Arkadaşlar TPAO'dan başımı kaldırıp, Tarsus'a bakayım dedim. Tarsus Turizm Derneği'ndeki
"Tarsus'a Selamlar 1" adlı çalışmayı incelerken, oraya eklenen görselin tarandığını ve arkada büyük fontlarla yazılmış rumuz, ad soyad ve imzanın bulunduğunu gördüm. Tarsus Logo Yarışması'nın tümü şartnameye aykırı yapıldı. Baksanıza ilk seçilen tasarımın arkasında Ad Soyad ve İmza var. Oysa sadece rumuz olması gerekiyordu.
Aytekin Bey cok iyi gormussunuz ben fark etmemişstim ekranım parlak
1.satırda Tarsus'a Selamlar alt satırdada isim var sonra imza
Tarsus'a Selamlar 1 de yazmıyor bu nasıl iş.
Adil seffaf bir yarısma olmamış gibi, seffaf olsa juri raporunu yayınlardı.
Secildikten sonra belki yetkili yazmıs imzalamıştır.
Kaldiki Tarsus'a Selamlar 1 rumuzu nasıl elenmemiş?
Şartnamenin 4.12 maddesinde Katılımcılar, yarışmaya yollayacakları her tasarım için
6 rakamdan oluşan bir rumuz kullanmalıdır. Tasarımın sunulduğu yüzeylerde rumuz dışında herhangi bir isim ya da işaret kullanılmamalıdır. yazıyor.Yani “en az” diye bir ibare yok. Harflerde olabilir diye bir bilgi yok. Rumuz = 6 adet rakam. Bu maddeye göre harf ten işaretten değil sadece 6 rakamdan oluşmalıdır. Bu madde doğru ise rumuz sadece rakamdan oluşması gerekir herhangi bir isim ya da işaret kullanılmamalıdır.
Bunu bile gormeyenler zaten dogru secim yapamaz.
Tarsus selamlar 1 rumuzu bu maddeye aykırı bir rumuzdur ve ödül verilmesi değil elenmesi gerekirdi. Bu kabul edilebilir bir hata değildir.
"Tarsus’a Selamlar 1" rumuzu şartnamenin bu maddesine aykırıdır nasıl elenmemiştir? Nasıl ödüllendirilmiştir ? Ödül alan diğer tasarımların rumuzları rakamdan oluşuyor.
Neyse esas sacmalık
Tarsus Turizm Derneği Tarsus Belediye'sinin bu yarışma ile hiç bir alakası yok dedi. Halbuki sartname su maddesinde
8.9 Yarışmayı düzenleyen Tarsus Belediyesi katılımı yeterli görmemesi halinde yarışmayı iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda yarışmacıların eserleri Tarsus Belediyesi tarafından kullanılmayacaktır.
Tarsus Belediyesi sartname'nin bir cok yerinde yazmasına ragmen nasıl alakası yok ?
Halk sececek yazıyor Tarsus halkı neden degerlendirmedi?
Bu yarısma değl YARISMACIK'tır.