Değerli ekip arkadaşlarımızla beraber bu siteyi kurarken, bir açıktan yola çıktık. Neydi bu açık? Bu açık sitemizinde adını aldığı grafikerlik mesleğinin bir tanımı olmadığıydı. Tanımı olmazmı demeyin, gerçekten ülkemiz şartlarında şu anda tanımlanabilmiş bir meslek değil. Şu anda grafikerlik mesleğini tanımlayın desem ve bir konu açsam sayfalarca süren bir konu açılacağına eminim. Bu bir suçlama değil bunuda açıkça belirteyim. Çünkü bu meslek şu anda büyük bir geçiş dönemi yaşıyor, bir tanım gelecek ama şimdi değil. Başka bir açıkta bu mesleği sahiplenmesi gereken kişilerin, aşırı derecede bencil olmalarıdır. Bu işi sadece ben bileyim kaygısı, bilgiyi paylaşmama, onlar kimki beni eleştirsinler megalomonisi ve bizim bilgileri hiç çekinmeden ortaya dökmemiz, bu meslekte ki bilgilenme açığını kapatma çabamız nedeniyle biz bu çizgiye ulaştık.
Bu siteyi kurarken en büyük amacımız böyle bir kardeşlik ortamında bilgilerimizi paylaşmak ve grafikerlerinde aslında dost canlısı insanlar olduğunu göstermekti. Şimdi görüyorumki ilk hedefimiz olan kardeşlik ve dostluk ortamı sağlanmış ve sağlanmayada devam ediyor. İnsanlar artık biliyorlarki burada bir çalışma yayınlandığı zaman, çalışmam gerçekten dürüstçe eleştirilir.
Sitemiz kurulurken ve gelişirken hiçbir zaman maddi bir kazanç gözetilmedi. Bende dahil bu siteyi kuran arkadaşlarımızın tek ve en önemli kazancı, üyelerimizin bir teşekkür mesajı oldu.
Bir kuruluş, bu bir sitedir veya bakkal dükkanıdır hiç önemli değil bir çizgisi olmalıdır. Biz yola çıkarken bu çizgimizi belirledik dedikki biz insanlara eşit uzaklıkta olacağız, ama genç yeteneklere desteğimizi esirgemeyeceğiz. Öylede yaptığımızı sanıyorumki yaş ortalamasına baktığımızda üyelerimizin büyük bir çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu görüyoruz. Birşeyi beceremediğimizi açık yüreklilikle itiraf edeyim: İsterdimki tecrübeli ve başarılı grafik sanatçılar gelip gelip tecrübesini gençlerle paylaşsınlar bu sanatın gençler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlasınlar onlara nerede durduklarını göstersinler veya kendilerini ifade etsinler, olmadı gelmediler. Onlar bunun yerine ya bir sempozyumda, üç beş kişiye hitap etmeyi, yada mesleki iktidar savaşı vermeyi yeğlediler. Tüm bu mesleki yeterliliğe sahip kuruluş ve kişilere bu teklif yapıldı. Hepsi kendi hırslarına o kadar kapılmışlardıki bu bilgi açlığını göremediler, halada kulaklarını bu sese tıkıyorlar. Neyse dedik onları kendi hırslarıyla başbaşa bırakalım biz işimize bakalım dedik ve burdayız.
Onlar bizi ne kadar küçümselersede, ne kadar yok saysalarda biz buradayız ve büyümeye devam ediyoruz. Onlar küçüldükçe, biz büyüyoruz. Ben öyle sanıyorum yoksa yanılıyormuyum