Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Son Nefes/Last Breath

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
bu arada hançerin kabzasında ki o yılanların duruşu çok hoş
sanki canlı gibiler

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
bu arada hançerin kabzasında ki o yılanların duruşu çok hoş
sanki canlı gibiler

teşekkür ederim:utann:

ilk önce sağdaki çizip, kendime şaşırdım bunu ben mı çizdım diye...

sol tarafı ile biraz zorluk, hayal kırıklığı yaşadım, ama sonunda nefes alıp düzeltım hiç te bile zor olmadı:angel:

MiNe54

🌱Yeni Üye🌱
uykusuz qeceLerine değicek bir caLısma oLmus :)

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
kastacığım eline, emeğine, kalemine sağlık... açıkçası bu kadarını beklemiyordum... mükemmel olmuş... uykusuz kalmana değmiş inan... ama artık biraz dinlenme vakti gelmedi mi :) çünkü daha çizeceğin çok ilüstrasyon ve hazırlayacağın çok ders var (7/24 merkez) :wink:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
kastacığım eline, emeğine, kalemine sağlık... açıkçası bu kadarını beklemiyordum... mükemmel olmuş... uykusuz kalmana değmiş inan... ama artık biraz dinlenme vakti gelmedi mi :) çünkü daha çizeceğin çok ilüstrasyon ve hazırlayacağın çok ders var (7/24 merkez) :wink:

:) başka yerde dinlerim:p ikinci, ya da sayısı unuttum, çalıma yollda

ders ilgili biraz tatil verdım bilgiler topluyorum, dersler sıkıcı olmasınlar diye

ama 7/24 merkez'e yakın toparlarım kendime...

teşekkür ederim bende kendimden böyle bir şey beklemedım:utann: :angel:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
kastacım ellerine sağlık ben bu çalışmayı gördüm nasıl olmuş da yorum yazmamışım... kıskandığım bir ana geldi herhalde :headbang: :utann: neyse işte güzel olmuş.... :alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışma çok güzel. Peki ya fizik kuralları?

Hançer ya çok hafif olması lazım. Ya da yer çekimine karşı gelmesi. Eğer bunların hiç biri yoksa ozaman hançerin elmada öyle durması mantıksız değil mi?

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok güzel bir çalışma tebrik ederim....Çok gerçekçi ve etkileyici olmuş kasta.
Özellikle hancer çok güzel olmuş.:clapping:

Emeğinize sağlık.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
kastacım ellerine sağlık ben bu çalışmayı gördüm nasıl olmuş da yorum yazmamışım... kıskandığım bir ana geldi herhalde :headbang: :utann: neyse işte güzel olmuş.... :alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:

:) teşekkür ederim

Hançer ya çok hafif olması lazım. Ya da yer çekimine karşı gelmesi. Eğer bunların hiç biri yoksa ozaman hançerin elmada öyle durması mantıksız değil mi?

evet, haklısınız Volkan bey fizik kurallı ile burada tartışmam

ama eğer hançer masa içine girebilmiş ise? girmiş derken... yani saplanmiş:utann:(buldum kelime)

Çok güzel bir çalışma tebrik ederim....Çok gerçekçi ve etkileyici olmuş kasta.
Özellikle hancer çok güzel olmuş.:clapping:

Emeğinize sağlık.

teşekkür ederim:angel:

güneş gün

🌟Usta Tasarımcı🌟
kasta her zamanki gibi süpersin ... imreniyorum sana , hatta artık kıskanıyorumda diyebilirim... tabiki azmini ve kendini geliştirmendeki başarını yabana atamayız... ellerine sağlık... ama fikir olarak bence muhteşem...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
kasta her zamanki gibi süpersin ... imreniyorum sana , hatta artık kıskanıyorumda diyebilirim... tabiki azmini ve kendini geliştirmendeki başarını yabana atamayız... ellerine sağlık... ama fikir olarak bence muhteşem...

:) olan hırsıma bende şaşırıyorum açıkçası, ama kendim çizim yapmak çok eskiden beri istiyorum kısmet bugüne geldı demek ki. Geliştirmek? grafikerler.net teşekkür bile az gelir...

ama fikir olarak bence muhteşem... - çok sevindim, çok mutlu oldum, teşekkür ederim:angel:

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
Ne zaman bu sayfayı açsam hançeri uzun uzun incelemeden geçemiyorum. :)
Her çizgide emeğinizin olması ne güzel.
İyi çalışmalar.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

Bence bu çalışmada mantık kuralları pek aranmasa da olur... Sonuçta elmanın içinden kan çıkıyor... Hayal gücü var işin içinde... Bence elma çok güçlü aslında, ağır.... Biraz sonra hançerin etkisiyle yana yıkılacak! Ama mücadele ediyor daha... "LAST BREATH" e az kalmış...

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence bu çalışmada mantık kuralları pek aranmasa da olur... Sonuçta elmanın içinden kan çıkıyor... Hayal gücü var işin içinde... Bence elma çok güçlü aslında, ağır.... Biraz sonra hançerin etkisiyle yana yıkılacak! Ama mücadele ediyor daha... "LAST BREATH" e az kalmış...

