Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
5v5fniifllbuyfepr5r.jpg

Bu yazı tipinin ne olduğu konusunda yardımcı olabilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler.

Exotic fontu da olabilir

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Bu gün işyerindeki bilgisayara photoshop CS4 kurum, tam o sırada kesmem gereken bi resim geldi ama CS4'de Filter altından Extract kaldırılmış :sweating: iş acele olduğu için Magnetic Lasso ile yaptım kesmeyi, sonra da başka işler çıktı ve menüleri inceleyemeden paydos geldi.
CS4'de Extract kaldırıldı mı? yoksa başka bi yere mi taşındı?:sweating:

Bir yere gittiği yok hala Filter > Extract menüsünden ulaşabilirsiniz.Herhalde dalgınlıktan veya aceleden göremediniz.Yada kurulumdan kaynaklanan bir hata oluşmuş olmalı.

demente

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir yere gittiği yok hala Filter > Extract menüsünden ulaşabilirsiniz.Herhalde dalgınlıktan veya aceleden göremediniz.Yada kurulumdan kaynaklanan bir hata oluşmuş olmalı.

bu konuyu iyice araştırdım. Extract CS4'den gerçekten kaldırılmış ama sadece otomatik kurulumdan kaldırılmış. manual olarak eklemek gerekiyormuş.

Resmi açıklama:
To install the legacy filter Extract drop the //<language>/Goodies/Optional plug-Ins/Filters/ExtractPlus plug-in into the //Adobe Photoshop CS4/Plug-ins/Filters folder and restartPhotoshop.

Burada yazdığı yoldan kopyalayıp yine yazan yola yapıştırmak gerekiyor. fakat benim kurduğum dosyanın içinde burada yazan yol yoktu ve yine bi araştırmanın içine girdim ve adobe kendi sitesinde extract ve PatternMaker filtrelerini kendisi yayınlamış.

Buradan ulaşabilirsiniz

Bu linkten bu iki filtreye ulaşabilirsiniz ve yukarıda yazan yola kopyalamanız yeterli.

miapelin

🌱Yeni Üye🌱
yardım..

dünya barışıyla ya da küresel ısınma ilgili afiş hazırlamam gerekiyo photoshopla fen bilgisi öğretmenliğinde okuyorum ve bu vize sınavı yerine geçicek yardım ederseniz sevinirim

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
dünya barışıyla ya da küresel ısınma ilgili afiş hazırlamam gerekiyo photoshopla fen bilgisi öğretmenliğinde okuyorum ve bu vize sınavı yerine geçicek yardım ederseniz sevinirim

Bu şekilde üyelerimizden yardım alamazsınız. Sizin bir çalışma yapmanız ve üyelerimizden çalışmanız ile ilgili yorumlarıyla bir sonuca varabilirsiniz.

Lütfen forum kurallarımızı okuyunuz.

miapelin

🌱Yeni Üye🌱
ben ancak fotoshopta resimleri birleştirebiliyorum o da çok kötü oldu pazartesiye kadar yapmam gerekiyo ama nasıl????

fuducuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.fuducuk.com
Transparant alırken...

Merhaba arkadaşlar.

Oval cisimler çizip o nesneyi adlığımızda kenarları geçişli olduğu için transparan pikseller halinde alınıyor. Fakat bazen gif kaydetmem gerektiği ve matte kullanmak istemediğim için transparan yerlerin o anki arkaplanın dolgusuyla kaplanmasını ve transparanlıktan çıkmasını nasıl sağlarım? Teşekkürler...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
ben ancak fotoshopta resimleri birleştirebiliyorum o da çok kötü oldu pazartesiye kadar yapmam gerekiyo ama nasıl????

ilk önce iki resim açtım, çalıştığım alanı getirdıktan sonra yerleştırdım.

32614909qa7.jpg

daha sonra üste olan resim üzerim Add Layer Mask ikon üzerine tıkladım

51880402zg6.jpg

Gradient Tool ile (özelikleri resimde görebilirsiniz) Radial Gradient şekli seçtım

91318300zc0.jpg

Olan Gradinet resim üzerine (emin olunki mask içinde çalışıyorsunuz) ortadan kenarlara doğru (yön fark etmiyor) çizgi çekiyorum

30422475xd2.jpg

işte sonuç

67567123rs0.jpg

aynı şekilde değer Gradient özelikleri ve Layer Mask kullanarak kenarları yumuşatabilirsiniz

zanbay

🌱Yeni Üye🌱
Kardeşlerim merhaba, (PC kullanıcısıyım)
Normalde freehand den vektorel bir cizimi copy yaptığım zaman photoshop a
paste yapabiliyordum ki bu çok kullandığım ve kolayıma gelen bir işti.
Geçenlerde ne olduysa "paste" komutundan sonra;
"could not ...the paste command becouse there is not enough memory (RAM)"
gibi bir şey çıkıp beni sinirden sinire gark etti.
Şimdi maalesef freehand den pdf yapıp öyle photoshop a aktarıyorum ama bu da zaman kaybı taktir edersiniz.
BU soruna "kesin" çözümü olan kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim, dilesin benden ne dilerse.:smile:

Not:
Google da çok araştırdım ama iyi bir sonuç bulamadım.
Zamanım olmadığında önceki post lara da bakamadım bu konuda, o yüzden daha önce cevaplandıysa özür dilerim.

