Burhan12 arkadaşım, DTG Viper hakkında istediğimiz soruyu sorabileceğimizi belirtmişsin, bunu görünce çok sevindim ve ayrı bir başlık açmak istemiyordum forumun daha verimli kalması açısından.
Şu sıralar DTG Viper ile ilgileniyorum, youtube ve çeşitli yabancı yerlerde pek memnun olmadıklarını gördüm makineyle ilgili fakat hiç biri kronik sorunlarından ve nedenlerinden bahsetmemiş. Hatta bu forumda DTG Viper satan arkadaşlar var ve cidden cazip fiyatlara.. Mamafih neden sattığını yazmamış ve kafa değişiminden söz etmiş. Diğer danıştığım kaynaklardan da Direct to Garment (DTG) yani direkt tekstil üzerine makinelerin kafalarının çok sık şekilde tıkandığından bahsettiler.
Ben hali hazırda 30 seneye yakın zamandır emprime ve serigrafi yapan fakat kendini kalıp baskıdan öteye götürememiş, inatçı :smile: sevgili babamın işini devralmak üzereyim ve geliştirmek istiyorum. Kendi projelerim için de dikili ve koyu renk pamuklu t-shirt ve kot üzerine direkt baskı yapan bir makine düşünüyorum.
Ayrıca satmak isteyen arkadaşlar varsa satma nedenlerini de öğrenmek istiyorum. Yani düşünebildiğim iki sebep var;
1- Bu makine oldukça çok sorun yarattığından dolayı sağladığı yarardan fazla zarar getiriyor ve onun için gayet yarı fiyatına elden çıkartmak istiyorlar
2- Özel (custom) t-shirt olayında müşteri potansiyeline, düşünülen planlanan talebe ulaşamama sebeplerinden dolayı karar değiştirip satmak istiyorlar
Yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı da DTG Viper tarzı makinelerden biraz korktum açıkçası. Lütfen bu makinelerin kronik sorunları, teknik destek yaygınlığı ve maliyeti, sahada kullanım sıklığı ilgili bilgilerinizi bizimle paylaşabilirmisiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.