Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sofradan bir kare.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Fotoğraf şahsıma aittir.
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
Saygılar

img0919z.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

sdbyrk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.ucgenmedya.com
eğer her türlü eleştiriye açıksanız yorumumu yapayım. "fotoğraf" olarak hiçbir özelliğe sahip değil bence. rastgele çekilmiş; kompozisyonu, ışığı, açısı herşeyiyle rastgele bir kare. Özellikle kompozisyona dikkat etmenizi öneririm. dikkatleri birden çok noktaya çekmeye çalışırsanız karmaşadan başka birşey çıkmaz maaalesef ortaya.
başarılar dilerim.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Gün mü var? :)

Fotoğrafta en önemli unsur konu ve kompozisyondur.
Bu fotoğraf da hiç bir kompozisyon göremedim, ayrıca kadraj, ışık ve tonlamaya da dikkat etmelisiniz.Sevgili "sdbyrk" ' in de belirttiği gibi rastgele çekilmiş bir kare oldugunu düşünüyorum, o yüzden sanatsal açıdan ve fotoğraf karesi olarak bir değerlendirme yapamıyacagım.

İyi çalışmalar.

Kolay gelsin.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle herkese yorumu için teşekkür ederim.
Herşeyde sürekli beğenilecek değil, öyle deği mi? :wink:
Ama şunlarıda söylemeden geçemeyeceğim.
Ben çekerken kesinlikle amaçsız çekmedim.
Amacım masadaki kısıra ve masadaki ellere odaklanmaktı.
Masada en çok göze çarpan kısır ve deli gibi dolanan ellerdi (Ben sadece iki tanesini yakalayabildim) Bunu düşünerek ayar yaptım, ama sanırım objektifimi tam ayarlayamadığım için size öyle görünüyor.
Kısır dışında ki herşey daha fuluu olsaydı (yani kısırı fotoğrafa göre daha dar alan alsaydım) eminim amacıma ulaşabilirdim.Benim oturduğum noktadan, hayalimde canlandırdığım enstantane çok güzeldi ama objektifimi istediğim gibi ayarlayamamışım demekki.
Hem sonuçta bu bir denemeydi.Ayrıca sanatta doğruluk mudur önemli olan?Yani nedemek sanat değeri taşımıyor?Bunu bana açıklayabilir misiniz?Bence fotoğraftaki her kare sanattır yada bir parçasıdır.Öyle olabilmesi için çok mu doğru çekmem gerekiyordu?Yada sanat değişik yada çok farklı bir kompozisyon olunca olmuyor mu?Masada bulunsaydınız eminim sizde çekmek isterdiniz.Bende istedim ve denklanşörüme basmadan edemedim.Ama demekki kısırı kaçırmayayım diye aceleye gelmiş ve ayarlarımı yapamamışım :rofl:
Saygılar

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Masada en çok göze çarpan kısır ve deli gibi dolanan ellerdi (Ben sadece iki tanesini yakalayabildim) Bunu düşünerek ayar yaptım, ama sanırım objektifimi tam ayarlayamadığım için size öyle görünüyor.
Kısır dışında ki herşey daha fuluu olsaydı (yani kısırı fotoğrafa göre daha dar alan alsaydım) eminim amacıma ulaşabilirdim.Benim oturduğum noktadan, hayalimde canlandırdığım enstantane çok güzeldi ama objektifimi istediğim gibi ayarlayamamışım demekki.
Hem sonuçta bu bir denemeydi.Ayrıca sanatta doğruluk mudur önemli olan?Yani nedemek sanat değeri taşımıyor?Bunu bana açıklayabilir misiniz?Bence fotoğraftaki her kare sanattır yada bir parçasıdır.Öyle olabilmesi için çok mu doğru çekmem gerekiyordu?Yada sanat değişik yada çok farklı bir kompozisyon olunca olmuyor mu?Masada bulunsaydınız eminim sizde çekmek isterdiniz.Bende istedim ve denklanşörüme basmadan edemedim.Ama demekki kısırı kaçırmayayım diye aceleye gelmiş ve ayarlarımı yapamamışım :rofl:
Saygılar

Peki sanatsal bir fotoğraf göze hitap etmesi gerekmiyor mu ?
Bu fotoğraf bana hiç estetik gelmedi
belkide ben yanılıyorumdur
Fotoğraf makinasından her çıkan kare sanatsal bir karemidir?
Yada sizin sanat anlayışınız bu mudur?
Ama bunu tartışmaya da gerek yok sanat anlayışınız bu ki resmi fotoğraf bölümüne ekliyebilmişsiniz
Saygılar.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Saygılar

Bu rastgele çekilmiş kareye bu açıdan bakabiliyorsunuz, gerçekten sanat anlayışınızı alkışlıyorum(!):alkis:

"Masada bulunsaydınız eminim sizde çekmek isterdiniz"

Emin olun ben çekmem istemezdim :)
Çeksemde farklı bir komposiyon ve farklı bir kadraj ele alırdım, ama bu kareden daha çok şey var.Çeksem de sanatsal açıdan yorumlamazdım!

Doğru fotoğraftaki her kare sanattır...peki bu fotoğrafın sanat değerini açıklayabilirmisiniz?
Kompozisyonu nedir?
Anlatılmak istenen vurgu ve ifade nedir?
Kareniz de bizim göremedigimiz estetik değeri açıklarmısınız?

Hadi o zaman fotoğraf çekelim; yemek yerken, çay içerken, amaçsızca ve rastgele...o zaman sanatsal açıdan yorumlayalım...peki sanatsal fotoğrafların ne değeri kalır?
Fotoğrafçıların, fotoğrafa verilen emeğin...üzerinde ki ışığın, tonlamanın, kadrajın, estetiğin.

"Hayatta herşeyin kuralı vardır, her gördügümüzü o kurala katamayız, çünkü her oyun kuralına göre oynanır...bu sadece sıradanlaştırmaktır"

Size o zaman rastgele çekimler...

Kolay gelsin.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ama bunu tartışmaya da gerek yok sanat anlayışınız bu ki resmi fotoğraf bölümüne ekliyebilmişsiniz
Saygılar.

Ben grafikerler.net ' in en amatöründen, en ustasına kadar herkesin açık yüreklilikle emeklerini paylaşabildiği ve uslubuyle eleştirildiği bir site olduğunu bildiğim için buraya ekledim bu "fotoğrafı" .

Ve ben her kim olursa olsun,paylaşımı çok çok kötü bile olursa olsun, hiç kimseyi bu tarz üslüblarla eleştirmiyorum ve karşımdakinden de bunu bekliyorum.Çünkü insan kalbine ve onuruna herşeyden önemlisi emeğine saygı gösteriyorum.O yüzden şaşkınım...
Neyse kusura bakmayın arkadaşlar,haddimi bilememişim.Sorularınıza tek tek cevap verebilirim ama Bu konuyu daha fazla uzatıpta forumdan haksız yere uzaklaştırılmakta istemiyorum.Buradan çok şey öğreniyorum ve çok seviyorum kaybetmeye de hiç niyetim yok!
Yöneticilerimizden rica ediyorum,lütfen bu konuyu silin!!!!
Dediğim gibi de bir dahakine haddimi bileceğim!!!
Herkese sevgiler saygılar

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben grafikerler.net ' in en amatöründen, en ustasına kadar herkesin açık yüreklilikle emeklerini paylaşabildiği ve uslubuyle eleştirildiği bir site olduğunu bildiğim için buraya ekledim bu "fotoğrafı" .

Ve ben her kim olursa olsun,paylaşımı çok çok kötü bile olursa olsun, hiç kimseyi bu tarz üslüblarla eleştirmiyorum ve karşımdakinden de bunu bekliyorum.Çünkü insan kalbine ve onuruna herşeyden önemlisi emeğine saygı gösteriyorum.O yüzden şaşkınım...
Neyse kusura bakmayın arkadaşlar,haddimi bilememişim.Sorularınıza tek tek cevap verebilirim ama Bu konuyu daha fazla uzatıpta forumdan haksız yere uzaklaştırılmakta istemiyorum.Buradan çok şey öğreniyorum ve çok seviyorum kaybetmeye de hiç niyetim yok!

