antique
🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar elimdeki işin "sorunlu olan kısmını" örnek olması açısından üste ekledim.. çalışmanın matbaadan film baskısını aldık, siyah fon ile kırmızı daireyi üstüste koyduğumuz zaman kenarlarda beyaz çizgiler çıkıyor..
kırmızı daireyi çapta yarım milim şişirdim ancak siyah da aynı oranda etkilendiği için değişen birşey olmadı.. matbaadaki grafiker elemanı aradım sordum, overprint yapıcaksın ama kırmızı daireyi de ona göre ayarlayacaksın dedi, tabi telefondan söylemekle uygulamak aynı olmuyor..
ben şimdi kırmızı daireyi seçip "overprint outline" dediğim zaman kırmızının etrafını ince bi tabaka siyah kaplıyor (2 nolu örnekte bu olayı sarı ile göstermeye çalıştım) bu çalışmanın filmini yeniden aldırsam olay tamam mıdır, bu overprint olayının mantığı nedir, google'da biraz araştırdım ama yine de anlamadım..
anlatmak istediğim olayın corel örneğini indirip bakarsanız sevinirim, sadece 30kb büyüklüğünde -> DosyaUpload.NeT - File Upload Free File Hosting Dosya Upload Files Upload File Upload Upload File
yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler