Merhabalar, tüm kareleri dikkatlice inceledim, ilk önce çok güzel kesitler yakalamışsın bunun için tebrik ederim seni. Genelinde açı problemi olduğunu görüyorum, çekerken belki düz çekemiyor olabilirsin ama dijital ortamda bunu düzeltebilirsin. Hepsinde contrast sorunu mevcut, farkındaysan siyah tonlar baskınlığını yitirmiş ve soluk duruyorlar. Bu contrast ayarını makinada ve bilgisayarda düzeltmen mümkün. (konu hakkında bilgin yok ise seve seve anlatırım). Çekimleri aceleyle gerçekleştirdiğini düşünüyorum, bu kareler onu gösteriyor çünki. Çekeceğin manzarada illaki bir model olmak zorunda değil ama en son karede dikkat çekecek hiçbir detay göremiyorum; belki güneşi belkide bulutları göstermek istedin. Ama aynı karede bir vapur olsaydı sence nasıl olurdu? ve tabiki ufuk çizgiside düz olsaydı
artık dijital ortamda tüm eksikleri tamamlayabiliyoruz, ışık az gelmiş, renkler soluk çıkmış, yamuk çekmişim gibi sorunlar artık kalmadı. Atıyorsun bilgisayara hepsini ayarlayabiliyorsun. Tabiki bu hataları yapa yapa kendini geliştirip bilgisayarda düzenleme yapmanı gerektirecek çok fazla bişey kalmıyor ve gerçek fotoğrafçılık başlıyor böylelikle. Yeni paylaşımlarda görüşmek üzere, yorumlarımı yanlmış anlamaman dileğiyle.