Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Dersleri: Alevli yazı yapımı

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1. Öncelikle yeni bir döküman açalım... 1920 x 1200 px olsun... Gradient Tool ile Radial Gradient verelim (renk tonları: # 5c3d09 - # 1f1409)... Dikkat ederseniz gradientimizi tam sayfanın ortasına vermiyoruz...

1copymk5.jpg

2.
freegrungepaper31854199fb3.jpg

texture alalım ve Ctrl + Shift + U (siyah-beyaz yapar) Blending Mode Overlay uygulayalım...

2copybf5.jpg

3. Yeni bir layer üzerine #66500f renk kodu ile dolgu rengi verelim... Daha sonra Filter > Texture > Texturizer uygulayalım... Ayarları resimdeki gibi girelim... Blending Mode – Overlay uygulayalım...

3copydd9.jpg

4copyqy5.jpg

5copynb1.jpg

4. Şimdi alt kısmında Desaturate (siyah-beyaz) yapalım... Bunun için yeni bir layer açalım ve # 4b4f3b renk kodu ile dolgu rengi verelim... Create New Mask, siyah beyaz Linear Gradient kullanarak yukarıdan aşağı doğru gradient verelim... Opacity %45’e indirelim...

6copyse4.jpg

5. Text Tool ile yazımızı yazalım... Renk tonunu # cb9328 yapalım... Blending Mode – Linear Dodge seçelim ve Opacity %8 olarak uygulayalım...

7copyss6.jpg

6. Yazdığımız yazıdan bir kopya alalım... Oluşturduğumuz kopya üzerine text rengini # 5e3f1c olarak değiştirelim... Opacity %70 yapalım...

8copyfd1.jpg

7. Yazımızdan tekrar bir kopya daha alalım ve bu sefer # cb9328 renk kodunu verelim... Blending Mode – Linear Dodge uygulayalım ve Opacity %30 olarak ayarlayalım... Daha sonra bu layer için Create New Mask, Linear Gradient ile resimdeki gibi gradient verelim... Böylece yazının alt kısmı daha açık (transparan) oldu...

9copydj8.jpg

10copypn0.jpg

8. Bir kez daha yazıdan bir kopya alalım ve siyah dolgu rengi verelim... Ve tüm yazı layerlarını en alta gönderelim... Restarize layer, Filter > Blur > Gaussian Blur verelim 4 px kadar... Daha sonra herhangi bir yazı layer’nın üzerine Ctrl + mouse click yaparak yazıyı seçili hale getirlim... Blur verdiğimiz yazının olduğu layer’ın üzerine tekrar dönelim ve delete diyelim... Ctrl + J (blur verdiğimiz layer üzerine kopya alır)

11copyum2.jpg

9. Blur verdiğimiz layer’ları birleştirelim (Ctrl + E)... Daha sonra Create New Mask, Linear (siyah- beyaz) Gradient verelim (alt kısmı transparan olacak)...

12copymi7.jpg

10. Gölge (blur) layer tekrar bir kopya alalım... Smodge Tool ile (yumuşak brush) yanık izi yapacağız...

13copybt0.jpg

14copybu7.jpg

11. En üste olan yazımızın olduğu layer’dan üzerine bir kopya daha alalım ve bu sefer # dc9a08 kodu ile dolgu rengi verelim... Filter > Blur > Gaussian Blur 8 px kadar ayarlayalım... Daha sonra Eraser Tool (silgi – yumuşak brush) ile alt kısmını silelim... Blending Mode – Soft Light uygulayalım...

15copyfp4.jpg

16copycz7.jpg

12. Yazı layer’ının üzerine tekrar bir kopya alalım... # dc9a08 renk kodunu dolgu rengi için kullanalım... Oluşturduğumuz layer’ı Resterize edelim... Ctrl + mouse click ile layer’ı seçili hale getirelim... Select > Modify > Contract 1 px kadar ayarlayalım... Delete tuşuna basalım... Blending Mode – Overlay uygulayalım...

17copykt4.jpg

13. Oluşturduğumuz bu layer üzerinde Create New Mask verelim... Linear Gradient, daha önce yaptığımız gibi alt kısmı transparan yapalım... Kopyasını aldıktan sonra Filter > Blur > Gaussian Blur 1 px kadar uyglayalım... Tekrar bir kopya daha alalım ve bu sefer Gaussian Blur 2 px olarak verelim... Ve bir kopya daha... Bu sefer 4 px yapalım... Daha sonra herhangi bir yazı layer’ının üzerine gelip Ctrl + mouse yaparak layer’ı seçili hale getirelim... Ctrl + Shift + I (Inverse) blur verdiğimiz her layer’ın üzerine gelip Delete tuşuna basalım... Neden mi böyle yapıyoruz? Çünkü istiyoruz ki yazımız daha doğal bir görüntü alsın :)… Oluşan layer’ları Shift tuşu ile birlikte seçip birleştirelim (Ctrl + E)...

18copyoc2.jpg

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
19copyck9.jpg

14. Daha sonra Smodge Tool ile resimdeki gibi görüntü verelim... Sanki yazıdan ince bir alev çıkıyormuş gibi... Blending Mode – Overlay uygulayalım...

20copyau3.jpg

21copyhl9.jpg

22copyxm3.jpg

15. Yazımız artık hazır :)

16. Şimdi Fire yazı alt kısmında bir metin daha yazalım ki daha hoş bir görüntü oluşsun...

