Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sites.google.com yasaklandı

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
Google'a erişim yasağı!
Erişim engelleme kararlarından şimdi de Google nasibini aldı. İşte güne damgasını vuran gelişmeler.

"Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 24/06/2009 tarih ve 2009/392 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (sites.google.com) hakkında verdiği karar Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır."

Daha önce yapılan bir şikayet neticesinde erişime kapatılan Google Groups, YouTube, Blogger derken, artık erişimi en az bir kez engellenmeyen sitelerin sahiplerine kız bile vermemeye başlarlarsa şaşırmayın. İşte, bu engellemelerden şimdi de Google'ın alt sayfası "sites.google.com" nasibini aldı. Siteye giriş yapmak isteyenler, karşılarında yukarıda gördüğünüz mesajı buluyorlar.

Erişim engelleme kararının nedeni henüz belli değil.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
İki gün sonra devlet büyüklerimiz siteye nasıl girebileceğimiz hakkında açıklama yaparlar endişelenmeyin :)

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
valla bana kalırsa 2 güne kadar google ve facebook'tanda olucaz..

Grafikerler.net'e ellemesinlerde :)

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Valla onune geleni kapatiyolar bu nedir anlasilmiyorki ? yakinda herkezin sitesinin bir sayfasi mahkeme karariyla engellenmistir yazisini gormemek elde degil . Neredeyse bu tur hiti olan sitelere proxy lerle giriyoruz . Su anda facebookda kapatilmak istenenlerden , bakalim daha kimleri duyacagiz.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Zaten bu tür sitelerin engellenmesinin başlıca sebelerinden biri bir takım kişilerin bunları kapatma oyunudur. Örneğin Youtube: Atatürk'e ve müslümanlara hakeret v.b videolar kasıtlı olarak yapılıp kapatılması ve erişimi engellenmesi sağlanmaktadır. Yani asıl amaç insanların bu sitelerden bağlantılarını kesmek-iletişimini engellemek.

Ne diyelim böyle bir zihniyet oldugu sürece, sırada bekleyen çok site olur...:)
Çok yazık...

racoon_tr

🌟Usta Tasarımcı🌟
brava makbile

anlamadığım şey şu şimdi küfür edenin ağzını kapatmak varken küfür edilenin kulaklarını kapatmak niye???

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
Zaten bu tür sitelerin engellenmesinin başlıca sebelerinden biri bir takım kişilerin bunları kapatma oyunudur. Örneğin Youtube: Atatürk'e ve müslümanlara hakeret v.b videolar kasıtlı olarak yapılıp kapatılması ve erişimi engellenmesi sağlanmaktadır. Yani asıl amaç insanların bu sitelerden bağlantılarını kesmek-iletişimini engellemek.

Ne diyelim böyle bir zihniyet oldugu sürece, sırada bekleyen çok site olur...:)
Çok yazık...

Kessinlikle katılıyorum deniz halkımız bilinçlendirilmeli gerçekler göz ardı edilmemeli mantıklı düşünüp mantıklı hareket edilmeli neyin ne olduğu gayet açık ve net yanlızca bunu zihnimizde hızlıca hareketlendirmekte ve cözüm bulmaktan kaçınıyoruz.Nereye kadar böyle gidecek gercekten dediğin gibi çok YAZIK...

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
brava makbile

anlamadığım şey şu şimdi küfür edenin ağzını kapatmak varken küfür edilenin kulaklarını kapatmak niye???

Yapana ceza vermek neyi çözer, yapılanı engeller mi? :) Önce bilinçli olmak gerek, tepkili değil.

allah korusun :) google giderse ne yaparız :)

Google dünyaca benimsenmiş bir arama motorudur. Ayrıca bir çok önbellek, title, etiketile daha geniş kapsamlı ve daha çok bilgiye erişim sağlamaktadır. Google'ın kapanması zaten o kadar kolay değil. En fazla Türkiye' de youtube' nin kapatılması gibi belirlenen ülkede kısa bir süre aktif olmaz diye düşünüyorum...ki alternatif olarak bakıldıgında zaten her ülkenin arama motoru var :) Mesela Türkiye'nin kullanmadıgımız o kadar çok TÜRKÇE ARAMA MOTORU var ki...:)

Örnek: https://www.pecya.com/

DESTEK VEREREK, ONLARIN YÜKSELMESİNİ SAĞLAMAK BİZİM ELİMİZDE....:)

Grafield

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanırım google da yönetici lazım :) banlar icin:D

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Konuyu yeni görüyorum. Hiç duymamıştım. Acaba belli oldu mu sebebi? :)

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yapana ceza vermek neyi çözer, yapılanı engeller mi? :) Önce bilinçli olmak gerek, tepkili değil.

