Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarım hırsızlığı..

EFENDIE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ne yazikki ben ilk resmi göremiyorum :( link ucmus sanirim heam...

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
bence o kadar abartılcak bi afiş değil ya

Afis ile ilgili duygu, dusunce, his ve varsa bir de yorumlariniz icin buraya bakmalisiniz. Burda konustugumuz sey farkli.

Afisin degerini ya da (kopyalanmaktan daha fazla) ne kadar abartilabilecegini degil genel olarak (basliktan da anlasilabilecegi hali ile) tasarim hirsizligini konusuyoruz.

malicandan

🌱Yeni Üye🌱
Emeğe saygısı olmayanın kendisine hiç saygısı olmaz...

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bilemiyorum bu konuya pek uygun mu ancak bende bu site üzerinde freelance iş ilanı bırakmıştım..Şu anda nickini vermek istemiyorum ancak belli bir süre zarfında daha herhangi bir değişme olmazsa site yöneticileri ile gerekli konuşmayı yapıcam.. Olay şu; ilanıma yanıt geliyor, konuşulup anlaşılıyor, örnek tasarımlar yapılıyor, değiştiriliyor, düzeltiliyor, sonrasında kendisine bir daha ulaşılamıyor iletişim bilgilerinden.. Böylesi ciddi bir sitede bu şekilde bir şey yaşanması beni oldukça şaşırtmış durumda..Araya haftasonu girdiği ve herhangi bir sorun olabilirliği konusunda tereddüt ettiğim için bir süre daha bekliyorum ancak bunu da burada diğer arkadaşlara belirtmek istedim sadece..

Burada kabahati site yönetiminden ziyade kendinizde arayın lütfen.
Hiç tanımadığınız birine bir iş yapacaksınız.Size ön ödeme yapılmayacak.Ama siz ön çalışma yapıp onaya sunacaksınız.
oh ne ala ne ala.
Kusura bakmayın ama bu durumda hiç şikayet etme hakkına sahip değilsiniz.
Zaten bi düşünce yapısı ve de iş alabilmek için olabildiğince fiyat kırmalar yüzünden bu meslekten soğudum.
Bu konuya tam uyan bir türkü var.
"Kendim ettim kendim buldum.
Gül gibi sarardım soldum
Eyvaah Eyvaaah."

kusura bakmayın belki biraz sert oldu ama.Hoşgörün artık.

Turabi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ortada bir tasarım mı varki çalınmışlığından söz ediliyor. Anlayabilmiş değilim.

sare

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
twitter.com
Bu afişi bire bir kopyalayan şahıs,emeğe saygısızlıktan çok kendine saygısızlık yapmış. Taklitler aslını yaşatır ama taklitten para kazanılıyorsa bu işin tasarımcısının hakkını gaspetmek gibi birşey...

sare

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
twitter.com
William Bill Bernbach der ki; taklit ticari intahar olabilir...

ajansmert

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar bu konudaki bütün yorumları ve tespitlerinizi okudum,bende bir konu aktarmak istiyorum;
Bir emniyet müdürlüğünün asayiş şube müdürü benimle temasa geçti ve bölgesel bir kent planı çalışmamı istedi. 1 ağustosa yetişmesi lazım dedi,bütün ekiplerimize kitapçık olarak (en az 30 adet) ve şube müdürlüklerimizede duvar haritası olarak(en az 15 adet) büyük boy yaptıracağız dendi.Ben gecemi gündüzüme kattım 3 ay emek harcadım,bitirdim çalışmayı ve 1 ağustos tan önce birer örnek hazırladım (a3 boyutunda,deri cilt kapaklı ve kapakta altın yaldızlı emniyet arması ve şube müdürlüğü bilgileri vs,her sayfa pvc kaplama) yolladım,örneklerin üzerindede .... ili emniyet müdürlüğü-asayiş şube müdürlüğü diye yazdım.ben sipariş beklerken dün öğrendim; başka bir şube benim yaptığım kent planı kitapçığını taratıp,asayiş şube yazısının üzerinede önleyici hizmetler şube müdürlüğü diye yazdırarak ,a3 kağıda renkli fotokopi makinasıyla çoğaltıp kullanmaya başlamışlar.Benim çoçuğumun ekmek parası var bu işin içinde ve ben sipariş beklerken bunu öğrendim. Hatam örnek göndermek ise; örnek göndermeden iş alınamaz değilmi? Dünya-Türkiye siyasi-fiziki-karayolları haritaları hazırlanırken harita genel komutanlığından onay alınır ve bu onay resmi belgeyle size verilir buda o işi tescil etmiş sayılıyor bildiğim kadarıyla, ama ben ölçeksiz bir şekilde kendime özgün vektörler kullanarak sokak sokak çizdiğim bir haritanın ve kitapçığın kopyalanmasıyla karşı karşıyayım, ne dersiniz ?
şimdiden teşekkür ederim yorum yapacak olan arkadaşlara