23copydx3.jpg

17. Şimdi en önemki efekte geçelim… Bu resmi kullanabilirsiniz

17528721248f8977d65fb73xe1.jpg

fotolia2399509tk6.jpg
a) Alev resmini açalım...
b) Daha sonra Channels’lara gelip Red kısmını seçelim... Ctrl + mouse ile kanal üzerine tıklayalım...
c) RGB kanalının üzerine geri dönelim ve seçimi kaldırmadan Ctrl + C (kopyala) diyelim...
d) Tekrar Layer paletine dönüp Ctrl +V (yapıştır) diyelim...

24copycv6.jpg

25copyec1.jpg

18. Şimdi daha rahat çalışabilmemiz için tüm yazı layer’larının gözünü kapatalım... Alev resmini bir kaç parçaya bölelim... (Benim yazım 4 harften oluşuyor bunun için her alevi 4 parçaya ayırdım)

27copysl4.jpg

19. Belki fark etmişsiniz alev parçalarını her harf için değişik yaptım… Çünkü alevler yazı üzerinde oturduğu zaman sanki gerçekten yazıdan alev çıkıyor gibi görüntü vermeli...

28copyli2.jpg

29copymc2.jpg

20. Alev’den bir kopya alalım... Ctrl + T vertical olarak biraz yukarı doğru uzatalım... Eraser Tool ile lazım olmayan yerleri silelim...

30copyyr2.jpg

21. Bir kopya daha alalım ve Filters > Blur > Gaussian Blur 3 px. kadar ayarlayalım... Opacity %15’e düşürelim...

31copyum4.jpg

22. Daha sonra yeni layer üzerine siyah - beyaz Raadial Gradient Tool ile resimdeki gibi gradient veriyoruz. Opacity - % 40

33copyda8.jpg

22. Ve çıkan sonuç... Kolay gelsin...

finalcopysl3.jpg

Çeviri: kasta095​

ser1gen2

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güsel mükemmel daha ne diyebilirim

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
güzel bir paylaşım eline sağlık

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Tesekkür ederim ne desem az :))

özel mesajı yazmışsınız, dersl ilgili soru enuygun yer burası gördüm:

Birde o derste anlayamadıgım noktalar var,photoshopta daha yeniyim

Mesela texture alma,2. aşamaya gecerken overlay yapın demissiniz ama layer almadan olmuyor

2 maddeki gösteren texture (resim üzerine maus ile tılayarak yeni pencere açılacak, o resim masaüstü mesela kayit edin.)

daha sonra Photoshop programda texture resmi açıyoruz. Ctrl + A (selct all - seçiyoruz) Ctrl + C (kopya alıyoruz) çalıştığımız alanı gelip Ctrl + V (yapıştır) CTrl + T maus üzerine sol ruşu tıklayarak menü çıkar Rotate 90 CW. Ctrl + T (transform) sayende texture daraltıp genişebilirsiniz... yani demek istediğim... texture çalışma alanının kaplansın... Öylece Blending mode değiştirebilirsiniz... tabi ki texture layer seçili olacak (maus ile o texture layer üzerine tıklayarak)

Photoshopta daha yeniyim demişsiniz...burada utanılacak bir şey yok...hepimiz photoshop programda yeniyiz;)

kolay gelsin

cixcix

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gercekten cok guzel bir sonuc cikiyor emegine saglik

truant34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çalışma güzel son sözlere katılıyorum herkes eskiydi biz yeni iken,şimdi herkes eski biz yeniyiz kardeşim yola devam başarılar

tepeajans

🌱Yeni Üye🌱
bende buz şeklinde arıyordum ama Alevde olur TŞK...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑

tugba_ustundag

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben 8 adıma kadar yaptım fotoğrafta gözüktüğü gibi ama 8. adım da cok bocaladım 7 . adımda en son Create New Mask uyguladıktan sonta Bir kez daha yazıdan bir kopya aldım ve siyah dolgu rengi vermek ten kastınız o layerdaki yazının rengini siyah yapmaksa ben yapdığımda hiç siyahla ilgili bir görüntü olusmadı kısacası 8.deki yaptığım işlemler örnkteki gibi hiç olmadı yardım ederseniz sevinirim??

Paint

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yazıdan kopya al ctrl+j kopya aldıgın layeri yazı layerlerinin en altına götür bu yazı layeri siyah olarak degiştir daha sonra filter blur gusian blur yap degerini 4 olarak ver daha sonra bir üst layer e tıkla yazıyı seçili hale getir magic tool ile daha sonra blur verdigin layer dön delete tuşuna bas bu kadar basit :D bunu yaptıgındayazının orta kısmını silmiş olursun kenarlar gölge etkisi yaratır ;)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
yazıdan kopya al ctrl+j kopya aldıgın layeri yazı layerlerinin en altına götür bu yazı layeri siyah olarak degiştir daha sonra filter blur gusian blur yap degerini 4 olarak ver daha sonra bir üst layer e tıkla yazıyı seçili hale getir magic tool ile daha sonra blur verdigin layer dön delete tuşuna bas bu kadar basit :D bunu yaptıgındayazının orta kısmını silmiş olursun kenarlar gölge etkisi yaratır ;)

teşekkür ederim, açıkladığınız için