Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

şengöz baklava logo çalışmam

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
şengöz baklava logo çalışmam çalışmam onaylanmış olup şu an firmanın kutu ve kartvizitlerinde kullanılmaktadır:
engzbaklava.jpg

Benzer konular

selimArslanoğlu

🌟Usta Tasarımcı🌟
güzel olmuş emeğinize sağlık herhalde bunuda çok eskiden yapmıştınız.
sadece
1. bu bir logo mudur ? (bunu ukalalık olarak görmeyin)
2. neden ana logo tek renk düşünülmüş
3. (tüm mammüllerimiz tereyağlıdır) cümlesi neden logo stilinden uzak saygılarımla...

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
teşekkürler

güzel olmuş emeğinize sağlık herhalde bunuda çok eskiden yapmıştınız.
sadece
1. bu bir logo mudur ? (bunu ukalalık olarak görmeyin)
2. neden ana logo tek renk düşünülmüş
3. (tüm mammüllerimiz tereyağlıdır) cümlesi neden logo stilinden uzak saygılarımla...

evet müşteri isteğine göre yapılmış bir logo yada logotype iki şekildede yorumlayabilirsiniz
ana logo tek renk düşünüldü çünkü bunlar poşet vb malzemede kullanılacak
tüm mamuller yazısı mahsus öyle yazıldı gereken yerde çıkarmak için
ayrıca bu logo çok eskiden çizilmedi şurada 5-6 aylık mevzusu var ve bir saatte ortaya çıkartılmış 5 tane logo dan seçildi ilk önce kalemle çizilip sonra bilgisayara aktardım teşekkürler yorumun için

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Abim kusura bakmassan;

Açıkcası çalışma benim pek hoşuma gitmedi.. Çalışma tek renk olduğundan yeterince göz yoruyor ve algılatmayı geçiktiriyorken Baklava yazısının italic yazılması yazıyı tamamen yok etmiş.. Şengözün sadece çizgi kalınlığından oluşmasıysa çalışmayı daha çok basitleştirmiş.
Yani açıkcası beyaz kısmı kırmızı olsa ve bir dış çizgisi olmasa baklava yazısıda el yazısı yerine düz yazıyla yazılmış olsa göze daha hoş gelicektir ve algısı daha kolay olucaktır diye düşünüyorum. Emeğine sağlık.

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Mustafa bey güzel çalışma elinize emeğinize sağlık kullanılacak yerlere göre gayet iyi ve sade olmuş sanırım burda maliyette düşünüldüğü için tek renk çalışılmış bunu baklava kutularında düşünüldüğünde hiçte göz yoracak bir logo değil hemde baklavacıya kurumsal şirket gibi logo yapılması mantıksız olur başarınızın devamını dilerim.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Akılda kalıcı ve bir baklavacı için gayet uygun ve sade bir çalışma olmuş.

Emeğe saygılar....

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
teşekkürler arkadaşlar

Abim kusura bakmassan;

Açıkcası çalışma benim pek hoşuma gitmedi.. Çalışma tek renk olduğundan yeterince göz yoruyor ve algılatmayı geçiktiriyorken Baklava yazısının italic yazılması yazıyı tamamen yok etmiş.. Şengözün sadece çizgi kalınlığından oluşmasıysa çalışmayı daha çok basitleştirmiş.
Yani açıkcası beyaz kısmı kırmızı olsa ve bir dış çizgisi olmasa baklava yazısıda el yazısı yerine düz yazıyla yazılmış olsa göze daha hoş gelicektir ve algısı daha kolay olucaktır diye düşünüyorum. Emeğine sağlık.
kutularda bu renkler dış çizgi kırmızı iç kısım kabartma yaldız her fikre saygımız var kedi buradaki amaç herkesin görüpde unutmayacağı bir çalışma idi müşterilerden gelen tepkilerde çok iyi bu konuda eski logodan daha güzel ve daha akılda kalıcı olmuş diyorlar
Mustafa bey güzel çalışma elinize emeğinize sağlık kullanılacak yerlere göre gayet iyi ve sade olmuş sanırım burda maliyette düşünüldüğü için tek renk çalışılmış bunu baklava kutularında düşünüldüğünde hiçte göz yoracak bir logo değil hemde baklavacıya kurumsal şirket gibi logo yapılması mantıksız olur başarınızın devamını dilerim.
maliyet düşüncesinden ziyade daha akılda kalması ve renkler herkesin aklında daha kolay kalıyor kırmızı ve beyaz kutularda bunun şekli dış kırmızı içerisi altın yaldız kabartma olark kullanılıyor
Akılda kalıcı ve bir baklavacı için gayet uygun ve sade bir çalışma olmuş.

