Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sahte yazilim kurbani miyim?

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar birşey sorucaktım konuyu doğru yere açmışımdır umarım :(
Birkaç gündür uyarı geliyordu sahte yazılım kurbanı falan olmayın diye.Bu sabah bilgisayarı açtığımda farklı bir profille oturum açıyorsunuz dedi ve ilk kurulduğu zaman gibi oldu.Biraz araştırdım office araçları yazılım vs korsanmış ama benim haberim yoktu böyle birşeyden alırken.Bütün çalışmalarım gitti :( Orijinal yazılım mı almam gerekiyor şimdi? Alıp yüklesem geri gelir mi dosyalarım? Ben pek anlamıyorum anlayan varsa yardımcı olabilir mi :( Umarım doğru anlatmışımdır..Şimdiden teşekkürler :(

Benzer konular

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Kurallara Aykırı Başlık:

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Forumumuzda düzenli bir arşivleme yapılabilmesi için ve eski konulara daha çabuk ulaşabilmemiz için gönderilecek konuların başlıkları, içerikleriyle bağlantılı olmaları gerekmektedir. Kesinlikle içerik ile alakalı olmayan “çok acil yardım, bu nedir, yorum bekliyorum, ilk çalışmam" gibi bilgilendirici niteliği taşımayan konu başlıkları ile konu açmak yasaktır. Bu gibi durum/larda konuları kilitlenen üyelerin site yönetimine hesap sorma gibi bir hakları bulunmamaktadır.

Konunuzun basligini bu seferlik degistirdim, bundan sonra konu acarken basliginizin konu ile alakali olmasina dikkat edin.

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar birşey sorucaktım konuyu doğru yere açmışımdır umarım :(
Birkaç gündür uyarı geliyordu sahte yazılım kurbanı falan olmayın diye.Bu sabah bilgisayarı açtığımda farklı bir profille oturum açıyorsunuz dedi ve ilk kurulduğu zaman gibi oldu.Biraz araştırdım office araçları yazılım vs korsanmış ama benim haberim yoktu böyle birşeyden alırken.Bütün çalışmalarım gitti :( Orijinal yazılım mı almam gerekiyor şimdi? Alıp yüklesem geri gelir mi dosyalarım? Ben pek anlamıyorum anlayan varsa yardımcı olabilir mi :( Umarım doğru anlatmışımdır..Şimdiden teşekkürler :(

bütün çalışmalarınızın gidebileceğine ihtimal vermiyorum, programlar çalışmalarını durdursalar bile, çalışma dosyalarınızı bildiğim kadarıyla silmezler, dosya uzantılarınızı sorgulayarak aramayı deneyin, bulursanız openoffice i ücretsiz kurup kullanabilirsiniz. eğer işletim sisteminiz kitlendiyse, diski temizlemeden (eski dosyaları koruyarak) üzerine yeni bir kurulum yapsanız dahi dosyalarınız korunacaktır.

(ayrıca tasarımlarınızın çalınmasından nasıl rahatsızlık duyuyorsanız, programı emek verip çıkaranların haklarını da göz önünde bulundurmanız doğru olur.. o yüzden lisanslı yazılım kullanmaya özen gösterin yada lisans gerektirmeyen (GPL) benzerlerini araştırın.)

Son düzenleme:

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
bütün çalışmalarınızın gidebileceğine ihtimal vermiyorum, programlar çalışmalarını durdursalar bile, çalışma dosyalarınızı bildiğim kadarıyla silmezler, dosya uzantılarınızı sorgulayarak aramayı deneyin, bulursanız openoffice i ücretsiz kurup kullanabilirsiniz. eğer işletim sisteminiz kitlendiyse, diski temizlemeden (eski dosyaları koruyarak) üzerine yeni bir kurulum yapsanız dahi dosyalarınız korunacaktır.

(ayrıca tasarımlarınızın çalınmasından nasıl rahatsızlık duyuyorsanız, programı emek verip çıkaranların haklarını da göz önünde bulundurmanız doğru olur.. o yüzden lisanslı yazılım kullanmaya özen gösterin yada lisans gerektirmeyen (GPL) benzerlerini araştırın.)