Emniyet bunu yaparsa ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar bu konudaki bütün yorumları ve tespitlerinizi okudum,bende bir konu aktarmak istiyorum;
Bir emniyet müdürlüğünün asayiş şube müdürü benimle temasa geçti ve bölgesel bir kent planı çalışmamı istedi. 1 ağustosa yetişmesi lazım dedi,bütün ekiplerimize kitapçık olarak (en az 30 adet) ve şube müdürlüklerimizede duvar haritası olarak(en az 15 adet) büyük boy yaptıracağız dendi.Ben gecemi gündüzüme kattım 3 ay emek harcadım,bitirdim çalışmayı ve 1 ağustos tan önce birer örnek hazırladım (a3 boyutunda,deri cilt kapaklı ve kapakta altın yaldızlı emniyet arması ve şube müdürlüğü bilgileri vs,her sayfa pvc kaplama) yolladım,örneklerin üzerindede .... ili emniyet müdürlüğü-asayiş şube müdürlüğü diye yazdım.ben sipariş beklerken dün öğrendim; başka bir şube benim yaptığım kent planı kitapçığını taratıp,asayiş şube yazısının üzerinede önleyici hizmetler şube müdürlüğü diye yazdırarak ,a3 kağıda renkli fotokopi makinasıyla çoğaltıp kullanmaya başlamışlar.Benim çoçuğumun ekmek parası var bu işin içinde ve ben sipariş beklerken bunu öğrendim. Hatam örnek göndermek ise; örnek göndermeden iş alınamaz değilmi? Dünya-Türkiye siyasi-fiziki-karayolları haritaları hazırlanırken harita genel komutanlığından onay alınır ve bu onay resmi belgeyle size verilir buda o işi tescil etmiş sayılıyor bildiğim kadarıyla, ama ben ölçeksiz bir şekilde kendime özgün vektörler kullanarak sokak sokak çizdiğim bir haritanın ve kitapçığın kopyalanmasıyla karşı karşıyayım, ne dersiniz ?
şimdiden teşekkür ederim yorum yapacak olan arkadaşlara

Emniyet bunu yaparsa ?

Kimi kimi şikayet edicez? :S
Evi hırsızamı emanet ettik? :S
Hakkımı koruyacak kurum hakkımı yedi! :S

bu cümlelerden başka bir şey gelmiyor aklıma. Allah yardımcımız olsun!..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Verilen cevaplar arasında derki:

Merhaba,

Birinci ve sonuncu konuyu okudum. Birinci konuda verilen Party Vol2 isimli linkte sorun var sanırım. İlgili resmi göremedim.

Şimdi, bu konudaki sorununuzu burada böyle bırakıp, bu tip hırsızlıklara daha çok prim vermeyin, derim. Evet, forumlarda başınıza gelenleri yazabilirsiniz ama yapılacak en doğru şey, fikrî ve sınaî haklar mahkemelerinde dava açmaktır.

Tasarımınızın çalındığından eminseniz, orijinali elinizde ise ve elinizde yeteri kadar kanıt (eskiz, karalama v.s.) var ise,

1- Kullanımını derhal durdurmak için Fikrî ve Sınaî Haklar Ceza Mahkemesi'ne başvurup ceza davası açın.

2- Kullanan kişiden tazminat almak için Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi'nde hukuk davası açın.

3- Haklarınıza tecavüz eden kişi, eylemine devam ediyorsa ve bunu sürekli hale getirmişse, Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi verin.