şimdi bende merak etmeye başladım buna ne cevap gelecek Volkan TEKİN'den

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑

efoja, harikasin çünü düşünceme tamamen açıkladın diye düşünuyorum

hancer sevdiğim bir insandı, bunun için detaylere daha çok düşkün oldum. elma kırmızı - yani kalp... neden elmadan kan çıkıyor? - ölü (ya da son nefes) eğer bıcak hızla bir şeye saplanırsınız o zaman kesinlikle, m e t a l olsa, bile saplanır... tabi ki hancer yapılışından kaynaklanıyor, ne kadar küvetli diye....

tabii ki fizik kurallara göre bıçak ve elma yatay haline gelecek, ama kurallar burada ben bozuyorum ve bu sadece benim hayalim, görmek, görduyum bir şey

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
şimdi bende merak etmeye başladım buna ne cevap gelecek Volkan TEKİN'den

ben de :rapp: hak vermiştir belki...

efoja, harikasin çünü düşünceme tamamen açıkladın diye düşünuyorum

hancer sevdiğim bir insandı, bunun için detaylere daha çok düşkün oldum. elma kırmızı - yani kalp... neden elmadan kan çıkıyor? - ölü (ya da son nefes) eğer bıcak hızla bir şeye saplanırsınız o zaman kesinlikle, m e t a l olsa, bile saplanır... tabi ki hancer yapılışından kaynaklanıyor, ne kadar küvetli diye....

tabii ki fizik kurallara göre bıçak ve elma yatay haline gelecek, ama kurallar burada ben bozuyorum ve bu sadece benim hayalim, görmek, görduyum bir şey

harika olan hayal gücü aslında, çünkü herkeste aynı olmayan yegane şeylerden...

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Kasta kısa sürede gösterdiğin gelişim için seni tebrik ederim.
Fakat bizim amacımız gittikçe daha profesyonel çalışmalar ortaya çıkarman.

Çalışmanı incelemeden önce kompozisyonunu tanımlayalım istersen.

Çalışman:
1- En geride yanmış bir duvar kağıdı veya deri izlenimi uyandıran bir duvarla kaplı.
2-Yine background olarak nitelendirebileceğimiz ahşap dokulu bir alt zemini oluşturan masa.
3-Motifli antika bir hançerin saplandığı bir elma.
4-Hançerin saplandığı yerden zemine ve masanın üzerine sızan kan gölünden oluşuyor.

Çalışmanda aksayan yönler:
-Çalışmanı bir mekan olarak nitelersek çalışmada yer alan objeler aynı ışık şiddeti ile etkilenmesi gerekecekti, bu pencereden baktığımız zaman tüm objeler üzerinde aynı ışık etkisini yakalamakta zorlanmışsın.

-Kompozisyonda yer alan ögelerde küçükte olsa tutarsızlıklar gözlemlenmekte. Ağaç dokusu ile, ahşap dokulu zeminin, aynı çalışmaya ait olduğunu söylemek zor. Yani uslup farklılığı (stil) bariz bir biçimde gözlenmekte. Bir başka uyumsuzlukta elma ve üzerinden sızan kan arasında gözlemlenmekte, örneğin kan elma ve ahşap zemin üzerinde istenilen uyum yakalanamamış.

-Objeleri tek tek ele aldığımız zaman En göze batan hata, kan sızıntısı ve kan birikintisi izlenimi en bariz sıkıntı olarak gözlemlenmektedir. Bir diğer sıkıntı ise duvar kağıdındaki yanmış bölümün kenarında yer alan yanık izleridir, bu izler obje ile yeterince uyuşmadığı için göze batmaktadır. Hançerin parlak ****l bir obje olması nedeniyle üzerindeki yansımaların iyi etüt edilmesi gerekmekte, hançer aliminyumdan değilde parlak çelik etkisi verilmeliydi. Ahşap zemin yatay olarak birleştirilmiş dokulu tahtalardan oluşmakta, gerek birleşme yerleri gerekse ahşap üzerindeki dokular çok sert biçimde verilmiş, bu bölümlerde sert geçişler yerine daha yumuşak geçişler uygulanmalıydı.

Sonuç:
Tüm bu aksaklıkları incelediğimizde çalışmada kullanılan referans objelerin sıkıntı yarattığını gözlemlemekteyiz.
Burda tasarımcının işe yeni başlamasıda başka bir olumsuz etkendir. Bu tür çalışmalar yaparken mutlaka iyi bir gözlem yapılmalı ve kullanılan objelerin bütünsellik oluşturması amacıyla değiştirilmesi gerekmekte. Bu tarz tasarımlarda kesinlikle tasarımcı ışık-gölge konusuna hakim olmalı, objeleri mekanda yayarken ışık kırılmalarını, yansımalarını ve gölgeleri ilgili sisteme çok iyi adapte etmelidir.