Dosyalar silinmemiş zaten farkettim biraz önce ama bilgisayarda görünmüyorlar aramada yaptım.Üzerine yeni bir kurulum yapsam gitmezler yani buna sevindim.
Emek hırsızlığına bende karşıyım ama haberim yoktu ki böyle birşeyden olsa orijinalini alırdım :S Teşekkürler ilginize üzerine kurmayı deniycem.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Üzerine kurulum yaparken umarım biçimlendirme yapmadan kurarsınız... Dikkat edin...

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
bütün çalışmalarınız durup dururken gidemez.
böyle birşey yok
dosyalarınız tam olarak nerede kayıtlıydı...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bilgisayarda varlar zaten ama neredeler.Belgelerimde masaüstünde falan kayıtlıydı

C' de kayıtlıydı yani...:)

Öncelikle :) Bugün piyasada Microsoft Windows, Apple Mac OS, UNIX ve Linux dahil olmak üzere çok çeşitli işletim sistemi markası var. İşletim sistemini seçerken güncel bilgisayar sistemini değerlendirmelisiniz.

İşletim sisteminin korsan olmasına bağlı çökemez(durup dururken), bilgisayarınızı alırken İşletim sistemini yanında vermişlerdir. İşletimin sisteminizin korsan olup, olmadığını Microsoft Genuine Advantage aracıyla(Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Tool) kontrol edebilirsiniz. İnternetde “legal xp” gibi korsan yazılımı, orjinal gibi gösteren programlar dolaşıyor. Ama orjinal bir yazılım satın alıp kurmanız ya da çevrenizdeki birinden orjinal Cd yi alıp yüklemeniz daha uygun olacaktır. Sonuçta birilerinin korsana dur demesi gerekiyor. Tıp kı yasal olmadan indirilen bir müzik gibi, tıp kı çalıNan bir grafik gibi, tıp kı bedavaya ürün almak gibi; yani EMEĞE SAYGI dediğimiz şey... :)

Orjinal işletim sistemini yükledikten sonra: recovery programlarıyla sistem dosyalarınızı geri dönüşüm yapabilirsiniz ;)

Son düzenleme:

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Orjinal işletim sistemini yükledikten sonra: recovery programlarıyla sistem dosyalarınızı geri dönüşüm yapabilirsiniz ;)

Tabi eklemeden geçmemek gerekiyor ki; Recovery yani silinen dosyaları geri getiren yazılımlara güverenerek haraket etmeyiniz. Çünkü %100 kurtarmak gibi bir durum olmadığı gibi kurtarılan verilerinizde %100 ü sağlıklı çalışamaya bilir.

Bir an önce yasal yazılım edinmeyi deneyin.

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sizin sorunları çözmek için istedikten sonra sizde yapabilirsiniz..

-Pc'nizin hardiskini söküp başka bilgisayara takmak..

-Cd den çalışan sistemler var.. O cd'den temin edeceksiniz veya indireceksiniz...

-İşletim sisteminizin üzerine yeni windows (formatlamadan ) kuracaksınız....

-Yeni bir hardisk alacaksınız.Yeni hardiske windows kuracaksınız...

Hangisini yapabilirsiniz ?

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tabi eklemeden geçmemek gerekiyor ki; Recovery yani silinen dosyaları geri getiren yazılımlara güverenerek haraket etmeyiniz. Çünkü %100 kurtarmak gibi bir durum olmadığı gibi kurtarılan verilerinizde %100 ü sağlıklı çalışamaya bilir.

Haklısınız, sadece bir öneri olarak söyledim =)

%100 lük bir kurtarma için; daha önce bilgisayara program yükleyip dosyaların yedeğinin alınması gerekir :)

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
C' de kayıtlıydı yani...:)

Öncelikle :) Bugün piyasada Microsoft Windows, Apple Mac OS, UNIX ve Linux dahil olmak üzere çok çeşitli işletim sistemi markası var. İşletim sistemini seçerken güncel bilgisayar sistemini değerlendirmelisiniz.

