Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TARSUS Logo Tasarım Yarışması

veliegri

🌱Yeni Üye🌱
İlkelerim gereği (ödül ne kadar büyük olursa olsun) kent logoları dışındaki grafik tasarım yarışmalarına girmiyorum. TPAO yarışmasına girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. 50 bin TL ödülü tavuklara yem etmeyin:)

neoberg

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.brkcan.net
Bir yerlerde az çizgiyle çok şey anlatıyor diye, sadece bir sütunun bulunduğu logoyu beğenenler olmuş. Arkadaşlar sanat tarihi bile bilmiyor olacaklar ki, İyon sütunu Tarsus'u temsil ettiğini düşünmüşler. Tarsusu ne bir kemer, ne de bir Roma sütunu temsil edebilir. İyon sütunu çizenler ise Tarsus'un bir İyon kenti olmadığından haberi yok...

Galiba burada söz bana geldi. Evet sanat tarihini çok bilmiyorum. Zaten henüz üniversiteye ya da herhangi bir eğitime de gitmedim. Tarsus iyon kenti olmayabilir, ama siz de kitaplardan okuduğunuzdan dışarı çıkamıyorsunuz belli ki. Kaç kere Tarsus'taki sütunları tarihi yapıları bire bir incelediniz?
Ben Tarsus'ta yaşıyorum ve ön hazırlığımı kitaplardan değil; bizzat gezerek, görerek yaptım. İyon sütunu biçimi Tarsus'ta birçok yerde görülüyor. Oradaki sütunu da gezerkenki eskizlerimden çizdim. Yine logomda 7 uyurlara ve Tarsus'un tarihini oluşturan 7 medeniyete gönderme var.

Ve açıkçası özür dileyerek söylüyorum, sizin logonuzu yorum yapmaya dahi değer bulmadım kendisine profesyonel tasarımcı diyen bir kişi için.
İyi günler.

veliegri

🌱Yeni Üye🌱
Galiba burada söz bana geldi. Evet sanat tarihini çok bilmiyorum. Zaten henüz üniversiteye ya da herhangi bir eğitime de gitmedim. Tarsus iyon kenti olmayabilir, ama siz de kitaplardan okuduğunuzdan dışarı çıkamıyorsunuz belli ki. Kaç kere Tarsus'taki sütunları tarihi yapıları bire bir incelediniz?
Ben Tarsus'ta yaşıyorum ve ön hazırlığımı kitaplardan değil; bizzat gezerek, görerek yaptım. İyon sütunu biçimi Tarsus'ta birçok yerde görülüyor. Oradaki sütunu da gezerkenki eskizlerimden çizdim. Yine logomda 7 uyurlara ve Tarsus'un tarihini oluşturan 7 medeniyete gönderme var.

Ve açıkçası özür dileyerek söylüyorum, sizin logonuzu yorum yapmaya dahi değer bulmadım kendisine profesyonel tasarımcı diyen bir kişi için.
İyi günler.

Size yönelik eleştirim olmadı. Bir örneklem üzerinden genel bir yanlış alıyı düzeltmek istedim. Sizi kırmak veya aşağılamak gibi bir amacım yoktu. Düşünmek, kafa yormak ve bunu kağıda aktarmak başlı başına değerli bir iş. Konumuz emeğe ve yaptıkları işe değer vermeyen jüri bozuntuları iken, böyle bir yorumda bulunmanızı kınıyorum. Kent kimliği nasıl ifade edilir, nasıl ifade edilemez bu jüri bozuntularından daha iyi bilirim. Kaldı ki yalnız Tarsus değil Mersin genelinde tarihi yapıları, kalıntıları, turistik yerleri tek tek gezerek üzerinde çalışmalar yaptığımız bir projede görev aldım. Dolayısıyla mesleki birikimimden dolayı kentlere kimlik veren simge yapıları çok iyi bilirim. Çiziminizdeki sütunun Tarsus'da yer almadığından oldukça eminim. Tipik bir sütun motifinden alıntı yağılmış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İnternet üzerinden karşınızdakini mesnetsizce aşağılamak çok kolay. Eserim ile ilgili görüşlerinizi eziklik duygusunun dışa vurumu olarak nitelendiriyorum. Bu eleştiriyi getiren kişi ne tasarımcı olabilir ne de kentler üzerine düşünen kafa yoran biri. Genek olarak sonunumuz da bundan kaynaklanıyor, ağızı olan konuşuyor... Çok yazık!!!