Bakın burda kimse kimseyi kırmak istemez :)
İnanın kimsenin kimseyi kırdıgı yok, siz fotoğraflarınızı koyduysanız, sizin yoruma açık birisi oldugunuzu göz onunda bulundurarak yorum yapılıyor.
Siz sadece sanatsal olarak yorumlamışsınız, biz de bu açıdan bakmanın bu işi yapan insanlara ve sanatsal karelere haksızlık oldugunu düşündügümüzden dolayı bunu anlatmaya çalışıyoruz.Ortada kırılacak birşey yok.

Kimsenin kimseyi savunduguda yok, umarım anlarsınız.
Sizi daha farklı karelerde görmek dileğiyle...

Işığınız bol olsun...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑

Öncelikle şunu belirtmek gerekirse ki gördüğüm kadarı ile gerekiyor...

Yukarıda hiç kimse hakaret içerikli ya da sizi küçümseyen bir cümle yazmamış. Eleştiri istemişsiniz ve yukarıdaki arkadaşlar bilgi ve birikimleri oranında size istediğiniz gibi eleştiri yapmışlar. Aksine sizin ricanız olan "Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin." cümleniz ile yani sizin izninizle eleştiride bulunmuşlar. Buraya kadar bir sorun yok.

Her kare sanat değilmidir?

Hayır değildir. Sanat ve zanaat (İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren iş, sınaat...) arasında bağ vardır. Fakat ikisinin farklı özellikleri vardır.

Bunu bir örnek ile açıklayacak olursak:

Evinizin bir kapısı vardır. Kapı, bizleri dışarıdan gelebilecek kötülüklere karşı koruyan (hırsızlık, soğuk vb...) bir eşyadır.

Bir kapı ustası sadece bu ihtiyacımızı karşılamak için ahşap, çelik vb. malzemelerden kapıyı yapabilir. Bu iş buraya kadar zanaattır. Fakat bu kapı ustası ahşabı ya da diğer malzemeyi işleyerek daha estetik bir hale getirdiğinde zanaat sanat a dönüşür.

Kısaca ifade etmem gerekirse; zanaat ihtiyaçlarımızı karşılamak mahiyetinde üretilen ürünlerin ortaya çıakrtılma işine verilen isimdir. Sanat ise bir duygu, tasarı, güzellik vb.nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamıdır.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yada sizin sanat anlayışınız bu mudur?
Saygılar.

ve

"Hayatta herşeyin kuralı vardır, her gördügümüzü o kurala katamayız, çünkü her oyun kuralına göre oynanır...bu sadece sıradanlaştırmaktır"

Size o zaman rastgele çekimler...
Kolay gelsin.

Yukarıda ki cümleler doğru bir uslupla mı yazılmıştır.
Zaten benim takıldığım eleştirilmem değil; "eleştirmenin uslubuydu"
Eleştirilsin istediğim için ekledim.
Sitemizde kimse kolay kolay bu uslubla eleştirilmiyor.Peki şimdi bu uslup neden?Ayrıca bu sanatsal bir çalışmadır diye bir başlık zaten atmadım.Sanat mıdır sorusunu soran sizlerdiniz.Sadece bir deneme olduğunu, ama bana göre her emeğin, her yaratılışın bir sanat olduğunu, tekrar söylüyorum "bana göre sanat olduğunu" söyledim.Ben her yaratılmışa saygı duyarım ve ne kadar kötü olursa olsun bunu sanattan sayarım.Demek istediğim buydu.Bu fotoğraf müthiş bir sanat örneğidir demedim ki!!!
Neyse bu kadar soruna yol açtığım için gerçekten özür dilerim.
Yok yere sivri görünüyorum.Bir daha kendime ait hiç bir ürünü sitemize eklemeyeceğim.
Saygılar
Sevgiler

Son düzenleme:

güneş11

🌱Yeni Üye🌱
İştah açıcı bir fotoğraf : )

Paylaşım için teşekkürler