Unutmayacağımız şey her tasarımcının bu ve buna benzer hatalar yaptığıdır. Hatasız bir çalışma nerdeyse yok gibidir, önemli olan bu hatalarımızı en aza indirgemektir. Hataları en aza indirgenmiş bir çalışma uzun bir süreç ve çalışma disiplini gerektirmektedir. Yılgınlığa düşmeden kendi eksiklerimizin farkında olursak bunu kesinlikle gerçekleştiririz.

Çok daha güzel çalışmalarda beraber olmak dileğiyle.
Hoşçakal Kasta:)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Kasta kısa sürede gösterdiğin gelişim için seni tebrik ederim.
Fakat bizim amacımız gittikçe daha profesyonel çalışmalar ortaya çıkarman.

Çalışmanı incelemeden önce kompozisyonunu tanımlayalım istersen.

Çalışman:
1- En geride yanmış bir duvar kağıdı veya deri izlenimi uyandıran bir duvarla kaplı.
2-Yine background olarak nitelendirebileceğimiz ahşap dokulu bir alt zemini oluşturan masa.
3-Motifli antika bir hançerin saplandığı bir elma.
4-Hançerin saplandığı yerden zemine ve masanın üzerine sızan kan gölünden oluşuyor.

Çalışmanda aksayan yönler:
-Çalışmanı bir mekan olarak nitelersek çalışmada yer alan objeler aynı ışık şiddeti ile etkilenmesi gerekecekti, bu pencereden baktığımız zaman tüm objeler üzerinde aynı ışık etkisini yakalamakta zorlanmışsın.

-Kompozisyonda yer alan ögelerde küçükte olsa tutarsızlıklar gözlemlenmekte. Ağaç dokusu ile, ahşap dokulu zeminin, aynı çalışmaya ait olduğunu söylemek zor. Yani uslup farklılığı (stil) bariz bir biçimde gözlenmekte. Bir başka uyumsuzlukta elma ve üzerinden sızan kan arasında gözlemlenmekte, örneğin kan elma ve ahşap zemin üzerinde istenilen uyum yakalanamamış.

-Objeleri tek tek ele aldığımız zaman En göze batan hata, kan sızıntısı ve kan birikintisi izlenimi en bariz sıkıntı olarak gözlemlenmektedir. Bir diğer sıkıntı ise duvar kağıdındaki yanmış bölümün kenarında yer alan yanık izleridir, bu izler obje ile yeterince uyuşmadığı için göze batmaktadır. Hançerin parlak ****l bir obje olması nedeniyle üzerindeki yansımaların iyi etüt edilmesi gerekmekte, hançer aliminyumdan değilde parlak çelik etkisi verilmeliydi. Ahşap zemin yatay olarak birleştirilmiş dokulu tahtalardan oluşmakta, gerek birleşme yerleri gerekse ahşap üzerindeki dokular çok sert biçimde verilmiş, bu bölümlerde sert geçişler yerine daha yumuşak geçişler uygulanmalıydı.

Sonuç:
Tüm bu aksaklıkları incelediğimizde çalışmada kullanılan referans objelerin sıkıntı yarattığını gözlemlemekteyiz.
Burda tasarımcının işe yeni başlamasıda başka bir olumsuz etkendir. Bu tür çalışmalar yaparken mutlaka iyi bir gözlem yapılmalı ve kullanılan objelerin bütünsellik oluşturması amacıyla değiştirilmesi gerekmekte. Bu tarz tasarımlarda kesinlikle tasarımcı ışık-gölge konusuna hakim olmalı, objeleri mekanda yayarken ışık kırılmalarını, yansımalarını ve gölgeleri ilgili sisteme çok iyi adapte etmelidir.

Unutmayacağımız şey her tasarımcının bu ve buna benzer hatalar yaptığıdır. Hatasız bir çalışma nerdeyse yok gibidir, önemli olan bu hatalarımızı en aza indirgemektir. Hataları en aza indirgenmiş bir çalışma uzun bir süreç ve çalışma disiplini gerektirmektedir. Yılgınlığa düşmeden kendi eksiklerimizin farkında olursak bunu kesinlikle gerçekleştiririz.

Çok daha güzel çalışmalarda beraber olmak dileğiyle.
Hoşçakal Kasta:)

Cahit Bey, kırmadığınız için teşekkür ederim

iyice okuyum dikkateme aldım, daha sonraki çalışmalarıma daha da dikkatli olmalığım.

İşte tüm görmedığım hataları siz belirttiniz:utann:

bu yorumdan sonra çizmeye vaz geçiyorum:p şaka tabii ki. Benden ılustrator olmayacak bunu biliyorum, keyf için zevk için kalem kendi başına gidip çiziyor...benden sadece programm açması.

Gölge ışık konusunda anatomi çizimden sonra en zoe işgaliba...çok net ve iyi görmek lazım nasıl nereye ışık vuracak... Çalışacağız, Cahit Bey:angel:

Tekrar Teşekkür Ederim