Her çalışmasına kendi resmini koyan insanları, megaloman ve itici bulmuşumdur. Ha megalomani kötü mü derseniz; değil tabi ama herşey dozunda olmalı diyorum ben.
Gelelim çalışmanıza;Resmin alnının ortasına koyulan yazıyı anlamadım, sanırım yine suçlu psikolojisi. Diğer çalışmanızda da cinayet mahalli vardı. Bu da mahkumların ellerinde numaralarıyla fotoğraf çektirmesine benzemiş. İlginç olayım derken çalışmayı da bozmayalım değil mi?
O alttaki kırmızı çizgiler ve dairelerle anlatılmak istenen nedir? 5 çizgi bir daire; 50 yıl mahkumiyetim mi var demek. Sizin işlerinizi anlamaya çalışmak beni yoruyor açıkçası...
İyi geceler dilerim...
bu calismalarimin cogu birer deneme aslinda. cogu zaman bazi teknik becerilerimi gelistirebilmek ve yeni bir seyler bulup ogrenebilmek icin yapiyorum bunlari. tabi biraz da yapabileceklerimi sergilemis olmak amaci ve tabi biraz da zevkim icin. yani oyle pek bir derin anlamlar yuklemeye calisiyor degilim ancak tesbitleriniz gercekten ilginc. ozellikle de suclu psikolojisi ve cinayet mahalli ile ilgili olanlari. sanirim kasitli olmasada bazi duygular calismalarima ister istemez yansiyor. cok fazla insanin fark edebildigi bir sey degil bu. bu duyarliliginizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. gercekten benim acimdan faydali oluyor. aslina bakarsaniz icerikten ziyade farkli ve ilginc dokular, efektler bulmaya calisiyorum. yani bu anlamda kendi resimlerimi sadece biraz konu mankeni olarak kullandigimida soyleyebilirim. isin dogrusu pek fotojenik bir tip degilimdir. genellikle cogu fotografimda pek iyi gorunmem. genellikle yorgun, sıkıntılı, bezgin ve cogunlukla mutsuz çıkarım resimlerde. bu yuzden kendi fotograflarımı pek sevmemisimdir. belkide bu yuzden biraz fazla ugrasiyorumdur kendi fotograflarimla. o alttaki kirmizi cizgiler ve dairelere gelince; o bir posta damgasi motifi sadece. sol ustteki yani alnima gelen kisimdaki yazilarida isim adres bolumu gibi dusunebilirsin. yani bi nev i sahsi posta karti gibi bisey. sadece hosuma giden bir sekil oldugu icin kullandigim bir sey. yani yine birsey anlatmaya calismis degilim. sizi biraz yordugum icin kusura bakmayin. aslinda bende az-öz, sade, hatta minimal anlatimlari severim. sizinde dediginiz gibi biraz megoloman damarimin etkisi ve biraz da acemi gorgusuzlugum bu yoruculuga sebep oluyor herhalde. bu zamanla duzeltmeyi ve daha makul bir seviyede tutmayi basarabilmeyi umit ediyorum.
degerli yorumlariniz icin tekrar tesekkurler..
Unlu grafik sanatcisi Milton Glaser in
bir konusmasindan alinti bir bolum aklima geldi.
BAK dergisinde yayinlanmisti.
paylasmak istedim:
"bazı insanlar zehirlidir. onlardan uzak durun."
60larda fritz perls adında bir gestalt terapisti vardı.
gestalt terapisi, sanat tarihinden gelir. ayrıntıları anlamadan önce
geneli anlamanız gerektiğini anlatır. bakılması gereken kültürün,
ailenin, toplumun, kısacası herşeyin genelidir. perls, tüm ilişkilerde
insanların ya iyileştirici, ya da zehirli olduklarını söylerdi.
bir kişinin her ilişkisinde yararlı veya zararlı olacağı konusunda
genelleme yapmak ellbette ki mümkün değil, ancak herhangi iki
insanın birleşimi bu iki özellikten birini üretir.
ve bunu anlamak için yapabileceğiniz bir test vardır.
bir insanla zaman geçirirsiniz, içki içer, yemek yer veya top
oynarsınız. ne yaptığınız pek önemli değildir, ancak bu zaman
sonunda enerjinizin arttığı veya azaldığı konusunda bir fikriniz
olur. yorgun veya neşelisinizdir. başladığınız andan daha
yorgunsanız zehirlenmişsiniz demektir.
daha enerjikseniz iyileştirildiniz.
bu test çoğunlukla şaşmaz. geri kalan hayatınızda bunu mutlaka
kullanmanızı öneririm.
Unlu grafik sanatcisi Milton Glaser'in
Londra'da 22 kasim 2001 tarihinde yaptigi
AIGA konusmasinin "ogrendigim on sey" bolumunden;
no2: "bazı insanlar zehirlidir. onlardan uzak durun."
yormak, yorulmak falan deyince aklima bu bolum geldi..
acaba dedim bahsettiginiz sucluluk psikolojisini olusturan sey
zehirli olmakla ilgili birsey olabilirmi?
Kusura bakmayın flood olan yazıları birleştirmeye çalışırken karıştı ortalık. Mazur görün lütfen.
rica ederim ne demek mazur gormek. bilakis siz beni mazur gorun cunku kafama gore bilir bilmez ekliyorum buraya yazilari resimleri filan. dogrumu yanlismi yapiyorum basiniza bir suru ismi cikariyorum onu bile bilmiyorum cogu zaman.