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kardeşlerim merhaba, (PC kullanıcısıyım)
Normalde freehand den vektorel bir cizimi copy yaptığım zaman photoshop a
paste yapabiliyordum ki bu çok kullandığım ve kolayıma gelen bir işti.
Geçenlerde ne olduysa "paste" komutundan sonra;
"could not ...the paste command becouse there is not enough memory (RAM)"
gibi bir şey çıkıp beni sinirden sinire gark etti.
Şimdi maalesef freehand den pdf yapıp öyle photoshop a aktarıyorum ama bu da zaman kaybı taktir edersiniz.
BU soruna "kesin" çözümü olan kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim, dilesin benden ne dilerse.:smile:

Not:
Google da çok araştırdım ama iyi bir sonuç bulamadım.
Zamanım olmadığında önceki post lara da bakamadım bu konuda, o yüzden daha önce cevaplandıysa özür dilerim.

Sorununun cevabını vermişsin zaten
Sen bir PC kullanıcısısın ve böyle şeylerle mücadele etmek zorundasın.
Sorunun çözümü ise basit Bir MAC al...

Şaka bi tarafa Mac'te böyle birşeyle karşılaşmadığım için sorunun çözümünü bilemiyorum. Ama ben de merak ettim...

Sevgiler

zanbay

🌱Yeni Üye🌱
Ben uzun yıllar mac kullandım ve inan çok severim. Hatta pc min arayüzü osx dir ve hatta 2 yıldır sıkı bir iphone kullanıcısıyım ki apple zevkimi böyle alıyorum. Ancak maalesef en hızlı mac bile şu an benim pc min hızına yetişemiyor. Misal 3d max çalışırken aynı andaps fh11 ve firefox umu sorunsuzca ve performansım düşmeden kullanabiliyorum. Neyse ...İlgin için teşekkür ederim kardeşim.
Vesselam

erol1521

🌱Yeni Üye🌱
bayağı aradım ama bulamadım. belki göden kaçırmışımdır.:iloveyou:

bir logoya 3d efekti verebilirmiyiz photshopla. tam 3d görüntüsünde olmasada kenarlarını felan 3d efekti verebilirmiyiz.

ctrl + ok tuşlarıyla 10 15 layerı üst üste koyup yapıorum ama çok gıcık dıuruyor.

.:smile:

ceren_121212

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşlar photoshop 7 kullanıyorum proğramı kuruyorum fakat bi sorun var unable to continue because of a hardware or system error sorry but this error unrecoverable yazısı çıkıyor bana yardımcı olabilecekmisiniz bilgisayardamı proğramdamı hata var teşekkürler:worried::upset:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bilgisayarınızda sorun var gibi... Programı tekrar yüklemeyi deneyin.. Olmazsa format gerekebilir... REM sorunlu da olabilir...

ceren_121212

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bilgisayarınızda sorun var gibi... Programı tekrar yüklemeyi deneyin.. Olmazsa format gerekebilir... REM sorunlu da olabilir...

:angel:teşekkürler sanırım bilgisayarda çnk tekrar yüklemeyi denedim ama olmadı:sweating:

elmagnifico

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.akinbacioglu.com
fırça ve kalem aletleri sadece doğrusal çizim yapıyor, neden ?

Merhaba,
photoshop cs4 yükledim ve çizmeye başlıyordum ki... pencil ve brush aletleriyle sadece düz çizgiler çizebildiğimi gördüm. ben gelişigüzel bir karalama bile yapsam ortaya bir çizgi çıkıyor. ama bu shift tuşuna basılı tutmuş gibi değil. çizim yönüyle bağlantılı olarak çapraz da olabiliyor. pen tuşunda ise herhangi bir sorun yok. hata nerde fikri olan varsa yardım edebilir mi ? herkese iyi çalışmalar....

sol_ak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu tür resimler nasıl yapılıyor

resmin üst kısmında yeralan içiçe girmiş iki fotoğraf nasıl yapılıyor. bana yardımcı olabilirmisiniz ?

4542.jpg

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Resimleri üstüste koyup üstteki layera siyah beyaz gredient ile mask uygulayabilirsiniz. Hatta resminize gradient mask uygulamak istediğiniz yeri seçip 10-15 feather değeri ile maskı bu seçili bölgeye uygulamanız da güzel sonuçlar verecektir.

ozlemmaskba5.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...