Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

...grafixo...

🏆Pro Tasarımcı🏆
evt çok haklısın önüne geln grafikerim diyo ama bakıyosun hiç birseyden anladığı yok

ktm

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar dsi 22mart dünya su günü afiş yarışmasının sonuçlarını gördünüzmü? 1.secileni tebrik ediyorum ama 2. ve 3. secilenler icin jüri kimlerden oluşmuş diye fazla mantık yürütmeye gerek duymuyorum. yorumu sizlere bırakıyorum.
https://www.dsi.gov.tr/duyuru/y2008_sonuc.htm
bu siteden bakabilirsiniz.

conqueror_89

🌱Yeni Üye🌱
valla güsel bir paylaşım, bu maddeleri öğrendıgım ıyı oldu.

erbahceci

🌱Yeni Üye🌱
tamamen katılıyorum.hele hele sanata hiç değer verilmeyen ülkemizde bu kafada insanlar yığınla.

tarius

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşımın için teşekkürler yazılanlara tamamen katılıyorum teşekkürler

medo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güzel bir yazı bu devirde hiç kimseye hiç bir şeye güvenilmiyor

cuneytt

🌱Yeni Üye🌱
merhaba ben adanada tekstil alanında çalışıyorum baskı atölyesi açmayı düşünüyorum ama ilk etapta kendi grafik çalışmamı kyapmak istiorum bu konuda hang programı tavsiye edersin temel başlangıç için mesela scan edilmişl birçizimi vektörel yapma gibi konularda

UgurKan

🌱Yeni Üye🌱
Cok Güzel Yazmişsin Muhteşem Düşünceler Tebrik Ederim

gençgrafiker89tğb

🌱Yeni Üye🌱
gercekten bu bilgiler bzm için cok önemi helede benm gibi okul hayatından cıkıp iş ortamına atılmaya hazrlanan kişiler için cok saolunn verdgniz bilgiler için :)

formatus

🌱Yeni Üye🌱
ayrıca uzun süredir müşteriniz olan insanlarda çalışmaya bakıp benzerini bir başkasına yaptırabiliyor.kalite insanın içindedir, sonradan yerleştirmek pek mümkün olmuyor.cançıkar kalite çıkmaz :)

grafikX

🌱Yeni Üye🌱
Ellerine sağlık çok güzel konu benim de dikkatimi çekiti özellikle firması olmayıpda site acıp eleman arayanlara ne dersin .sonra padron oluyorlar:)delirecem resmi siteler haric tabi org vs yani .Beyler bayanlar dikkat edein grafikerlere saygı gösterin bu tür ilanlara aldamayın iş yaptıgınızı zanneder bir tarafdan çok şeyler kaybedersiniz.Ne mi asıl işi ok

yirmi5

🏅Acemi Tasarımcı🏅
walla beyler benim babam reklamcı bende 16 senedir bu piyasadayım bu çakalların her türlüsünü gördüm yalnız reklamcı ajans felanda altta kalmıyo bilader ben yalan sölemeyen reklamc değil türkiyede dünyada görmedim..ülen babam bilem gözümün içine baka baka yalan sölüyo ...uzun lafın kısası düşman ne kadar donanımlıysa biz iki katı donanımlıyız ki bu sözü harbiden bu işe gönül vermişler için kullanıyorum ..diğer grafiker bozuntuları fasafiso onlar gelir bu oyunlara....

dferdem

🌱Yeni Üye🌱
?

walla beyler benim babam reklamcı bende 16 senedir bu piyasadayım bu çakalların her türlüsünü gördüm yalnız reklamcı ajans felanda altta kalmıyo bilader ben yalan sölemeyen reklamc değil türkiyede dünyada görmedim..ülen babam bilem gözümün içine baka baka yalan sölüyo ...uzun lafın kısası düşman ne kadar donanımlıysa biz iki katı donanımlıyız ki bu sözü harbiden bu işe gönül vermişler için kullanıyorum ..diğer grafiker bozuntuları fasafiso onlar gelir bu oyunlara....

Bu nasil bir hitap şekli böyle?

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kesinlikle katılıyorum ve bu konuda çok acımasızımdır... İşi çöpe atarım yine de istediğim fiyat olmazsa müşteriye vermem :)

f2dizayn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.f2dizayn.com
Çok fazla indirim yapma alışkanlığıda kazanmamak lazım çünkü müşteri zaten yaptığımız işi bedavaya kazanılmış para olarak görüyor rahat indirimde dahada dibe vurdurmaya çalışacaktır.
Ayrıca en sık karşılaştığım maddeler 1 ve 4. maddelerdir kesinlikle tuzak ve kurnazlık dolu söylemler
teşekkür ederim uyarı ve öneriler için

mediamania

🌱Yeni Üye🌱
Madde 11. Birileri size gelip tabela yaptırıcam, kartvizit tasarımımı yap der. Bizim şu kartı yaparken elinin artığı bi kaçta logo çalışsan...

Kanmayın arkadaşlar, şu an piyasada 13 ytl ye kartvizit yapılıyor. Logo tasarımı 500 ytlden başlıyor. Adam size hem logosunu hem kartvizitini 13 e yaptırmaya çalışıyor.

pikasu

🌱Yeni Üye🌱
bende yeni grafikçiyim herkesin kendine ait kuralları vardır ögrencez bu piysayı paylaşımından ötürü teşekürler

bluegull

🌱Yeni Üye🌱
Bence bütün mesele örgütlü olunmamasından kaynaklanıyor. Ve bazı kuralların olmamasından. Grafikerler Meslek Kuruluşu var. Etkinliği tartışılmakla birlikte saygın üyelere sahip.
Üyelik kuralları bildiğim kadarıyla ya bu işin okulunu okuyacaksınız ya da alacaksınız koltuğunuzun altına portfolyonuzu gidip göstereceksiniz. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra piyasaya Grafikerim diye çıkacaksınız. Yaratıcılığınız becerileriniz oranında da iş hacminiz ortaya çıkacak. Artı eksi ne ise.
Bundan sonra;
Ve bir ajans açmak için ya da Grafik Tasarımcı (ya da grafiker) etiketini taşımak için bu kuruluşun onayı gerekmeli.
OutoCAD programını öğrenince mimar olunmuyor, keza avukatlar baro kaydı yapılmadan avukatlık yapabiliyorlar mı?
Bu mesleği seçenler kendi mesleklerine gereken değeri vermiyorlarsa işvereni suçlamak niye? Bir yanda çoğalan genç nüfus ve işsizlik, diğer yanda işi ucuza yaptırmayı kalitenin önünde tutan işverenler. Bu arada hakkıyla işini yapmaya çalışanlar bağıracaklar elbette.
Ama burada bağırıp çağırmak laf-ı güzaf. Gidip üye olun GMK'ya belki sesler duyulur.
Naçizane düşüncelerim bunlar.
Herkese sevgi ve saygılarımla...