Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Diyelim şöyle iki fotoğrafımız var.

picture1av5.png

soldaki fotoğrafıma canvas size ile diğer fotoğrafın boyu kadar alan ekliyorum.

picture2nu3.png

picture3hj1.png

eklediğim alana diğer fotoğrafımı sürükleyip bırakıyorum.

picture4xd0.png

Layer menüsünden eritme alanı için bir katman oluşturuyorum.

picture5ef7.png

Tool bardan Gradient tool'u seçip eritmek istediğim alanı belirliyorum.

picture6jv2.png

ve sonuç.

picture9fp0.png

picture7nz0.png

Şaban GÖKMEN

🌱Yeni Üye🌱
Selam arkadaşlar. grafik konusunda bilgim yok ve nereden başlamam gerektiği hakkında fikir verebilirmisiniz. ilk nereden başlamalıyım

Teşekkürler.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
verdiğniz bilgiler için tşk. ama ben yapamadım.
buarada ps'da türkçe karakter sorununu nasıl aşıyorsunuz ?

Son düzenleme:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
verdiğniz bilgiler için tşk. ama ben yapamadım.

Tamam o zaman biraz daha kolay bir yol: iki resmi iki ayrı layerda açın, en üst layardakini kenarında rectangular marquee ile biraz seçim alanı oluşturun... Sonra ctrl+alt+d ile feather değerini 10-15 arası birşey verin ve bu seçili alanı delete ile silin. Bir kaçkere delete ye basma şansınız da var. Ama eğer forumda gradient-maske üzerine arama yaparsanız çok güzel şeyler var.

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
efoja üyemizin dediğini de uygulayamıyorsan o zaman,
çalışmanı bu hale getir.

picture4xd0.png

sonra da Tool bar'da Eraso Tool'u al yani silgiyi yumuşak bir brush seç ve yukarıdan aşağı doğru sil.

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
peki bu anlattıklarınızı;file>automate>picture package ile yapılma şansı varmı?(çünkü daha önce bir forumda da bu resimin nasıl yapıldığını sormuştum bana bu yolu anlatmışlardı ozaman daha iyi yapmıştım ama şimdi bu yolla nasıl yapıldığını unuttum)

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
peki bu anlattıklarınızı;file>automate>picture package ile yapılma şansı varmı?(çünkü daha önce bir forumda da bu resimin nasıl yapıldığını sormuştum bana bu yolu anlatmışlardı ozaman daha iyi yapmıştım ama şimdi bu yolla nasıl yapıldığını unuttum)

Picture Package menüsüyle fotoları belirlediğiniz bir alanın içinde toplayabilirsiniz. Böyle yumuşak geçişli yapmanız mümkün değil.

SevSevil

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaslr. bende adobe photoshop, indesign ve illustrator cdleri var.yani pc indirmek icin. sifreleride var ama ben indiremedm. bu konuda bana yardmci olablck birileri varsa cok sevnrm.accciiilll :D

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hadi abicim, Biz programların lisansın alalım diye binlerce dolar para veriyoruz. Bu konuda burdan sana yardımcı olmak isteyecek kimse olduğunu sanmıyorum.

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
logo

arkadaşlar aşağıdaki resimde de görüldü gibi bir logoyu siteme koymak istiyorum. Ama çemberin dışında kalan fazlalıkların arkaplanda yeralan renkle aynı olmasını istyorum yani şeffaf olacak. Ama sadece çemberin dışındaki fazlalıklar çemberin içi değil. Bunu nasıl yapabilirim ?

9106.jpg

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Logonun altona bir layer açıp daire kadar bir alanı seçip onu beyaz ver. Ve logonun olduğu layere de multiply olarak ver sorunun çözülür

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşım açıkcası anlattığından hiç bir şey anlamadaım. Ben ps konusunda oldukça acemiyim. nereyi nasıl beyaz yapıyoruz anlamadaım. mltpl... her neyse onu nasıl resime geçirecez hiç anlamadım.
ps yi bilen ark. soruma cevap verebilirmi?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Logonuzu dekupe edin... Yani pentool ya da herhangi bir seçim aracıyla... Sanırım daire yetecek... Ters tıklayıp select inverse deyin delete e basın ve png olarak kaydedin.

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
my.php

Backgraund zeminin
Layer 1 logonun altına gelecek daire
Layer 3 copy Logon ve Multiply verildi
Layer 2 de beyaz olması gereken layer
Resimi incelersen
Multiply yi Layer penceresinde Normal yazılı yerden verdim.
Aslında magenta olan layer 3 multuply verdiğimde alttaki rengi de alıyor ve mavi layerin üzerine beyaz baska bir layer koydugum için mavi kısma gelenyerler etkilenmiyor ama sarıya gelen yerler kırmızı oluyor.

Sevgiler

Resim görünmezse aşağıdaki linkten resmi inceleyebilirsin

ImageShack - Image Hosting :: picturews4.jpg

-LD-

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.azerievi.com
Arkadaşlar Photoshopta yapılan bir dekupeyi, Corelde ve Freehandde nasıl açabilirim? Hangi formatta kaydetmeliyim. Verilen seçenekleri tek tek denedim ya bozuk açılıyor ya da hiç açılmıyor. Oysa ki photoshopta dekupesi yapılmış resmin etrafını boş olarak Corelde veya Freehandde açmak istiyorum.

Ayrıca yine photoshopta renk ayrımını yaptıktan sonra çıkışa göndermek için Corelde yada Freehande nasıl açabilirim? Yine bozuk açılıyor ve Freehandde Transparent seçeneğini göstermiyor.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Mehmet Utku DİLER

🌟Usta Tasarımcı🌟
En kolayı yuksek boyut yap corelde ordan direk al mousunla photshop un icine at,kenarını magic wand la sec ve sil . Azda blur ver oldu bitti .:)

ApoLLoN

🌱Yeni Üye🌱
kayık cıkmıs resimleri photoshop ta düzeltebiliyoruzmu forumda baya bi baktım ama bulamadım öle bi baslık varsada şimdiden özür dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...