ne yazikki ben ilk resmi göremiyorum link ucmus sanirim heam...
bence o kadar abartılcak bi afiş değil ya
Bilemiyorum bu konuya pek uygun mu ancak bende bu site üzerinde freelance iş ilanı bırakmıştım..Şu anda nickini vermek istemiyorum ancak belli bir süre zarfında daha herhangi bir değişme olmazsa site yöneticileri ile gerekli konuşmayı yapıcam.. Olay şu; ilanıma yanıt geliyor, konuşulup anlaşılıyor, örnek tasarımlar yapılıyor, değiştiriliyor, düzeltiliyor, sonrasında kendisine bir daha ulaşılamıyor iletişim bilgilerinden.. Böylesi ciddi bir sitede bu şekilde bir şey yaşanması beni oldukça şaşırtmış durumda..Araya haftasonu girdiği ve herhangi bir sorun olabilirliği konusunda tereddüt ettiğim için bir süre daha bekliyorum ancak bunu da burada diğer arkadaşlara belirtmek istedim sadece..
linkdeki resim kırık
Arkadaşlar bu konudaki bütün yorumları ve tespitlerinizi okudum,bende bir konu aktarmak istiyorum;
Bir emniyet müdürlüğünün asayiş şube müdürü benimle temasa geçti ve bölgesel bir kent planı çalışmamı istedi. 1 ağustosa yetişmesi lazım dedi,bütün ekiplerimize kitapçık olarak (en az 30 adet) ve şube müdürlüklerimizede duvar haritası olarak(en az 15 adet) büyük boy yaptıracağız dendi.Ben gecemi gündüzüme kattım 3 ay emek harcadım,bitirdim çalışmayı ve 1 ağustos tan önce birer örnek hazırladım (a3 boyutunda,deri cilt kapaklı ve kapakta altın yaldızlı emniyet arması ve şube müdürlüğü bilgileri vs,her sayfa pvc kaplama) yolladım,örneklerin üzerindede .... ili emniyet müdürlüğü-asayiş şube müdürlüğü diye yazdım.ben sipariş beklerken dün öğrendim; başka bir şube benim yaptığım kent planı kitapçığını taratıp,asayiş şube yazısının üzerinede önleyici hizmetler şube müdürlüğü diye yazdırarak ,a3 kağıda renkli fotokopi makinasıyla çoğaltıp kullanmaya başlamışlar.Benim çoçuğumun ekmek parası var bu işin içinde ve ben sipariş beklerken bunu öğrendim. Hatam örnek göndermek ise; örnek göndermeden iş alınamaz değilmi? Dünya-Türkiye siyasi-fiziki-karayolları haritaları hazırlanırken harita genel komutanlığından onay alınır ve bu onay resmi belgeyle size verilir buda o işi tescil etmiş sayılıyor bildiğim kadarıyla, ama ben ölçeksiz bir şekilde kendime özgün vektörler kullanarak sokak sokak çizdiğim bir haritanın ve kitapçığın kopyalanmasıyla karşı karşıyayım, ne dersiniz ?
şimdiden teşekkür ederim yorum yapacak olan arkadaşlara
Emniyet bunu yaparsa ?
Merhaba,
Birinci ve sonuncu konuyu okudum. Birinci konuda verilen Party Vol2 isimli linkte sorun var sanırım. İlgili resmi göremedim.
Şimdi, bu konudaki sorununuzu burada böyle bırakıp, bu tip hırsızlıklara daha çok prim vermeyin, derim. Evet, forumlarda başınıza gelenleri yazabilirsiniz ama yapılacak en doğru şey, fikrî ve sınaî haklar mahkemelerinde dava açmaktır.
Tasarımınızın çalındığından eminseniz, orijinali elinizde ise ve elinizde yeteri kadar kanıt (eskiz, karalama v.s.) var ise,
1- Kullanımını derhal durdurmak için Fikrî ve Sınaî Haklar Ceza Mahkemesi'ne başvurup ceza davası açın.
2- Kullanan kişiden tazminat almak için Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi'nde hukuk davası açın.
3- Haklarınıza tecavüz eden kişi, eylemine devam ediyorsa ve bunu sürekli hale getirmişse, Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi verin.
Hukuk alanında mücadele etmezseniz, tasarım hırsızlarına prim vermeye devam eder ve bu durumun "normal bir şeymiş gibi" algılanmasına katkıda bulunmuş olursunuz.
Yaşadığım problemin gelişmelerini (iyi yada kötü) paylaşacağım arkadaşlar.