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
benzer logolara mansiyon verildiğine göre bu çalışmalar 1. liği kıl payı kaçırmış demektir. (ben bu şekilde kaçırmış olsam çıldırırdım :)) eşler biraz daha zorlasa yarışmayı kazanacakmış 15 bin kıl payı kaçmış :)

mansiyon alan logolara bakınca juri bu işten anlıyor demektir. hepside çok güzel

eşlerin tek hatası ayrı isimlerle yarışmaya katılmaları tek isimle katılıp
2 mansiyon alsalar bazı konuşmalara fırsat vermezlerdi.

her tasarımcı 3 logo ile katılabildiğine göre
herbirimiz yaptığımız logonun 3 benzer versiyonunu yarışmaya dahil ediyoruz
2 logomuz ödül alsa aman zaten aynıydı birinin ödülünü vermeyin mi diyeceğiz :) 2 ödülün parasını alıp çatır çutur yiyecez :)

aytekin21

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar TPAO'dan başımı kaldırıp, Tarsus'a bakayım dedim. Tarsus Turizm Derneği'ndeki
"Tarsus'a Selamlar" adlı çalışmayı incelerken, oraya eklenen görselin tarandığını ve arkada büyük fontlarla yazılmış rumuz, ad soyad ve imzanın bulunduğunu gördüm. Tarsus Logo Yarışması'nın tümü şartnameye aykırı yapıldı. Baksanıza ilk seçilen tasarımın arkasında Ad Soyad ve İmza var. Oysa sadece rumuz olması gerekiyordu.

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar TPAO'dan başımı kaldırıp, Tarsus'a bakayım dedim. Tarsus Turizm Derneği'ndeki
"Tarsus'a Selamlar 1" adlı çalışmayı incelerken, oraya eklenen görselin tarandığını ve arkada büyük fontlarla yazılmış rumuz, ad soyad ve imzanın bulunduğunu gördüm. Tarsus Logo Yarışması'nın tümü şartnameye aykırı yapıldı. Baksanıza ilk seçilen tasarımın arkasında Ad Soyad ve İmza var. Oysa sadece rumuz olması gerekiyordu.

Aytekin Bey cok iyi gormussunuz ben fark etmemişstim ekranım parlak
1.satırda Tarsus'a Selamlar alt satırdada isim var sonra imza
Tarsus'a Selamlar 1 de yazmıyor bu nasıl iş.
Adil seffaf bir yarısma olmamış gibi, seffaf olsa juri raporunu yayınlardı.
Secildikten sonra belki yetkili yazmıs imzalamıştır.

Kaldiki Tarsus'a Selamlar 1 rumuzu nasıl elenmemiş?
Şartnamenin 4.12 maddesinde Katılımcılar, yarışmaya yollayacakları her tasarım için 6 rakamdan oluşan bir rumuz kullanmalıdır. Tasarımın sunulduğu yüzeylerde rumuz dışında herhangi bir isim ya da işaret kullanılmamalıdır. yazıyor.Yani “en az” diye bir ibare yok. Harflerde olabilir diye bir bilgi yok. Rumuz = 6 adet rakam. Bu maddeye göre harf ten işaretten değil sadece 6 rakamdan oluşmalıdır. Bu madde doğru ise rumuz sadece rakamdan oluşması gerekir herhangi bir isim ya da işaret kullanılmamalıdır.
Bunu bile gormeyenler zaten dogru secim yapamaz.

Tarsus selamlar 1 rumuzu bu maddeye aykırı bir rumuzdur ve ödül verilmesi değil elenmesi gerekirdi. Bu kabul edilebilir bir hata değildir.

"Tarsus’a Selamlar 1" rumuzu şartnamenin bu maddesine aykırıdır nasıl elenmemiştir? Nasıl ödüllendirilmiştir ? Ödül alan diğer tasarımların rumuzları rakamdan oluşuyor.

Neyse esas sacmalık
Tarsus Turizm Derneği Tarsus Belediye'sinin bu yarışma ile hiç bir alakası yok dedi. Halbuki sartname su maddesinde
8.9 Yarışmayı düzenleyen Tarsus Belediyesi katılımı yeterli görmemesi halinde yarışmayı iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda yarışmacıların eserleri Tarsus Belediyesi tarafından kullanılmayacaktır.

Tarsus Belediyesi sartname'nin bir cok yerinde yazmasına ragmen nasıl alakası yok ?

Halk sececek yazıyor Tarsus halkı neden degerlendirmedi?

Bu yarısma değl YARISMACIK'tır.

Son düzenleme:

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tarsus Belediyesi sartname'nin bir cok yerinde yazmasına ragmen nasıl alakası yok ? diye sorulan sorulara cevap veremediler
- işim olmazasa milleti magdur edenlere dava acardım

bi tane delikanlı adam varsa Tarsus Belediyesi'nin yarısmayala alakası yoksa sartnamede ne işi var açıklasın. Bu yarısmanın sartnamesi bile sorunlu
Milletin hakkını yiyienlerin Allah belasını verir

Son düzenleme: