Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Dersleri: Photoshopta Template Hazırlama...

sss.ibel

🏆Pro Tasarımcı🏆
güzel ve iç açıcı bir site olmuş:)

necmikurtulus

🌱Yeni Üye🌱
Keşke sizde yayınlanma tarihlerine baksaydınız.

post_new.gif
19-01-09, 04:05 evet doğru dşünüyorsunuz... Çünkü yayınlanma tarihi ortada...

28-05-2007 Bu da grafikerler.net te yayınlanma tarihi...

Kusura bakmayınız ancak şu alıntı konusu düzeltmeden yapamadım :

Google da "Photoshop TEMPLATE yapımı" diye aratın ilk çıkan sayfada yayınlanma tarihi 06.03.07, 00:57

belkide aynı kişisiniz ama yinede belirmeden geçemedim..

maydanoz

🌱Yeni Üye🌱
ellerine sağlık güzel bir ders olmuş ama biraz eksik kalmış bu sadece benim düşüncem ve kesinlikle eliştiri mahiyetinde değildir...

wedat

🌱Yeni Üye🌱
Kaydederken nasıl olacak hocamm ?

pofuduk_ayi

🌱Yeni Üye🌱
ben photoshopta bir tane template hazırladım onu html koduna dönüştürdüm benim sorunum photoshopta yapmış oldugum tabloların içine tablo boyutundan büyük yazı eklersem tablo bozuluyor bunu nasıl engelleyebilirim başka yerlerden aldıgım html kodlarında böyle sorunlarla karşılaşmıyorum kendi yaptıgım siteden oluyor tek :(

loadcity

🌱Yeni Üye🌱
Kardeş bunun kodlarını nasıl alabiliriz ve nsl kaydedicez bunu onuda bi anlatırmısın

tilsimhakan

🌱Yeni Üye🌱
:emo1::emo1::emo1::party::party:
:sleepy::sleepy::sleepy::smile::smile::smile::smile::sleepy::sleepy::sadsmile::sadsmile::rofl::rofl:
Merhaba Arkadaşlar;
Sizlere emliden geldiğince template yapımını anlatıcam.Eksiklerim yada gözümden kaçan şekler olabilir eğer böyle bir şey fark ederseniz lütfen bana iletin düzeltmeye çalışırım…

1. Photoshop’u açtıktan sonra öncelikle 700 pixel’e 600 pixellik resulation=72 olan boş sayfa oluşturuyoruz.(Bu boyut ortalama bir template boyutudur.Yani gözkararı diyebilirizsiz istediğiniz boyutta yapabilirsiniz tabiî ki ama çalışmanın birlikte yapılabilmesi açısından sizde bu boyutta açarsanız daha iyi olur)
001.jpg

003.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Drop shadow ayarlarını resimdeki şekilde ayarlıyoruz ardından gredient overlay’ı seçiyoruz
Foregrant to transparent seçeneğini seçiyoruz ve gredient yazan yere tıklayıp color bölümüne tıklayıp color değerimizi d3d3d3 değerini veriyoruz(bunları yaptıktan sonraki hali aşağıdaki gibidir)

004.jpg

005.jpg

Sonra hepsine ok diyerek blending options bölümüzden çıkıyoruz…
Böylece arkaplan resmimize köşeleri oval, gredient sayesinde biraz ****l görünümlü ,drop shadow sayesinde de gölgeli bir hal alarak boyut kazandırmış olduk.

4.Şimdide banner oluşturalım yeni bir layer açalım ve ismini banner yapalım ardından alttaki resimdekileri oluşturalım.
006.jpg

Bannerımıza birazda görsellik katalım istedim şimdide renklerimizi hiç değiştirmeden brush (fıça) seçip çalışma alanımıza sağ tıkladım karşımıza çıkan brush menüsünden çimen 112 pix fırçamızı seçtim(fırça ayarlarımızın default halindeki fırçalardan) ardından yine arka plan layerımıza ctrl’a basık tutarak tek klikle seçili hale getirdim ve bannerın istediğm bir yerine bir parça brush kullandım böylece fırça ile boyadığımız yeri seçim alanı dışına taşırmamış olduk (alttaki resim).sağ tıklayıp deselecti seçerek seçimimizi yok ettik.Birde yazı yazalım istiyoruz örneğin ben bu sitenin bir t-shirt sitesi olmasını istiyorudum buna uygun bir şey yazıdım siz istediğiniz bir şey yazabilirsiniz.
007.jpg

5.şimdide tamplateimizin en önemli noktalarından birine yerleşim planına geldi sıra. arkadaşlar yani nerede ne olmalı nerede ne görüntülenmeli bunları önceden iyice düşünmemiz gerekiyor. Yine sitemizin bütünlügünü ve görsel uyumluluğunu bozmamak şartıyla çerçeveler ve butonlarımızı hazırlayalım

008.jpg

Şimdi kendi işimizi kolaylaştırmak açısından layer pencermizin alt kısmındaki klasör simgesine tıklayıp bir group oluşturalım ve grubumuzun adını taslak olarak verelim.butonlarımız ve background hariç tüm layerları seçip grubumuzun içine atalım ardından bir grup daha oluşturup bu sefer ismini butonlar olarak koyalım ve tüm buton layerlarımızıda seçip içine sürükleyelim. Böylece hepsi düzenli ve toplu halde olsun ki aradığımızı kolayca bulabilelim.

Templatemizin büyük bir kısmını tamamlamış olduk arkadaşlar.Birkaç ufak işimiz kaldı
Bu arada sayfa yerleşimini şu şekilde yaptım.

009.jpg

Şimdi 2 tane daha çerçeve hazırlayalım.
Nasıl hazırlandığını artık sizde biliyorsunuz. Butonlar ve önceden yaptığımız çerçevelerin altındaki boşluğa sığacak şekilde smooth değeri2 olan(kenar owalliği) bir çerçeve daha yapıyoruz

010.jpg

Ardından tüm bunların altına sığacak şekilde kocaman bir tane seçim yapıyoruz ve içini griye boyuyoruz böylece ilk yaptığımız arka plana verdiğimiz efect sayesinde şimdi yaptığımız zemin farklı bir görünüm kazanacaktır(alttaki resim)

Veeeeeeeeeeeeeeee son olarakta altına son yaptığımız layerın biraz daha incesini yaparak templatemizi bitirmiş oluyoruz artık içini doldurmak sizlere kalmış ben bişeyler doldurdum umarım ders işinizi görmüştür ve daha nice templatelere esin kaynağı olur herkese iyi çalışmalar
Hazırlayan : Designed by öfa

İşte buyurun…

011.jpg

yunuskekec

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler Elinize Saglık Çok işime Yarayacak Emege Saygı............

Fakat Bu templateyi yaptıktan sonra Ne yapacagız WebSayfasına Nasıl ekleyip Birleştirecegiz Biraz Yardım Ederseniz Sevinirim