Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

graftx3

🌱Yeni Üye🌱
Bence Süper Açıklanmış. Tasarımcının En Büyük Sorunlarını Ortaya Koymuş.

orangelessons

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
myspace.com
Kim yazdıysa tebrik etmek lazım. Buna benzer bir çok cümle kurup önüne sürüyor şirket sahipleri! 10 yılı aşkın bir süredir bu camianın içindeyim. Oturup yazsam bir çok şey de benden çıkar =).

Hocam sende yaz? bizde sizin arkanızdan geliyor*gelmeye çalışıyoruz. Herkes bir şeyler yazarsa, arkanızdan gelen yeni nesil olarak bazı şeyleride öğrenmiş oluruz.

fatitu

🌱Yeni Üye🌱
Hasan Yalçın bey paylaştığınız konu gerçekten piyasada eski olanların başına gelmiş durumda. 1994'de girdim sektöre. Bunları tek tek yaşadım. Yeni mesleğe başlamış arkadaşlar için çok önemli bi tavsiye. Halen bazı freelans yaptığım işlerin parasını alamadım. Biraz emeğe saygı gösterseler, başaracaklar ticari hayatlarında bizde tavsiyelerde bulunuruz onlan için. Ne yaptın ki 2 tuşa bastın, lafı da delirtiyor beni... Bu yüzden cesaret edip grafik atölyesi açamıyorum.

mediamania

🌱Yeni Üye🌱
birazda uyanık olmak gerek. Birinde bir oto kiralamanın el ilanını yapmak gerek free çalışan insanların en büyük sorunudur tahsilat adam size güvenmediğinden parayı işi görünce ödemek ister. Tasarımı yaptım müşteri ok dedi. Sen baskıya hazır halde ver ben matbaaya vereyim matbaaya vermeden önce senin paranı verrim dedi. Bizi kek buldu arkadaş ayak üstü şu üzümlü keki yolayım dedi. Derhal dedim adama işin corel dosyasını verdim. Ben size güveniyorum dedim ve verdim cdr dosyasını bastırdı geldi huhaaaa 20.000 el ilanı adamın elinde patladı. yazıların hiçbiri convertli değildi matbaada tanıdıktı :D adam beni aradı bunlar bozuk çıktı dedi. 20.000 tane el ilanı yazılar okunmuyo dedi. Parasını ödeseydin çıkardı dedim :) son görüşmemiz oldu işyerini kurşunladılar. Şimdi nerelerde bilmiyorum. Siz siz olun parasını almadığınız hiçbir işi teslim etmeyin. Çünkü müşteri işi aldıktan sonra parayı vermek zoruna gider.

merinart34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.merinartajans.com
onu gelin bana söyleyin ..neler çektiğimi.
geri kalan paralarımı toplamak için,topladığım kadar da gitti.
ajans sahibiyim.bir işi almak için günlerim geçer.paraya da gelince.aylar geçer.
kutlarım sizi.bu yazıyı paylaştığınız için..
yeni ajans kuranlar.düşmesin bu tuzaklara

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu önerileri yazan bir yabancı sonuçta, Lewis. belki onun ülkesinde, abd'de, avrupa'da işler böyle yürüyor olabilir ama Türkiye'de ekmek kazanmanın ne kadar zor bir iş olduğunu hepimiz biliyoruz. mesela 10 nolu madde, Türkiye'de tam tersine işlemektedir. adam durumum kötü diyorsa, bilin ki % 90 ihtimalle yalan söylüyordur. amiyane tabirle klasik bir "sallama" taktiğidir. bence bu kurallar güzel, hoş ama Türkiye'de sökmez.

abbesusse

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.abbesusse.blogcu.com
grafik tasarım dergisindede bu haber vardı...
özellikle Bu işi bizim için yap, senin için iyi referans olur, işlerin açılır!
güzeldi :))

pacp10

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bunların bir çoğunu yaşadım. Bu gibi durumlar bazen sinir bozucu olabiliyor. Ama ne yapalım.

sevinc_s

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende aşağı yukarı aynı sorunla karsılaşıyorum.gelenler tasarımı yaptırıyo sonra da fiyatını soruyo yüksek buluncada aaaaaa hadi hadi sunu biraz indirde bizde kazanalım diyo? sanki biz emek harcamıyomuşuz gibi.o 10 yalan gercekten bütün müşterilermizde var.ne yapalım allah kolaylık versin.her işin bide zor yanı var

Karanlikmavi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Allah Allah neler duyuyorum arkadaşlar. Vallahi umutsuzluğa düştüm desem yeridir yani. Çoğu kişi yaptığı işin karşılığını alamamaktan şikayetçi. Neyse anlattıklarınızı da kulak ardı edecek değilim. Ayrıca yazı içinde teşekkürler...

