Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

resmi karakalem gibi nasıl yapabilirim?

busukbusuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb arkadaşlar size benim bi sorum olacak ben kendi resmimi bu atatürkün resmi gibi yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim bunu ben grafikerler.net ten hazır çizilmiş olarak buldum ve protterdan kestim kendi resmimide bu hale getirip proterdan kesmek istiyorum nasıl yaparım hangi programla şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Benzer konular

busukbusuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iki tane daha resim var burdada folyoya çıkartılmış ve aynaya kum ile işlenmiş
graphic2pm.th.jpg
[/URL][/IMG]

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
"trace" yapabilirsin, ama bu kadar detaylı fotoğraflarda pek iyi bir sonuç alabileceğini sanmıyorum plotterden.

busukbusuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam trace yapıcam ama trace den önce resme birşey daha yapıyolar atatürk resmine ve diğer resimlere dikkat ettiysen böyle çizgi çizgi duruyo karakalem gibi ama o efektleri denedim bunun gibi olmuyo nasıl yapıyorlar bunu çözmeye çalışıyorum yapan birine sordum bana yapılışını söylemedi.bende buraya başvurdum belki bilen vardır diye

kgozde

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1) İlk önce karakalem yapmak istediğimiz fotoğrafı photoshop ile açıyoruz.

2) Layers ( katmanlar ) panelinden fotoğrafımızın olduğu katmana sağ tıklayıp Duplicate Layer yapıyoruz yani katmanı çoğaltıyoruz.

3) Çoğalttığımız layer seçili iken Image > Adjustments > Desaturate ya da Shift + Ctrl + U yolunu kullanıyoruz
4) Desaturate ettiğimiz layerımıza (katmanımıza) sağ tıklayıp duplicate layer (çoğaltıyoruz) yapıyoruz. Bu çoğalttığımız layerımız seçili iken Image >Adjustments > Invert ya da Ctrl + I yapıyoruz.

Bu layerımızın ayarını color dodge yapıyoruz. Color dodge yaptıktan sonra görüntü tamamen beyaz olacaktır. Bütün yaptıklarım gitti napacağım ben şimdi diye endişelenmeyin. Bir sonraki aşamaya geçin

5) En son oluşturduğumuz layer (katman) seçili iken Filter > Blur > Gaussian Blur yolunu kullanarak istediğiniz ölçütte gaussian blur’u uygulayın.

Bundan sonra kesmın karakem olcak :D