Emeğe saygılar....

teşekkürler larana amaç oydu zaten teşekkürler

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
kutularda bu renkler dış çizgi kırmızı iç kısım kabartma yaldız her fikre saygımız var kedi buradaki amaç herkesin görüpde unutmayacağı bir çalışma idi müşterilerden gelen tepkilerde çok iyi bu konuda eski logodan daha güzel ve daha akılda kalıcı olmuş diyorlar

Tek renk akılda kalıcılığı nasıl sağlıyor ki bunu anlamadım.. :S Amaç akılda kalırlığını sağlamaksa okunup - okunurluğuyla farklı bir özelliğe sahip olması gerekmez mi ? ..Anlamıyorum gerçekten :)

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tek renk akılda kalıcılığı nasıl sağlıyor ki bunu anlamadım.. :S Amaç akılda kalırlığını sağlamaksa okunup - okunurluğuyla farklı bir özelliğe sahip olması gerekmez mi ? ..Anlamıyorum gerçekten :)

Bir logonun akılda kalıcılığını sağlamak için birden fazla renk kullanmanıza gerek yoktur. Hatta ünlü markaları bir düşünün çoğunu tek bir renkle hatırlarız. bu logoda belli bir yazım tarzı var bir stili var. Dolayısıyla akılda kalıcı olacaktır.

mehmetulker1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benimde pek hoşuma gitmedi açıkçası zira bir tasarım yok. yazı karakterine kontür verilmiş.

exx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
logo ve renk

Tek renk ile logo'yu yakalayabilmek bana göre ustalık işidir.

Logo üzerinde çalışılırken çoğu zaman nike logosu örnek verilir. Anlaşılabilir sade, vurgulayıcı net bir logo...

Görünüşte çok basit bir logo gibi görünse de, bizler nike'ın bir ürününü alırken artık "nike" yazısını görmemize dahi gerek yok.
Sadece logosunu gördüğümüzde "nike" ürünü olduğunu hemen anlıyoruz...

Tabiki "nike' firması logonun içini fazlası ile doldurmuş. Ancak logonun da akılda kalıcı, atak ve net bir etkisi olduğu da inkar edilemez...

Bu nedenle, tek renk ile logoyu yakalayabilirseniz şayet bir çok yönden avantajlı olur çalıştığınız firma.

Ancak dediğim gibi "nike" gibi bir logonun her zaman çıkması kolay değil...

Baklava logosuna gelince, ben şahsen beğendim. Çok çok iyi değil ancak kötüde değil.Tahmin ediyorum çalıştığı firmanın da yönlendirmeleri yada istekleri doğrultusun da ortaya çıkmış bir logo olmuş...

Paylaşım ve emek için kendi adıma teşekkür ederim...

Keyifli forumlar...:smile:

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
Emeğinize sağlık Graphic Türk.
Bence gayet amacına uygun bir logo olmuş klasik ama her yerde uygulana bilecek bir logo(Baklava Kutularında, Poşetlerinde, Etiketlerinde vs vs..)

Emeginize sağlık tekrar.
Başarılar diliyorum....

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Bir logonun akılda kalıcılığını sağlamak için birden fazla renk kullanmanıza gerek yoktur. Hatta ünlü markaları bir düşünün çoğunu tek bir renkle hatırlarız. bu logoda belli bir yazım tarzı var bir stili var. Dolayısıyla akılda kalıcı olacaktır.

Yazdığım yorumu sanırım yanlış yorumlamışsınız .. Sorduğum şey akılda kalıcılık illaki tek renklemi sağlanırdı. Tek renkle akılda kalıcılık illaki sağlanabilir ama birden çok renk olduğunda sağlanmaz diye bir kaide mi var ?

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
teşekkürler arkadaşlar

gayet okunur bir şekilde bence tek renk evet gerçekten akılda kalıcıdır senin çikolata tasarımlarındaki gibi
görüşüne katılıyorum larana
benimde pek hoşuma gitmedi açıkçası zira bir tasarım yok. yazı karakterine kontür verilmiş.
diyorsun peki bir logoda sen tasarlada şengöz baklavaya görelim bakalım nasıl bir logo yapacaksın bizde bir yorum yapalım o zaman
Tek renk ile logo'yu yakalayabilmek bana göre ustalık işidir.

Logo üzerinde çalışılırken çoğu zaman nike logosu örnek verilir. Anlaşılabilir sade, vurgulayıcı net bir logo...

Görünüşte çok basit bir logo gibi görünse de, bizler nike'ın bir ürününü alırken artık "nike" yazısını görmemize dahi gerek yok.
Sadece logosunu gördüğümüzde "nike" ürünü olduğunu hemen anlıyoruz...

Tabiki "nike' firması logonun içini fazlası ile doldurmuş. Ancak logonun da akılda kalıcı, atak ve net bir etkisi olduğu da inkar edilemez...

Bu nedenle, tek renk ile logoyu yakalayabilirseniz şayet bir çok yönden avantajlı olur çalıştığınız firma.

Ancak dediğim gibi "nike" gibi bir logonun her zaman çıkması kolay değil...