İşletim sisteminin korsan olmasına bağlı çökemez(durup dururken), bilgisayarınızı alırken İşletim sistemini yanında vermişlerdir. İşletimin sisteminizin korsan olup, olmadığını Microsoft Genuine Advantage aracıyla(Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Tool) kontrol edebilirsiniz. İnternetde “legal xp” gibi korsan yazılımı, orjinal gibi gösteren programlar dolaşıyor. Ama orjinal bir yazılım satın alıp kurmanız ya da çevrenizdeki birinden orjinal Cd yi alıp yüklemeniz daha uygun olacaktır. Sonuçta birilerinin korsana dur demesi gerekiyor. Tıp kı yasal olmadan indirilen bir müzik gibi, tıp kı çalıNan bir grafik gibi, tıp kı bedavaya ürün almak gibi; yani EMEĞE SAYGI dediğimiz şey... :)

C'de kayıtlı görünmüyorlar..Birşey kaydederken orada görünüyor dosyalar.Anladığım kadarıyla diğer oturumda kaldılar çünkü başka bir oturum açıyor.
Tabi orjinal bulup veya alıp yüklicem yine korsanı yüklemek birşeyi değiştirmez.
Sizin sorunları çözmek için istedikten sonra sizde yapabilirsiniz..

-Pc'nizin hardiskini söküp başka bilgisayara takmak..

-Cd den çalışan sistemler var.. O cd'den temin edeceksiniz veya indireceksiniz...

-İşletim sisteminizin üzerine yeni windows (formatlamadan ) kuracaksınız....

-Yeni bir hardisk alacaksınız.Yeni hardiske windows kuracaksınız...

Hangisini yapabilirsiniz ?

Cd temin edip yapabilirim sanırım ama nasıl formatladan yapıcam onu bilmiyorum hiç yapmadım :S

Evet bir yazılım edinmek en iyisi olacak sanırım.

Haklısınız, sadece bir öneri olarak söyledim =)

%100 lük bir kurtarma için; daha önce bilgisayara program yükleyip dosyaların yedeğinin alınması gerekir :)

Dosyalar görünmüyorlar o yüzden alamıyorum yedeklerini :(

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
C'de kayıtlı görünmüyorlar..Birşey kaydederken orada görünüyor dosyalar.Anladığım kadarıyla diğer oturumda kaldılar çünkü başka bir oturum açıyor.
Tabi orjinal bulup veya alıp yüklicem yine korsanı yüklemek birşeyi değiştirmez.

Cd temin edip yapabilirim sanırım ama nasıl formatladan yapıcam onu bilmiyorum hiç yapmadım :S

Evet bir yazılım edinmek en iyisi olacak sanırım.

Dosyalar görünmüyorlar o yüzden alamıyorum yedeklerini :(

Zaten işletim sistemi çalışır durumdayken almanız gerekiyor :) Daha önce bu işlemi yapmış olsaydınız, şimdi bu yöntemle geri getirme şansınız olacaktı.

Örneğin: Acronis...Ghost....( Bu programlar: ileride sorun yaşadığınızda ya da işletim sisteminiz çöktüğünde sisteminizi kurtarmaya yarayan örnek yazılımlardır.)

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
Zaten işletim sistemi çalışır durumdayken almanız gerekiyor :) Daha önce bu işlemi yapmış olsaydınız, şimdi bu yöntemle geri getirme şansınız olacaktı.

Örneğin: Acronis...Ghost....( Bu programlar: ileride sorun yaşadığınızda ya da işletim sisteminiz çöktüğünde sisteminizi kurtarmaya yarayan örnek yazılımlardır.)

Hmm anladım bu benim hatam o zaman çünkü birkaç gündür uyarı veriyordu dikkate alacak vaktim olmadı yedek almam gerekiyormuş :sadsmile:
Peki formatlamadan yeni yazılımı nasıl yükleyebilirim bir bilginiz var mı ? :worried:

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
konuyu yanlış mı anladım
siz bilgisayarı farklı bir kullanıcı adıyla açabiliyormusunuz...

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
konuyu yanlış mı anladım
siz bilgisayarı farklı bir kullanıcı adıyla açabiliyormusunuz...

Ben açmıyorum kendi öyle açılıyor farklı oturum aç diyorum ama benim kendi oturumumdan başka oturum yok görünmüyor yine benim oturumum açılıyor ama başka bir profille açıyorsunuz diyor. :worried:

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
C:\Documents and Settings
şu klasöre bir gir bakalım...
neler var içinde