Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

quark da gazete deki blokların renklendirmesi

ecrinim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
quark da gazete deki blokların renklendirmesi nasıl yaplıyor ? ben bunu photoshopta yapıp mı atayım yoksa quarkta yapılabiliyor mu ?
bunnla ilgili soru var mı göremedim o kadar çok konu ve soru var ki? eğer öyleyse konumu taşıyabilirsiniz.
teşekkür ederim:sweating:

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
gazetedeki bloklar derken.. orayı anlamadım...

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
quark da gazete deki blokların renklendirmesi nasıl yaplıyor ? ben bunu photoshopta yapıp mı atayım yoksa quarkta yapılabiliyor mu ?
bunnla ilgili soru var mı göremedim o kadar çok konu ve soru var ki? eğer öyleyse konumu taşıyabilirsiniz.
teşekkür ederim:sweating:

Daha net açıklasanız veya bir görsel koysanız görsek.

ecrinim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bugun.jpg

burdaki mavi alanları ?

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
quark yerine indesignde çalışmanızı tavsiye ederim.çok daha kullanışlı.hemde adobe ürünü olduğu için photoshop,illustrator programları arasında geçiş kolay.

ecrinim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gün itibariyle başladım. artık tamamen yen bir program herkes quark yerine indesignde yi tercih etmemi söylüyordu .
cevaplar için teşekkür ederim

karakayasulo

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım bu konuda size söyle bir yol tavsiye ederim. eğer pc quarkta çalışıyorsan;
menüye gel.... Style Sheet Color bölümünü aktive et. çıkacak bölümde renkler göreceksin. Orada kutu bölümünü işaretle. Renk ver. kutucukların alt kısmında pasıf olarak 1 ve 2 rakamını göreceksin. onları tıkladığında birincisine mavi veriyorsan ikincisine beyaz ver. değer alanına değerlerini gir. istediğin olacak.

ecrinim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki şimdi nasıl ilerlemeliyim...

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
zemini renklendirmek için ister sayfa boyutunda bir alan çizersiniz dikdörtgen aracıyla ona renk verirsiniz. yok desende istiyorum derseniz photoshopta çalışmanızı sayfa ebatına göre 300dpi çalışırsınız tiff kaydedersiniz.tiff dosyasını place komutundan da çağırabilirsiniz.sürükle bırakta yapabilirsiniz.

ecrinim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki ben her alanı yazıyı şekli photoshopda yaparsam adobe indesign ne gibi ihtiyaç duyacağım :) yanii gazete tasarımı için kullancacığım bu program bana hangi kısımda yardımcı olacak.
nerden başlamalıyım? herşeyi photoshopda yapıp sonra indesign yerleştirmesini mi ve yazılarını mı yazmalıyım ?

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
işin aslı dekupe hariç bir çok şeyi indesign yapabiliyor.gölgelendirmeden tutunda kabartmaya kadar.ama genede bunları yani resim üzerinde yapılacak oynamaları photoshopta yapmakta yarar var. indesign daha çok sayfa mizanpajında işinize yarar.arayüzü detaylı görünsede kullanımı kolay bir program.biraz kurcalamakla çözersiniz.

endereren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
quark Xpress'de kullanabilirsin. Ama indesign quark ve photoshop'un ikisinin bir arada oldugu hali gibi düşün :))) kullanışlı bir program. Birazcık bilgin varsa zaten sana sagladıgı kolaylıkları fark etmen uzun sürmeyecek :))