Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarım Yetenegini Gelistirmek

skystar

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.muratozcan.org
Merhaba arkadaşlar ben bir yazılımcıyım genelde web'le ilgileniyorum. Yazılım konusu güzelde tasarım konusunda adeta özürlüyüm photoshop u çok güzel kullanıyorum gözümün gördüğü bir çok şeyi çizerim ama iş kendim bir şeyler tasarlamaya gelince hiç bir şey yapamıyorum. Amacım iyi bir grafiker olmak değil, zaten olamamda amacım kendi işimi halledebilecek kadar tasarımlar yapabilmek. Ben şunu görüyorumki grafiker olunmaz grafiker doğulur herhalde sizce doğrumu düşünüyorum.
Kendimi nasıl geliştirebilirim bunun bir kitabı yada ögrenme şekli varmı yoksa bu işin peşini tamamen bırakmalımıyım.

XqE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.xqenet.com
Hocam Grafiker kaar başarılı olma şansın yook ama el becerini photoshopta sölediğin gibiyse takdir ettim yalnız tasarımını geliştirmek istiyosan öncelikle yapman gereken çevreni incele sonra 1 resmi 10 hatta 20 resimle birleştir yani parçaları al yeni bi konfigürasyon oluştur zamanla tasarım yönünde gelişecektir yani açık konuşursak bir resimdeki çiçeği al diğer resimden bir ağaç diğerinden orman bunlarla bişeyler oluştur ama asla sınır tanıma o ağacı ters koyup yukarda kalan kökünün içinden çıkan bir çiçek çıkarman hayalin yani tasarımın öz noktasıdır unutma... Bende bir acemiyim ama şu sözü dikkate al ''Dinlemesini bilen en aptaldan bile birşeyler öğrenebilir.... Saygılarımla..!!

sahin_2110

🌱Yeni Üye🌱
ben grafikerlik kursuna gidiyorum ve kafama bir soru takıldı benim resim yapma yeteneğim o kadar iyi eğil, hatta hiç iyi değil.Ama grafikerlik yapmayı istiyorum sizce ne yapmalıyım kendime dert etmelimiyim yoksa dert etmemelimiyim. yorumlarınıziı bekliyorum.

hasan.arin

🌱Yeni Üye🌱
Hocam Grafiker kaar başarılı olma şansın yook ama el becerini photoshopta sölediğin gibiyse takdir ettim yalnız tasarımını geliştirmek istiyosan öncelikle yapman gereken çevreni incele sonra 1 resmi 10 hatta 20 resimle birleştir yani parçaları al yeni bi konfigürasyon oluştur zamanla tasarım yönünde gelişecektir yani açık konuşursak bir resimdeki çiçeği al diğer resimden bir ağaç diğerinden orman bunlarla bişeyler oluştur ama asla sınır tanıma o ağacı ters koyup yukarda kalan kökünün içinden çıkan bir çiçek çıkarman hayalin yani tasarımın öz noktasıdır unutma... Bende bir acemiyim ama şu sözü dikkate al ''Dinlemesini bilen en aptaldan bile birşeyler öğrenebilir.... Saygılarımla..!!

hocam o ne laf öyle be...saygılar buradan..!!

ErdeN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence doğru söylemiş.. Neyse hocam, tasarımın en temel başlangıcı taklit etmektir zaten, taklit ede ede yeteneklerini geliştirirsin, kullandığın programlara hakim olmaya başlayınca da tasarımlar kendiliğinden dökülmeye başlar :) Bir de bir tavsiye, grafik tasarımı yapmak istiyorsan photoshop yerine illustrator ya da freehand gibi vektörel çizim programlarını kullan..