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
O HAtalara Düşünce İnsan Önyargılı Oluveriyo Hemen. Onçün Okuyup Hatadan Sıyrılmak Daha Sağlıklı. Şu An Kimseye Güvenmemeliyim Desem de İnsanlık Öldü mü Be KArdesim, Enayiyiz İşte :sad:

Tecrübe Edilmeli Bunlar.. Yaşayan Daha İyi Anlar.. :lol:

GÜLŞEN

🌱Yeni Üye🌱
çk bilgi ve tecrübe dolu bi anlatım olmuş bu işte yenilere (bana)çk yardımcı olucak die düşünüyorum tşkkr ederm.

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
Valla söylediklerinin hepsi hemen hemen hepsi basima geldi. Ama arti bizde akillandik. Ilk önce ödeme sonra proje. 3 kurusa bes köfte yok. Paylasim icin tesekkürler.

suatkapan

🌱Yeni Üye🌱
evet ben grafikerim ve bu tip sorunları emin olun hemen hemen hergün yaşıyorum. Evet müşteri herzaman haklıdır ama bizde emek veriyoruz ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz.

eemree

🏅Acemi Tasarımcı🏅
paylasimin icin tesekkur ederim cok dogru tespitler.
Aile meslegi oldugu icin ben 7 yasinda matbaa sektorunun icine girdim, ortalikta dolasip, babamin musterileriyle olan konusmalarina kulak sahibi olurdum. Kac sene gecmis hala fazla birsey degismedi. Tabi babam da bircok isin ustune cizgi cekti bunlardan dolayi. Simdi ben yurtdisinda bu isi devam ettiriyorum ama belirtmek isterim disarida bu isler musteriler icin cok degerli, bizim ulkemizde neredeyse ayaga dusecek. Saygilar....

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence bütün mesele örgütlü olunmamasından kaynaklanıyor. Ve bazı kuralların olmamasından. Grafikerler Meslek Kuruluşu var. Etkinliği tartışılmakla birlikte saygın üyelere sahip.
Üyelik kuralları bildiğim kadarıyla ya bu işin okulunu okuyacaksınız ya da alacaksınız koltuğunuzun altına portfolyonuzu gidip göstereceksiniz. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra piyasaya Grafikerim diye çıkacaksınız. Yaratıcılığınız becerileriniz oranında da iş hacminiz ortaya çıkacak. Artı eksi ne ise.
Bundan sonra;
Ve bir ajans açmak için ya da Grafik Tasarımcı (ya da grafiker) etiketini taşımak için bu kuruluşun onayı gerekmeli.
OutoCAD programını öğrenince mimar olunmuyor, keza avukatlar baro kaydı yapılmadan avukatlık yapabiliyorlar mı?
Bu mesleği seçenler kendi mesleklerine gereken değeri vermiyorlarsa işvereni suçlamak niye? Bir yanda çoğalan genç nüfus ve işsizlik, diğer yanda işi ucuza yaptırmayı kalitenin önünde tutan işverenler. Bu arada hakkıyla işini yapmaya çalışanlar bağıracaklar elbette.
Ama burada bağırıp çağırmak laf-ı güzaf. Gidip üye olun GMK'ya belki sesler duyulur.
Naçizane düşüncelerim bunlar.
Herkese sevgi ve saygılarımla...

Oraya da aidatını yatıran üye oluyo kardeşim :( onlarında yaptığı pek bişi yok...

quick

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.dijitalsokak.com
güzel bir yazı.

ben bazı arkadaşların yorumunu değerlendireceğim:
üyenin biri demiş, 7 yıllık grafikerim ortalık grafiker kaynıyor işimiz zor diyor!
tamam şöyle bir genelleme olsun. en az 5 yıllık grafikerlik tecrübesi olmayanları camiadan attık diyelim artık onlar yok, peki siz profeyonel seniz eğer ve bu durumdan şikayetçiyseniz, sizin gibi profesyoneller nasıl yetişecek. 1000 tane sizin gibi profesyonel grafiker olsa bu 1000 tanenin yaş ortalaması 30 olsa kaş yıl daha çalışmayı düşünüyorsunuz... böyle söylen birisi grafiker yetişmesini istemiyor demektir.

bence bu konuda bencillik yapıyorsunuz. bir zamanlar sizde amatördünüz ve birşey bilmiyordunuz yetişiyordunuz.
bencil olmayın lütfen. biraz empati yapalım bu konuda konuşurken.

böyle bir yorumu yapan arkadaş "gulsah_grafik" ve bu arkadaş gibi birden fazla kişi bu görüşte.
sözü geçen yorumu.
https://www.grafikerler.net/showpost.php?p=80018&postcount=16