Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

runilk

🌱Yeni Üye🌱
evet bu yazıyı, ilk bu mesleğe başlayanlara , başlamayı düşünenlere kesinlikle okutmalı.
işin yaratıcılık kısmı bir yana bu meslekten para kazanmak gerçekten çok zor.asıl zor kısmı da yukarda yazılan sebeplerle baş edebilmek.Ama arkadaşlar benim tavsiyem lütfen yaptığınız işten ödün vermeyin yoksa kaybedersiniz.

bluegull

🌱Yeni Üye🌱
Oraya da aidatını yatıran üye oluyo kardeşim :( onlarında yaptığı pek bişi yok...

İki ayrı konu var burada,
Bu tür mesleki birliklere üye olacak ve destek bekliyeceksiniz ama aidat ödemiyeceksiniz. Bir takım zorunlu giderleri ceplerinden mi karşılayacak bu insanlar. Bir yandan hakkımızı alamıyoruz diyeceksiniz, diğer yandan kendi mesleki örgütünüz için aidattan kaçınacaksınız.
İkinci konu onların yaptığı bir şeyin olmaması iddiası, ki bu tartışılır elbette. Eleştirmek için bile işin içinde olmak gerekmez mi, eleştirmeye başlayınca adama "sen ne yaptın?" demezler mi?
Hep birlikte taşın altına elimizi koymazsak daha çook sürer gider bu konular.

baris6007

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.bdizayn.biz
Vallaha Paylaşanada Bunu Yazanada Çok Teşekkürler Çok Güzel Bir Konunun Üzerine Basmışsınız Çok 10 Maddeden 10 Tanesiylede Karşılaşacagız tasarımcı kardeşlerim Tekrar Teşekkürler...!

Tuba_ze

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşım için teşekkürler
Gerçekten etkileyici.
Ben grafiker falan degilim, okulda temel bazı noktaları gösterdiler halkla ilişkilerde, tüm gün pc başında da olunca cidden sevmiş ve meslek olarak ögrenmeyi kafama koymuştum
fakat yazılanları okuyunca tereddütte kaldım
Grafikerlerin fazla olmasından şikayet edenler bir yana, iş yapamamaları ve yapanların para kazanamamaları...
çalıştıgım şirketin duvar resimleri, el ilanı, gazete reklamları ve kartvizit çalışmalarını yaptım ve malesef ailemin çok kızmasına ragmen bunlardan ek ücret isteyemedim.
sanırım istemeyi de bilmiyoruz bize bunu ögretmiyorlar :S

Korkarım pes ediyorum, ben gidip kalem kagıtlarımı alıp resim yapsam daha iyi olacak.
Sorana en azından hobim derim :)

gulis1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Eğitimini almadan bu konuda kendini geliştirmeyen, mesleğine hakettiği değeri vermeyip sadece program bilgisiyle piyasaya giren okadar çok insan varki... sadece bizim mesleğimizi ticari amaçlı kullanıyolar bu yüzdende eğitimini almış gerçekten yaptığı işin kalitesi yüksek insanlar arada kaynatılıyo...ama yinede eğitimli bir tasarımcıyla program bilen operatörler her zaman piyasadada ayırt ediliyo.... işin kalitesi belli ediyor kendini

paylaşım için teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:

kayahan

🌱Yeni Üye🌱
Eline sağlık üstadın!.. Diyecek hiçbir şey bırakmamış...

Fazla iddialı olacak ama maddelerin 10'unu birden duydum-yaşadım... Yazının başlığı "Bu işten nefret etmek için 10 neden" olsa fena durmazdı sanki. :) teşekkürler macci.

artcraft

🌱Yeni Üye🌱
bence çok doğru çünkü ben 10 da 9unu yaşadımm iş yapmak geröekten zorr

gkbrkbykn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yaşımın genç olmasına rağmen hepsini yaşadım diyebilirim, ama tam terslerini yaşayıpta şaşırdığımda olmuştur hani:)

BAZEL

🌱Yeni Üye🌱
bende katılıyorum gerçekten çok çok çok doğru sözler işi beğendiysen karşılığını vereceksin

ece gizem

🌱Yeni Üye🌱
yeni başlayanlar için süper bir yazı bunlar kulaklarda küpe olcaktır eminim çok teşekkürler...

hakankid

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eee ülkemizde en çok gasp edilenler, emekçiler... (çok mu siyasi durdu yahuu)

yaşa fenerbahçee :)))

everest19

🌱Yeni Üye🌱
her kelimesi doğru bir yazı. paylaşım için teşekkürler...

sibel_b

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
paylaşım için çok teşekkürler. kesinlikle eleme yapmak lazım, emeğinizi hiçe sayan, ucuza kapatmaya çalışan insanlara hiçbir hizmet vermemek gerek. Lütfen duyarlı olalım, emeğimizi ucuza harcatmayalım.

keskintepe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet dedikleriniz kesinlikle doğru...ben de 6 yıldır bu işi yapıyorum ve şu an bir matbaada montajcıyım, biziim türkiyenin hemen her yerinden müşterilerimiz var ve genelde işler msn den veya cd/dvd ile geliyor (en az 1000-1500 ajans/matbaa) ... ve bunların içerisinde direk baskıya gönderebileceğim çalışmaların sayısı o kadar az ki...
bir de bilmeyip de bildiğini sananlar var onlar daha felaket :)
işi rgb çalışıp gönderiyor eline cmyk ya çevrilmiş bir renk gidince deliriyor :p

evet bu sıkıntıyla cok karsılastığım oldu benimde hatta benden istedikleri avatar pixellerinde resimi tabelaya uyarladıklarınıda gördüm ki izah etmeye calıssamda aldığım cevap ben grafikerim ben bu işi biliyorum yaptım oldu tabi bunun üzerine benim cevabım gayet netti haya hay basalım ozaman tabi iş çorba gibi çıkınca ama neden böyle oldu diye sızlanmaları yok mu müşteriye mi acırsın patrona mı acırsın bilemezsin tabi onunda devamı gelmez böyle devam ederse

Webmaster MT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.forumtnt.net
Bu yazıyı birkaç sitede okumuştum zaten ama zaten altına yazmış alıntı diye
yazanın eline sağlık gayet mantıklı bilgiler

Sadık

🌱Yeni Üye🌱
Kim yazdıysa doğru yazmış ellerine sağlık..

bıcırık

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşım çok güzel bir yazı bu patronumla birlikte okuduk çok beyendik haklısın....