Saygılar

MehmetCan

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.uzunayreklam.com
grafikerlik doĞuştan ßen ce arkadaŞim taßiki de eĞİtimin Çok ßüyük ßir Payi var ama Dogustan ßir yetenek oLmasi Lazim ßenim ßaßam suan ßence Tr nin en İyi qrafikerlerin den ama okULunu mu okUmus hayir . istek ve yetenek sadece ßurda ßiter qrafik€rlik

Saygilar..

serdalsahin61

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.trabzonspor.org.tr
Aynı dert bende de var. Photoshop'u iyi kullandığımı düşünüyorum. En azından kötü değilim. Ama iş bişeyler tasarlamaya gelince illa bir yerlerden esinlenmem gerekiyor. Yani kafadan bişey uydurmak çok zor. Yani kısaca ben de bu işin doğuştan yetenek olduğuna inananlardanım.

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
Fazla okumadım Msj'ını içini Çünkü Herkez Birşeyler SAçmalamış Umarım Kimse Kızmaz bana helede ßir Arkadaşımız Demişki Tasarım Doğuştan yetenek :) Nie Dostum Sen annenin karnındayken Mac'demi çalışıyordun ? Photoshop'da Resimmi Montajlıyordun Töbe Töbe.
Sinirlerim ßozuldu umarım kusuruma bakmazsınız tasarım yetenek felan değildir görselliktir. madem photoshop'um cok iyi diyorsun ama birtek photoshoplada tasarım olmaz yanında kesin bir vectorel program şart tasarımını geliştirmek icinde sürekli dergilere afişlere ondan sonra grafikerler.net'teki güzel çalışmalara bakabilirsin inan cok faydasını görceksin cünkü tasarım esinlenmek demektir esinlenmekde görsellikdir. görsellik olmazsa neyden esinlenebilirizki ?

atabey

🌱Yeni Üye🌱
ben bügün üye oldum sitenize yorumlarınızı ve sorularınızı okudum da grafikerliğin bir yetenek olduğuna katılıyorum ama bu yeteneğin doğustan olduğuna inanmıyorum. bende çok iyi fhotoshop kullanıcısı olmamama rağmen az çok bildiklerimi corelDRAWla biryeştirerek güzel şeyler çıkardığıma inanıyorum. eğer esinlenmek yaratıcılık değil diyorsanız o zaman bende yetenekli değilim. çünkü her tasarımımında bi resimden bir ojeden etkilenek yola çıkıyorum. Şimdi sorma gereği hissettim. mesela güzel bir elma resmi buldum elimde de bir dersanenin çalışması var aklıma newton geliyor elmanın içine newtonu ve yer çekimi kanunun formülünü koyup sloganımı yaratıyorum. "Hiç bir başarı tesadüf değildir. Arkasında mutlaka bir birikim vardır" elmadan esinlendim ben yarıtıcı değil miyim şimdi:(

grafiker06

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ajanscms.com
yaptığın iş ne olursa olsun profesyonellik arıyorsan eğer önce işin bilincinde olmak gerek ne yaptığını biliyorsan işte o zaman gerçekprofesyonelsindir grafikerlik profesyonellik ister fark yaratabiliyorsan işte o zaman tasarımcısındır

zero

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence bu işşin peşini bırakmamalısın iyi bir görücü iyi ir takipci olursan herşeyi ii incelersen herkeşi başarabilirsin

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
abi dogustan diil ya yani fazilsay piyanonun basina oturdugu zaman 5 yasindaymis.mutlaka yetenegin buyuk payi vardir ancak boyle sanatla ilgilenen arkadaslarin daha iyi tasarimlar yapabilecegini dusunuyorum.ben mesela fotograf cekmekle basladim.sonra fotograflara efekler denedim renk acmaya v.s sonra afisten girdik olaya

Grafipixel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu iş önce Allah vergisi yetenek olmadan olmaz. tasarım gücünün yüksek olmasıda yapılmış çalışmaları inceleyerek gelişir. her gördüğün çalışmadan birşeyler öğrenirsen ufkun genişler ve kendine özgü çalışmalar yaratabilirsin diye düşünüyorum. her ustanın birde çıraklık dönemi vardır diye düşünüyorum.