Hukuk alanında mücadele etmezseniz, tasarım hırsızlarına prim vermeye devam eder ve bu durumun "normal bir şeymiş gibi" algılanmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

Sonuçta izinsiz olarak kullanılıyor. Ve gerisi size kalmış durumda.

ajansmert

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yaşadığım problemin gelişmelerini (iyi yada kötü) paylaşacağım arkadaşlar.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yaşadığım problemin gelişmelerini (iyi yada kötü) paylaşacağım arkadaşlar.

''leventelpen´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,

Birinci ve sonuncu konuyu okudum. Birinci konuda verilen Party Vol2 isimli linkte sorun var sanırım. İlgili resmi göremedim.

Şimdi, bu konudaki sorununuzu burada böyle bırakıp, bu tip hırsızlıklara daha çok prim vermeyin, derim. Evet, forumlarda başınıza gelenleri yazabilirsiniz ama yapılacak en doğru şey, fikrî ve sınaî haklar mahkemelerinde dava açmaktır.

Tasarımınızın çalındığından eminseniz, orijinali elinizde ise ve elinizde yeteri kadar kanıt (eskiz, karalama v.s.) var ise,

1- Kullanımını derhal durdurmak için Fikrî ve Sınaî Haklar Ceza Mahkemesi'ne başvurup ceza davası açın.

2- Kullanan kişiden tazminat almak için Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi'nde hukuk davası açın.

3- Haklarınıza tecavüz eden kişi, eylemine devam ediyorsa ve bunu sürekli hale getirmişse, Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi verin.

Hukuk alanında mücadele etmezseniz, tasarım hırsızlarına prim vermeye devam eder ve bu durumun "normal bir şeymiş gibi" algılanmasına katkıda bulunmuş olursunuz.''

Avukat bir arkadaşımdan da yukarıda yazıların tamamiyle onayını aldım. Ama bir detayda o verdi ki çok hoş:) Kimi kime şikayet ediceksiniz? Zorlu bir durum. Söylediğiniz gibi sonuçlarını merakla bekliyor olacağız.

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
Küçük bir düzeltmede bulunmak istiyorum: Fikrî ve Sınaî Haklar Ceza Mahkemesi'ne doğrudan başvuramıyorsunuz. Savcılığa verdiğiniz şikâyet dilekçesi ile zaten başvurmuş oluyorsunuz. Savcılık, siz ve kamu adına, (gerekli görürse) Fikrî ve Sınaî Haklar Ceza Mahkemesi'ne başvuruyor.

Ajansmert isimli arkadaşa Allah kolaylık versin. Durum, gerçekten kritik. Ancak suçun emniyet mensupları tarafından işlenmesi, suçun niteliğini değiştirmez. Tasarım hırsızlığı, kaderimiz değildir. Yakın bir zamanda, bu gibi hırsızlıklar, tarihe karışacak, merak etmeyin.

ajansmert

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar bikaçgünlük bastırmamın sonucu olarak bugün bazı gelişmeler oldu; bu sabah bahse konu resmi kurumun lojistik müdürü beni aradı ve aynı çalışmaya benzer bir nitelikte 12 adet 180cm X 240 cm ebatında çalışma istediler,konuyu tekrar kendilerinede izah ettiğimde hiç hoş bir durum değil meslektaşlarımın yaptığı dediler ve bana verilecek olan bu siparişle benimde diğer konu konuyu mahkemeye taşımamam konusunda ricada bulundular. açıkçası ben bugün bana verilen bu siparişlerinide yapmayı düşünmüyorum.öğleden sonra ise kardeşimin üzerine yüklenmişler,abinle konuş mahkeme falan açmasın demişler,ama ben sonuna kadar bu işin arkasında duracağımı sizlerle paylaşmak istedim,herkese saygılar

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
Tebrik ediyorum sayın Ajansmert...

Taviz vermeyin. En başta topluma örnek olması gerekenler, kendilerine çeki düzen versinler. Savcılığa dilekçe vermeye gittiğinizde, ilgili savcı ile de konuşun, durumu anlatın.

Size karşı bu tür tehditler olabilir, yılmayın. Bir daha en ufak bir tehdit olursa, yazın, elimden geldiği kadar basına iletmeye çalışırım.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ajansmert, 1 Hafta geçti sonuç varmı?