Google dünyaca benimsenmiş bir arama motorudur. Ayrıca bir çok önbellek, title, etiketile daha geniş kapsamlı ve daha çok bilgiye erişim sağlamaktadır. Google'ın kapanması zaten o kadar kolay değil. En fazla Türkiye' de youtube' nin kapatılması gibi belirlenen ülkede kısa bir süre aktif olmaz diye düşünüyorum...ki alternatif olarak bakıldıgında zaten her ülkenin arama motoru var :) Mesela Türkiye'nin kullanmadıgımız o kadar çok TÜRKÇE ARAMA MOTORU var ki...:)

Örnek: PECYA

DESTEK VEREREK, ONLARIN YÜKSELMESİNİ SAĞLAMAK BİZİM ELİMİZDE....:)

Maalesef google un kapatılması web cilerin gözlerrini kapatmak gibidir. Ancak şuda var bazı sitelere sırf türk diyede yönlenmek ve alternatif olarak göstermek yanlıştır. Zaten alternatifler çok açıktır ki maalesef bazı kriterleri tamamlayamamış eşleşmeler meslek açısından yeterli olmamaktadır ve bu tür siteler tatmin edememektedir. Bu ülkede üzülerrek söylüyorumki google bile türkiye 'de yasaklanabilir , komple engellenebilir bu durum Türkiye için geçerli değil , zordur demek yanlıştır.

Son düzenleme:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Maalesef google un kapatılması web cilerin gözlerrini kapatmak gibidir. Ancak şuda var bazı sitelere sırf türk diyede yönlenmek ve alternatif olarak göstermek yanlıştır. Zaten alternatifler çok açıktır ki maalesef bazı kriterleri tamamlayamamış eşleşmeler meslek açısından yeterli olmamaktadır ve bu tür siteler tatmin edememektedir. Bu ülkede üzülerrek söylüyorumki google bile türkiye 'de yasaklanabilir , komple engellenebilir bu durum Türkiye için geçerli değil , zordur demek yanlıştır.

"ülkede kısa bir süre aktif olmaz diye düşünüyorum"

İmkansız demedim ki zaten...fakat google' ın Türkiyede kapatılmasına karşın bir etken tabiki olabilir...bunuda yorumumunda belirttim. Birde şunu değineyim: eleştiriye eleştri yapılmaz...benim düşüncelerim benim fikirlerimdir, sizin düşünceleriniz sizin =) Kapatılması durumunda ise bir alternatif var dedim :) Google yerine alternatif sunmadım dikkat ederseniz.

"zaten o kadar kolay değil" dedim, zor demedim. Yani bir sebebe bağlanması gerekiyor. Bu da büyük bir yıkım olur webciler için :)

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Bakalım daha hangi siteler yasaklanacak ve çözüm yolları bulunacak merak ediyorum gerçekten ...

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu konuda yukardaki kelimelerime kızmaya gerek yoktur. Benimde değinmek istediğim maalesef bu ülkede zor diye bişey olmaması , keşke zor olabilseydi maalesefki henüz bir türk çıkıpda google yada yan sitelerle rekabet edecek durumda değil keşke olabilse , keşke bu kurgu gerçekleşse . Yani ülkemizde kapatmak çok kolay ama açmak ve aşmak çok zor , bu herrkezi üzdüğü gibi beni de üzüyor , bu konuda hergeçen gün yeni sitelerr kapanıyor ve her kapanan site bizleri hakkaten bir adım teknolojiden geriye götürüyor , o siteden bağları kopartıp yeniliklerden habersiz kılıyor .Peki bu durum düzelecekmi ? yazımdaki amaç budur ,aksi taktirde sizi eleştirmek değil , bu durumu eleştirmektir.

Son düzenleme: