oBİwAN
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yöneticiler, insanlar üye olurken kavun değilki koklayıp anlayıp öyle üye yapsınlar toplumun her kesiminde olduğu gibi burada da bu tip insanların olması gayet normal aslında
bu kadarda olmaz üzerindeki yazılarıda değiştirmeseymiş
bu kadarda olmaz üzerindeki yazılarıda değiştirmeseymiş
ikinci çalışma oldukça etkileyici geldi...
bunun yanısıra hangimiz hırsız değiliz ki hepimiz lisanslı programlar kullanıp orjinal filmler satın alıp diğer çalışmalardan ETKİLENMEDEN mi yaşıyoruz....Bırakın bu işleri gerçekçi olun... herkez yapıyor merak etme sende yapıyorsundur muhakkak şöyle bir düşün bakalım...
amaç kimseyi kızdırmak değil sadece bir fiske soğuk su atmaktır...
Arkadaşım burda yapmaya çalıştığın şey tamamen kişisel ve sitenin kurallarına ve mizahına uymayan bi davranış.. O arkadaşa bi garezin varsa git dışarda paylaş kozunu.. !!!!!
Nedense hep başka bir yerlerde gördüğümüz çalışmaları orjinal sanıyoruz.Bilemeyiz belki o asılı gördüğünüz afiş burda yapılandan kopya edilmiştir.Ben bir kaç tane öyle olayla karşılaştım.Burda yayınlanan çalşımaların nerdeyse aynısı başka yerlerde karşıma çıktı.Bu neden hemen hüküm vermeyelim.Yorumları okudum.Çoğu arkadaşımız kafasında zaten hüküm vermiş.Olaya bir de tersinden bakmak da fayda var derim ben.
bence benim yaptığım bir işi teslim edip ekmeğini yediysem.ondan sonra başkası kullanırsa aynısı bununla grur duyar sevinirim.bunda kızacak bişey yok bu hırsızlık değildir.coca colanın logosunu kullanmak gibi bişey bu.gayet normal.
Shuterstock'dan indirmisiniz herhalde. Stock sitelerinden indirilen görsellerle aynı tasarımın çıkmaması kaçınılmaz bir gerçek. Bunun neyine kızdınız anlamadım ?
bazı arkadaşlar "aman hazır vektörü kullanmış bunun nesi hırsızlık" demiş. hazır vektör kullanılmış olsa bile ciddi bi hırsızlıktır. neticede vektörü yapıp stock sitelerine koyan insanlar, yapmış oldukları vektörlerin daha sonra kullanılabilmesini ihtimalini göz önüne alarak koyuyor. o vektörler süs diye konmuyor, birileri kullanabilir yada esinlenebilir bu gayet doğal. ilk işi yapan arkadaş kullanmış veya kendisi vektörleri oluşturmuş hiç farketmez neticede bir tasarım yapmış mı ? evet yapmış. ama 2.arkadaş işin tıpkısını direk almış, yazılarını değiştirmiş sadece. bunun bir insanın cebindeki parayı çalıp kullanmaktan hiç bir farkı yoktur ve kanımca bu 2 işteki durum aynı vektörleri tesadüfen kullanıvermek gibi masumane bir durum değildir.
bence benim yaptığım bir işi teslim edip ekmeğini yediysem.ondan sonra başkası kullanırsa aynısı bununla grur duyar sevinirim.bunda kızacak bişey yok bu hırsızlık değildir.coca colanın logosunu kullanmak gibi bişey bu.gayet normal.