GrafikerCumali
🌱Yeni Üye🌱
bedava logo...umarım birine satarlar ben de yakalarım..bak paramı nasıl alıyorum
Kentin kimliğine dair hiçbir anlam ifade etmeyen çalıntı basit tasarımlara ödül veren dolandırıcı jüriyi kınıyorum. Çalıntı mansiyonlarla ilgili belediyeyi haberdar etmeliyiz. Bunları yayınlayarak suça ortak olmasınlar.
bedava logo...umarım birine satarlar ben de yakalarım..bak paramı nasıl alıyorum
A
Mansiyonlardan anladığınız kadarıyla jürideki akademisyenler ödüle uygun logo bulamadık derken bir hayal kırılkığı yaşamışlar. Bu hayal kırıklığının nedeni daha önceden tasarımları hakkında bilgi sahibi oldukları kişilerin birincilik ödülüne değer ürün üretememiş olamaları. Farklı kişilere ait iki benzer tasarımın mansiyon alması da bu nedenle gerçekleşmiş olmalı.
Çalınmadan önce kayıtlara geçsin, bizi de şahit yazsınlar diye logonuzu yayınlamanızı öneririm. Biz de görmüş oluruz.
Sayın Özgür Hakan Aslan,
Siz de, eşiniz de elbette yarışmaya katılabilirsiniz, ikinizin de eseri ödül alabilir. Bunda kesinlikle bir problem yok. Ama, sizin de belirttiğiniz gibi, jürinin dünyadaki benzer logoları bilmesine imkan yok. Ama, sizin ve eşinizin tasarımları birbirinin aynısı. Jüri, aynı yarışmada, daha önce gördüğü logonun benzerini nasıl oluyorda hatırlamıyor? Siz, nesnel olarak düşündüğünüzde, burada tepki gösteren tasarımcı arkadaşlara hak vermelisiniz. Belki, olayın sizinle-eşinizle bir ilgisi yok. Ama, sizin de dediğiniz gibi, jüri madem "Nasıl tasarım istediğini, bu logolarla belirtmek istiyor", o zaman birbirinin aynı olan iki tasarım yerine, yalnızca birini seçsin. Ayrıca, mansiyon alan tasarımlarla, sizin tasarımınız arasında nasıl bir "tasarım bakış açısı" var anlayamadım. İkisi birbirinin aynı, bir diğeri şehir planı, diğeri de "tarsus" ibaresinin harfle tasarımı.
Emin olun buradaki hiç kimse ödül peşinde değil.
Anladığım kadarıyla, bir yarışmada, "VAY BE! ADAM İYİ DÜŞÜNMÜŞ" "HELAL OLSUN" demenin peşinde. Ama ne yazıkki, hem sizin bahsettiğiniz Gümüşhane logosunda, hem de diğer logo yarışmaları seçmelerinde, VAY BE diyemiyoruz. Ağzımız açık kalmıyor.
Tarsus Turizm Derneği, 1040 eserin tamamını yayınlasaydı VAY BE diyeceğimiz bir çok çalışma olduğuna inanıyorum.
Siz de eşiniz de, iyi tasarımcılar olabilirsiniz. Ama buradaki arkadaşların isyanı bu değil.
Eğer, jüriyle bir dirsek temasınız yoksa, konunun muhatabı siz değilsiniz.
Konunun muhatabı yarışma jürisidir ve yarışma organizatörleridir.
Sn Özgür Hakan Aslan,
Söz konusu logonun kentin kimliğine ne tür bir vurgu yaptığını anlatın, görelim. Jüri nasıl olmuş da iki adet temel tasarım düzeyinde iki çalıntı esere mansiyon vermiş, bana anlatabilir misiniz? Lütfen anlatın, yalnızca akıllıların gördüğü kent kimliğini...
tarsus logo yarışmasına katıldığım logo tasarımım... yoruma açık arkadaşlar...
yarışma sonuçlandığına göre yayınlamakta sakınca görmüyorum..
Bu arkadaşların eserleri de gayet başarılı. Ödül alsalar "vay be" demezdim ama, helal olsun derdim. Eminim 1040 tasarım arasından "vay be" diyebileceğim eserler vardır.
Tavuklar tarafından seçilen 4 eseri gördük. estk, omerh'in ve bana ait tasarımların anlatımları olmadan Tarsus'u bilen her kişi tarafından eksiğiyle fazlasıyla yorumlanabileceğini düşünüyorum. Ben tasarımımın üstün olduğunu söylemiyorum. Her bir çizgisiyle Tarsus'u temsil ediyor diyorum. Üstelik anlamayan tavuk, anlamak istemeyen ise kötü niyetlidir diyorum.