düşünceni söylemeni doğru bulmuyorum küçük hanım bu arada tavır aldığım yok kırılma bana ;)

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
ben webmaster değilim bilgisayar mühendisiyim. konu hakkında yeterli bilgin yoksa körü körüne düşünceni söylemeni doğru bulmuyorum küçük hanım bu arada tavır aldığım yok kırılma bana ;)

:) tamam :) bilgisayar mühendisi bu konuyu daha iyi bilir tabikide :) ben sustum :smile:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bilgisayar teknoloji ve programlama bölümünde okuyorum,
web tasarım ve grafik alanında kendimi geliştirmek istiyorum
ama nereden başlayacağimi bilmiyorum,html calışmaya basladım peki sonrasında XHTML DHTML mı yoksa CSS ilemi devam ediyim yardımcı olabilecek varmı?​

Ben web tasarım ve programlama mezunuyum. Bu işin eğitimi verilirken önce programlamanın temelinden başlanır. Önce html' i çok iyi bir şekilde öğrenmenizi öneririm. Direk draemweaver-frontpage v.b editörlere geçiş yapmanız mantıklı değil.(mümkünse not defterinde kodları yazıp, tarayıcıda önizleme yaparak) Önce html tagleri ne işe yarıyor, nasıl kullanılıyor. Tek tek deneme yapın. Sonra tablolandırma kullanın. Bunları da kavradıktan sonra(kaymaları önlemek için) "div" kullanabilirsiniz.

Aynı uygulamaları editör de yaparak; hem görsel hem de uygulama aşamasını görebilirsiniz. Daha sonra Css' e geçmeniz ve html ile birlikte kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Bu yönde xhtml ve Css ile siteler yaratabiliyorsanız; asp vephp ye geçebilirsiniz. Asp.net kullanmanızı öneririm.(Şahsi fikrim) Asp-Php' nin biri iyi, biri kötü diyemeyiz; ikisininde avantaj ve dezavantajları var. Ama birtanesini en iyi şekilde öğrenmek, sizin için daha iyi olacaktır. Asp.net daha güncel oldugu için tavsiye ederim. Tabi şöyle birşey var; bu işin mantıgını daha çabuk kavramak için programlama temelinin olması gerekiyor. Zaten bilgisayar programcığı okuyorsanız, muhakkak kullandıgınız-öğrendiginiz programlama dilleri vardır :)

Java da öğrenebilirsiniz; temel olduktan sonra, hiç birşeypek zor gelmez. :)

Neyse, dedigim gibi...öncelikle hepsini öğrenmek değil, öğrenmek istenileni en iyi şekilde öğrenmek amaç olmalı bence ;)

https://www.grafikerler.net/php-mi-asp-mi-_-t43018.html
Bu konuyu da inceleyin =)

Kolay gelsin...

Son düzenleme:

Caddeci

🌱Yeni Üye🌱
:) ben hiç kod kullanmama zaten dreamwear gerekeni yapıyor kodlarla zaman kaybetmiyorum tavsiyem kodlarla zaman kaybetmeyin

FlashDeveloper

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende söylenenin tam aksine konuşayım css at çöpe piyasada bilen tonlarca insan var işin düşerse 50-200 arası bir fiyata yaptırırsın. size bir 3 lü de ben çıkarayım

Flash
Php
Xml
bunları bil hiç bir zaman sırtın yere gelmez.Php bilen adam html bilir yani düzden bir site yapabilrsin.Sana ayrıcalık katacak olan action script olacak ve şuanda da piyasada aranan adam niteliğinde iyi bir flash developer.

acem kızı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.paylasiminadresi.org
Ben web tasarım ve programlama mezunuyum. Bu işin eğitimi verilirken önce programlamanın temelinden başlanır. Önce html' i çok iyi bir şekilde öğrenmenizi öneririm. Direk draemweaver-frontpage v.b editörlere geçiş yapmanız mantıklı değil.(mümkünse not defterinde kodları yazıp, tarayıcıda önizleme yaparak) Önce html tagleri ne işe yarıyor, nasıl kullanılıyor. Tek tek deneme yapın. Sonra tablolandırma kullanın. Bunları da kavradıktan sonra(kaymaları önlemek için) "div" kullanabilirsiniz.

Aynı uygulamaları editör de yaparak; hem görsel hem de uygulama aşamasını görebilirsiniz. Daha sonra Css' e geçmeniz ve html ile birlikte kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Bu yönde xhtml ve Css ile siteler yaratabiliyorsanız; asp vephp ye geçebilirsiniz. Asp.net kullanmanızı öneririm.(Şahsi fikrim) Asp-Php' nin biri iyi, biri kötü diyemeyiz; ikisininde avantaj ve dezavantajları var. Ama birtanesini en iyi şekilde öğrenmek, sizin için daha iyi olacaktır. Asp.net daha güncel oldugu için tavsiye ederim. Tabi şöyle birşey var; bu işin mantıgını daha çabuk kavramak için programlama temelinin olması gerekiyor. Zaten bilgisayar programcığı okuyorsanız, muhakkak kullandıgınız-öğrendiginiz programlama dilleri vardır :)

Java da öğrenebilirsiniz; temel olduktan sonra, hiç birşeypek zor gelmez. :)

Neyse, dedigim gibi...öncelikle hepsini öğrenmek değil, öğrenmek istenileni en iyi şekilde öğrenmek amaç olmalı bence ;)

https://www.grafikerler.net/php-mi-asp-mi-_-t43018.html
Bu konuyu da inceleyin =)

Kolay gelsin...
ilgin için teşekkür ederim,html bilgim var yeterince,css calışıyorum,ardından javascripte geçmeyi düşünüyorum ama javascript çok karışık geliyor bana,javascripden sonra sql ve ardından asp.net düşünüyorum,ilgin için teşekkür ederim:)

:) ben hiç kod kullanmama zaten dreamwear gerekeni yapıyor kodlarla zaman kaybetmiyorum tavsiyem kodlarla zaman kaybetmeyin
evet haklısın dreamweaver cok daha mantıklı
html
css
php

bence bunlar tek başına yeter
:)teşekkürler
bende söylenenin tam aksine konuşayım css at çöpe piyasada bilen tonlarca insan var işin düşerse 50-200 arası bir fiyata yaptırırsın. size bir 3 lü de ben çıkarayım

Flash
Php
Xml
bunları bil hiç bir zaman sırtın yere gelmez.Php bilen adam html bilir yani düzden bir site yapabilrsin.Sana ayrıcalık katacak olan action script olacak ve şuanda da piyasada aranan adam niteliğinde iyi bir flash developer.

flashı öğrenmek istiyorum ama zamanla sırası ile
konuma ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim:)

vasili_zaitzev

🏆Pro Tasarımcı🏆
Flash,php,xml ve Asp.NET,Mssql i aynı anda öğrenemezsin bence.Birşeye odaklanmanı ve uzmanlaşmanı tavsiye ederim.Herşeyi az bilmektense birşeyi çok bil ki ben Asp.NET i tavsiye ederim.Bi kere bir web uygulamasını masaüstü programlama yaparmış gibi proglama şansına sahip olursun.E maaşlarıda yüksek.Son teknoloji.Hadi kolay gelsin bakalım ne yapacaksın.

acem kızı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.paylasiminadresi.org
şu anlık html css javascript ve ardından asp.net yada php düşünüyorum,onun ardından sql
xml bilmem gerekli mi?
sonrada flash,zaman olursa,

vasili_zaitzev

🏆Pro Tasarımcı🏆
Javascript öğrenmeni tavsiye etmem.Fazla gerekmez gerekeni de hazır kodla temin edersin.Boş yere amelelik yapma.Css zaten fazla zamanını almaz bak kodlamayı gör ,mantığı öğren yeter.Xml e zaten gerek yok ama bi projede kullanman gerekirse açar bakarsın.Asp.NET ve Mssql e yüklenmeni umuyorum ;)

E

energy_explode

Guest
bende konuya ortak olmak istedim :) sevgili arkadasım acem kızı sql de aslında bişey yok oldukça basittir çözemediğin yerler aklına takılan sorular olursa bana ve benden çok daha iyi işler yapan buradaki diğer arkadaşlara sorabilirsin yardımcı olmaktan şahsım adına mutluluk duyarım . ilk soruna cevap verecek olursam Html css öğrenmen mecburi kaçışın yok iyi derecede bileceksin = ) javascript ister öğren ister öğrenme bu keyfine kalmış ama hazır bir çok uygulama bulunabilmekte öğrenmek zorunluluğun yok web programlama konusunda ben AŞIRI DERECEDE ASP.NET aşığıym :) .net teknolojisi gerçekten çok iyi tavsiye ederim asp.net öğrenince diğer dillerin ne kadar hammal olduğunu anlayacaksın zaten :)

Başarılar :)

Alican Acar

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.alicanacar.com
Web tasarım diyorsun bunun için Adobe Flash veya Microsoft Silverlight 3.0(Microsoft Blend) , Photoshop , illustrator en iyi araçlar.Yok ben web programlama yapıcam diyorsan sırasıyla html-C#-Asp.net öğren.