Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar dsi 22mart dünya su günü afiş yarışmasının sonuçlarını gördünüzmü? 1.secileni tebrik ediyorum ama 2. ve 3. secilenler icin jüri kimlerden oluşmuş diye fazla mantık yürütmeye gerek duymuyorum. yorumu sizlere bırakıyorum. https://www.dsi.gov.tr/duyuru/y2008_sonuc.htm bu siteden bakabilirsiniz.
merhaba ben adanada tekstil alanında çalışıyorum baskı atölyesi açmayı düşünüyorum ama ilk etapta kendi grafik çalışmamı kyapmak istiorum bu konuda hang programı tavsiye edersin temel başlangıç için mesela scan edilmişl birçizimi vektörel yapma gibi konularda
gercekten bu bilgiler bzm için cok önemi helede benm gibi okul hayatından cıkıp iş ortamına atılmaya hazrlanan kişiler için cok saolunn verdgniz bilgiler için
ayrıca uzun süredir müşteriniz olan insanlarda çalışmaya bakıp benzerini bir başkasına yaptırabiliyor.kalite insanın içindedir, sonradan yerleştirmek pek mümkün olmuyor.cançıkar kalite çıkmaz
Ellerine sağlık çok güzel konu benim de dikkatimi çekiti özellikle firması olmayıpda site acıp eleman arayanlara ne dersin .sonra padron oluyorlardelirecem resmi siteler haric tabi org vs yani .Beyler bayanlar dikkat edein grafikerlere saygı gösterin bu tür ilanlara aldamayın iş yaptıgınızı zanneder bir tarafdan çok şeyler kaybedersiniz.Ne mi asıl işi ok
walla beyler benim babam reklamcı bende 16 senedir bu piyasadayım bu çakalların her türlüsünü gördüm yalnız reklamcı ajans felanda altta kalmıyo bilader ben yalan sölemeyen reklamc değil türkiyede dünyada görmedim..ülen babam bilem gözümün içine baka baka yalan sölüyo ...uzun lafın kısası düşman ne kadar donanımlıysa biz iki katı donanımlıyız ki bu sözü harbiden bu işe gönül vermişler için kullanıyorum ..diğer grafiker bozuntuları fasafiso onlar gelir bu oyunlara....
walla beyler benim babam reklamcı bende 16 senedir bu piyasadayım bu çakalların her türlüsünü gördüm yalnız reklamcı ajans felanda altta kalmıyo bilader ben yalan sölemeyen reklamc değil türkiyede dünyada görmedim..ülen babam bilem gözümün içine baka baka yalan sölüyo ...uzun lafın kısası düşman ne kadar donanımlıysa biz iki katı donanımlıyız ki bu sözü harbiden bu işe gönül vermişler için kullanıyorum ..diğer grafiker bozuntuları fasafiso onlar gelir bu oyunlara....
Çok fazla indirim yapma alışkanlığıda kazanmamak lazım çünkü müşteri zaten yaptığımız işi bedavaya kazanılmış para olarak görüyor rahat indirimde dahada dibe vurdurmaya çalışacaktır. Ayrıca en sık karşılaştığım maddeler 1 ve 4. maddelerdir kesinlikle tuzak ve kurnazlık dolu söylemler teşekkür ederim uyarı ve öneriler için
Madde 11. Birileri size gelip tabela yaptırıcam, kartvizit tasarımımı yap der. Bizim şu kartı yaparken elinin artığı bi kaçta logo çalışsan...
Kanmayın arkadaşlar, şu an piyasada 13 ytl ye kartvizit yapılıyor. Logo tasarımı 500 ytlden başlıyor. Adam size hem logosunu hem kartvizitini 13 e yaptırmaya çalışıyor.
Bence bütün mesele örgütlü olunmamasından kaynaklanıyor. Ve bazı kuralların olmamasından. Grafikerler Meslek Kuruluşu var. Etkinliği tartışılmakla birlikte saygın üyelere sahip. Üyelik kuralları bildiğim kadarıyla ya bu işin okulunu okuyacaksınız ya da alacaksınız koltuğunuzun altına portfolyonuzu gidip göstereceksiniz. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra piyasaya Grafikerim diye çıkacaksınız. Yaratıcılığınız becerileriniz oranında da iş hacminiz ortaya çıkacak. Artı eksi ne ise. Bundan sonra; Ve bir ajans açmak için ya da Grafik Tasarımcı (ya da grafiker) etiketini taşımak için bu kuruluşun onayı gerekmeli. OutoCAD programını öğrenince mimar olunmuyor, keza avukatlar baro kaydı yapılmadan avukatlık yapabiliyorlar mı? Bu mesleği seçenler kendi mesleklerine gereken değeri vermiyorlarsa işvereni suçlamak niye? Bir yanda çoğalan genç nüfus ve işsizlik, diğer yanda işi ucuza yaptırmayı kalitenin önünde tutan işverenler. Bu arada hakkıyla işini yapmaya çalışanlar bağıracaklar elbette. Ama burada bağırıp çağırmak laf-ı güzaf. Gidip üye olun GMK'ya belki sesler duyulur. Naçizane düşüncelerim bunlar. Herkese sevgi ve saygılarımla...