Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

victoremo

🌱Yeni Üye🌱
Bir sorum daha olacaktı benim;

1) Marquee tool dan bir elips çizdim diyelim, sonra alt tuşuna basarak içindeki bir kenara teğet olacak şekilde bir elips daha çizdim. Ortaya çıkan hilal şeklinin içlarını yumuşatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

2) Tekrar marquee tooldan bir kare çizdim diyelim ayrı bir layer dan, çizilen kare, altta kalan nesnenin üzerine yarısı biniyor, yarısı da dısarda. Peki o nesne kenarı boyunca, nasıl çizilen kareyi yedirebilirim?

Son düzenleme:

tsira_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yeni konu açamıyorum

arkadaşlar neden yeni konu açamıyorum bi bilginiz varmı bir hata oluştu diyor

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Bir sorum daha olacaktı benim;

1) Marquee tool dan bir elips çizdim diyelim, sonra alt tuşuna basarak içindeki bir kenara teğet olacak şekilde bir elips daha çizdim. Ortaya çıkan hilal şeklinin içlarını yumuşatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

2) Tekrar marquee tooldan bir kare çizdim diyelim ayrı bir layer dan, çizilen kare, altta kalan nesnenin üzerine yarısı biniyor, yarısı da dısarda. Peki o nesne kenarı boyunca, nasıl çizilen kareyi yedirebilirim?

1)Arkadaşım photoshopta oluşturduğumuz seçimleri yumuşatmak için Ps CS2 kullanıyorsan "Select > Feather " , CS3 kullanıyorsan "Select > Modify > Feather" yolunu izle.Açılan pencereden kendine uygun bir değer ver mesela 10 px. sonra seçimin içini doldurduğun zaman kenarların yumuşadığını göreceksin.

2)Anladığım kadarıyla bir nesneyi bir nesnenin içine sokmaya çalışıyorsun.Bunun için 2 nesneyide layer katmanında alt alta sırala.Hangisini diğerinin içine gömeceksin o üstte dursun.Sonra ALT tuşuna basılı tutarak fareyi bu 2 katmanın arasına getirdiğin zaman fare biribirine girmiş 2 daire şeklini alacak.bir kere tıkladığın zaman istediğin nesne diğerinin içine girmiş olacak.

demon_n

🌱Yeni Üye🌱
Cam İÇİn YapacaĞim AfİŞ İÇİn Arka Plan Yapamiyorum Bu İŞte Bİraz Acemİyİm Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm:(

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
arkadaşlar ya 50 x 50 px bir buton hazırladım arkadaşa yuvarlak GİF olarak kaydettiğimde kenarlar tırtık tırtık oluyor. PNG kaydettiğimde ise sorun olmuyor.nedeni ne olabilir acaba?

zodjac

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya arkadaşlar benim bir soruınum var naptıysam çözemedim brusheslarımın tamamı açılmıyor napcam bilemedim yardımcı olurmusunuz lütfen daha açık söliim brushes seçeneğinde seçmek istediim brushesın olduu yeri açıyorum en fazla 160-170 tanesi görünyor gerisi yok yardım PLS :S:S

Moderatör tarafında düzenlendi:

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar ya 50 x 50 px bir buton hazırladım arkadaşa yuvarlak GİF olarak kaydettiğimde kenarlar tırtık tırtık oluyor. PNG kaydettiğimde ise sorun olmuyor.nedeni ne olabilir acaba?

ali emre öncelikle gif dosyalarının kalitesi çok iyi olmadıgından sefaflık konusunda pek iyi olmamakla beraber beyaz rengın ustunde seffaflık gosterebılır bu yuzden de kaydederken sefaf olan yanı yumusak kenarların altına bır beyaz tabaka yerlestırıyor bu yuzden onuda kare ve keskın koselı transparan cızımlerde kullanabılırsın ama yuvarlak ve yumusak "blur" lu koseler ıcın mecburen png ve png de bırcok web tasarımında kullanırken sorunlar yaratıyor bunların cozumlerıde htc dosyası veya javascrıptlerle cozumlenmıstır :) web tasarımda kotlarla kulanacaksan java kodlarıyla "ie" versiyonlarıylada uyumlu hale getırebılırsın :)

ya arkadaşlar benim bir soruınum var naptıysam çözemedim brusheslarımın tamamı açılmıyor napcam bilemedim yardımcı olurmusunuz lütfen daha açık söliim brushes seçeneğinde seçmek istediim brushesın olduu yeri açıyorum en fazla 160-170 tanesi görünyor gerisi yok yardım PLS :S:S

birçok brush download upload derken yıpranıyor ve cok eskıden yapılan brushlarda ortalıkta dolastıgını dusunursek muhtemelen senınkısıde ya eskı versıyon brushlardan olusan bır settir :) bence daha günce brushlar kullanmak .. Ama benım kendi kişisel görüşümü istersen brush mumkun oldugunca az kullan.. beyendıgın brushlar varsa vectorel yap sakla onları sonra efeklerle susleyıp kullanabılırsın :)

varisoglu

🌱Yeni Üye🌱
YARDIM !!!
photo shop ta resim temizlememin kolay yollarını bilen varsa yardımcı olabilir mi???

demon_n

🌱Yeni Üye🌱
yaa arkadaslar nolur yardımm edinn.. photoshopu yukledım ama aktivasyon kodunu soruyoo acılmıoo ne yapabılırm:S:S:(

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Satın alabilirsiniz :). Crack , warez , serial konularını konuşmak yasaktır.

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Arkadaşım yarın zaman bulabilirsem bu konuyla ilgileneceğim.gerçi pek zor bir çalışma değil ama Grafikerler.Net için feda olsun...

helenistik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhabalar. photoshopta pen tool'u seçtiğimde kalem değilde + işareti çıkıyor dolayısıyla takip edemiyorum nesnenin neresinde olduğumu. nasıl çözebilirim bu hali?

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
merhaba helenistik,
pen tool'u seçtikten sonra, klavyede büyük küçük harf tuşuna basarsan sorunun çözülecek.

Saygılarımla

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
4801Untitled-1.jpg

9730Untitled-2.jpg

Pen tool ayarlarınız bu şekilde olursa problem çıkacağını zannetmiyorum...
Ayrıca caps lock u da kapatmayı unutmayınız.

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
bugün vista kurdum pc.ye ve olmazsa olmazım photoshopu yüklemeye çalıştım ama ilk olarak bu
27175333et3.jpg
sonrasındada bu
47080731sn5.jpg
hatalar çıktı karşıma ve photoshopu yükleyemedim :S

bunun çözümü nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...