Baklava logosuna gelince, ben şahsen beğendim. Çok çok iyi değil ancak kötüde değil.Tahmin ediyorum çalıştığı firmanın da yönlendirmeleri yada istekleri doğrultusun da ortaya çıkmış bir logo olmuş...

Paylaşım ve emek için kendi adıma teşekkür ederim...

Keyifli forumlar...:smile:
teşekkürler yorumun için
Emeğinize sağlık Graphic Türk.
Bence gayet amacına uygun bir logo olmuş klasik ama her yerde uygulana bilecek bir logo(Baklava Kutularında, Poşetlerinde, Etiketlerinde vs vs..)
Emeginize sağlık tekrar.
Başarılar diliyorum....
teşekkürler miray yorumun için
Yazdığım yorumu sanırım yanlış yorumlamışsınız .. Sorduğum şey akılda kalıcılık illaki tek renklemi sağlanırdı. Tek renkle akılda kalıcılık illaki sağlanabilir ama birden çok renk olduğunda sağlanmaz diye bir kaide mi var ?

çok renk olduğunda insanlar olayı algılayamaz neden diyeceksin illa başta renkler insanların dikkatini çekecektir yazıdan ziyade renklere odaklanacaktır en eğitmenlerine bakma her zaman kendi doğrultunda git

mehmetulker1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
diyorsun peki bir logoda sen tasarlada şengöz baklavaya görelim bakalım nasıl bir logo yapacaksın bizde bir yorum yapalım o zaman
amacım senn yapytığını kötülemek değil ama çok istiyosan yaptığım işleri yorumlamak cafe arabica ve kendi logomu zaten siteye ekledim...

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
gördüm yaptığın logoyu

amacım senn yapytığını kötülemek değil ama çok istiyosan yaptığım işleri yorumlamak cafe arabica ve kendi logomu zaten siteye ekledim...

düşünce iyi ama logon başka bir yerden esinleniş cafe arabica seninkide bir kahve çekirdeğinin altına yazı yazılmış içine boğaz köprüsü kız kulesi konulmuş

grafideal

🌟Usta Tasarımcı🌟
genel olarak yorumları toparlamak gerekirse; arkadaşlar logolarda geçişli görselleri hareketli çizgileri görmek istiyorlar. bana göre bu logo bu amaca uygun yapılmadığı için bazı olumsuz eleştiriler almış. Benim yorumum bu yorumların dışında olumlu eleştiri şeklinde olacaktır;
* logo gofre, lak, yaldız ve benzeri kabartma tekniklerine çok uygun unlu mamül üreten bifr firma olduığunu göz önüne alırsak kutu ağırlıklı bi çalışma olacak genel anlamda.
* logo bu hatlarıyla her türlü bsakı tekniğine uygun ve net çıkabilecek düzeyde
* logo nun el emeği göz önünde bulundurularak yorum yapmak gerekir. sadece yazı karakteri kontör atılmış tarzında emeği basite alan yorumlar olmamalı diye düşünüyorum.
* logo göze hoş gelen yumuşak bi karaktere sahip, bunu destekleyen sıcak (kırmızı) bi renk kullanılması sektöre ve satışa uygun.
* logo, direk satışa hitap eden bir sektöre uygun olup, anlık göze hitap konusunda çok uygun.
* son olarak tek eleştirim belki logoya kurumsal anlamda bi hava katmak için pastel bir sıcak renk kullanılabilirdi. (turuncu tonlarda veya bordo tonlarda)

çalışmalarınızın ve faydalı paylaşımlarınızın devamını dilerim. iyi çalışmalar

mehmetulker1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
düşünce iyi ama logon başka bir yerden esinleniş cafe arabica seninkide bir kahve çekirdeğinin altına yazı yazılmış içine boğaz köprüsü kız kulesi konulmuş

cafe arabica boğazda olacaktı zaten onun için boğaz köprüsünü koyma gereği duydum. kız kulesini kendi isteğim dışında koyduğumu oraya not almıştım zaten. orada köprünn çekirdekle bi bütünlüğünü oluşturmaya çalıştım. benim logom içinde biyerden esinlenilmiş dedin doğrudur biyerlerden esinlenmiş olabilirim ama ben bile hatırlamıyorum. benzer bi çalışma biliyorsan ve yönlendirirsen sevinirim.

grafideal

🌟Usta Tasarımcı🌟
cafe arabica boğazda olacaktı zaten onun için boğaz köprüsünü koyma gereği duydum. kız kulesini kendi isteğim dışında koyduğumu oraya not almıştım zaten. orada köprünn çekirdekle bi bütünlüğünü oluşturmaya çalıştım. benim logom içinde biyerden esinlenilmiş dedin doğrudur biyerlerden esinlenmiş olabilirim ama ben bile hatırlamıyorum. benzer bi çalışma biliyorsan ve yönlendirirsen sevinirim.

gördüğüm kadarıyla bu açılan konu şengöz baklava ile ilgili lütfen logonuzu kendi açtığınız konu içinde değerlendirin başka konular içinde değil. iyi çalışmalar