Luminous

🌱Yeni Üye🌱
ßence önemLi olan doğuştan gelmesi değil içten gelmesi..ne kadar hayal edebiliyosan okdar gzül seyler tasarlarsın...içten,düşünerek,özenerek ve hayal ederek amacna ulşmak isdemek cabalamak yetr sdce kendi hayalini gerçkleştr ...birazda esinlen tabiiki.bence gzl seyler anck böyle ckar...=)

alperbull

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sürekli incelemen yeni şeylere bakman lazım nekadar görsel hafızanı genişletirsen okadar yeni şeyler yapabilirsin.

kadir_nas

🌱Yeni Üye🌱
işimizin mantığını arkadaşlarımız değşik yorumlarla anlatmışlar benimde katıldıgım konu esinlenmek yani hayal gücü zaten işimiz hayalleri gerçekleştirmek deilmi aklina gelebilecek nekadar sacma olur dediğin resimler varsa al onları ve birlestir photoshopta yardımcı program bana göre freehand yada ilistrator kullanmaya çalış bunlarla yapabiliceğin herseyin sonucu güzel olucaktır çünkü sen yapmıs ve tasarlamıs olucaksın bir iki derken bakmıssın kücük balıklar büyümeye başlamış olur kendine iyi bak işimiz kolay değil ama Altı Üstü Tasarım işte ;)

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Photoshop vb. programlar tasarımcı için bir araçtır. Fikri yada düsünceyi, ben A yöntemiyle ortaya koyabilirim, sizde B 'de. Yada digerleri C yöntemi ile. Önemli olan sonuçtur. Beklenilen noktaya gelebilmek. Grafik tasarım, için bilinmesi gereken degerler ise, renk bilgisi, ısık gölge bilgisi, ölçü bilgisi, tipografi bilgisi, desen bilgisi gibi ögrenilebilen ve gelistirlebilen unsurlardır.

genau

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
enris.deviantart.com
zamanın plastik bebeleri olmanın en kolay olduğu zamanlardayız. teknolojini gelişimi ve bilginin kolay elde edilişi, bunu izleyen süreç..sanayileşme süreci içerisinde artık sanatın form değiştirdiği, sanat ve sanatçı ilişkisinin bir yerde tıkandığı..zaten sorun adında da belli..sanat kavramı..neyse bu konuya çok girmeyelim...kendimi tasarım alanında nasıl geliştirebilirim sorusu acemi bir yaklaşımdır..bu kötü bişi değil, buna kızmamak gerek..bir başkasında alınacak bir öğüt değildir bu. tasarım kendi başına "sorun çözmek" demektir. ortada var olan sorunu sonuca ulaşma biçimi ne olursa olsun, bir tarz uslup veya bütünleşen bir yaşan halidir...sektörel anlamda herkez bişiler anlatabilir ama ben yalın anlatmaya çalışayım...

yeteneği elbette tarif etmek zordur. bu sizin içinizdeki bir akışın durdurulamaz hali, sizi bir adım önde tutan bir etken. o halde gelişim biraz hataya bakış açınızda ilgili olmalıdır. eğitimi bir araç olsada gerekli ama imkanlar dahilinde kendi hocanız olma durumu da elbete geçerlidir. öncelikli olarak tasarımcı kimliğine sahip olan biri araştırmacı ve buyuk bir gözlemci olmalı..."ben nasıl yaparım" sorusunda tekniklerden değil, ruhlardan anlamalı, ve kendi tarzını yakalayabilmek için "güzel-çirkin" kavramlarından uzak durmalı.

eleştiriye açık ama yamulmayan, gerçekleri gören ve kabullenen...unutmayın dünyada 6 miyar insan demek 6 milyar beğeni demektir. gelelim esinlenmek...evet bu bir gelişim aracı olabilir..ama yapılmış bir fikrin görselliği altında ezilmek ve çıkış noktası belli bir işi yapmak sizi bilgilendirir sadece, gelişime katkısı ne olur bu muallak..yapılan öngörülen bir çok fikri işi veya tarz bilmek size yarar sağlar...

önce kendini tanımak işin başlangıcı..nelerden hoşlanırım, benim rengim, tonum yaklaşımım nasıl, bu işi ben olsam nasıl yaparım gibi sorulara daha ciddi cevap vermek bir başlangıçtır bence..